Şimdi Ara

Evcil Kaya sahibi olun! (Rehber ve bol SS!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
7
Favori
7.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Evcil Kaya sahibi olun! (Rehber ve bol SS!!)

Öncelikle wikipediadan kopyalamayacağım tarihçesini araştırmak isteyen bakabilir. Evcil Kaya (Pet Rock) eskiden çok modaydı 70ler civarında, sanırım bir adam toplanan kayaları kutulara koyarak ''Pet rock'' adı altında satmış ve milyoner olmuş öyle bir hikaye duydum. Çok saçma ve delice geliyor ama değil aslında. Önyargılarınızı yıkın lütfen.

Bir çoğumuz evcil hayvan sahibi olmak istemiştir, hala istiyordur belki. Ama maddi imkanları, aile durumları, sağlık sorunları vs sebebiyle alamamıştır. İşte bu arkadaşlara mükemmel bir çözüm: evcil kaya!

Peki neden mi evcil kaya?
    -Almak ücretsiz.
    -Hiçbir masrafı yok
    -Sağlığa hiçbir zararı yok
    -İstediğiniz gibi dekore edebilirsiniz
    -Bulunduğunuz ortamdakilerden kimse hayır diyemez
    -Isırmaz, üzerinize işeyemez
    -Bakım gerektirmez
    -Hastalanmaz
    -Kimseyi korkutmaz, ''aneyy burda kaya varmış ben giremem bu eve'' demez çünkü kimse
    -Yüzlerce yıl yaşar, sizin torununuz torunu ölür ama o ölmez
    -Sıkıldığınızda salarsınız doğaya, vicdanınız da sızlamaz paranız da gitmez.
    -Koynunuza aldığınızda bütün kötü enerjilerini alır götürür, çakralarınız açılır, stresiniz uçar gider.
    ve bunun gibi bir çok sebep.

Bir evcil kaya ile neler mi yapabiliriz?
    - İlk olarak doğadan bizi en çok kendine çeken taşı bulabiliriz ve onu evlat edinirmiş gibi alabiliriz. Böylece çok büyük bir bağ olur aramızda. Veya isterseniz gösterişli taşlardan da alabilirsiniz çarşılardan.
    - Pet rockumuza isim koyabiliriz, photoshop ile pet rock kimlikleri çıkartırız hatta, nüfusa katarız.
    - İstediğimiz renge boyarız, istediğimiz aksesuarı takarız. Hiçbir şey de demez çok usludur çünkü.
    - Yatağını evini kafesini hazırlamak zevkli olur.
    - Beraber televizyon izleriz, pc oynarız, baş ucumuza koyar uyuturuz
    - Canımız sıkıldığında güzel gözükmesi ve sağlığı için diş fırçasıyla fırçalarız, banyo yaptırırız, cilalarız.
    - İstediğimiz kadar sevebiliriz, o sıkılmaz.
    bunları yapabilen başka bir hayvan biliyorsanız onu alın, canlı cansız ne fark eder ki, biri ölüyor biri ölmüyor
    -Eğer istiyorsanız ama utanıyorsanız kimseye söylemek zorunda değilsiniz. Ayrıca onlar utansın bir ara çok büyük modaydı bu.

Nasıl bir evcil kaya sahibi olabiliriz?
    -İlk yapacağımız iş kayamızı seçmek olacak. Ufak kayalar/taşlar bulabileceğimiz bir yere gidip özenle düşünüp taşınıp seçmeliyiz bu kayaları. Eğer karar veremediysek birden fazla alabiliriz, 3 tane 5 tane ne kadar istersek.
    -Eve götürüp güzelce yıkamalısınız. Kaynar suda bekletip dezenfekte ettikten sonra kayanız hazırdır. İsmini koyun, nüfus kağıdını hazırlayın ve ailenizin bir parçası yapın.
    -Bulunacağı ortamı ayarlayın. Kayalar da canlı olabilir, belki duyguları vardır. Öylece koymayın bir yere. Kafese veya bir kutuya falan koyun rahat etsin kayacağız.
    -İstediğiniz gibi dekore edin veya etmeyin. İsterseniz çıkartma yapıştırın isterseniz boyayın isterseniz kaş göz çizin. Size kalmış.
    -Tadını çıkarın.

