Şimdi Ara

EVE ONLINE rehber,paylaşım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
850
Cevap
6
Favori
93.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyuna bir şekilde devamlılığını sağlamanı dilerim dostum. Hayırlı olsun EVE Online maceran...:)

90 gün gtc uygulamasını yapabilirsin diye düşünmekteyim.Fakat ilk ay için alınan 19 dolar sanırım illaki talep edilecek gibi geliyor mantıken bana...

Savaşlara gelirsek bu aralar durgun dönemdeyiz gibi biraz biraz :) (cümleye bak) Yaz aylarını bekliyoruz. Yaz aylarına kadar maddi mevzularda birikim yapmakla ve skilleri ayarlamakla meşguliyet biraz daha fazla. Lakin yaz aylarında nefes alabileceğimizi pek sanmamaktayım savaşlardan. Demek isteyeceğim o ki güzel bir zamanda giriş yaptın. Yaza kadar skillerini ve deneyimini artırır, yaz aylarındaki amansız savaşlarda daha aktif bir pilot olabilirsin. Tabi amacın pvp pilotu olmaksa.... Ts konuşmalarından ve yaşanılan aksiyondan bahsetmek anlamsız kalır... Aksiyonun Dibi diyorum sadece... :)

Bu arada premium grafikle pvp yapmanı pek tavsiye etmem. Elinde bulundurduğun pc buna pek izin verecek gibi gözükmüyor. Sessiz sakin zamanlarda tamam ama yüzlerce kişinin karşılıklı kapıştığı fleetlerde çakılırsın...

• UP!!!

USTURA GÜNCELERİ...

Uzun zamandır yazamıyorum ama dün akşam ki savası ve sonrasındakılerı anlatmadan gecemıcem.
    Duyanlar bilir oyundakı azılı dusmanımız BOB allıance ıcerdekı 1 ajanın ustun cabaları ıle 1 gecede dagıldı ve koskoca allıance yokuldu,malum elınde bulunan butun sıstemlerınde savunmaları dusmus oldu bunu fırsat bılen RAZOR ve yandasları bobub tepesıne cokdu bırbır elındekı ıstasyonları aldı ama BOB kadim dusman oyle bır sımsekde yıkılmaz asagı ve dun aksam J-L sıstemıne bobun ıstasyonunu almak ıcın atladıgımızda 250 kısı kadar vardık ama local penceresı acılınca sasırdım cunku karsımızda 900 kısılık bob fleetı bızı beklıyodu. :))

Fleet komutanı emırler vermeye basladı ama 1100 kısılık localde ne emırı abıcım target etdıgım gemıye ates etmek 10dk yı alıyo tam 1 saat ragnorak in scorpion dıye bagırdıgını duydum fleet com.un sonrada canım sıkıldı reset atdım makıneye,oyuna tekrar gırdıgımde gate den 12 km uzaklıkda hıc kıpırdamadan duruyomusum meger gate gerı gelıp o cehennemden gerı cıkdım ama bu seferde dıger tarafda surprızler vardı 30 kısılık HAC gangı benı beklıyodu allahdan pvp fithli HYpeRion ile gezıyodum g8 den gerı kacdım fılan derken yollarda 3-4 kıll alıp badivefi ye kadar geldım,anladıgım kadarı ıle J-L systemınde noodcrush oldu ve oyun sapıttı bızde aradan tuyduk yoksa fena ezılmısdık...

FOREVER RAZOR...

• Evet ezeli düşman BOB yüz değiştirdi ve KenZoku olarak karşımızda. Onlar toparlanmadan biz ne kadar sistem ele geçirirsek o kadar daha çok kızdırıcaz onları. Kaldığımız yerden devam savaş başlasın :)
  • başından beri aklımdaki oyuna sonunda bideneme account çıkartabildim.. vakit bulursam inceliycem, sallama bir karakter oluşturdum şimdilik, grafikler süper gerçektende ahh şunun yarısı kadar bir offline oyun tasarlasalar..freelancer 2 bekledik yıllardır anlaşıldı çıkmıycak bari buna benzer bişiler yapsalar..
  • Oyunun dilinin ingilizce olmasından dolayı Türk oyuncu sayısı her zaman minimum sayılarda malesef. Bu kalitede bu ayrıntıda bu genişlikte oyundan mahrum kalmayın.
  • Öncelikle herkese selamlar. Oyunda ilk 2 haftamı doldurdum ve asıl hesabımı açma aşamasına geldim. Ve gördümki ben bunca zaman başka online oyunları oynamakla hem parama hem de zamanıma yazık etmişim. Ancak beni üzen şey oyun içindeki Türk oyuncuların azlığından da öte birbirlerinden kopuk olması ve sürekli turkish kanalında yer alan üstatların çok da ilgili davranmaması(gerçi iletişim kurmak için çok fazla çaba sarfetmedim ama sarfeden birkaç arkadaş da öyle çok başarılı neticeler elde edemedi gözlemlediğim kadarı ile). Gerçi herkesin mutlaka kendi işi gücü var kendi corp kanalında veya ts sinde bişeylerle uğraşıyordur mutlaka.

