Merhaba arkadaşlar 2 gün önce başımızdan geçen olay aynen şöyle.Sizi ev telefonundan arayan bir kişi türk telekomdan aradığını hattınızın yönlendirmede olduğunu ve bunu düzeltmek için ev telefonunuzda bazı tuşlara basmanızı istiyor.Tabi bu işlemin yapılabilmesi için ev telefonu ile o anda konuşulmaması gerektiğinden sizden bir cep no istiyor ve sizi tekrar oradan arayip ev telefonunuzu onun istediği bir numaraya yönlendiriyor.
Bundan sonra adam sizi ev telefonunuzdan arayarak yönlendirme yapmiş olduğu telefon ile sizin hattınız üzerinden fatura size yazacak şekilde görüşüyor ve inanılmaz faturalar gelebiliyor.
Adamların en son bizi aradığı numara 0536 016 1858.
Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.
Ulaşabildiğiniz kişilere mutlaka bahsedin durumdan.Milletin canı yanmasın.İyi günler.
Yararlı paylaşım, teşekkürler.
Telefon numarası da garipmiş; sıfırla başlıyor!
Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264
evet bu benim de dikkatimi çekti arkadaşlık hattı olabilir diye tekrar geri aramadim.onların dakika ücretleri pahalı oluyor.varsa konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirse seviniriz.
quote:
Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264
Onda bir gariplik yok. Benim arkadaşımın numarası da 0 ile başlıyor (0535'li numara). Numara sıkıntısından 0 ile başlayan numaraları da tahsis etmeye başlamışlar.
kardeşime araç alırken satıcı arkadaşın numarası 533 01X XX XX şeklinde idi. kendisinin özel firması var. turkcell den normal numara olarak almış. numarada bir gariplik yok yani.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme