Şimdi Ara

evdeki kablolarda bir sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni müstakil evimiz var.internet bağlandı. kapının önünde telefon direği var.

internet hızım normalde tarifeye göre max 16 mbit fakat ben 3mbit download 0.40 upload hızına sahibim. ttnetten gelip ölçüm yaptılar telefon direğinde hızım 10mbit gözüküyor.ttnetten gelen adamın dediğine göre evdeki hatta bir sıkıntı var.

evde 2 tane telefon girişi var.birisi üst katta birisi alt katta.ikiside eski usül 3 girişli prizlerden.
    (https://www.google.com.tr/search?q=telefon+prizi&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIurnvrtuXxwIVAwksCh3Hbg90&biw=1600&bih=775#imgrc=T8Hf6MOtNDhmvM%3A)

sanırım prizlere gelen kablolarda bir sıkıntı var. modemi üst kattaki prize bağlayınca internette kesintiler,sinyal düşüklüğü falan oluyor.ve hız daha da düşüyor.

alt kata bağlayınca download 3mbit upload 0.40 mbit

ttnetten gelen adama göre benim normalde 10mbit hız almam gerek.ancak evdeki kablolarda bir sorun var.sizce sorun nerede olabilir ? elektrikçi ben internet işlerinden anlamıyorum diyor (hattı nasıl bağladıysa artık) başka bir internetçi çağırdım 2 aydır hala gelecek. daha gelmedi.mecburen sorunu kendim halledecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styrex -- 7 Ağustos 2015; 22:36:29 >

• Modem arayüzündeki adsl hat değerlerini at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VDSL

Modem arayüzündeki adsl hat değerlerini at.

bunlar sanırım

evdeki kablolarda bir sorun var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi styrex -- 7 Ağustos 2015; 22:51:13 >
  • Kablonun ssni atsana prizden kaç senelik kablolar ? santrale uzaksın büyük ihtimal masrafa girme derim ankastreye uzanabiliyorsan bir kablo al birini modeme birinin ucunu kes güzelce kabloyu soy bağlı olduğun reglet numarasını biliyorsan tak oradan ölçüm yap hat fec üretmiş orada 10 mbit çıktıysa 1-2 mbit kayıp oluşmuş sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 7 Ağustos 2015; 22:52:45 >
  • quote:

Kablonun ssni atsana prizden kaç senelik kablolar ? santrale uzaksın büyük ihtimal masrafa girme derim ankastreye uzanabiliyorsan bir kablo al birini modeme birinin ucunu kes güzelce kabloyu soy bağlı olduğun reglet numarasını biliyorsan tak oradan ölçüm yap.

hocam kablolar yeni döşendi daha. yaklaşık 1 - 1.5 ay önce.

ankastre derken nereden bahsediyorsun hocam ?

reglet numarasına nereden bakacam ?

ayrıca direk telefon kutusundan kabloyla modeme bağlantı yapsam nasıl olur ?
  • Senin sorunun santrale uzak olman telekom müdürlüğüne gidin bilgi alın bölgede çalışma yapılacakmı diye.
  • quote:

Senin sorunun santrale uzak olman telekom müdürlüğüne gidin bilgi alın bölgede çalışma yapılacakmı diye.

santralden kastın tam olarak neresi oluyor ? bulunduğum ilçedeki şubesine mi yoksa ana şubeye mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Değişik bi sorun. Sinyal yok
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şube değil.
  • quote:

Şube değil.

santrale uzak olduğumu sanmıyorum.eski evimin yakınına taşındım.arada 500m var yada yok.bu kadar fark edeceğini sanmam.kesinlikle evdeki kablolarda bir şey var.adamın prize çektiği telefon kablosu mousenin kablosundan az canlı bişey.lan kablosu tarzı bir şey olması gerekmez mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.