Bu sebeplerle belki boyumdan büyük bir iş oldu fakat bir ilk kullanıcı rehberi hazırlamaya çalıştım ve oyuna girip uzay çok güzel gemi modelleri muhteşem ama şimdi ne yapacağım diyen arkadaşlara yardımcı olmasını umud ediyorum. (bu tür bir Türkçe kaynağa evetürk de dahil hiçbir yerde ne yazık ki ulaşamadım)

Giriş

Hepimizin bildiği gibi eve-online diğer mmo lara göre çok daha kompleks ve karmaşık bir oyun bu da doğal olarak oyunun kavranma ve öğrenme süresini arttırmakta. Oyuna yeni başlayacak arkadaşlar için oyundaki karakterlerini oluşturma ve en önemli şeylerden biri olan ne yapacağına karar verme aşamasında yardımcı olabilmek adına bu rehberi hazırlamaya karar verdim umarım yeni başlayan arkadaşlara faydalı olacaktır.( rehberi oyun için hazırlanmış 800 sayfalık bir guiade ın giriş bölümünden ve bir takım bölümlerinden okuduğumu anlama şeklinde ve kısa da olsa oyunculuk tecrübemle birleştirmeye çalışarak hazırladım. Yaptığım yanlışlıklar varsa şimdiden özür dilerim)

Birinci bölüm: İyi bir karakter yapma

Bu oyun diğer birçok oyundan farklı olarak bir karakter yaratırım ve seçimlerimi oyun içerisinde yaparım oyunu değil bunun için herhangi bir karakter oluşturmak ile iyi bir karakter oluşturmak arasında büyük fark var. Ve Karakter yaratırken aslında birçok önemli seçimi de bu aşamada yapıyoruz. Ve bunlardan ötürü karakterimizi oluştururken bir takım kararlar alıp ona göre oluşturmamız büyük önem arz ediyor.

1- Nasıl bir oyun ve nasıl bir karakter istiyorum?

Karakterimizi oluşturmadan önce ilk olarak buna karar vermeliyiz. Oyunda ne yapacağım. Düşmanların korkulu rüyası hayatı çarpışmayla geçecek bir savaş pilotumu olacaksınız? Yoksa hedefi asteroit kuşakları olan, gece gündüz değerli madenleri çıkarmakla uğraşıp bunları değerlendirerek paraya para katan bir madenci mi hatta elde ettiği madenlerle üretim işine giren bir üretimci mi? Belki bir ticaret erbabı olup tüm galaksi de ucuza alıp pahalıya satmaya çalışan bir tüccar. Seçim sizin ama oyuna başlarken mutlaka ve özellikle ilk etapta bunlardan birine yoğunlaşıp uzmanlaşmak karakterinizin geleceği açısından önemli.

Bu seçimlerin hepsi EVE evreninde gerçekleşen ve yaşanan seçimler ve binlerce oyuncu bu tek koca evrende yaptıkları bu seçime göre oyunlarını yönlendiriyor. Elbette belli bir konuda uzmanlaşıp kendimizi geliştirdikten sonra diğer konulara el atabilmemiz mümkün ama daha işin başında hepsinden biraz yapmaya çalışmak size boşuna zaman ve emek kaybı olarak geri dönecektir.

2- Irk seçimi

Oyunda seçebileceğimiz 4 ırk bulunmakta. Amarr imparatorluğu, Minmatar Cumhuriyeti, Gallente federasyonu ve Caldari Devleti. Bu ırkların geçmişlerine ve oyunun konusuna değinmeyeceğim zaten bu rehberin amacı da bu değil.

