Şimdi Ara

EURONCAP YILDIZ DAĞITIYOR, IIHS DOĞRU TEST DİYENLER İÇERİ. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
5.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Merak etme ben arayacagim yeri bilirim insallah kirk yilin basi bir lafin da dogru cikar forumda yoksa ya ozur dilemeni bekleyecegim ya da bu araba yok iddiani yalan beyanat olarak yonetime iletecegim

Dün söyledim ya saba

Yönetim kesmez direk Hükümete haber ver hatta gen soru önergesi ver

cumhurbaşkanı başbakanın iletişim bilgileri lazımmı verim mi

Birde son olarak üslubuna dikkat et karşında çocuk yok yalan beyanat falan Başbakandan özür dilerim AK patiye üye olurum gerekirse sana Allah'ın selamı nı vermem bırak özür dilemeyi

Haddini bil işine gelmiyorsa cevap verme alıntı yapma haberdar etme beni BLOK'la

Sana bayi ismi veriyoruz ne yapalım başka aramıyorsun

• Cruise control olayina cok takiliyorsunuz bence gereksiz donanimin onde gideni. 7 serisi aracim var 1 kere kullanmadim cc. 1 serisinde de hic eksikligini hissetmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    tamam işte bunu niye açıklamıyorsunuz en baştan beri bilsek yazmayız herhalde o hızın üstünde zaten ölme riskinin çok yüksek oldugunu :)
  • videoyu bulabilirmisiniz acaba seyretmek isterim
  • Video paylaşıldı zaten, konunun ilk sayfasında mevcut.

En başta iki aracı duvara vuruyorlar, birini saatte 50 mil hızla, diğerini saatte 100 mil hızla.

Sonra saatte 50 mil hız ile iki aracı kafa kafaya çarpıştırıyorlar.

Hasar saatte 50 mil hızla duvara çarpan araçla aynı çıkıyor.

Kafa kafaya çarpışmada 50+50=100 mil gibi bir durum oluşmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 4 Ekim 2013; 16:46:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Maşallah yine malkoçoğlu damarın tutmuş cihanım senin?
    Arayacağım merak etme bugün geç çıktım da biraz okuldan,yarın ararım
    Tabi ben aradıktan sonra volvo eğer istediğiniz aracı getiririz muhabbeti yaparsa ve seni yalanlarsa nasıl özür dileyeceksin hiç düşündün mü?
  • gök yüzünde yalnız gezen yıldızlar
    ncap sayesinde beşibiryerde oldular
  • ex_silver kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan kişi senin söylediğin kadar masum olsaydı bugün banlanmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

onu geçtim fake hesap kimmiş onu çok merak ediyorum ben
  • quote:

Böyle bir çıkarım mı olur?O zaman shadowuda o kefeye koyman lazım 2 günde birde o banlanıyor zaten.Adam hakaret etmiştir kural dışı davranmıştır banlanır.Ben bilemem onu yönetim halledecek artık.

Ayrıca ben konuya bakarım adamın geçmişiyle çok ilgilenmem.Shadow böyle bir konu açsa ona böyle muamele yapılsa onun arkasında dururum.Yeri geliyor onun haklı olduğu yerleride söylüyorum.Herkeste böyle yapmalı.

Ancak sen moderate overlap testini ilkel iyimser diye açıklarsan olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

quote:

Böyle bir çıkarım mı olur?O zaman shadowuda o kefeye koyman lazım 2 günde birde o banlanıyor zaten.Adam hakaret etmiştir kural dışı davranmıştır banlanır.Ben bilemem onu yönetim halledecek artık.

Ayrıca ben konuya bakarım adamın geçmişiyle çok ilgilenmem.Shadow böyle bir konu açsa ona böyle muamele yapılsa onun arkasında dururum.Yeri geliyor onun haklı olduğu yerleride söylüyorum.Herkeste böyle yapmalı.

