Şimdi Ara

Evde spor yaparak güçlenme aynı Spor salonu gibi olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 30 yaşındayım fazla kilo var ve güç ve kondisyon olarak bitik durumdayım. Ayrıcana bel fıtığı başlangıcım var

Koronavirüsten dolayı şuanda spor salonlarına gitmem mümkün değil çünkü evdekilere virüs bulaştırma ihtimalim olur

Odamdan baya bir eşya çıkardım gereksiz ve büyük bir boş alan oluştu.

1 Koşu bandı(Son teknoloji çok az yer kaplayanlardan böyle paspas gibi ve hafif)

1 kondisyon bisikleti

Fitness minderi ve topu

Dambıl seti

Halter ve sehpası

Bunları alır ve düzgün bir şekilde çalışırsam bu bitik halden kurtulurmuyum? Aynı spor salonlarındaki 100lerce aletten göreceğim faydaları evde aldığım şeylerden görebilirmiyim?

Kondisyonum da mesela 5. kata yürüyerek çıkayım zorlanıyorum zaten belde başlangıç var yazdım yukarıda

Zayıflayınca belimin çok rahatlayacağını düşünüyorum. Onun dışında fit ve güç+kondisyonu güçlü biri olmak amacım var. Özellikle şuanda çalışmıyorum bazı özel sebeplerden dolayı ve tekrardan çalışınca uzun süre ayakta çalışacak bir işte çalışmayı düşünüyorum o yüzden güçlü olmalıyım + beli güçlendirmeliyim ve boyun egzersizleri yapacağım

Yorumunuz nedir bu saydığım şeyler ile hayal ettiklerim münkün mü? Zira virüs kolay kolay bitmeyecek gibi duruyor sanki bilmiyorum bu yüzden spor salonu çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .AloeVera. -- 15 Mart 2021; 18:53:16 >

• Evde de güçlenmek mümkün tabii ki. Yağ da yakarsınız, güçlenirsiniz de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle spora başlamadan önce doktora danışılması tavsiye edilir. Sehpa ve dambıl olduktan sonra bi çok kas grubunu çalıştırabilirsiniz. Biraz youtubedan bakın ya da hazır programlara bakın illaki faydası olur. Sırtı çalışmak makinede daha kolay oluyor onun dışında çok eksiklik olacağını sanmam profesyonel olmayanlar için. Kas kazanmak için günlük vücut kg başına 1.6 - 2.2 gr protein alınması önerilir bu da önemli.

• Evde hiçbir şey mümkün değildir ev sadece bir hapisane dir. Bir vücut geliştirici evi sadece dinlenme ve sosyalleşme alanı olarak kullanması gerekir anası ve babası ile sohbet makara ve hayır duasını alması gerekir. İnsan vücdudu sadece şok anında gelişir. Ev bizim konfor alanlarımızdır , konfor alanında vücut gelişmez. Benim sana tavsiyem esenyurtta bodrum katta 30 kişinin çalıştığı çiğköfte dükkanı kadar bir yerde ağır çalışman. Gelişimi 5 ay içerisinde evden ne kadar çok fark ettiğini göreceksin

• Evde spor yapmak kendini kandırmaktır çünkü o ilk başlanılan heves max 3 ay sonra kalmayacaktır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtistikVücütGeliştirici

Evde hiçbir şey mümkün değildir ev sadece bir hapisane dir. Bir vücut geliştirici evi sadece dinlenme ve sosyalleşme alanı olarak kullanması gerekir anası ve babası ile sohbet makara ve hayır duasını alması gerekir. İnsan vücdudu sadece şok anında gelişir. Ev bizim konfor alanlarımızdır , konfor alanında vücut gelişmez. Benim sana tavsiyem esenyurtta bodrum katta 30 kişinin çalıştığı çiğköfte dükkanı kadar bir yerde ağır çalışman. Gelişimi 5 ay içerisinde evden ne kadar çok fark ettiğini göreceksin

nik - mesaj uyumu.

• Evde spor yapmak mümkün. Hatta günümüzde çok daha rahat. Yakın zamanda şehir değiştireceğim. Ve kendi evime bir home gym kurmayı düşünüyorum. Yine senin gibi 30 yaşındayım ve belimde sakatlık var :) Sakat bir spor yaptığım için çok sakatlığım var ama ağırlık çalışarak bunların üstesinden geliyorum. Yani sende böylece sakatlıklarından kurtulabilirsin.

Kendim için alacaklarım

Rack istasyonu (olmazsa olmaz)

Olimpik bar

ağırlık plakaları

olimpik dumbbell barı (veya set)

ayarlanabilir bench sehpası

yoga matı

kauçuk yer karoları

bunlar ilk alınması gerekenler. Koşu bandını düşünmüyorum. Dışarı çıkar koşarım. Koşamazsan yürürsün. Sevmiyorum o aleti. O olmadan daha önceden çok ciddi kilolar verdim gerek de duymuyorum.

Son olarak hocam en ucuz ve kalitelisinin nereden ne şekilde temin edeceğin konusunda yardımcı olabilirim. Çünkü bende piyasa araştırması yapıyorum :) Ve yine aynı şekilde eğer istersen belin için ve muhtemelen dizlerindede problemler başlamıştır özellikle patella da, bunlar içinde tedaviye yönelik çalışmalarda seve seve yardımcı olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.