Ama şunu söylemeliyim ki eğer madenci, üretimci veya tüccar olacaksanız bu ırklar arasında çok büyük farklılıklar bulunmamakta. Ve bunlar oyun koşullarına, çıkan güncellemelere göre sıklıkla değişmekte ama eğer bir savaş pilotu olacaksanız o zaman hangi ırkı seçeceğiniz çok daha önemli hale geliyor. Çünkü her ırkın birbirinden değişik ve kendisine özel savaş stilleri bulunmakta.

Amarr enerji silahlarını kullanmak konusunda uzmanlaşmıştır. Bu silahlar cephaneye ihtiyaç duymaz. Bu sebeple geminizin hangarında cephane bulundurmak zorunda kalmazsınız. Cephane bitince uzay istasyonuna gidip almak gibi bir derdiniz yoktur. Kargo bölümüzü sadece looting ve salvaging yapmak için kullanırsınız ki özellikle kargo kapasitesi düşük olan ilk gemilerde bu rahatlatıcı bir etkendir. Ancak tabi bu silahların birtakım negatif etkileri de bulunmakta. Öncelikle lazer bataryaları sadece EM/thermal hasarı verirler ve bu düşman gemilerin kalkan(shield)larını indirmede etkili olsa da zırh(armor) larına karşı daha az etkilidir. Ayrıca bu silahlar geminin güç sistemine büyük yük bindirir ve sıklıkla ‘capasitor is empty’ gelimesini yardımcı pilottan duyabilirsiniz.(özellikle diğer ekipmanları da kullanmaya başladığınızda) (tabi bu Amarr kötü bir seçim olacaktır anlamına gelmiyor ayrıca bence amarr gemileri estetik görünümleri bakımından da gayet güzel )

Gallente savaşta güçlü lazerleri ile düşmana saldırmak yerine güçlü dron grubunu kullanmaktadır. Bu da aynı amarr da olduğu gibi gallente ye de cephane bulundurmama kolaylığı sağlar. Ama Gallente silahları sadece dron ile sınırlı değil, gemilerini güçlü hibrit silahları ile donatıp düşmanı alt edebilirler. Hibrit silahları düşman gemilere Termal/Kinetik hasar verirler ve bu kombo amarr silahlarına göre göreceli olarak daha etkilidir.(Bence gemi tasarımı olarak da en güzel gemiler bu ırkın emrindedir)

Minmatar projectile silahları kullanır bu silahlar geminin kapasitöründen enerji kullanmazlar. Bu sayede kalan enerji sadece gemiyi daha fazla hayatta tutmak için kullanılabilir. Her ne kadar geminin kargo bölümünde önemli miktar cephane bulundurmamız gerekse de bu bize büyük cephane çeşitliliğinden ötürü farklı bir avantaj sağlayacaktır. Çünkü her çeşit hasar veribilen cephane tipleri bulunmaktadır ve düşmanın zayıf yönünü biliyorsak o cephaneyi kullanır ve onu daha kolay alt edebiliriz.

Caldari füze(misilse), roket ve torpil(torpedo) teknolojisinde uzmanlaşmıştır. Yine bunların değişik hasar tipleri veren türleri bulunmaktadır.

3- Bloodline seçimi

Irkımızı seçtikten sonra geldik bloodline(nesil cins gibi bir anlamı var) seçimine. Bu seçim bizim başlangıç attribute(nitelik) lerimizi etkileyeceği gibi bir takım başlangıç skill (yetenek) lerimizi de seçmemizi sağlıyor. Her ırk da 3 tane bloodline var. Ve her biri değişik attribute lar sağlıyor. Hepimizin bildiği gibi EVE skill bazlı bir oyun ve bu skill leri geliştirmemizin ne kadar süre alacağını bloodline seçimimiz etkiliyor. (Yani oyunda bin tane npc kesmek bize para ve standing dışında herhangi bir şey kazandırmıyor. Hangi malzemeyi kullanıp hangi gemiye bineceğimizi belirleyen şey skill ler ve onlarda sadece zamanla gelişiyor.) Bir skill i geliştirmenin ne kadar süreceği de o skill in bağlı olduğu attribute lerin yüksekliği ile alakalı bir durum.

