Sevgili arkadaşlar. Bende Dolby Digital ve DTS decoderli Philips 950 DVD ve Philips FR 940 Dolby Prologic II A/V Receiver(Hoperlörler Max 100W Philips) bulunmakta. Daha sonra Divx filmleri de ev sinemasında izleyebilmek için Philips DVP 5900 DVD/Divx playerını (sanıyorum biraz acele ederek) satın aldım. Yeni aldığım DVD'den memnunum ancak Dolby Digital ve DTS decoderli olmadığı ve A/V Receiverımda da bu sesleri çözücü özellikler bulunmadığı için bu sesleri alamıyor sadece stereo dinliyorum. Sonuç olarak: Satın aldığım DVD'yi değiştirerek Dolby Digital ve DTS çözücülü, Divx okuyan (sorunsuz çalışan tavsiye edeceğiniz) yeni bir DVD'mi alsam (fiyatları ne civardadır) yok sa decoderli yeni bir A/V Receivermı almalıyım (ki bunların iyilerinin fiyatları epeyce yüksek araştırdığım kadarıyla-Yine de fayda/maliyet açısından tavsiye edebileceğiniz bir cihaz varsa yazınız) Ve bir de forum sayfalarında harici DTS Decoder diye bir şeyler okudum. Piyasada pek bilen yok. Böyle bir aparat varsa dvd'nin digital çıkışını bu cihaza bağlayıp ondan da amfinin ayrı ayrı altı adet girişine taksam emektar amfiyi de kullanmaya devam edebilirmiyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Sanıyorum yeni bir a/v receiver almam gerekecek. Yamaha RX-V 457 veya Onkyo TX SR 303 modelleri üzerinde duruyorum. Olumlu olumsuz yönleri hakkında bilgi vermek isteyen olursa tavsiyeleri beklerim.
dts ve dolby digital dekoder varsa av receiverinde filmleri izlemen gerek hem dts de hem de dolby digitalde.bence dvd playerin ayarlarında bir eksik var gibi geliyor.dvd playerin setup seçeneğinden digital out yazan kısmını 'ON' yapdın mı?Örneğin ben philips 3040 dvd player aldım Z-5500'e bağladım ve 3040'da dts çözücü olmamasına rağmen koyduğum filmi dts seçeneğiyle izleyebildim.çünkü Z-5500 de DTS çözücü dekoder var.bence dvd nin digital out ayarlarını kontrol et.kolay gelsin.
Divxleri okuyabilmek için yeni aldığım dvd'de Dolby Digital ve DTS kod çüzücü yok. Mevcut amfimdede olmadığı için sesleri alamıyorum. Bu yüzden eskileri satıp, ileriye de dönük olmak üzere yeni bir amfi olmak istiyorum. Yamaha RX V 457'yi düşünüyorum (fiyatı 800 YTL civarında) bir de bunun 459'u (herhalde yeni versiyonu) var. Arasında pek fark göremedim. Kullananlar varmı. Daha iyi bir fiyata nereden alabilirim ? Bir de mevcut hoperlörlerim Philips 6 Ohm'luk yeni amfiyle bir uyumsuzluğu olurmu ?