Şimdi Ara

Euroncap'in Değişen Derecelendirme Sistemi Hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
3.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Çok fazla talep gelince egea kullanıcılarını kırmayıp yeniden teste sokmuşlar ve yaptıkları hatayı anlayıp fazladan bir yıldız vermişler.

Euroncap'in Değişen Derecelendirme Sistemi Hakkında

Gercekmi bu.

Eyyamcı ncap

Ben ncap yetkilileri ile görüştüm, konu uzamaya devam ederse 3 yıldız daha ekleyip birde kırmızı kurdela takacaklarmış. Egea savunucularına da takdir ve teşekkür belgesi vereceklermiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

quote:

Çok fazla talep gelince egea kullanıcılarını kırmayıp yeniden teste sokmuşlar ve yaptıkları hatayı anlayıp fazladan bir yıldız vermişler.

Euroncap'in Değişen Derecelendirme Sistemi Hakkında

Gercekmi bu.

Eyyamcı ncap

Ben ncap yetkilileri ile görüştüm, konu uzamaya devam ederse 3 yıldız daha ekleyip birde kırmızı kurdela takacaklarmış. Egea savunucularına da takdir ve teşekkür belgesi vereceklermiş.

o değilde fiat konuyu kapattırmazsa! iyi

• HeroTech kullanıcısına yanıt
    c segmenti değil dediler c segmenti diye tutturdular, 3 yıldız aldı yok şöyle yok böyle yazıp duruyorlar. benim anlamadığım c segmenti olduğu halde değil deseler ne olacak 3 yıldız olsa ne olacak herkes ne istiyorsa ona biniyor burada tartışmak faydasız.

Herkes kendi görüşünün yazar diğerleri saygı duyar, kimse kimseye bir şeyi kabul ettirmek zorunda değil.

Ben egea almam çünkü benim çocuğum var ve o puanı gördükten sonra daha düşünmeye gerek yok. Ben egea almam çünkü c segmenti diye iddia edilen arabanın A sütunu adamın gözüne girecek. Yükseklik en altta koltuk bana göre ayarlı daraldım ben.

Bunlar benim görüşüm, aksi görüşler ne kadar doğru olursa olsun ben kabul etmedikten sonra sabaha kadar yazsalar faydasız. Bu konuda onlardan birisi.
  • Utku kullanıcısına yanıt
    Yeni 3008'de yaya algılamalı, düşük ve yüksek hızlara duyarlı otonom fren sistemi paket olarak alınabildiği halde NCAP testine giren araçta bu donanımlar yoktu.

Ama yine 5 yıldız aldı.

NCAP testindeki bütün araçlar full güvenlik ekipmanı ile girmiyor testlere.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    Teste giren 3008'de güvenlik ekipmanı altında istenen 4 donanından 3'ü var. Bu da 5 yıldız için istenen %50 alt limiti karşılamak için yeterli ki karşılamış.

Mesela testr giren 3008'de şehir içi otonom fren olsaydı yetişkin yüzdesi %95'e vuracaktı.

Yaya algılama sistemi olsaydı da yaya koruma yüzdesi 80'in üzerine çıkacaktı.

Yazdığım yazıda nokta kadar açık bulamazsınız. Dediğim gibi; hepsi euroncap teknik ayrıntılarının paylaşıldığı pdf'lerden edinilmiş bilgilerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 1 Kasım 2016; 14:21:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utku kullanıcısına yanıt
    Egea için deniyor ya hani "Diğer araçların ülkemizde satılan versiyonları teste girse onlar da 4 yıldız alır, Avrupa'da güvenlik donanımlarının hepsi standart" diye.

Demek ki yaratılmaya çalışılan algı gibi bir durum yokmuş ortada. Eksik güvenlik donanımı ile de bi şekilde 5 yıldız alınabiliyormuş.

Salt mekanik şasi güvenliğini görebileceğimiz bir kriter var mı acaba? Araçların yetişkin, çocuk, yaya güvenliğini elektronik sistemler harici veren?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    Her araç için geçerli değil bu. Araçta şehir dışı otonom fren, şerit takip asistanı ve hız yardımcısı ekipmanlarından hiçbiri yoksa araç euroncap standartlarında en fazla 3 yıldızlık. Bu kuşkusuz doğru.

Ekleme: puanlamanın ayrıntılarından ekipmansız güvenliği görebilirsiniz. Ayrı ayrı puanlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 1 Kasım 2016; 14:41:14 >
  • Bir laf vardır ; sen okyanus olsan da karşında ki bir bardaksa, senden sadece bir bardaklık su alır.

Bu forumun hali bu o yüzden hiç kendini üzme yorma derim.

Konunun açılışında senin bahsettiğin hiç bir yerde Egea geçmese de konuyu millet dönüp dolaştırıp bu araca getirmiş ilk sayfada, ikinci sayfa da "konumuz egea " diyenlerle ilerleyip sayfa sonuna doğru egea ile dalga geçenler ile devam etmiş. Gerçekten garip bir toplumuz, akıl tutulması yaşıyoruz.

Yorum yapanların kaçının ilk sayfa da senin yazdığın yazıyı okuyupta yorum yaptığını çok merak ediyorum.