EVE deki her bir skill birincil(primary) ve ikincil(secondary) olmak üzere iki attribute e bağlı ve bunların yüksekliği o skill i öğrenme(train) süremizi doğrudan etkiliyor. Bir skill in bağlı olduğu attribute ler ne kadar yüksekse o skill daha çabuk öğreniliyor.

Oyunda 5 çeşit attribute(nitelik) mevcut bunlar; İntelligence(zeka), memory(hafıza), willpower(irade), perception(sezgi, kavrama vb diyelim ) ve charizma. bunları birincil ikincil olarak nitelendirdiğimizde birkaç istisna hariç 2 grup karşımıza çıkıyor.

Perception/Willpower

Bu grup Spaceship command, gunnery, missiles skill lerinin genel olarak bağlı olduğu nitelik grubu, diğer bir deyişle hayallerinizdeki savaş gemisine ne zaman binebileceğiniz bu gemiye ne zaman ihtiyacınız olan güç ve büyüklükte silahlar takabileceğiniz bu iki niteliğe bağlı.

Intelligence/Memory

Bu ikiliye Elektronik, engineering, Science, Mekanik, İndustry ve learning ana skill grupları bağlı. Ve silahlar dışında geminize takacağınız her türlü malzemeye ulaşmanın yolu buradan geçiyor. Yeni savaş geminize binmeniz daha uzun sürse de geminizin kapasitorünün daha fazla olması, zırhının daha fazla dayanması ve science grubu ile önünüze açılabilecek çok daha fazla yol bu iki niteliğin yüksekliğine bağlı bunlardan da öte learning skill grubu bu iki niteliğe bağlı ve learning sikilleri sizin diğer niteliklerinizi(attribute) yükseltmenize olanak tanıyor. Yani savaş pilotu olacağım diyerek bu iki niteliği ihmal etmek ilerde başınızı çokça ağrıtabilir.

Yine de eğer karakterinizi esas olarak savaş üzerine kuruyorsanız perception/willpower niteliklerine ağırlık vermemiz gerekmekte.

Bu grubun dışında istisna olabilecek skill grupları da bulunmakta, Örneğin Drone skill grubu Memory/Perception, Trade Charisma/Willpower, social Charisma/intelligence nitelik grublarını birincil ve ikincil olarak kullanıyor.

Charizma ya değinmedik charizma niteliğine bağlı olan skill ler kısıtlı ve bu niteliğin yüksek olması bize ticaret ve ncp ajanlarının görevlerini yaparken ve bununla ilgili skileri geliştirirken bir takım faydalar sağlıyor bunların dışında şirket yönetimi uzay filolarını kontrol etme gibi konularda artısı olsa da yeni başlayan ve ilk karakterini oluşturacak bir oyuncunun bu niteliğe ağırlık vermesi gereksiz bir olay.

Genel olarak anlattıklarımızı Bir örnek le açıklamak gerekirse bir cruiser a binebilmek için frigeate lvl 4 ve cruiser lvl 2 skillerini train etmeniz lazım. Eğer karakterinizin bu skill lerin bağlı olduğu perception ve willpower nitelikleri yüksekse bu iki skill i yaklaşık bir buçuk günde train edebiliyorken bu iki niteliği düşük olan bir karakterin 3-4 gününü alacaktır. Train etme süresi 12 kata kadar fazla olan skill ler olduğu düşünüldüğünde ileriki zamanlarda aradaki fark haftalar hatta ayları bile bulabilir. Bu sebeple oyuna ne yapacağımıza karar verip o yönde bir karakter ile başlamak çok önemli sonuçta seçim sizin.

Tüm bu anlatılanlar biraz kafa karıştırıcı görünse de bir kere oyuna ısınıp sistemi kavramaya başladığınızda her şey daha anlaşılır hale gelecektir. Yine de oyun içerisinde tecrübeli oyunculardan destek alarak çözemediğiniz konuları anlamaya çalışabilirsiniz. Netice de senelerce bu oyunu oynadığı halde hala acemisi olduğu konular olduğunu söyleyen oyuncular bulunmakta ve sormak ayıp değil

Bloodline ımızı seçtikten sonra gender belirleceğiz sonraki aşamada bize 5 tane nitelik puanı verilecek bunu seçtiğimiz ve üzerine yoğunlaşacağımız nitelik grubuna ağırlıklı olarak dağıtabiliriz.

