Şimdi Ara

EURONCAP YILDIZ DAĞITIYOR, IIHS DOĞRU TEST DİYENLER İÇERİ. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
196
Cevap
2
Favori
5.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Neyi curuttun pardon. Sen buyuk puntolarla yazdigim soruya cevap verebildin mi hayir. senin zorun bu zaten. Her zamanki gibi demogoji yapip baska konulara dalarak icin isin icinden siyrilmaya kalktin sonra ilkel iyimser komedisini one atip yuzune gozune bulastirdin mi evet. Ortaya alfa,volvo,dsg ha bi de orumcek agi tutmus cc kapisi muhabbetini atarak neyi curuttugun cok iyi belli oluyor. Senin gibi bir uye daha gelmez bu foruma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 4 Ekim 2013; 10:35:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Insanlar kendi actigin konuda bile ncapi muhatap almiyorlar kac tane uye yerden yere vurdu ozur dilemen ve soyledigin onca kelimenin curutuldugu gercegini irdelemen gerektigi halde halen karizma mubabbeti yapiyorsun,bu da neden benim soyledigim laflarin dikkate alinip seninkilerin ise ciddiye alinmadigini sanirm acikliyordur.
    Adabinizi bozarak hakli cikamayacaginizi ogrenin artik,actigin konuda savundugun seyi o konuya gelen insanlar catir catir curutuyorsa ve sen halen ayni kelimelerle konusmaya devam ediyorsan ben bunun altinda art niyet ararim ki gecmis konusmalarina bakarsak senin ve birkac uyenin iihs ile olan derdinizin cok acik net bir sekilde alman araclarini aklamak uzerine oldugunu gorebilmekteyiz.
    Alman fanatikleride japon fanatikleride sunu cok acik net bilsinler ki artik fiyakayla yikdizi yeterle sorunsuzuz muhabbetleriyle yok satiyor paravaniyla insanlari uyutnanin devri sona ermistr
    Cihan seninle de ayri ilgilenecegim,bakaim ben bu listedeki araci volvoya siparis edebiliyor muyum edemiyor muyum

+1 Fazla konuşacak birşey bırakmıyorsun zaten hocam,İİHS bile yetersiz gelirken yıldızları bahşiş dağıtır gibi dağıtan bir kurum var NCAP diye ortada burada hangi marka olursa olsun eleştirilir babamızın malı olsa bile ,yanlışa yanlış demek zorundayız...Toyota düzelteceğiz dediği arabaları hala dağılıyor ve dizel otomatik tantanasına sözde Türkiye de üretilen arabayı 76.000 tl fiyatla satıyorsa kusura bakılmasın...Aynı şey diğer markalar içinde geçerli insan hayatını baz almayıp yok bu dize bu otomatik bu sorunsuz muhabbeti ile insanları bilinçsizlikerinden sömüren zihniyete ve bu zihniyeti savunan insanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 4 Ekim 2013; 10:43:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Bir kac kişi benim yazdığımı yazsın. Bu yazıyı yazarken arac sahiplerinden simdiden özür diliyorum.

" tamam, corolla çöp, ucube. Alan enayi. En iyisi vag"

Bir markayı bu kadar karalamak digerini on plana çıkarmaya çalışmak

Hepsini geçtim, emeğe saygı bile kalmamış.

Insanın inadına corolla alası geliyor bu cabaları gördükçe.

al al, sahin gibi bagaj tasarimi var

Doğrudur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

IIHS daha önemli olabilir ancak euroncap geçersiz ve yalan bir test değil. Onu anlatmak istiyorum.

Ncapi referans gostermenizin nedeni almanlarin rezilligi bunu hepimiz biliyoruz.
    Ncap islevini hemen kaybetmez ama rusvetle calisan bir kurumun objektifligine olan guven de gun gectikce azalacaktir.
    Moderate overlap test ilkel iyimser ortalama test dmektir,ncapin bunu yapmaya devam etmesinin nedeni cok net olarak bu testlerin yetersizligine vurgudur adam agziyla moderate koymus adini.
    Ncapin bagisla calistigini biz degil kendisi ilan ediyor,iihs de onun bagisli testini yapip araci bir de small overlapa sokarak aradaki farki gosteriyor.
    Adam eger ncapi cddiye alsa moderate in ustune small overlapi cokarmaz zaten mantikli olun braz.
    En basitinden ciddiye aliyoruz dediginiz ncap niye boyle bir test cikaramiyor macasi niye yemiyor bumu dusunseniz is biter zaten.
    Bugun iihs nin small overlap testinde dagilan arabanin kaportasi falan yoktur,akordiyondur cok net.

