Şimdi Ara

EURONCAP YILDIZ DAĞITIYOR, IIHS DOĞRU TEST DİYENLER İÇERİ. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
5.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Konsola da bi cözüm üretirsin artık onu da avensis konsoluyla değisirsin.

Konsol takıntım olsa leon almazdim.

Üf iyi cevaptı yalnız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Konsola da bi cözüm üretirsin artık onu da avensis konsoluyla değisirsin.

Konsol takıntım olsa leon almazdim.

Üf iyi cevaptı yalnız.

Eyvallah hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Reyizin klimatronik opsiyonu varmiş alabilirsin fiyat listesinden en zayif halkayi buldugun icin de seni tebrik etmem lazim. Dsg arac almayacagin ortadayken dsg li arac fiyati one surmeni takdir ettim.reyizde secenek cok. Illa icine oturacak bisey vardir. 76 bin ver full al. Corollanin full u de ayni fiyat. Millete hangisi diye sorsan sonuc reyize cikar. Hadi yattim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 4 Ekim 2013; 1:30:29 >
  • Corolla ve Reis'in dizelini alacak kadar ekonomi yapma şansım yok.

Klimatronigi geçtim, direksiyon hariç geri kalan aksam opsiyon.

• mumenu kullanıcısına yanıt
    şu videoyu ne zaman seyretsem içim bir garip oluyor.
  • gerçek bir kaza senaryosu böyle olur.

http://www.youtube.com/watch?v=KbdH-J6UoYI

saçma sapan 60 km hızla duvara çarpıyorlar araçları.

Allah aşkına kim dümdüz duvara 60 km hızla çarpıyor ?

kazalar anlık olur. kimse enayi gibi o hızla duvara çarpmaz. saçma sapan testler yapılıyor.

araçlar bir yere vurur savurur yandan bir darbe daha alır daha sonra bir takla atar.

araç kavşaktan çıkan bir aracı fark etmez. son anda fark eder. direksionu kırar bir yere vurur takla atar.

araç kavşaktan çıkan arası fark etmez ve yandan vurur. 60 km ile değil tabiki. en az 90 km ile.

uzun yolda saga sola ucar araç takla atar daha sonra ters haldeyken darbe alır.

mercedeste 5 yıldız alıyor toyotoda. nasıl bir sistemdir bu. o zaman iki aracında koruması aynı ? tamam yüzde oranları fark ediyor ama 5 yıldızda neyin nesi.

yukarıdaki videoyu izleyin 5 yıldız alan toyota honda hyundai kia aynı kazada sizi videoki araç gibi koruyabilecek mi ?

• Moderate overlap testi artık geçerliliğini yitirmiş yıllardır çoğu aracın rahatlıkla 5 yıldız aldığı bir teste dönmüştür. En basit örneğide şudur, 2 kişi teste giriyor biri 95 alıyor biri 40 ikisinede A veriyorsunuz. Moderate overlap budur. 20 25 alan kalıyor ama geçenler 40 lamı geçti 95 lemi geçti belli değil.

Yeni ve daha zorlayıcı bir test çıkmışken tabiki eski test geçerliliğini kaybeder. Kaldıki euro ncapta 1998 yılından beri 5 yıldız alabiliyor bazı araçlar. 15 senedir hiçbir gelişme yok testte. 2009 da esp testi eklendi onda da hiçbir skor yok , video bile boşuna çekiyorlar. Yoksa 5 yildiz vermiyor olay o. Zaten her araçta standart artık.

15 yildir bu güvenlik kurumu (en hızlı gelişmesi gereken kurum) neden yerinde sayıyor diye kendinize sorarsanız cevabınızı alırsınız.

Öte yandan iihs bünyesine devamlı değişik değişik testler katmakta. Iıhs testleri sayesinde tavan güvenliği diye birşey ortaya çıktı. Adamlar ilk testi çıkarttıklarında çoğu jipin tavanı kağıt gibi eziliyordu. Şimdi kötü bir marka kalmadı. Aynı şekilde yeni small overlap sayesinde rezil skor alan vw ve toyota gibi markalarda kendini düzelticektir.

Herşeyden öte 5 yildiz almış d sınıfı passat ile girdiğim kazada kafamı 60km hızla dashboarda çarpıp ölüyorsam (araçtaki mühendislik hatasına bak), aynı kazayı c sınıfı civic yapıyor ve burnum kanamıyorsa k.bakmayın ama o ncapin 5 yildiz skoru bir boka yaramıyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 4 Ekim 2013; 2:57:32 >

• quote:

Bir kac kişi benim yazdığımı yazsın. Bu yazıyı yazarken arac sahiplerinden simdiden özür diliyorum.

