Şimdi Ara

Evdeki ısı dengesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında pek dengesizlik denemez. Asıl sorun kombiye çok yakın 3 radyatör bulunması ve asıl kullanılan odaya ısının geç gitmesi.

Öncelikle tesisattan bahsedelim.
    -Kombi E.C.A Confeo plus 28 kw
    -9.2 mt eca radyatör ve 5x11 havlupan
    -Radyatör dağılımı; oturma odası 2 m, salon 2m ve 1 m ayrı ayrı, yatak odası 1.2m, çocuk odası 1m,koridor 1m,mutfak 1m, banyo 5x11 havlupan

ev 140 m2 oturma odası kombiden biraz uzak. mutfak ve 2 yatakodası petekleri kombiye çok yakın

Ve oturma odasında oda termostatı var.

Soruna gelirsek ilk üç radyatör kombiye yakın. Oturma odası ise biraz uzak ve petek boyu 2m olduğu için geç ısınıyor.Oda termostatından 21 derece ayarlıyorum. ama diğer odalar çoktan 22 dereceyi görürken oturma odası konumundan dolayı(yan duvar boşlukta) kapat emri vermiyor kombiye.

Ben de bunun tam tersi istiyorum. Yani oturma odasındaki termostat 21 olduğunda diğerlerinin 18-19 arası kalmasını istiyorum.Çünki en çok orada oturuyoruz.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Şu anda vanalar full açık. Reglaj deniyor ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko_88 -- 15 Kasım 2010; 12:14:13 >

• Davete icabetsizlik olmaz...Eviniz hayırlı olsun. O paneller ile aynı kapasitede ECA CONFEO PREMİX banko tercihim olurdu...kararı verip uygulamaya başlamışsınız . Tavsiye 1 . ..Oda termostadını 21 yerine 19 yapın...Oda 19 olunca diğer yerler daha yüksek 20 C olacak... Tavsiye 2. .Oda 22 olsun diğer yerler 19 C olsun derseniz çok ısınan odaların radyatör vanalarını yarım yapın ..kapatmadan yarım yapacaksınız..sizin odadaki .termostadı aynen 22 C de tutun...İstediğinzi gibi ısınırsınız.....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Kasım 2010; 19:48:52 >
  • 21 derecede bir insan nasıl ısınır ki, amaç para gitmesinde komşularda kat kaloriferim var diye hava atmasaksa bilemem, evin içi en az 25 derece olacakki adam gbi ısınasın, 21 derece bana yetiyor diyene inanmam asla ve kat a,
  • Bizim yaşam şeklimiz havanın soğukluk durumuna göre ev 21 C ile 24 C arasında tutuluyor....Buna alıştık...Misafirliğe gidince komşuların evi 25 C de ..Kombiyi kaçta yakıyorsunuz diyoruz 64 C diyorlar....Bunalıyoruz...Fazla geliyor...
  • he he

inandık hacı
  • yorumlarınız için teşekkürler
    Öncelikle yoğuşmalı kombiyi gider sorunu için takamadık. Bayağı bir kırma dökme lazımdı.

benim isteğim tavsiye 2 ama diğerleri nasıl kısılacak alttan mı üstten mi?

bir de ısınma olayında Dontpry 21 yetmez demiş ama biz kombiden önce doğalgaz sobası ile ısınıyorduk. tek odada yanıyordu. ev yalıtımsız 3 cephe açık
    biz soğuğa alışığız bize 21 bile fazla evin alt katı boş dükkan üst katı boş daire 21 hatta bize lüks
  • Sıcak su tabandan pex boru ile kollektörden dağılıyorsa Radyatörde vana yoksa kollektörden kısın...Sadece gidişi kırmızı olanı kısın tamam ...Ne kadar sıcak su giderse o kadar soğuk su çıkar...Vanalar radyatörde ise yine sıcak su girişini kısın tamam...Hepsi o kadar..Sıcak istediğiniz oda daki vanalar tamamen açık kalsın..Odanın kapısı kapalı ise farkı hissedersiniz kapı açık ise her taraf aynı olacak....Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EVDE VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ
    14 yıl önce açıldı
    Soğutma suyu seviyesi sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Sıcak su tabandan pex boru ile kollektörden dağılıyorsa Radyatörde vana yoksa kollektörden kısın...Sadece gidişi kırmızı olanı kısın tamam ...Ne kadar sıcak su giderse o kadar soğuk su çıkar...Vanalar radyatörde ise yine sıcak su girişini kısın tamam...Hepsi o kadar..Sıcak istediğiniz oda daki vanalar tamamen açık kalsın..Odanın kapısı kapalı ise farkı hissedersiniz kapı açık ise her taraf aynı olacak....Kolay gelsin..

kollektör yok vanalar radyatör üzerinde. şimdi havalar iyi olduğu için fark anlaşılmıyor ama kısma sanki işe yaradı gibi. Dediğiniz gibi kapılar kapalı olacak, bu şekilde az gazla kapatırız kışı herhalde. Yorumlar için teşekkürler

• bende de aynı sorun vardı peteklerde bulunan tek vana ayarlama yapmaya yeterli olmuyo diye peteklerin çıkış ve girişine ayarlı vana taktırdım ve doğru ayarları yapıca evin heryanı eşit ısınmaya başladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.