Ancak sen moderate overlap testini ilkel iyimser diye açıklarsan olmaz

Alıntıları Göster
    Öncelikle fake hesap kim arkadaşım merak ettim.
    Burada bana tomarla hakaret edip konuya girenlerin yüzde 90ının iddiasını tekzip ettiği kişi belli.
    E ona sahip çıkan kişi de belli 18 yaşın altında kendisi.
    Ncapi muhatp alırım diyen bir diğer üye forumda alenen vag fanıyım diye dolaşıyor.
    Gerisi koca koca adamlar ve tamamı ncapi tanımamış,e bu fake hesap nerede?
    ben uzun zamandan beri ban yemiyorum forumda çok şükür,bazı insanlarla nasıl muhatap olacağımı öğrendim,boşu boşuna uyarı almanın alemi yok.
    Çünkü bu arkadaşlara ne yazsan bazı takıntılarından vazgeçmiyor,bunun yerine de edep adaplarını bozuyorlar.
    Banlanan arkadaşın yazılarına bak baştan aşağı hakaret dolu,yönetim ne yapsın buna?
    Ben moderate overlap testi direkt çevirerek iyimser olarak ilkel olarak açıkladım.
    Sonrasında haluk hoca pm den ulaştı,ortadan anlamında olduğunu söyledi.
    Ha ben açıklamamın üzerine kalktım mercedesin toyotanın verilerini koydum ortaya.
    Yani bu testi muhatap alan firmaların.
    E bunu da kabul etmediler,hala ncapte geçerli muhabbeti yaptılar.
    Baktılar ki maya tutmuyor edeplerini adaplarını bozdular.
    Her şeyi bir kenara bıraktım iihs testleri için konu açan bir kişinin öncelikle otomotiv konusunda objektifliğini kanıtlamış olması lazım.
    Ben şu konuyu açsam gelip kimse bana tepki göstermez,çünkü herkes benim ortaya konuştuğumu bilir.
    Ama sen kalkip iihs nin testlerinde dağılan almanlara sahip çıkacaksın kıyamet koparacaksın,
    kapısı kopan arabaya güvenlik sistemi diyeceksin,her platformda alman araçlarının sempatizanlığını yapacaksın,
    ondan sonra da kalkıp ncapten bilmemneden bahsedeceksin.
    Senin sahip çıktığın vatandaş bu yani.
    Ha dün dündür bugün bugündür mantığındaysan onu da söyle ona göre hareket edelim.
    Dün alman sempatizanı,bugün 1 numaralı objektif üye.
    Ncapin bittiğini ben söyleyince tepki gösteriyorsun da,kalkıp dünya devi mercedes toyota kapısında el pençe divan olunca niye konusunu açıp onlara hakaret etmiyorsun?
    Ncapi tanımayan sadece biz değiliz ki,dünya devleri de tanımıyor artık bu testi,gidip iihs ye arabaya geçer not versin diye C serisini güçlendirip yolluyorlar.
    Ncap varken niye bunu yapsınlar?
    Hadi onu geçtim corollayı yerden yere vuruyorsun iihs için,ki ben de aynı tavrı sergiledim.
    Mercedes'e volkswagene audiye niye çıtını çıkarmıyorsun?
    olmuyor işte arkadaşım,bir markaya fanatikliğin varsa senin,veya geçmişte fanatiklikten mimlenmişsen ağzınla kuş tutsan bu forum yine de ciddiye almaz seni.

Art niyetle hareket edildiği müddetçe forumun tepkisini çekersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Ekim 2013; 18:57:00 >

• quote:

Ncapin bittiğini ben söyleyince tepki gösteriyorsun da,kalkıp dünya devi mercedes toyota kapısında el pençe divan olunca niye konusunu açıp onlara hakaret etmiyorsun?
    Hadi onu geçtim corollayı yerden yere vuruyorsun iihs için,ki ben de aynı tavrı sergiledim.
    Mercedes'e volkswagene audiye niye çıtını çıkarmıyorsun?
    olmuyor işte arkadaşım,bir markaya fanatikliğin varsa senin,veya geçmişte fanatiklikten mimlenmişsen ağzınla kuş tutsan bu forum yine de ciddiye almaz seni.