" tamam, corolla çöp, ucube. Alan enayi. En iyisi vag"

Bir markayı bu kadar karalamak digerini on plana çıkarmaya çalışmak

Hepsini geçtim, emeğe saygı bile kalmamış.

Insanın inadına corolla alası geliyor bu cabaları gördükçe.

al al, sahin gibi bagaj tasarimi var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle gunaydin.
    Bazi uyelerin uslup tuzagina dusupte ceza puanlarimi yukseltmeyecegim yukarda zaten aciklamami yaptim yonetici arkadaslar da bu tarz mesajlara gereken yaptirimi uygulamislar sagolsunlar,forum uyelerimizde iihs nin ne oldugunu gayet guzel aciklamis,
    Kaldi ki ben firmalarin bakis acisiyla girdim olaya ve onlar icin de small overlap gecerli,ncapi ciddiye almiyor adamlar.
    Bugun vakit bulursam cihan icin de volvoyu arayip videoya cekecegim,yazik olacak cihanima ama ne yapayim kendisi boyle istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Ekim 2013; 7:24:37 >
  • Kapaklar, laf sokmalar havada uçuşuyor. Bu ne arkadas ya? Herkes birbirine bilenmiş, açık arıyor.. Millet markanın esiri olmuş. Bu işi herhangi bir menfaat karşılığı yapan, ya da firma çalışanı olup bu unvanını gizleyenlerin oldugunu ciddi ciddi düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Kapaklar, laf sokmalar havada uçuşuyor. Bu ne arkadas ya? Herkes birbirine bilenmiş, açık arıyor.. Millet markanın esiri olmuş. Bu işi herhangi bir menfaat karşılığı yapan, ya da firma çalışanı olup bu unvanını gizleyenlerin oldugunu ciddi ciddi düşünüyorum..

Hocam istedikleri kadar adaplarini bozsunlar forum prim vermiyor,destekleddikleri alman markalsri bile iihs nin testlerini muhatap aliyor,yani aslinda biz bosa tartisiyoruz,moderate in iyimser ilkel ilimli kaldiginida nen soylemiyorum,
    Koca mercedes cikip toyota cikip ncapi muhatap almiyor iihs icin kendini paraliyorsa zaten bu arkadaslarin tezleri tamamen curutulmustur
    Niyetin ne oldugunu yukarda soyledim zaten mercedesin bile muhatap almadigi testi gecerli ilan etmenin samimi bir niyet tasimadigi cok acik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Ekim 2013; 8:07:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

İşte böyle test lazım.

Kazalar 60 km hızda mı oluyor

O hızda araba ezilmese bile iç organların ezilir şoktan...
  • Ncap benim gözümde belli kriterleri sağlayan araçlara yıldız dağıtan, bağışlarla geçinen bir kurum.

Sanki her araba trafikte kendi ağırlığında bir araç ile çarpışıyor.
    Bir çarpışmada 5 yıldız almış B sınıfı bir aracın içinde mi olmayı tercih edersiniz, yoksa 5 yıldız almış E veya F sınıfında mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test senaryolarinin gelismesi puan sisteminin degismesi lazim. Moderate overlap testinden 60 kmh ile iyi not alamayan araclar varsa artik satilmalari engellenmeli. Hangi yuzyilda yasiyoruz. Ncap'in benim icin hicbir onemi yok. Benim icin iihs small overlep testi esas ve referanstir small overlap terstinin bile yetersiz oldugunu dusunuyorum. Araclarda artik karbon fiber ve polikarbon kullanim maliyetlerinin dusurulmesi lazim. 60 kmh ile tum araclar dagiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Kapaklar, laf sokmalar havada uçuşuyor. Bu ne arkadas ya? Herkes birbirine bilenmiş, açık arıyor.. Millet markanın esiri olmuş. Bu işi herhangi bir menfaat karşılığı yapan, ya da firma çalışanı olup bu unvanını gizleyenlerin oldugunu ciddi ciddi düşünüyorum..

