Şimdi Ara

Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
855
Cevap
140
Favori
1.731.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben mantar sevmiyorum. Ayrıca pizzanın malzemesinden daha önemli olan şey hamurudur. Hamuru tutturamazsan ekmek gibi olur. İyi pizzacılar hamur sırlarını vermiyorlar. Babamın arkadaşı senelerdir pizza hamuru yapıyor. Bize bile vermedi sırrını. Birde kaliteli sucuk pahalı. 3 milyonluk sucuktan alıcaz artık. Sosiside karışık alırız. %100 danayı nereden alıyorsun . Öğrenci pizzası yaparız bizde.
  • ben hiç beceremiyorum bu pizza işini bir gün yapıcam ama ne zaman malzemeleri anlarımda koyarımda ama hamur açmasını beceremiyorum ben..
    bir gün kimse yokken sucuk mucuk yakalarsam kaşar falan yapıcam biraz bilgim olur hem öğrenmiş olurum..
    normalde donmuş pizza alır yapardım oda 4 tanesi 6 ytl mi ne yapıyordu ikisini biraz çözdürdükten sonra tepsiye koyup doğruca fırına veriyordum donmuş pizzalar çözüldükten sonra 250 ye yakın ısıda 15 dakikada hazır oluyor bazende direk atarsan 20 dakika alır.
    pizzada kullanabilirim dediğim malzemeler;
    domates
    kaşar peyniri
    salam&sosis farketmez
    sucuk..
    birde hamuru salça sürerken onunda hazırlanması annem yaparken gördüm
    önce su bardağına bir kaç kaşık salça koyuyor sonra su ekliyor onu karıştırıyor sonra fırçayla hamura sürüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcus83

Bunlarda benim pizzaları daha önceden yapmıştım ama forumda konuyu görünce sizlerle paylaşmak istemdim.

Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

Ama şunu söyliyim hiç bir ev yapımı pizza dominos extravaganzza gibi olmuyor sanırım içindeki Monosodyumglumat yüzüden midir nedir acayip bir pizzza

Hocam fırına taş koyup taş fırınımı yaptın?

İşe yarıyor mu bari? Taşların ısınması zaman almasın. Birde ne çeşit taş kullandın mermer mi? 1-2 bilgi ver bizde yapalım.

• Ovvvv iyiymiş
  • Evet taşfırın yapmaya çalıştım zaten gayette güzel oluyor yeri geliyo lahmacun bile pişiriyorum

Aslında pizza taşları var

resimdeki gibi ama onlardan bulamadım bende seramikleri kullandım Taşları öncden ısıtmak gerekiyor tabi ki yoksa pişene kadar ömür geçer!
    Denemenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcus83 -- 13 Haziran 2008; 9:19:35 >

• Canım pis çekti!
  • süperrrrrrrrrr
  • her hafta sonu paso yaptırıyorum evdekilerde bıktı artık Ama çok sevdiler bana nerdeyse kalmayacak bende hemen tepsiden 3 dilimi aşırıyorum herkesten önce.
  • ya bu tavaya yapıştı çıkmıyor
  • ben yaptım ama altı az pişti. üstündeki kaşarlar iyice eridi. sucuk felan yanmak üzereydi aldım. bu sefer altı tam guzel pişmemiş. neden olabilir??
  • Arkadaslar Annemle birlikte birazdan başlıcaz yapmaya.Foto koyarım
  • Güzel başlık saol kardeş denicem bunu
  • elıne saglık dayı gecen sene yapmısın ama osun
    kahretsın saglıklı beslenıyorum
  • Hemen Girişiyorum Hamura Geçen Yaptım Şimdi Bidaha Yapıcam

Yaa O Hamurun Şişmesi İçin Beklenen O 45 Dakika Yokmu Ölürseler Daha İyi
  • O tepside ne yapsan guzel olur. Annenin borek tepsisidir o be. Borek. corek, pizza hepsinin tadindan yenmezz...
  • Bu hafta sonuda 2 tepsi banamısın demedi,

bu tarifler yüzünden iştaha gelip ha babam yemek yiyoruz, ondan sonra tosun gibi olduk. Birde diyet tarifi verseler ya.

NOT : O pizzanın hamurunu çok kalın da yapmamak lazım. İnce olmalı bir miktar. O kabarıyor pişince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 23 Haziran 2008; 15:59:16 >
  • ekmek fırınından hamur alsam yapsam olurmu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: divax

ekmek fırınından hamur alsam yapsam olurmu ?

olur ben öyle yapmıştm
  • Hamuru bazlama gibi oldu ama idare eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divax -- 23 Haziran 2008; 17:38:11 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.