Art niyetle hareket edildiği müddetçe forumun tepkisini çekersiniz.

Öncelikle şuaralara yorum yazayım.Çünkü diğerlerini o üyeyle halletmen gerekiyor.

Benim corollayı yerden yere vurduğum bir yorumum yok.Biriyle karıştırıyosun heralde.SOn 3 aydır dünyadan futbol forumuna çok daha fazla yorum yazıyorum.

Daha sonra o mercedeste toyotada euroncapın yaptığı test geçerliliğini yitimiş mi dedi de sen böyle bir yorum yapıyorsun?İşi bilen adam zaten gidipte euroncapta yıldıza bakmaz sadece.Puanlamalara bakar.

Bugün v40 ta 5 yıldız almıştır euroncapta en son çıkan çin aracıda.Ancak puanlamada uçurum var v40 lehine.Bence yıldız verme puan eşiğini yüksltmesi lazım euroncapın sorun bu.Puanlamda işler ortaya çıkıyor zaten.

Euroncapta aracı sadece ortadan çarpıştırmıyorlar.Yandan direk ve araç çarpışmalarından tutunda koltuk kafalık korumalarına kadar testini yapıyorlar.Bu testleri hala iihs de yapıyor.Sonuçlarda paralel.

EEE şimdi sen euroncapı gözardı edersen iihsninde büyük bir bölümünü gözardı etmen gerekir.elimizde sadece small overlap testi kalacak.BU mu belirleyecek sence sadece güvenliği.Öyle olsa idi herkes testi bırakırdı small overlap testi yapardı.

Gerçek hayatta kaza senaryoları bu testlerinkinden çok çok daha farklı olabiliyor birçok kez.O yüzden bir teste bakıp bu araç kesin daha güvenli diyemessin.BU bir avantajdır ama kesin bir yargı belirtmez.Yani aracın small overlap testi iyi olabilir ancak tavan dayanımı çok kötüdür takla anında small overlaptan kötü alan araca göre çok daha güvensiz olabilir.

Böyle bir mantık olsa idi dünyada volvo satış rekorları kırarak pazar payını elde ederdi.

Sendeki sorun bu testi geçen güvenli geçemeyen güvensiz demen.BU yanlış.Doğrusu bu.Testi geçemeyende güvenli(diğer testlerden geçmesi şartı ile) ancak geçen daha güvenli olabilir.Avantajlıdır.En azından bu kaza senaryosuna göre.

MEsela 3 serisi v60 tan önden yandan çarpmalarda daha iyi puan almıştır.Ancak small overlappta geri kalmıştır.BUradan çıkan sonuç 3 serisi güvensiz değildir.v60 daha güvenli olabilir dir...Olay bu.

Ayrıca milletin birileri tarafından ciddiye alınmak için yorum yazması zaten onların kendilerine olan güven eksikliğinden kaynaklandığını kanıtlıyor.Bu boş bir eylemdir.Uzun vadede birşey kazandırmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 4 Ekim 2013; 19:07:34 >

