Şimdi Ara

evdeki monitör neden gözümü yoruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işte 10 saat bilgisayar başındayım. Gözlerim yorulmuyor. Ama evdeki monitörde 1 saat sonra gözlerim fena sızlıyor. Neden acaba. Monitörün ayarlarımı bozuk. Yoksa monitör mü bozuk.

• işyerinde ve evde ne tip monitörler kullanıyorsun yazarsan bişiler söyleyebiliriz
  • işyerinde 14 dell kullanıyom. evde 14 s hyundai.
    evdeki bilgisayarı 10 yıldır kullanıyorum. bu kadar göz yormuyordu. şimdi olmaya başladı.
  • kardeş refresh rate i 85mhz yapabileceğin çözünürlüğe getirirsen sorun çözülür kanımca.
  • İYİ DE BENİM MONİTOR 60 HZ DEN BAŞKASINI DESTEKLEMİYOR
  • o zaman butceye uygunlugunu kontrol edıp ona gore bıseylerı degıstırmenın zamanı geldıgıne
    karar vermek gerek derım ..

Ps: bıldıgım kadarıyla buyuk font kullanmak bagırmak anlamına gelıyıor....
  • gözlerin bozulmus olabilir bide karanlıkta pek sağlık deil monitöre bakmak ama en iyisi sen 14 lük monitörünü deistir yeni bir tane al bütcene göre cok guzel modeller var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 60hz 15'' philips vardı bende şmdi wiewsonic 19'' lcd aldım, gözlerim bayram etti. Diğer monitörde kör oluyordum nerdeyse.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicik19

ya arkadaşlar

işte 10 saat bilgisayar başındayım. Gözlerim yorulmuyor. Ama evdeki monitörde 1 saat sonra gözlerim fena sızlıyor. Neden acaba. Monitörün ayarlarımı bozuk. Yoksa monitör mü bozuk.

arkadaş 10 saat iş yerinde bilgisayara bakıp evdede devam edersen göz napsın buna,sonuçta makina değil bu,benim gözlerde budertten bozuldu.
  • paraya kıyıp lcd al
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkbilir

60hz 15'' philips vardı bende şmdi wiewsonic 19'' lcd aldım, gözlerim bayram etti. Diğer monitörde kör oluyordum nerdeyse.

haklısın kardeş bunlar kör eder adamı.
  • 60 hz CRT monitörü haftasonu -iş yokken- kullansan da rahatsız eder.
    gözle bariz farkedilebilen titreme yapar.

60hz üzerine , çözünürlüğü düşürerek çıkabilir diye tahmin ediyorum.
    örneğin şu anda kullandığın çözünürlük 1024 ise onu 800 yapıp refresh hızı seçeneklerine tekrar bakabilirsin.

işyerindeki monitör de mesela 72hz, 75 hz ise ona da bi bakıp yükseltmeye çalış.

çoğu iş yerinde-kamu, banka, vs.- windows kurulup, default 60hz bırakılıyor.
    ne zaman fırsat bulsam düzeltiyorum :)
    amcalara, teyzelere yazık oluyor.

eğer imkanın varsa
    senin ilacın hiç olmassa 15" LCD gibi görünüyor. 2. el bile bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.