Şimdi Ara

Ev Halısı Yıkama Makineleri Sıcak Fırsatlara Niye Çıkmaz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normal elektrikli süpürgem var. ev araba koltukları temizliğine ev tipi halı yıkama makinası arıyorum. Aciliyeti yok. Uzun süredir sıcak fırsatlara müdavimim birkaç kez kendi aldığım uygun alışverişleri ve kullanıp beğendiklerimi paylaştım. İki senedir de aklımda halı yıkama makinesi almak var ama hiç sıcak fırsatlarda rastlamadım. Ha bu satıcılar üreticiler üstelik bunca halı yıkama şirketi varken niye kampanya yapmaktan korkar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba

halı yıkama makinaları , çok kullanışlı değil , birkaç yıkama sonrası ,makinayı boşaltmak tekrar doldurmak eziyetli gelmeye başlıyor , aldığınıza pişman olabilirsiniz...( ki diğerlerinin hacmen iki katıdır)
    uyarması benden ...
  • Verdiğin parayla alakalı. İyi para verirsen hacim küçülür işlev artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasada kullan at halı yok mecbur bir şekilde temizliğide şart. yıkamacıya veriyorum halı kendinden geçmiş halde geri geliyor elle yıkamak aşırı zahmetli. yorumlara baktım bazı halı yıkama sahipleri yıkamacıdan gelen halılarından macun gibi kir çıkardıklarını demişler.bebek çoluk çocuk derken insan hassaslaşıyor bir makinada biz alalım dedirtiyor ama gel gelelim fiyatlarda kayadan yapılma kol gibi yaklaşılmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş her gün halı mı yıkıyoruz da makinesini alalım :)
    bu işi profesyonel şekilde yapan yerler var ,orada yıkatıyoruz mis gibi kokuyor ,daha ne isteyelim ?
  • Ben de düşünmüştüm bi ara ama hesap-kitap yapınca bir evin halısı için o fiyatı vermeye gerek olmadığı sonucuna vardım. Eğer bulunduğun yerde yakın bir akraba varsa, ortaklaşa falan alınabilirdi belki ama bir ev için gereksiz masraf.
  • bu halı yıkama makinası alma işi aynı şuna benziyor; araba ihtiyacınız var gidip kamyon alıyorsunuz, hem yavaş gidiyor, hem çok yakıyor, hem vergisi yüksek hemde arabadan daha pahalı.

vaktinde bir hevesle aldık kocaman bir makina, 3-4 tane tanıdıkta da farklı modelleri var, günümüzde belki ebat olarak daha küçüktür yeni modeller ama şöyle bir sorun var ; istediğiniz kadar temizleyin iğrenç bir koku oluyor bu makinelerde.

çalışma sistemi, makinanın 2 farklı bölmesi var, birisi makina deterjanını suyla beraber koyduğunuz yer diğeri pis suyun depolandığı bir bölüm. makina borusunun üzerinden detarjanlı suyun gittiği ufak bir hortum var, bir halının tamamen temizlenmesi için yaklaşık 3 kere bütün halıyı yavaş yavaş temizlemek gerekiyor. bu işlemde minimum 1 saat sürüyor çünkü gelen su halıyı güzelce ıslatsın diye acele etmeden yapmanız lazım, ayrıca çekerken bastırarak yapıyorsun.

özetle ; 1 halı için 1 saat efor sarfediyorsunuz, görece pahalı olan bir detarjan kullanıyorsunuz ( en ucuzunun 1 litresi 10 lira) ayrıca makinanın harcadığı elektrikte var ve 1 saat boyunca makinanın gürültüsüyle kafa beyin şişiyor.

sonuç olarak bizim gibi atıl vaziyette duruken götürüp köye bırakıyorsunuz evde yer kaplamıyor koku derdide yok, ihtiyaç olunca araba içini yıkamak için falan senede 1 kere kullanıyorsunuz oluyor bitiyor.

