genel olarak bütün gazlı içecek şişeleri olur . |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (46. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bunların malzemeleri nerede satılıyor
-
bu yıl evin etrafındaki narlardan ve portakallardan gazoz yapmayı planlıyorum. ama karbondioksit makinem yok. umarım güzel olur.d eneyen varsa tavsiye alabilirim o konuda da. hazır elimde şişe kapağı var, star san da var, 20cl lik soda şişelerinden de dolu. Atarım depoya yazın serin serin oh mis.
-
Yahu bize de kit bırakın. Piyasada kit kalmadı. Biz fakirler ne içelim!
-
merhaba
ben kovamın yarısını cam şişe yarısınıda uludağ tonik veya sweps şişesine dolduruyorum,plastik şişe büyük kolaylık hemde dolum için taşıma açısından,yaza doğru stok için ağırlıklı plastik şişede topluyorum biralarımı nedeni ise denize veya dışarı taşımam gerektiğinde ağırlık taşıma rahatlığından dolayı; cam şişe 330 gram pet 33 gram ,yanıma 10 şişe bira alsam sadece şişe ağırlığı 3.3 kilo ama onun yerine beş şişe pet alırsam büyük kolaylık.
şunuda belirmek isterim cam şişede bira daha lezzetli oluyor
-
İlk kitimi cam şişeye dolduracağım. Petler için bakacaz. Ne bir yedek kit var, ne maya var , ne su var. Görecez bakalım. Petleri uzun süreli saklama için düşünüyorum kıştan yaza hazırlık. Bizim burada malum akdeniz sıcağı camlar sıkıntı yaratabilir.
-
Teşekkür ederim hocam deneyeceğim şişe sorun değil biraderler haftada 1 içer onlardan toplasam yeter kapak takılıyor sanırım inlara metal makine ile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
https://www.butikbira.com/collections/baslangic-setleri/products/baslangic-seti
Bu seti aldığında, şişesine 28 TL ödeyip 46 şişe bira aldığını düşün, sonraki kurulumda şişesi ortalama 10 TL ye falan gelecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 7 Aralık 2023; 23:51:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla ben bizim bahçenin kenarına atılanlara uyuz oluyordum onları toplayıp kaynatıyorum
-
Hacı abiler cam sağlıktır. Yeri ve imkanı olan cam şişeye devam etmeli.
Bir misafirinize ikram edeceğiniz zaman tertemiz yıkanmış, sıfır kapak cam şişe mi yoksa 1 lt lik ne olduğu belli olmayan pet şişe mi daha havalıdır?
Yeriniz imkanınız yoksa, kendim çalıp oynarım diyorsanız pet şişe idealdir. Büyük kolaylıktır.
Ben her kitte 40 cam şişe 3 1 lt lik pet şişe kullanıyorum. 3 pet şişeyi eşe dosta hediye ediyorum. 1 milyon kit kurduysam 0 (sıfır) pet şişeden içtim.
O iyidir bu iyidir tartışmasına girerseniz, hayır abi, pet iyi falan değildir. Cam iyidir.
Olay tamamen zaman ve imkan meselesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 8 Aralık 2023; 1:1:38 > -
-
patlama olayları nasıl sizde? şu an elimde 50 kadar cam şişe var. Çekiniyorum açıkçası ama yine de cam şişeye kuracağım.
-
şeker oranına dikkat etmek lazım ben zamanında redditten araştırmıştım. gördüğüm kadarıyla adamlar litre başı 4 gram şeker kullanıyor yani 500 ml şişeye 2 gr . ben plastik kullanıyorum ve litreye 7 gram atıyorum. erken şişelerseniz de patladığı söyleniyor. benim gördüğüm çoğu maya 6 günde fermentasyonunu bitiriyor. ölçüm için hidrometre şart.
-
alacağım hocam hidrometre. bugün sipariş vereyim şişelemeyi bekletirim olmazsa ama yarın 3 hafta olacak. önerdiğiniz bir hidrometre var mı
-
ben 2016 da alibabadan mezur ile birlikte sipariş etmiştim. marka önemli değil hangisi ucuzsa alın. eski mutlu günlerde 1 dolardı ve kargo bedavaydı :(
-
eskiden, ne de güzeldi yav özlüyor insan.
-
benim 10 yıldır hiç böyle patlama derdim olmadı nedense,tam tahılda yaptım ondada hiç patlayan olmadı,bende izmirdeyim bu arada :)
-
eğer yazlık stok için yapacaksam zaten hiç şeker koymuyorum yani en az 2 ay sonra içeceksem
-
Düşük adetlerde hiç sorun olacağını sanmıyorum, düşük adetli biralar zaten çabuk tüketiliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X