Arkadaşlar sorunum şu; Yeni bir Sony Bravia LCD aldım ve buna bağlayacağım diğer aletler ise şunlar LG 5+1/DVD Player sinema sistemi, Sony Playstation, HDMİ kablo yardımı ile bağlayacağım Laptop um ve Digiturk cihazı. LG 5+1 in arkasında sadece scart ve hoparlor çıkışları mevcut ve sanırım scart 5+1 i desteklemiyor ki sesler stereo geliyor. TV de ise her türlü giriş çıkış var HDMI 4 audio falan gibi bilmedigim milyon tane çıkış var. Bu cihazların herbirinden tam verim alabilmek ve playstation oyunları, DVD filmler, Bilgisayarımdaki Divxler vs. hepsini 5+1 sesle dinlemek istiyorum. eğer gerekiyorsa ki sanırım gerekecek, yeni bir 5+1 ses sistemi alabilirim. yani farazi bir kurulum yapacak olursak playstation ve bilgisayarı hdmi kablo yardımı ile tv ye bağlamak tv den yeni alacağım 5+1 e ya olursa HDMI kablo ya da diğer digital giriş yardımı ile bağlantı kurdugumda bilgisayardan veya playstationdan tv ye giden ses aynen tv tarafından 5+1 e aktarılacak mı veya herbir aletten 5+1'e ayrı bir kablo ile mi sesi aktaracağı eğer boyle yaparsam da bağlayacağım her alet için kabloları tek tek tak çıkar yapmam gerekecek artı playstation da sadece HDMİ var 5+1 lerin HDMI olanları biraz pahalı. boşuna para vermek istemiyorum. evinde bu tarz fazla sayıda aleti bir arada tam verimle kullanan veya bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: hakanbay33
Arkadaşlar sorunum şu; Yeni bir Sony Bravia LCD aldım ve buna bağlayacağım diğer aletler ise şunlar LG 5+1/DVD Player sinema sistemi, Sony Playstation, HDMİ kablo yardımı ile bağlayacağım Laptop um ve Digiturk cihazı. LG 5+1 in arkasında sadece scart ve hoparlor çıkışları mevcut ve sanırım scart 5+1 i desteklemiyor ki sesler stereo geliyor. TV de ise her türlü giriş çıkış var HDMI 4 audio falan gibi bilmedigim milyon tane çıkış var. Bu cihazların herbirinden tam verim alabilmek ve playstation oyunları, DVD filmler, Bilgisayarımdaki Divxler vs. hepsini 5+1 sesle dinlemek istiyorum. eğer gerekiyorsa ki sanırım gerekecek, yeni bir 5+1 ses sistemi alabilirim. yani farazi bir kurulum yapacak olursak playstation ve bilgisayarı hdmi kablo yardımı ile tv ye bağlamak tv den yeni alacağım 5+1 e ya olursa HDMI kablo ya da diğer digital giriş yardımı ile bağlantı kurdugumda bilgisayardan veya playstationdan tv ye giden ses aynen tv tarafından 5+1 e aktarılacak mı veya herbir aletten 5+1'e ayrı bir kablo ile mi sesi aktaracağı eğer boyle yaparsam da bağlayacağım her alet için kabloları tek tek tak çıkar yapmam gerekecek artı playstation da sadece HDMİ var 5+1 lerin HDMI olanları biraz pahalı. boşuna para vermek istemiyorum. evinde bu tarz fazla sayıda aleti bir arada tam verimle kullanan veya bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Saygılar
merhabalar hakanbay33;
sanırım sizin televizyonunuzda 4 tane hdmi girişi var ve playstationınızı bağlamak istiyorsunu.LG sisteminiz ne model olduğunu yazmamışsın ?scart girişi varsa çözümü şöyle yapabilirsin.ilk başta tv ni direk olarak playstationınıza baglayın ardından televizyonunuzun arkasında audio out çıkışı olacaktır.bu ufak mikrofon(veya kulaklık) jack ı gıbı bı cıkıstır.yazıcıoglundan veya herhangi bi elektrikciden alacağınız bu kablo (bi ucu kulaklık jackı diğer ucu analog kablo ucu (genelde kırmızı beyaz rekte olur)) ve bi adet scart ile durumu çözümleyebilirsiniz.scarta analog kabloları takın ve ardından ses sisteminize baglayabilirsiniz.FAKAT Playstation 5.1 sesi desteklesede televizyonunuzdan cıkan ses kabloları analog olduğu için yanıltıcı ve lg nin yapabildiği adar 5.1 ses alırsınız.hiç bi zaman tam anlamıyla 5.1olmaz yanıltıcı olur.bu arada laptonunuzu da bu ses sıstemını kurduktan sonra dırek bı hdmı kablo ıle baglayabılırsınız.
eğer hdmi destekleyen bi anfi alırsanız durum cok daha değişir.yapay 5.1den gercek dtsli (ve sanırım playstatıon 3 dolby digital2 ES'de desteklıyordu yanıldıysam benı duzeltın) bir sisteme geçmiş olursunuz.böylece evde herhangi bi subwoofer da olsa cok güzel ve yerinde basları dinleyebilirsiniz. bu olayı da sadece irek hdmi alan veya optikçıkışı olan bi anfi ile yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
cevap için tşk. elimdeki lg nin bu durumda işe yarayacağını sanmıyorum scart ile dolby ses iletmek mümkün değil anladığım kadarıyla optik çıkışlı veya hdmi lı ev sinema sistemleri var bunlardan bir tane alıp bütün cihazları hdmi kablo ile tv ye bağladıktan sonra tv nin optik çıkışından veya hdmi çıkışından ses sistemine bağlanırsam bağladığım kaynakların dolby seslerini tv aynen yeni alacağım cihaza aktarır mı benim sorunum bu. aksi taktirde stereo sesi 5+1 e çıkartılmış şekilde dinlemenin önemi yok orjinal kaynaktan geldiği şekilde 5+1 dolby surround kullanmak istiyorum.
Arkadaşlar behsettiğim sistemi bugün kurdum ps3 ile deneme yaptım playstation ı televizyona HDMI ile bağladım, Tv' yi de optical ile sony dz 680 home theatre system' e bağladım. Netice; Playstationdan tvye hdmi ile 5 artı 1 surround şekilde gidiyor ve tv den home theatre a opticle aynen aktarılıyor hiçbir problem yok oyunları 5 artı bir oynayabiliyorum. kaynak 5 artı 1 olduğu sürece tv nin hdmi dan gelenleri aynen 5 artı 1 olarak ses sistemine aktarabildiğini söyleyebilirim. Problem ççözüldü.