Geriye ancestry, School ve Specialization seçimleri kaldı bunları da yine karakterimizi yönlendireceğimiz amaca göre belirleyip avatar seçimimizi yaptıktan sonra karakter yaratma işlemini bitiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 27 Şubat 2009; 23:19:16 >

• Bölüm iki- Karakterimi oluşturdum şimdi ne olacak?

Bu noktada yapabileceğimiz birkaç şey bulunmakta. Öncelikle oyunun mekaniğini ve mantığı anlamaya atılacak ilk adım olarak tutorial kısmını içimize sindirerek ve anlayarak yapmaya çalışmalıyız.

1- Skill Training

Peki ilk aşamada hangi skill leri train etmeliyiz ki zamandan tasarruf edebilelim.

İncelediğim rehberde şu şekilde bir liste hazırlanmış ki bana da gayet mantıklı geldi. ( koyu yazılmış olanlar advantage learning skilllerdir)

Instant Recall 1
    Analytical Mind 1
    Learning 1
    Instant Recall 2
    Analytical Mind 2
    Learning 2
    Instant Recall 3
    Analytical Mind 3
    Learning 3
    Instant Recall 4
    Analytical Mind 4
    Learning 4
    Instant Recall 5
    Eidetic Memory 1
    Eidetic Memory 2
    Eidetic Memory 3
    Eidetic Memory 4
    Analytical Mind 5

Logic 1
    Logic 2
    Logic 3
    Logic 4

Learning 5
    Spatial Awareness 1
    Spatial Awareness 2
    Spatial Awareness 3
    Spatial Awareness 4
    Spatial Awareness 5
    Iron Will 1
    Iron Will 2
    Iron Will 3
    Iron Will 4
    Iron Will 5
    Empathy 1
    Empathy 2
    Empathy 3
    Empathy 4
    Empathy 5
    Focus 1
    Clarity 1
    Presence 1
    Focus 2
    Clarity 2
    Presence 2
    Focus 3
    Clarity 3
    Presence 3
    Focus 4
    Clarity 4
    Presence 4

Ortalama bir oyuncu için tüm bu skill lerin train süresi yaklaşık 60 gündür ancak bu süre sonunda herhangi bir skill ilk başlandığı güne göre yaklaşık 2.4 kat daha hızlı train edilmektedir. Bu süre zarfında bir takım implantlar da bularak attributelerinizi yükselttiğiniz düşünüldüğünde hemen hemen bir skill train etmek üçte bir süre alacaktır. (Benim Mem/İnt attribute leri yüksek karakterimde ort. 55 gün willpower/perception attributeleri yüksek karakterimde ise yaklaşık 66 gün sürüyor)

Tabi bu demek değil ki 60 gün boyunca sadece bu skill leri train edeceğiz onun dışında hiç bir şey yapmayacağız. Bu 60 günlük süre zarfında bu skilllerin arasına en azından bir cruiser hatta battlecruiser a binecek ve onları donatacak skill leri de sıkıştırabiliriz elbette seçim her zamanki gibi size kalmış.

2- Para kazanmak

Yaptığımız seçimler doğrultusunda oyuna başladık ve tutorial görevini başarı ile tamamladık bu hem oyunun kontrollerini öğrenmemize yardımcı oldu hem de biraz para yapma olanağı bulduk. Ve ilk göz ağrımız olacak güzelim frigateimize binmeye başladık. Ama bize para lazım peki bu parayı nasıl kazanacağız. Başlangıç aşamasında karşımızda 2 yol var. Missioning veya ratting.

Missioning: Her NPC şirketi size görev verecek agent(ajan)larla dolu ve bu ajanların bize verdiği görevleri tamamlamak hem o ajanla ilişkimizi belirleyen Standing imizi arttırmakta hem de bize para kazandırmakta ayrıca öldüreceğimiz düşmanlar için bounty de alacağımız düşünülürse ilk etapta bizi idare edecek para ya kavuştuk demektir. Ayrıca ajan misyonlarının tamamlayacağımız her 10 tanesinde bir bize bir mail gelecek ve bu şirkete bağlı başka bir ajandan tek seferlik bir görev alacağız(storyline mission). Bu görevi başardığımız takdirde (ki genelde kolay görevler oluyor) bir adet implant ile ödüllendirileceğiz.(görevler ile ilgili ayrıntı da vermeye çalışacağım ilerleyen bölümlerde)

Ratting: Her sistem de değişik asteroit uşakları olduğu gözünüze çarpmıştır. Bu asteroit kuşaklarında belirli miktar NPC korsanları spawn olurlar ve bunları öldürerek hem bounty hem de düşen item ları toplayarak para kazanabiliriz. Büyük ihtimal Misyon yapmaktan daha az para kazanacağız ama görev sorumluluğu ve süre kısıtlaması olmadığından daha rahat hareket edebiliriz.

