< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Evde Oto Teyp İçin Radyo Anteni
-
-
Anten görevi görecek kablo doğrudan cihazın arkasındaki sokete bağlanacak ise sorun yok.
Ancak anten belirli bir mesafe uzakta olacaksa arada koaks kablo kullanılması gerekir. Koaks kablonun blendajını toprağa bağlarsınız.
Aksi takdirde, koaks kablo kullanılmadığında, aradaki kablo da anten görevi görür. Anten uzunluğu alınacak frekansın dalga boyuna göre hesaplandığından rezonans bozulur.
-
Anladım:) peki para harcamadan kolayca nasıl bi anten yapabilirim koaks kablo dediğniz tvlerde kullanılan uydu kablosundansa yeterince var onlardan çıkacak bakırla bi anten yapılırmı veya çanak şeklinde birşeymi yapmam lazım?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çanak uydu sistemlerinde kullanılır.
Normal koşullarda FM alıcınız yeterince hassas ise bir tel dahi işinizi görür.
Anten yapmak istiyorsanız "fm anten nasıl yapılır" diye google'layın.
Bir zamanlar Antes firması çatı veya balkonda kullanmak için "Omni Directional -L Tipi" anten yapardı. Hala yapıyor mu bilmiyorum.
-
Ben Yalova'da oturuyorum ama pek düzgün radyo yok istasyonu İstanbul'da olan radyoları dinliyorum istasyon yakın olsa belki daha iyi olurdu tamam teşekkürler halletcem bi şekilde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
FM artık gözden düştüğü için artık balkon/çatı tipi harici anten üretilmiyor.
Sanırım Antes de daha önce ürettiği yönsüz (omni-directional) anteni üretmiyor.
https://b2c.antes.com.tr/fm-anteni-omni-direction-l-tipi-p1364
Piyasada bir UHF/VHF/FM diye bir anten bulunuyor.
Bunun başarılı olacağını sanmıyorum.
İhtiyacınız olan en az 3 elemanlı, bir yöne kazancı olan bir bir yagi anten. Şunun gibi:
https://www.fruugo.com.tr/triax-fm-3-fm-cat%25C4%25B1-anteni/p-49694248-98186343
Ancak onun da saçma sapan bir fiyatı var.
-
Merhaba.
Çok kaliteli bir fm radyo alıcım var. Sıradan bir çubuk antenle çoğu yayını alabiliyorum. (Bulunduğum bölgede Bulgaristan ve Yunanistan radyoları çekiyor.)
Ancak ne bizim taraf ne onların tarafı ITU kurallarını sallamadığı için frekanslar 0.1 mhz aralığında, dip dibe.
Bulunduğum yere şehir vericileri yakın. Yunanistan vericileri ise doğal olarak daha uzakta. O çubuk anten ile doğal olarak yakındaki şehir vericilerini alıyorum, hemen yanındaki yabancı ülke frekansını bastırıyor.
Ben aynı araç radyosundaki gibi karışma olmadan bu dipdibe frekansları dinlemek için nasıl bir anten tasarlamalıyım. Çok elemanlı hazır yagi falan mı kullansam? 12 elemanlı eski bir televizyon anteni (4 metre falan boyunda ) ve elektrikli TV üstü set anten de mevcut.
-
Ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. 3 sorum olacak.
- Araçlardaki kısacık antenler nasıl karışmasız net yayın alabiliyor? FM anten tasarlanırken tam orta dalga olarak kabul edilen 98 mhz kerteriz alınıp anten tasarlanıyor ki 98 mhz için hesaplanırsa 2.9 metre çıkıyor, neredeyse 3 metre anten gerekiyor :) Kaliteli alıcıların içindeki donanımların kazançları kısa antenleri karşılıyor mu?
- AM ferrit antenlerinde olduğu gibi ince bakır kabloyu uygun bir yüzeye 100 metre falan sarsam yayın kesin alırım biliyorum da yan frekansları da alır mı bu tarz anten?
- Böyle bir anten tasarlarsam (yagi, omni vs.) rg58 kablo kullanmam uygun olur mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X