Bildirim
EVDE 1400 W LİK ARAÇ ANFİSİNİ NASIL BESLERİM..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Trafolu adaptörler aldığın amfiden daha pahalıdır.Eğer aküyü şarj ederim dersen sana kuru tip akü öneririm(bosch un aküleri baya dayanıklıymış web sitesinde öyle yazıyor)Başka bir seçenek ise bilgisayar psu su.audiocu nickli arkadaşa pm atarsan o sana yardımcı olacaktır.Kolay gelsin. -
bu konular çok açıldı ama neysequote:
Orijinalden alıntı: Kerosen
Trafolu adaptörler aldığın amfiden daha pahalıdır.Eğer aküyü şarj ederim dersen sana kuru tip akü öneririm(bosch un aküleri baya dayanıklıymış web sitesinde öyle yazıyor)Başka bir seçenek ise bilgisayar psu su.audiocu nickli arkadaşa pm atarsan o sana yardımcı olacaktır.Kolay gelsin.
4 X 300 Watt
4/3/2 Köprü bağlantılı
Mosfet güç kaynağı
Isıya ve kısa devreye karşı korumalı
Süper bass Aktif crossover
RMS 4 X 80W
bu senin anfinin özellikleri bizi ilgilendiren rms deger
4*80=320w
buda sana 400 wattlık bir güç kaynağının yetecegini gösterir
en ucuz yolu git birtane orta kalite bilgisayar psu su al tak kullan sesi fazla açmazsan sana yetecektir
aküyle maküyle hiç uğraşma müzikten soğursun
hadi kolay gelsin
-
saolun arkadaşlar en mantıklısı psu.... -
sıktı bu sorular artık yok ya sabit bi başlık açıp anlatmak lazım her hafta biri bununla alakalı konu açıyor anlamadım gittim ya önce bir arama yapsanız daha makbul geçmezmi.quote:
Orijinalden alıntı: canozcan5858
saolun arkadaşlar en mantıklısı psu....
öyle bir soru sormuşsunki cevaplamak için müneccim olmak lazım amfinin 1300w olduğunu söylüyorsun bu değer peak değerimi yoksa rms değerimi.
artı amfinin marka ve modelini yazsan tknik özelliğilerini yazsan daha kolay yardım alırsın -
kardeş almak istedigimquote:
Orijinalden alıntı: sezerkıran
sıktı bu sorular artık yok ya sabit bi başlık açıp anlatmak lazım her hafta biri bununla alakalı konu açıyor anlamadım gittim ya önce bir arama yapsanız daha makbul geçmezmi.
öyle bir soru sormuşsunki cevaplamak için müneccim olmak lazım amfinin 1300w olduğunu söylüyorsun bu değer peak değerimi yoksa rms değerimi.
artı amfinin marka ve modelini yazsan tknik özelliğilerini yazsan daha kolay yardım alırsın
Alıntıları Göster
2 x 500 Watt
2/1 Köprü bağlantılı
Mosfet güç kaynağı
Super Bass
Aktif crossover
RMS 2 X 100 W
Genel Dağıtım : ModaCar | ISO 9001
yada
4 X 300 Watt
4/3/2 Köprü bağlantılı
Mosfet güç kaynağı
Süper bass Aktif crossover
RMS 4 X 80W
Genel Dağıtım : ModaCar | ISO 9001
-
quote:
sıktı bu sorular artık yok ya sabit bi başlık açıp anlatmak lazım her hafta biri bununla alakalı konu açıyor anlamadım gittim ya önce bir arama yapsanız daha makbul geçmezmi.
artı amfinin marka ve modelini yazsan tknik özelliğilerini yazsan daha kolay yardım alırsın
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: sezer1247
+1
-
En az 2 tane FSP gibi kaliteli ve 12V hattı güçlü olan güç kaynağını paralelleyerek kullanabilirsin.quote:
Orijinalden alıntı: keremquote:
Orjinalden alıntı: sezer1247
+1
Alıntıları Göster
Ne olduğu belirsiz 400-500W güç kaynakları alırsan ampliyi besleyemez,her yazan değere inanma...
http://forum.donanimhaber.com/m_25765295/mpage_1/key_//tm.htm#25765295
-
diyablo sen yapma bari gözüm amfinin markasına bak önce 1 tane yeterquote:
Orijinalden alıntı: Diablo
En az 2 tane FSP gibi kaliteli ve 12V hattı güçlü olan güç kaynağını paralelleyerek kullanabilirsin.
Ne olduğu belirsiz 400-500W güç kaynakları alırsan ampliyi besleyemez,her yazan değere inanma...
http://forum.donanimhaber.com/m_25765295/mpage_1/key_//tm.htm#25765295
Alıntıları Göster
-
EE çalıştırdın mı amfiyi?quote:
diyablo sen yapma bari gözüm amfinin markasına bak önce 1 tane yeter
Alıntıları Göster -
henüz çalıştırmadım ama yardımlarınız için çokk teşekürler....özellikle diaploxt abi çokk saol yardımın içinquote:
Orijinalden alıntı: Kerosen
EE çalıştırdın mı amfiyi?