Arkadas sende her konuda almanlara saydiriyorsun sana bedava almanya tatili versek kabul etmezsin

• Kraldan çok kralcı alman arkadaşlarımız yine iş başında. Anlamıyorum, acaba bu VW arabayı satarken ruhsatla beraber alman pasaportu da mı veriyor?
    IIHS testleri sonrası sizin ölümüne savunduğunuz firmaların CEO'ları bile bu kadar saçmalamadılar.

Sorsan teneke dedikleri civic ve hyundai 3 katı fiyatındaki arabalardan iyi puan aldı small overlapte. Yerden yere vurdukları Focus ve Giuliettanın amerikan kardeşi Dodge dart Top Safety Pick+ etiketini kazandılar.

Alman dergileri-Euroncap ve diğer satın alınmış medya organlarından oluşan saadet zinciri en basit objektif testlerde bile böyle rezil oluyor işte.
  • NCAP'taki eksiklik bence çok sayıda otomobil'in 5 yıldız alması(herkes detaylı incelemeye bakmayabilir) bu tüketicide yanıglıya sebep olabilir. Her sene test koşulları zorlaştırılmalı yani her yıl 5 yıldız alan araba sayısı sınırlı olabilmeli, böylece üreticiler kendini geliştirmesi teşvik edilmeli.
  • ben hala iihs nin smaloverlap testini savunurum şöyleki,

her şeyden önce elmayla armutu birbirine karıştırmayın, yani EURONCAP le, IIHS yi,

keza IIHS de kendi içindeki smalloverlapla, moderate overlap ı birbirlerine ilişkilendirmeyin, böyle yaparsanız yanılırsınız, elma-armut ilişkisi ...

smalloverlapta her aracın aynı şartlarda çarpıştırıl-madığını iddia edebilir misiniz ??? yani hile vs yapılıyor olabilir mi ???

Eğer böyle bir iddia - kanıtınız yoksa, pekala smalloverlapa giren araçlardan, birisinin direği bile yamulmuyorken, diğerinin kapısı kopuyorsa, (örnek)

Elbetteki bu araçlardan ilki diğerine göre daha üstündür, yani iihs elindeki bütün araçları aynı şartlarda %20 den çarpıştırır bir sıralamaya sokarsa bu çarpıştırma standartının birincisi bellidir,

moderate kendi içinde değerdirilir, EURONCAP kendi içinde değerlendirilir, bunları yok sayamayız .....

• Neyse arkadaslar anlayacaginiz okadar saygisizlik caba hakaret dayanaksiz iddia iftira sonuc yine ayni.
    Bani yemis malum sahis
    Buda gol degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Ekim 2013; 11:20:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

Kraldan çok kralcı alman arkadaşlarımız yine iş başında. Anlamıyorum, acaba bu VW arabayı satarken ruhsatla beraber alman pasaportu da mı veriyor?
    IIHS testleri sonrası sizin ölümüne savunduğunuz firmaların CEO'ları bile bu kadar saçmalamadılar.

Sorsan teneke dedikleri civic ve hyundai 3 katı fiyatındaki arabalardan iyi puan aldı small overlapte. Yerden yere vurdukları Focus ve Giuliettanın amerikan kardeşi Dodge dart Top Safety Pick+ etiketini kazandılar.

Alman dergileri-Euroncap ve diğer satın alınmış medya organlarından oluşan saadet zinciri en basit objektif testlerde bile böyle rezil oluyor işte.

Vag mühendisleri bu kadar sahiplenmez arkadas ya. Bu neyin cabası anlamıyorum ki. Boyle yaptıkları zaman üyeler tarafından tepki alıp inandırıcılıklarını kaybediyorlar. Olaya cok bilimsel bakmaya gerek yok. Videoyu izleyen biri zaten anlıyor boyle bir durumda basına ne gelecegini. Bir baska biri ise kapının kopmasından sıkıntı olmaz diyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

Kraldan çok kralcı alman arkadaşlarımız yine iş başında. Anlamıyorum, acaba bu VW arabayı satarken ruhsatla beraber alman pasaportu da mı veriyor?