• corolla konusunu da diğer konuları da konuyu açan arkadaş için söyledim.
    Burada kastettiğimiz şey zaten ncapin bittiği nokta çarpışma testidir ön taraftan bahsediyoruz zaten yan taraflar falan onlar tartışılmıyor.
    Ncap in puanlamada uçurum demesi falan da beni zerre kadar alakadar etmez ncapin 5 yıldız verdiği araç firması bunu reklam olarak arabasının yanına koyuyor,ben şu kadar puan aldım demiyor.
    Zaten biz ncapin geçersiz kaldığını oradan söylüyoruz,2 yıldız vermesi gereken arabaya 5 yıldızı basıyor.
    bunu da hükümet desteği ve bağışlarla ayakta durduğu için yapıyor hepimiz biliyoruz.
    Yandan kaza testlerini iihs de yapıyor ona bakarsanız,yani ncape güvenmek zorunda değiliz.
    Volvoyu zaten tartışmayalım isterseniz bu tür konularda,bazı vatandaşların düştükleri ibret verici durumlara düşmenizi istemem.
    Volvo sağlam kaliteli güçlü araçları rakiplerinden uygun fiyata sunuyor diye övüyoruz biz,volvo aşıkısı olduğumuz için değil.
    O testte s60 akordiyona dönse ona da en ağır eleştirileri yapardık.
    Ben kanıtlı ispatlı konuştuğum için kendime güven problemim yok.
    Benim tezim net:
    Dünya devleri paramparça olan arabalarına rağmen halen çıkıp sizin bu söylediğiniz ncap lakırdısına dahil olmayıp iihs nin kapısına koşuyorsa ncap bitmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Ekim 2013; 19:14:03 >

• quote:

quote:

Maşallah yine malkoçoğlu damarın tutmuş cihanım senin?
    Arayacağım merak etme bugün geç çıktım da biraz okuldan,yarın ararım
    Tabi ben aradıktan sonra volvo eğer istediğiniz aracı getiririz muhabbeti yaparsa ve seni yalanlarsa nasıl özür dileyeceksin hiç düşündün mü?

Olul derken sen ogretmenmisin ?

• Günaydın:)
  • quote:

Günaydın:)

Allah kahretsin ya

Yanimizda 100 tane ogretmen calisiyor

Esim ogretmen
    Babam millil egitim sube muduru emekli oldu
    Kiz kardesim ogretmen
    Yengem ogretmen

Ogretmenleri acayip severim saygi duyarim

Sana karsi icimden bunlar hic gelmiyor

• cihancım bana saygı göstermek zorunda değilsin burası forum ortamı,malum sana da burada kimse saygı göstermiyor
  • quote:

cihancım bana saygı göstermek zorunda değilsin burası forum ortamı,malum sana da burada kimse saygı göstermiyor

O senin husnu kuruntun

Su forumda benim gibi adam zor bulursun

Bu arada rica ediyorum senden saygi sinirlari icinde yaz ne yazacaksan

Yalancilik falan hic hos olmuyor

Bu arada bulursan su 78.000 tl olan v 40'dan bul 2-3 tane

Sor bakalim varmiymis

• quote:

quote:

cihancım bana saygı göstermek zorunda değilsin burası forum ortamı,malum sana da burada kimse saygı göstermiyor

O senin husnu kuruntun

Su forumda benim gibi adam zor bulursun

Bu arada rica ediyorum senden saygi sinirlari icinde yaz ne yazacaksan

Yalancilik falan hic hos olmuyor

Bu arada bulursan su 78.000 tl olan v 40'dan bul 2-3 tane

Sor bakalim varmiymis

ben yalancisin demedim ki,eğer araç siparişi geçiyorlarsa yalan beyanat vermiş olursun özür dilemen gerekir dedim.
    Sen laflari yanliş anliyorsan bunun suçu bende mi?
    V40ın da S60ın da liste fiyatı olayını soracağım merak etme

• quote:

Dünya devleri paramparça olan arabalarına rağmen halen çıkıp sizin bu söylediğiniz ncap lakırdısına dahil olmayıp iihs nin kapısına koşuyorsa ncap bitmiştir.

Böyle birşey yok.Bizde onu demeye çalışıyoruz.O zaman senin mantığınla bu markalar bana sadece small overlap testi mi yap diyor?Olabilir mi böyle mantık?

BÜtün testlrei önemsiyorlar.Önemsemekte zorundalar.Çıkıp firmalar small overlap değersiz diyemez.Aynı şekilde euroncapa da diyemez.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.