Ratting yapmak mı istiyorsunuz? güzel bir seçim. Nasıl başlamanız gerektiğini öğrenelim;

Hemen oyunun harita sayfasını açıyoruz (sağ taraftaki listede map yazan yer). Options dan fitler kısmını açıyoruz. Burada fitler by security status işaretleyip 0.7-0.5 arası bir sistem bulup gözümüze kestiriyoruz. Sistemin security status(güvenlik düzeyi) ne kadar düşükse spawn olan düşman gemisi boyut ve adedi artmaktadır. 1.0 ve 0.9 sistemlerde korsanlar spawn olmazlar kendimize 0.7-0.5 arası güvenlik düzeyi olan bir sistem bulup gözümüze kestirdiğimiz asteroit kuşağında ratting e başlayabiliriz. Sürekli bu kuşakları dolaşmak vasıtası ile isk lar wallet imizi doldurmaya başladı bile. 0.4 ve aşağısı güvenlik düzeyi olan sistemler Uzay polis servisinin (concord) herhangi bir düşman oyuncu saldırısı esnasında sizi korumayacağı sistemlerdir. Bu sistemlerden uzak durmalıyız. Bir corp a üye olup onların koruduğu bölgelerde dolaşabilecek kadar şanslı isek durum başka. Tabi bu yüksek güvenlik düzeyi olan sistemlerde saldırıya uğramayacağınız hatta geminizi kaybetmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Ancak korunan bir sistemde size saldıracak kadar aptal olan bir oyuncu elbette bunun karşılığını concord dan alacaktır.

Ratting sıkıcı geldi ajan misyonları mı yapmak istiyorsunuz?. Çok güzel peki nereden işe başlamamız lazım.

Misyon yapmak ratting e göre biraz daha komplike ama bir kere alışınca basit olduğunu göreceksiniz.

Öncelikle Yüksek güvenlik düzeyi içerisinde dock yapabileceğimiz bütün istasyonlar NPC corplara aittir. Her corp bize görev yaptırmaya hevesli ajanlarla dolu öncelikle onları bulmamız lazım. Bunun içinde birçok yol var. People and place(sağ barda yer alıyor) penceresinden corp ismini girerek(sistemde sağdaki item penceresinde station yanında corp isimleri yazar) aratıp bulabiliriz. Corp info sayfasını açtığımızda(sağ tıkla info) hemen alttaki tablardan ‘agents’ yazana tılıyoruz ve o corp için çalışan ajanların listesi önümüze geliyor. Ama gelen liste karmaşık ve hangi ajanla çalıştığımızda bize ne tür görevler vereceğini bilmiyoruz. İşte listesi;
    (combat: savaş görevlerini, Courier: kargo taşıma görevlerini, Trade: ticaret görevlerini, Mining: Madencilik görevlerini ifade etmektedir)

Accounting: %100 courier
    Administration %50 combat, %50 Courier
    Advisory: %34 Combat, %66 Courier
    Archives: %5 Combat, %90 Courier, %5 Trade
    Astrosurveying: %40 Combat, %30 Courier, %25 Mining, %5 Trade
    Command: %97 Combat, %3 Courier
    Distribution: %5 Combat, %95 Courier
    Intelligence: %85 Combat, %15 Courier
    Legal: %50 Combat, %50 Courier
    Manufacturing: %5 Combat, %95 Courier
    Marketing: %5 Combat, %95 Courier
    Mining: %5 Combat, %85 Courier, %10 Mining
    Personnel: %66 Kill, %34 Courier
    Production: %5 Combat, %95 Courier
    Public Relations: %34 Combat, %66 Courier
    R&D: %50 Couriers, %50 Trade
    Security: %90 Combat, %5 Courier, %5 Trade
    Storage: %5 Combat, %95 Courier
    Surveillance: %95 Combat, %5 Courier

Bu seçeneklerden bize uyan ve bize avaliable olan ajan veya ajanlar için çalışmaya başlayabiliriz.