Vag mühendisleri bu kadar sahiplenmez arkadas ya. Bu neyin cabası anlamıyorum ki. Boyle yaptıkları zaman üyeler tarafından tepki alıp inandırıcılıklarını kaybediyorlar. Olaya cok bilimsel bakmaya gerek yok. Videoyu izleyen biri zaten anlıyor boyle bir durumda basına ne gelecegini. Bir baska biri ise kapının kopmasından sıkıntı olmaz diyor.

Yormayin kendinizi herkes kimin ne oldugunu fazlasiyla goruyor forumda

• Ben hep dedim yine diyorum.Zamanın da aç gözle bakılan gurbetçi arabaları (Mercedes,BMW) sayeesinde şimdiler de VAG bu algının kaymağını yiyor.O zaman ki bakış şimdilerde tapınmaya döndü.Önceden alım gücü yoktu şimdi zibil gibi ortalık ta ne bekliyordunuz yani.

Gerçi şimdide alamıyorsun 6 ay sıra veriyorlar

Ancak bu corollanın testte dağıldığı doğrusunu değiştirmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 4 Ekim 2013; 11:26:41 >
  • Benim CC ve polo GTI, vw nin en sevdiğim iki aracıdır,

ama bizim alman milliyetçileri, Gerçek alman vatandaş milliyetçilerinden daha milliyetçi, işte kafamızın alamadığı durum bu, adamların mercedes gibi bir markaları varken ve ona bu kadar sahip çıkılmazken, kendi hâlg arabası dedikleri markaya daha çok fan sahip çıkıyor, yani bu ülkede fransız arabaları yerin dibine sokuluyorken, aslında vw ninde onlardan hiçbir farkı olmadığı aynı arıza istatistiklerine sahip olduğu ne zaman anlaşılacak, gidin mercedes sevin ya ....
  • Hani bir forum tabiri var ya " konu kilit, üye ban" diye. Konunun kilitlenmesini bekliyoruz.

• quote:

Hani bir forum tabiri var ya " konu kilit, üye ban" diye. Konunun kilitlenmesini bekliyoruz.

ikinci kısım gerçekleşmiş ama ilk kısım bilemiyorum.Ağır VW reklamı var kilit olmaz bu konu
  • bence yıldız sayısı arttırılıp puan aralıkları düşürülmeli. örneğin 80-100 puan arası 5 yıldız ise. artık 90-100 arası 5 yıldız olmalı gibi
  • bazı kişiler birbirlerine yazarak sanki kavga havasıyla prim yapıyor..

bu kötü değil tabi ama yazdıklarını okurken ciddi bişeyler bekleyip boşa gözlerimizi yoruyoruz..

bir de ona buna kızıp araba alıp satanlar var.. yahu böyle bişey yapmayacağınızı biliyoruz yapın sonra yazın komik duruma düşmeyin..

testlere gelirsek moderate overlap testleri gayet iyi testlerdir.. ki bu testler ile aracın arkasında oturanlar-çocuklar, yaya gibi birçok etkene bakarlar.. small overlap testi ise çok zor koşullarda sürücünün başına gelebilecekleri gösteren çok gelişmiş bir test.. umuyorum yakında euroncap da bun benzer testler yapacaktır..

bir de bu testlere bakarak ahkam kesen arkadaşlar var.. onlar içinde elbet bir çift sözüm var.. eğer bu testler önemliyse niye volvo almıyorsunuz.. demek ki siz lafta önemsiyorsunuz.. fiyat da ölçü olamaz keza v40 şu sıralar 70 bin civarı ki o paraya artık clio alınıyor.. (biraz mübalağa var evet ama clio da 60 bine dayanmış yazılanlara göre) ya da bu testde sevmediği markayı karalayan arkadaş senin aracın aşağıladığın araçtan daha iyi puan almamış ki..

uzun uzun yazmak istemiyorum ama malesef bazı kişiler bu polemik vari aşağılama yarışından nemalanıyor.. bunu kendi aranızda yapın ama umuma açık bir forumda herkesin gözüne sokarcasına yapmayın..

Not: bu çarpışma konularından birinde bir arkadaş volvoyu subarudan sonra 2. yapmış.. o arkadaşın algısını düzeltelim.. volvo bu testlerde 2. ancak 1. de bir volvoysa olur..