şayet bir gün çok daha kompakt, çok daha kuvvetli, çok daha uygun fiyatlara makineler çıkarsa almanızı tavsiye ederim. şu an için gerek fiyatları gerekse performansları eksi yönde paralel, yinede paramda çok vaktimde, yerimde müsait derseniz alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şöyle bir önerim olacak,halıyı çamaşır deterjanı ile yıkayıp üzerinden ıslak kuru karcherin güçlü elektrikli süpürgesi ile geçmek daha mantıklı
  • Halı yıkama makinesi alınacaksa birinci öncelik hazne büyüklüğü olmalı. Temiz ve pis su haznesi büyük olsun.

İkincisi gücü yüksek olmalı,

Üçüncüsü elektornik falan değil manuel kumandalı olmalı. Yani manuel tetik olacak suyu istediğin ayarda verip bırakacaksın.

Bu üç maddeyi yerine getiren iyi bir makine ile istediğiniz gibi temizlik yaparsınız. Bizde yıllarca kullandığımız fakir marka vardı. Ben arabada kullandım annem halıda. Baya memnunduk ama artık ömrünü doldurdu. En sonda bir halı yıkama şirketine verdik halıları. Yıkanıp yıkanmadığı belli değil parfüm atıp geçmişler gibi. Evdeki halıların hepsini versen zaten makinenin yarı parası kadar ücret tutuyor. Zaten bir sürü şirket türedi hangisi nasıl yıkıyor bilemiyorsun da. Vakumlu sistemleri olmadıktan sonra fırça ile çitiletip sonra santrifüj ile suyu emdirmek bana temizlik olarak gelmiyor.

Fakat makine kullanımı zordur. Bununla uğraşacak biri varsa evde anneniz ya da eşiniz iş yapmayı seviyorsa sorun yok ama uğraştırıcı olduğu için reklam filmlerindeki gibi süslü püslü kızların yapacağı işlerden değil.

Gelelim nasıl yıkanabilir sorusuna. Bir arkadaşın dediği gibi köpürmeyen bir halı detarjanı ile halıyı ıslatıp fırça ile üstünden geçtikten sonra suyu bir ıslak kuru makine ile çekilebilir. TEkrar duru su ile üstünden sprey ile ıslatılıp çektirilir ve temizlenir. Ben arabayı 2 senedir böyle temizliyorum. Islak kuru makine var köyde. 1 litre suya yarım çay bardağı aspir koyuyorum bunu sprey şişesi ile sıkıp yumuşak bir fırça ile köpüreek düzeyde sildikten sonra makine ile fazla suyu çekip güneşte kapılar açık şekilde kurumaya bırakıyorum mis gibi oluyor.

• İyide arkadaş halı yıkama şirketleri bence bu tarz makinalarla yıkamıyor? Bildiğin araba yıkarken kullanılan cihazlarla yıkıyorlar ki bence hijyen olarak daha iyi

• Sene 2006-2007 üni 2. Sınıftayım.

O yıllarda bilmem ne pazarlama var. Komşu önermiş geldiler eve almayacağız sözde. Adam çıkardı hemen tozları, yıkadı çamur gibi su çıktı.

Fiyat 1200 lira. Ulan ben yok diyorum kadın anama övüp övüp yanaşıyor.

Kaş kaldıra kaldıra kaş kalmadı. Bizimki eski toprak anlamazda o derece.

Çağırdım mutfağa bahaneyle anne etme eyleme 1200 liraya araba alınır. Acıtasyon yaptı...

Ana olunca onun dediği oluyor haliyle.

Neyse aldık 1200 liraya. O dönem kredi kartı bende teb var ama bonusu yok. Ne geçersen peşin, taksit maksit yok.

Senetle aldık. 24 ay mı ne sürdü.

Ulan makina hala duruyor. Anbem makina büyük kullanışlı değil diye kullanmadı bile.

Markası libelle, ön aparatı kırıldı netten baktım dünyanın parası.

Ben kendimi bildim bileli bu eve o dönemin 1200 lirası değerinde halı girmedi arkadaş.

Bu ürünler bordo bereli gibidir, bir vurur tam vurur.

Satılmayan ürünler, talebi az ürünler. Üstün Alman Teknolojisi yok az satılıyor diye pahalılar.

Almayın önermiyorum. 3 liraya halı fırçası alın banyoda yıkayın hanımlarınızla, romantizim ayağına temizliği beleşe getirirsiniz.

İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soyken -- 24 Ocak 2017; 23:0:6 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.