Örnek vermek gerekirse Ajanlar bize şu şekilde görünecektir.

Carane Poi, Level 1, Quality -18
    Location Renyn IX- Moon 4 – Fedaral Intelligence Office Logistic Support

İlk satır bize ajanın ismi leveli ve kalitesi ile ilgili bilgiler verir. İkinci satır ise ajanın nerede ikamet ettiği. İlk bakmamız gereken ajanın kalitesi olmalı lvl 1 ajanları içerisinde Qality si yüksek ve bize uygun olan bir ajanı seçerek görevlere başlayabiliriz. Görevleri yaptıkça hem bu ajan hem de bağlı olduğu corp ile olan ilişkilerimiz artacak ve daha çok ajan bize avaliable olmaya başlayacaktır.

Dikkat etmemiz gereken bir diğer nokta bir ajana bize uygun görevi olup olmadığını sorduğumuzda( ajanın bulunduğu istasyona dock yapmalıyız) o görevi kabul etmek için 24 saatimiz vardır eğer görevi yapmayı bu süre içinde kabul etmezsek ajan ile olan standingimiz düşmeye başlar ve yeterince düşünce ajan bizimle olan irtibatını keser. Bir ajan ilk etapta çalışmak için yeterlidir(sıkılmadığımız sürece) çünkü vereceği görevler birbirini tekrar edecektir ve aramızdaki standing arttıkça alacağımız ödül miktarı da değişiklik gösterir.

Görevler bize sadece isk kazandırmaz ayrıca loyality point denilen puanlarda verir bu puanlarımızla İstasyon LP store dan bir takım implant ve malzemeler satın alabiliriz. Bu sebeple birçok şirketin değişik ajanları ile çalışmaktansa bir veya iki şirketin ajanları ile çalışıp LP puanlarımızı tek nokta da arttırmak daha mantıklı olacaktır. 5 ayrı şirkette 1000 er LP miz olacağına tek şirkette 5000 LP miz olması çok daha kaliteli malzemeler alabilmize olanak tanıyacaktır.

Salvaging

Salvage gemimize takdığımız salvager vasıtası ile öldürdüğümüz NPC çöplerinden kimi malzemeleri ayıklamamızı sağlar ve bu malzemelerin bazıları çok yüksek miktarlara(en azından yeni başlayan bir oyuncu için yüksek) satılabilmektedir. Salvage özellikle yeni başlayan bir oyuncu için sıkıcı bir işlemdir çünkü bu işi yapabilmemize olanak sağlayan skill ler düşük olacağından(survey, salvage) ancak birkaç denemede işimize yaracak item ları salvage yapabiliriz. Ama yine de bir ajanın verdiği görevde öldürdüğümüz tüm npc lerin çöplerini salvage yaparsak biraz şans yardımı ile görev başına 100-500 bin isk para kazabiliriz ki bu bize günlük (oynama süremiz fazla ise) 7-8 milyon isk kazandırabilir ki yeni başlayan bir oyuncu için gayet yüksek bir miktardır. Ancak oyuna başladığımız an salvage yapmaya başlayamayacağımız, bunun için öncelikle gerekli skill leri tamalamamız ve destroyer veya cruiser bir gemiye binebiliyor olmamız gerekmektedir bu da en az 4-5 gün anlamına gelebilir(oyuncunun karakterine ve seçimlerine bağlı olarak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigin_ -- 28 Şubat 2009; 2:55:23 >

• Bölüm 3 Gemiyi nasıl donatmalı

Bu bizim hangi skill lere sahip olduğumuz hangi ırkı seçtiğimize göre büyük farklılıklar gösterir. Başlangıçta elimizde çok fazla skill olmadığından ötürü seçimlerimizde son derece sınırlı olacaktır. Basitçe gemimizi donatabilmemiz için aşağıdaki ana ve yardımcı skill leri lvl 2 veya 3 e getirmemiz ilk etapta işimize yarayacaktır. (Unutmadan hatırlatmalıyım ki her train edilen skill in herhangi bir özelliği arttırmak veya herhangi bir malzemeyi kullanmak üzerine bir amacı olmalıdır. Aksi takdirde boşa geçen zaman demektir.)