• quote:

Insanlar kendi actigin konuda bile ncapi muhatap almiyorlar kac tane uye yerden yere vurdu ozur dilemen ve soyledigin onca kelimenin curutuldugu gercegini irdelemen gerektigi halde halen karizma mubabbeti yapiyorsun,bu da neden benim soyledigim laflarin dikkate alinip seninkilerin ise ciddiye alinmadigini sanirm acikliyordur.
    Adabinizi bozarak hakli cikamayacaginizi ogrenin artik,actigin konuda savundugun seyi o konuya gelen insanlar catir catir curutuyorsa ve sen halen ayni kelimelerle konusmaya devam ediyorsan ben bunun altinda art niyet ararim ki gecmis konusmalarina bakarsak senin ve birkac uyenin iihs ile olan derdinizin cok acik net bir sekilde alman araclarini aklamak uzerine oldugunu gorebilmekteyiz.
    Alman fanatikleride japon fanatikleride sunu cok acik net bilsinler ki artik fiyakayla yikdizi yeterle sorunsuzuz muhabbetleriyle yok satiyor paravaniyla insanlari uyutnanin devri sona ermistr
    Cihan seninle de ayri ilgilenecegim,bakaim ben bu listedeki araci volvoya siparis edebiliyor muyum edemiyor muyum

Ceza alim diye elinden geleni yapiyorsun ama bosuna ugrasma yemezler

Bak sana yine bayi ismi veriyorum gecen sefee verdim aramadin bu sefer ara

Avcilar mezcar sor bakalim su 1.6 dizel otomatik r design 79.000 tl olan aracta ne varmis donanim olarak arac bayilerde kac para istedigin bayiye sorabilrsin bu arada

S60'ida sor olurmu

Sonra konu ac ama

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Euro ncap benim icin kistas

5 yildiz almasi tabiki onemli ama

v40'in aldigi 5 yildiz ile auris'in aldigi 5 yildiz tabiki bir degil

Buda bir diger konu

Ya abı sonra dıyorsunkı bana ben yazdım dıye karsı cıkıyorsun bu nasıl talıhsız bır acıklamadır ncap yıldız verıyor geçiyormu 5 yıldız aldı ama sürücü yolcu arka koltuk bebek koltuk vs gibi her bilgiyi altında yazıyor 5 yıldız verdik işte diyip geciyormu Allah aşkına auris ile v40 aynımı lafı oturtup sabaha kadar aglatıcak bır yorum.

Soruma gelıcek olursak ben kafa kafaya kaza cok ama cok az gordum genelde small kazası oluyor yada takla vs vs bunuda IHS cok guzel uyguluyor

Talihsiz bir aciklama degil cagri

Bak simdi

Forumda bu ihs testleri paylasildigindan beri herkes euro ncap cop herkese 5 yildiz dagitiyor demeye basladi

Bende diyorum ki

Kistasim benim euro ncap ve ilk once 5 yildiz almasi ama 5 yildiz alan her arac ayni guvenlikte degil

Bir suru puanlama cesidi var

Ornek olarak auris ve v40 ornegi verdim

Hepsi bu

Arkadaşlar bence euroncap ın eleştiriyi hakettiği asıl nokta bu. Standart tüketici puana bakmaz. Firmanın en yüksek notu ne: 5 yıldız; araç ne almış:5 yıldız, nokta! Bundan sonra "yok a aracının puanı daha yuksek, b aracı da 5 yıldız ama puanı düşük" demenin manası yok. 5 yıldızı verdiği anda aracın tüketici açısından algilanisi olumlu yönde evrilir. İşte birçok kisinin 'yıldız dağıtma' diyerek elestirmesinin nedeni budur. Tamamen farazi söylüyorum:17 puana da 5 yıldız, 13 puana da 5 yıldız vermek, tüketicinin tercihini manipüle etmektir bana göre. Umarım demek istediğimi aciklayabilmisimdir, saygılar.

• Merak etme ben arayacagim yeri bilirim insallah kirk yilin basi bir lafin da dogru cikar forumda yoksa ya ozur dilemeni bekleyecegim ya da bu araba yok iddiani yalan beyanat olarak yonetime iletecegim

• Merak etme ben arayacagim yeri bilirim insallah kirk yilin basi bir lafin da dogru cikar forumda yoksa ya ozur dilemeni bekleyecegim ya da bu araba yok iddiani yalan beyanat olarak yonetime iletecegim

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.