Alıntıları Göster -
Daha önce yazılmıştı,tekrar yazacağım.600 ile 800 W.,220 giriş,12 V. çıkış bir trafo alınacak veya sardırılacak.4 adet 75 ila 100 amper diyot alınıp yeteri kadar soğutucuya bağlanıp köprü elde edilecek.47000 MF. ila 100000 MF. kondansatör ile filtre yapıldığında akü ile ayni güçte DC. besleme elde edilmiş olur.Bazı anfiler boştaki 17 V. gerilimi yüksek görüp korumaya geçebilir.Bu durumda çıkışa paralel 3 ile 5 W. direnç denenerek boştaki gerilim ayarlanabilir.Deneyeceklere kolay gelsin.quote:
Orijinalden alıntı: canozcan5858
henüz çalıştırmadım ama yardımlarınız için çokk teşekürler....özellikle diaploxt abi çokk saol yardımın için
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amatör.usta -- 25 Ağustos 2008; 0:00:46 >
-
Kondansatör değerileri 47000 MF. ila 100000 MF.olmalı.10000 MF.yazılmış.Bilginize.quote:
Orijinalden alıntı: amatör.usta
Daha önce yazılmıştı,tekrar yazacağım.600 ile 800 W.,220 giriş,12 V. çıkış bir trafo alınacak veya sardırılacak.4 adet 75 ila 100 amper diyot alınıp yeteri kadar soğutucuya bağlanıp köprü elde edilecek.47000 MF. ila 100000 MF. kondansatör ile filtre yapıldığında akü ile ayni güçte DC. besleme elde edilmiş olur.Bazı anfiler boştaki 17 V. gerilimi yüksek görüp korumaya geçebilir.Bu durumda çıkışa paralel 3 ile 5 W. direnç denenerek boştaki gerilim ayarlanabilir.Deneyeceklere kolay gelsin.
Alıntıları Göster
-
amatör sende fazla büyüttün arkadaşın elindeki amfi jameson bu bir 4x100w ancak verir bu iki o kadar masraf yapacağına gider hazır ev amfisi alır buda üç daha sayadabilirim bunlar kafiquote:
Kondansatör değerileri 47000 MF. ila 100000 MF.olmalı.10000 MF.yazılmış.Bilginize.
Alıntıları Göster
-
quote:
Daha önce yazılmıştı,tekrar yazacağım.600 ile 800 W.,220 giriş,12 V. çıkış bir trafo alınacak veya sardırılacak.4 adet 75 ila 100 amper diyot alınıp yeteri kadar soğutucuya bağlanıp köprü elde edilecek.47000 MF. ila 100000 MF. kondansatör ile filtre yapıldığında akü ile ayni güçte DC. besleme elde edilmiş olur.Bazı anfiler boştaki 17 V. gerilimi yüksek görüp korumaya geçebilir.Bu durumda çıkışa paralel 3 ile 5 W. direnç denenerek boştaki gerilim ayarlanabilir.Deneyeceklere kolay gelsin.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: amatör.usta
Çok pahalı bir çözüm bence büyük amperajlı kuru akü alsın doldur--boşalt kullansın psu da olabilir.
-
Herif müzikmi dinliyecek akümü dolduracak ?quote:
Orijinalden alıntı: Kerosenquote:
Çok pahalı bir çözüm bence büyük amperajlı kuru akü alsın doldur--boşalt kullansın psu da olabilir.
Alıntıları Göster
Mantıklı alternatifler sunalım .
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
bu çözüm baya bi para tutar hiç tavsiye etmem hele trafo ile 100.000uf kondansatörün fiyatları malum
tavsiyem smps beslemeli güç kaynağı olur
-
ev amplisi al aynı masrafa kaliteli müzik dinlersin, oto amplisini de bi meraklısına satıverirsin kazanç bile elde edersinquote:
Orijinalden alıntı: ASiL35quote:
bu çözüm baya bi para tutar hiç tavsiye etmem hele trafo ile 100.000uf kondansatörün fiyatları malum
tavsiyem smps beslemeli güç kaynağı olur
Alıntıları Göster
veya ikinci el 600w ve üstü bilgisayar psu su alırsın sesi çok zorlamazsan işini görür yok sesi zorlarım diyorsan da kapasitör alırsın o da 100 dolardan başlar seçim senin kardeşim bir çok yöntem anlatılmış
-
Git dandirik 1 adet 400 -500 w everest yada gerçek 300-400 w fsp asus power supply al 20-24 pin kablosundan yeşil ve herhangi kabloyu kes yada delikten sok izole et birde oraya buton koy sonra molexlerden 2 adet sarı (12 v ) 1 adet siyah kablo al ver amfiye tamamdır cihaz çalışır artıkquote:
Orijinalden alıntı: murad4433
ev amplisi al aynı masrafa kaliteli müzik dinlersin, oto amplisini de bi meraklısına satıverirsin kazanç bile elde edersin
veya ikinci el 600w ve üstü bilgisayar psu su alırsın sesi çok zorlamazsan işini görür yok sesi zorlarım diyorsan da kapasitör alırsın o da 100 dolardan başlar seçim senin kardeşim bir çok yöntem anlatılmış
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: murad4433
ev amplisi al aynı masrafa kaliteli müzik dinlersin, oto amplisini de bi meraklısına satıverirsin kazanç bile elde edersin
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: murad4433
tecrüben varmı hocam istersen 1 faradlık kondansatörlü al bilgisaar psu sunun çıkışına bağla bakalım çalıştırabilecekmisin
fazla tecrübeniz yoksa yanlış bilgi vermeyelim çıkışa 1 faradlık kondansatör takarsanız
psu yu çalıştırdığınız anda kısadevre korumasına geçer kondansatörler ilk dolum anında yüksek akım çekerler heleki 1 faradı düşünemiyorumkapasitörler oto nsistemlerinde otomobillerde yüksek güçlü amplifikatörlerde verim alabilmek için kullanılır.smps nin çıkışlarında yüksek değerli bir kondansatöre gerek yoktur devrenin içinde kendi geribesleme hattı var zaten voltaj düşünce kendisi dengeler
Benzer içerikler
- uzaktan kumandalı araba pili çabuk bitiyor
- led avize led değişimi
- en iyi kablo markaları
- evlerde ana sigorta kaç amper olmalı
- alüminyum lehim tutar mı
- rux robot
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X