Konuya gelecek olursak ; senin yazdıklarına katılmakla beraber yukarıda yorum yapan @Ebu Hureyre nin bahsettiği konu da bir o kadar doğru. 2016 test kriterleri dün belirlenmedi sene başından beri belliydi, eğer ki sen bu aracını 2016 yılında piyasaya sürüyorsan bu kriterlere önem vereceksin ona göre revizyonunu yapabiliyorsan yapacaksın.

Tüm bunlar yanı sıra tüm bu testlerden alınan yıldızlar sizi trafikte tam anlamıyla korumuyor, düzgün araba kullanıp kemerinizi takmayı unutmayın Bildiğiniz gibi bizim ülke de ötüyor diye kemeri takılı tutup marşa basıp öyle gidenler var, siz onlardan olmayın.

• -EDD- kullanıcısına yanıt
    Bu kadar mı güzel değerlendirilir. Ellerinize sağlık.

• Degistiyse sende ona gore ureteceksin aracini degisim sadece fiata degilya
    2016 yilinda 3 yildiz almak kepazaleiktir hepsi bu
    Seat ateca 5 yildiz aldi misal
    Sedani girse ne olur egeanin gercekten merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Egea'yı aklamak için açılmış bir konu...

Bana göre bu durum, bir insana; "Senin sağ gözünün yanında sol gözün var, öteki kör olasa da diğeri ile yaşarsın" demeye benziyor. 2016 yılında teste girip 3 yıldız alan arabanın savunulacak bir yanı kalmamıştır. Kaldı ki bu araba dönemin koşullarına göre uygun fiyata satılmıyor. Zamanında Albea gibi 3. dünya ülkesi otomobillerini de bu ülkede peynir ekmek gibi sattılar ama o döneme göre ucuza gittiler. 18,000 TL'ye anahtar teslim benzinli Albea veriliyordu bu ülkede...

Aynende oyle egeayi kimse aklayamaz gercide olsun guzel yazmissin eline saglik

• quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Konuyu dallanip budaklandirmaya gerek yok bence.
    Ben Egea sahibiyim ve test bence gayet yeterli, varsın pekiyi alamasin, sınıfı geçiyorsa yeter

Yetmez ama evetci gelmis
    Dolar 5 lira olsa sende banane ya benim dolarim yokki dersin

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Geldi büyük üstad :)

• Çok yanlış bir yazı olmuş. İçerik doğru ancak anlatılanların özeti yanlış. Şu durumda yıldız almak kolaylaştı. En basit örnek aracta hız limit uyarısı varsa, kemer takılmadıgında bip bip otme varsa bu tarz seyler ekstra 1 yıldız daha veriyor ve yıldız almak kolaylaşıyor. En iyisi sadece ilk bastakı carpma guvenlıgı yuzdesı ile arka koltuktakı cocuk yuzdesıne bakmak. Bu yuzdeler kaza anında yaralanma ve ölum riskini direkt ortaya cıkaracaktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Ben Egea sahibiyim ve test bence gayet yeterli, varsın pekiyi alamasin, sınıfı geçiyorsa yeter

Yetmez ama evetci gelmis

Farkindaysaniz test yeterli yazmadım, bence yeterli yazdım. Öznel ve nesnel yargıları ayırmada sıkıntıniz var sanırım. Kendi görüşüm olduğunu özellikle belirttim.

Dolar ne alaka anlamadım. Egea sahibi değilken test yeterli demedimki, sahibi olduğum araç hakkında yorum yaptım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Yetmez ama evetci gelmis

Farkindaysaniz test yeterli yazmadım, bence yeterli yazdım. Öznel ve nesnel yargıları ayırmada sıkıntıniz var sanırım. Kendi görüşüm olduğunu özellikle belirttim.

Dolar ne alaka anlamadım. Egea sahibi değilken test yeterli demedimki, sahibi olduğum araç hakkında yorum yaptım.

Güvenliği eksik bir araca bence yeterli yazmak oda güzel

• cihanair kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=h04aqQPLMbY
  • Yuh arkadaş şu teneke egeanın hala savunucuları var

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Çok yanlış bir yazı olmuş. İçerik doğru ancak anlatılanların özeti yanlış. Şu durumda yıldız almak kolaylaştı. En basit örnek aracta hız limit uyarısı varsa, kemer takılmadıgında bip bip otme varsa bu tarz seyler ekstra 1 yıldız daha veriyor ve yıldız almak kolaylaşıyor. En iyisi sadece ilk bastakı carpma guvenlıgı yuzdesı ile arka koltuktakı cocuk yuzdesıne bakmak. Bu yuzdeler kaza anında yaralanma ve ölum riskini direkt ortaya cıkaracaktır...

Kolaylasmadi zorlasti cunku eskiden o ozellik olmadan sadece carpma testi sonucuyla 5 yildiz alinabiliyordu simdi ayni carpma testi sonucuyla sadece 2 veya 3 yildiz alinabiliyor diger yildizlari almak icin donanim gerekiyor.

Sizin dediginizngibi eski durumun ustune ek yildiz aliniyor kolaylik oluyor gibi hir durum yok.

• Belki eski arabamızdan güvenli olabilir ama bu egeanın günümüzün koşullarına ayak uyduramadığı gerçeğini değiştirmez. Sonuçta bu testi uzay mekikleri için yapmadılar 5 yıldız alabilen olacaktır illaki

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.