Eğer bu saydıklarıma rağmen tatmin olmadıysanız pet rock değil bebek besleyin diyorum. Haydi dh olarak birer kaya sahiplenelim ve zamanımızı daha mutlu, zevkli bir şekilde öldürelim. (Bu konu gayet ciddi açılmıştır iyice düşünün karar verin deli bu diyip geçmeyin)

Okuduğunuz için teşekkürler gözlerinize sağlık. Eğer tutulursa dh evcil kaya klübu açarız onları orda tartışırız bakımını falan filan.

Bazı aşırı şirin kaya dostlarımızın SS'leri:(bazı fotoğrafları simage koydum büyütmek için tıklayabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genesis. -- 13 Ocak 2012; 19:14:59 >

• Bir tane petrock edinmeyi düşünüyorum ben de
  • Isırmaz demi ? küvettemi besliyecez bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

Isırmaz demi ? küvettemi besliyecez bunu ?

Orası sana kalmış istediğin yerde besle. Suyun içinde bırakma ama yazık.
    kendisi fosil kayadır uzun zamandır bakıyorum. Biraz balıklarımla akvaryumda yaşadı ama sonunda masama terfi edebildi
  • Küçükken taş koleksiyonum vardı. Vay be o geldi aklıma.
  • Ankara'da nereden taş bulcan anca yazın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saralonde

kendisi fosil kayadır uzun zamandır bakıyorum. Biraz balıklarımla akvaryumda yaşadı ama sonunda masama terfi edebildi

Taşınız çok sağlıklı ve çook şeker öpün benim için.

• Bunları satan petshop falan var mı acaba? Satan bi yer bulmak sıkıntı oluyor mu?
  • Taş besleyenide ilk defa duyyorum yaw, şaka gibi O topladığınız taşların bir işe yaramasını ve bir hobi edinmek istiyorsanız, kendinize ufak bir akvaryum alın ve akvaristliği girişin. Sadece taşa melül melül bakmaktan hem balıklarınızı hem taşlarınızı seyredebilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: kelaynak33

Taş besleyenide ilk defa duyyorum yaw, şaka gibi O topladığınız taşların bir işe yaramasını ve bir hobi edinmek istiyorsanız, kendinize ufak bir akvaryum alın ve akvaristliği girişin. Sadece taşa melül melül bakmaktan hem balıklarınızı hem taşlarınızı seyredebilirsiniz..

Hocam şu akvaryumu yapmak için bütçe+tecrübe gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kelaynak33

Taş besleyenide ilk defa duyyorum yaw, şaka gibi O topladığınız taşların bir işe yaramasını ve bir hobi edinmek istiyorsanız, kendinize ufak bir akvaryum alın ve akvaristliği girişin. Sadece taşa melül melül bakmaktan hem balıklarınızı hem taşlarınızı seyredebilirsiniz..

Kardeş böyle akvaryum falan alacak paramız olsa adam gibi bir şey bakardık zaten

@Metalwrath: Ebay gibi sitelerden söyleyebilirsin mesela 1.95 $'a var bir tane bunun gibi:

http://www.ebay.com/itm/PET-ROCK-Mini-Kraft-Silly-Gag-Gift-SHIP-WORLD-WIDE-Novelty-popular-gag-gift-/260929519108?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc09c7e04

Ama boşuna para vermeyin derim hem aranızda duygusal bağ zayıf olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkbora
    Hocam şu akvaryumu yapmak için bütçe+tecrübe gerekiyor.

Haklısınız, ancak o verdiği huzur duygusu harcadığınız para ile eşdeğer bile tutulamaz. ilk olarak ufak akvaryumlarla, sert yapraklı bitkilerle başlanabilinir. Sizinde bildiğiniz gibi devamı mutlaka gelecektir zaten.
  • petrock yerine petrol alaydık iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

petrock yerine petrol alaydık iyiydi.

*badum tss*
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdy232

Ankara'da nereden taş bulcan anca yazın...

Kaleye git dolu taş var
  • dursun burda editlicem
  • Sen Nasıl Bir ergenlik geçirdin Arkadaşım ?
  • Mesajim bulunsun. Bu konu uçar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.