Şimdi Ara

Ev Tutma ve Emlakçı Saçmalıkları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eve çıkıcam ev bakıyorum İstanbul'da, yaşadığım sorunlar şunlar.

1) Emlakçı bilerek güzel 1-2 ilanı yayında bırakıyor arayıncada "dün verildi o daire" diyor. Amacı güzel ilanı koyarak reklam yapmak.

2) Bekarsın diye "aile binası yada bekar erkeğe vermiyoruz." Birde "memur olmalı" diyor. ** ben memurdan daha fazla kazanıyorum.

3) Emlakçı ile bir ev için randevulaşıyoruz, o gün gittiğimde emlakçının cevabı. "O binayı verdim ben." ** veriyorsan niye bana haber vermiyorsun o kadar yol geliyorum.

4) "bekara uygun" diyip kömürlük gibi ev ilanları koymak.

5) Eşyalı ev diyip, tüplü TV koymak.

6) Birde bilgisayar kullanma özürlüleri var ki 2+1 bir evi kategoriden 3+1 olarak giriyor.

Arkadaş bu ülkede hep kadınların dertleri anlatılıyor. Bekarsan ve erkeksen yaşamak ciddi zorlaşıyor.

Umarım 40 yaş üstü grup böyledir sadece, toprak olsalarda kurtulsak artık.

• 2) ... "memur olmalı" diyor. ** ben memurdan daha fazla kazanıyorum.
    > memur kiracı isteyenler kiracının maaşının az-çok olmasından dolayı değil maaşın düzenli yatacak olmasından dolayı istiyolar. çünkü ülkemizde azımsanmayacak bir kirayı ödememe meraklısı kesim var, bu kesim elinde para olduğu hâlde kirayı ödemeyi bırakmak için bahane arıyor, en ufak bahaneyi her ay kaktırıyolar ev sahibine. her ay kiracısının peşinden koşturan birsürü insan var. mesele parayı alıp alamamak da değil, mesele bu durumun psikolojik stresini her ay çekmek, insanlar o duruma düşmek istemiyolar. bu olayı daha gerçekleşmeden engellemenin en garanti yolu da memur bulmak. memur işsiz kalmaz, memur pandemide bile kirasını öder, ödemeyip süründürecek olursa olursa mahkeme verdiğinde açtığın davadan dolayı memurun iş kariyeri de etkilenebilir, yani memur bundan da korkar, ama zaten memur olup ev sahibini süründüren de azdır yani.

3) Emlakçı ile bir ev için randevulaşıyoruz, o gün gittiğimde emlakçının cevabı. "O binayı verdim ben." ** veriyorsan niye bana haber vermiyorsun o kadar yol geliyorum.
    > Emlakçılar seni dükkana çekmek için bunları yapıyolar ne yazık ki, sinir bozucu bir durum.

4) "bekara uygun" diyip kömürlük gibi ev ilanları koymak.
    > İstanbul'da sayısız bodrum kat daire var, evliler bu daireleri tutumak istemedikleri için (karını böyle daireye sokmaya ikna etmen zor olur) emlakçılar bu daireleri var güçleriyle bekarlara kaktırmaya çabalıyolar. sinir bozucu bir durum evet.

2) "aile binası" yada "bekar erkeğe vermiyoruz."
    > Zamanında bu olayı çok yaşadım ama şöyle bi durum var ki, senden zarar gelmeyeceğini düşünüyolarsa bekar-erkek dinlemez verirler evi, yani sende eve iki arkadaş alıp sonra haftanın 3-4 günü sabaha kadar eşşek gibi bağırarak gırgır şamata yapıp sabaha kadar anırarak kahkahalar atıp sonra gecenin 02'sinde kapıya gelip uyuyamıyorum diyen komşuya: "özgürlüğümdür benim, kusura bakma karışamazsın, parasını verdikten sonra bu daire içinde konuşmak benim hakkımdır, müzik açmıyoruz ya" diyecek tip görmüyolarsa, o zaman bekar-mekar dinlemez verirler evi. bunu kaç kere yaşadım, herif telefonda aman sakın eve bakmaya gelme sen bekarsın asla vermeyecem evi diyo (bu arada kız olsan bile bekar isen vermeyen çok var illa erkek olmana gerek yok) diyorum yav kardeşim bi tanışalım sonra evi vermezsen verme, tanışıp konuşunca heriflerin fikri değişiyo. bunu kaç kere yaşadım bak 3-4 kere yaşadım bunu zamanında. bunu emlakçı ile dahi yaşadım, herif bana dedi ki normalde bekara vermediğimiz ev var ama senden zarar gelmez dedi, yanımda ev sahibi telefonla arayıp ikna etti, o kadar yani.

kiralık ev arama olayı gıcık bi süreç. kendi evini aldığında da dert bitmiyo aslında, bu sefer de komşulardan yana sorun yaşayıp ev değiştirmek isteyebiliyosun, bunu yaşayan tanıdıklarım oldu. ve sahip olduğun evi değiştirmek çok daha uğraştırıcı bir süreç tabii ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.