Hocam istedikleri kadar adaplarini bozsunlar forum prim vermiyor,destekleddikleri alman markalsri bile iihs nin testlerini muhatap aliyor,yani aslinda biz bosa tartisiyoruz,moderate in iyimser ilkel ilimli kaldiginida nen soylemiyorum,
    Koca mercedes cikip toyota cikip ncapi muhatap almiyor iihs icin kendini paraliyorsa zaten bu arkadaslarin tezleri tamamen curutulmustur
    Niyetin ne oldugunu yukarda soyledim zaten mercedesin bile muhatap almadigi testi gecerli ilan etmenin samimi bir niyet tasimadigi cok acik

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Test senaryolarinin gelismesi puan sisteminin degismesi lazim. Moderate overlap testinden 60 kmh ile iyi not alamayan araclar varsa artik satilmalari engellenmeli. Hangi yuzyilda yasiyoruz. Ncap'in benim icin hicbir onemi yok. Benim icin iihs small overlep testi esas ve referanstir small overlap terstinin bile yetersiz oldugunu dusunuyorum. Araclarda artik karbon fiber ve polikarbon kullanim maliyetlerinin dusurulmesi lazim. 60 kmh ile tum araclar dagiliyor.

+5500

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Oncelikle gunaydin.
    Bazi uyelerin uslup tuzagina dusupte ceza puanlarimi yukseltmeyecegim yukarda zaten aciklamami yaptim yonetici arkadaslar da bu tarz mesajlara gereken yaptirimi uygulamislar sagolsunlar,forum uyelerimizde iihs nin ne oldugunu gayet guzel aciklamis,
    Kaldi ki ben firmalarin bakis acisiyla girdim olaya ve onlar icin de small overlap gecerli,ncapi ciddiye almiyor adamlar.
    Bugun vakit bulursam cihan icin de volvoyu arayip videoya cekecegim,yazik olacak cihanima ama ne yapayim kendisi boyle istiyor

Muhattap bile almiyorum seni

İstedigin yeri ara

İmzam tam senin icin iyi oku

S60 D2 Advance Dizel 1560 cc 115 hp Powershift 101.910

Bu arabayı üstünde hiç opsiyon olmadan aynı şekilde bul bakalım ama sorduktan sonra buraya yaz

Şimdiden söylüyorum kıvırmak yok

Ben eminim en kötü ihtimal deri koltuk opsiyonu var 17 jant opsiyonu var blis opsiyonu var

Ama sen yinede sor için rahat etin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 4 Ekim 2013; 9:43:07 >

• Birileri halen cizilen karizmayi onarmaya uğraşıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Euro ncap benim icin kistas

5 yildiz almasi tabiki onemli ama

v40'in aldigi 5 yildiz ile auris'in aldigi 5 yildiz tabiki bir degil

Buda bir diger konu

neden peki hocam? yıldız farkı mı var anlamsız geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey_Efendi

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Euro ncap benim icin kistas

5 yildiz almasi tabiki onemli ama

v40'in aldigi 5 yildiz ile auris'in aldigi 5 yildiz tabiki bir degil

Buda bir diger konu

neden peki hocam? yıldız farkı mı var anlamsız geldi bana

Yıldız farkından ziyada aldıkları puanlar var

http://tr.euroncap.com/tr/results/volvo/v40.aspx

http://tr.euroncap.com/tr/results/hyundai/i30.aspx

http://tr.euroncap.com/tr/results/seat/leon.aspx

Buradan daha detaylı bakabilirsin

• Insanlar kendi actigin konuda bile ncapi muhatap almiyorlar kac tane uye yerden yere vurdu ozur dilemen ve soyledigin onca kelimenin curutuldugu gercegini irdelemen gerektigi halde halen karizma mubabbeti yapiyorsun,bu da neden benim soyledigim laflarin dikkate alinip seninkilerin ise ciddiye alinmadigini sanirm acikliyordur.
    Adabinizi bozarak hakli cikamayacaginizi ogrenin artik,actigin konuda savundugun seyi o konuya gelen insanlar catir catir curutuyorsa ve sen halen ayni kelimelerle konusmaya devam ediyorsan ben bunun altinda art niyet ararim ki gecmis konusmalarina bakarsak senin ve birkac uyenin iihs ile olan derdinizin cok acik net bir sekilde alman araclarini aklamak uzerine oldugunu gorebilmekteyiz.
    Alman fanatikleride japon fanatikleride sunu cok acik net bilsinler ki artik fiyakayla yikdizi yeterle sorunsuzuz muhabbetleriyle yok satiyor paravaniyla insanlari uyutnanin devri sona ermistr
    Cihan seninle de ayri ilgilenecegim,bakaim ben bu listedeki araci volvoya siparis edebiliyor muyum edemiyor muyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Ekim 2013; 10:30:52 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.