Mechanic
    -Repair Systems
    Hulll Upgrades
    Engineering
    Energy management
    Navigation
    -Afterburner
    Propulsion Jamming

Gemi Özellikleri

Uzayda dolaşırken ekranın alt ortasında daire şeklinde bir şekil ilk dikkatimizi çeken şeylerden biridir burada 4 çeşit bar var ve her biri gemimizin bir özelliğini ifade ediyor.

Shield(kalkan) : Gemimizdeki kalkan düzeyini göstermektedir en dışta yer alır. Ve hasar görmesi durumunda kendisini yavaş da olsa arttırmaktadır. Saldırı anında öncelikle Bu bar eksilmeye başlar. Saldırı esnasında kalkanın daha uzun dayanması ve hızlı artması için gemimize Shiled booster ve/veya shiled hardener takabiliriz.

Armor(zırh) : kalkanın altında yer alır ve kalkan puanınız kalmadığında eksilmeye başlar. Gemimizde Armor repair ve/veya armor hardener kullanarak daha uzun ayakta kalmasını sağlayabiliriz

Structure: Geminin kendi yapısını ifade etmektedir. Savunmamızın son halkasıdır ve kızarmaya başladığında kaçmak için azalmasını beklemek pek de iyi bir fikir değildir. Damage Controls ve Structure Repaiers malzemeleri ile hsarı onarabilir veya daha dayanıklı hale getirebiliriz.

Speed: Gemimizin hızını ifade etmektedir. Ve gemimiz ne kadar hızlı giderse (ilk etapta afeterburner kullanacağız) bizim için o kadar iyidir.

Tüm bunların ayrıntısına girmek için hem deneyimli bir pilot olmak hem de günlerce üzerine yazmak gerektiğinden (ki ikisi de bende yok ) çok fazla değinemeyeceğim yine de gemimizde bulunan middle slotlara(--) kalkan için love slotlara ise(-) armor için bir takım malzemeler takabiliriz. Ama yine usta oyuncular genellikle bunlardan birine yoğunlaşmaktadır belirtmeden de geçemeyeceğim. Yine nacizane tavsiyem eve-moon kullanmanız yönünde olacak. skill plan yapabileceğiniz gibi, her skill in hangi malzemeleri kullanmaya yaradığını görebilir ship browser üzerindeki battleclinic loadouts sayesinde gemi donanım tavsyelerini inceleyebilir. Hangi itemi kullanmak için hangi skill e ihtiyaç duyduğunuzu karakteriniz ile eşleşmiş şekilde görebilirsiniz. Kim yaptı ise ellerine sağlık

Benden bu kadar umarım yeni başlayan ve başlayacak olan arkadaşlar için yararlı bir çalışma olmuştur. kusur ettik ise affola

Fly safe

• tigin çok güzel bir rehber oldu okumaya başladım eline sağlık. bukadar zamanda bunları çözmüş olmanda güzel,

fikir olarak online oyunlara ayda bir para verme fikrine karşıyım herzaman oyüzden de pek online oyun oynamadım ama eve bunu hakeden nadir oyunlardan birisi gerçektende
  • Tigin bu güne kadar kimsenin yapmadığını yapmaya çalışıp taşın altına eline sokmuşsun.
    Emeğine sağlık.
    Çok tecrübeli çok bilgili arkadaşlar var ama kimse bunları yazıya dökme konusunda çok istekli olmamıştır bu zamana kadar. Daha çok kanallardan yeni gelenlere yardımcı olmak fikri hüküm sürmüştür.
    Son zamanlarda görünüyorki kanallarda yeni gelenlere yardımcı olma konusu aksamaya uğramış. En güzelini sen yapmışsın. Tekrar tebrikler...
  • Grafik yönünden eşsiz güzellikte bir oyun ilgi alanı tutanlara tavsiye ediyorum. Rehber harika teşekkürler.
  • Destek ve tebriklerinizden ötürü teşekkürler arkadaşlar. Umarım daha çok insan eve yi sevip oynamaya başlar ve hazırlamaya çalıştığım rehber az olsa yeni başlayanlara yardımcı olur. Oyunu çözebilmek için gerçekten okumak gerekiyor ve türkçe kaynak olmadığı için ingilizcesi en azından orta düzey olmayan insanlar oyundan etkilense bile nerede ne yapacağını bilemediğinden oyundan kopabiliyor. ben 800 sayfalık guide görünce gerçekten şaşırmıştım. Hangi oyunda böyle bir içerik olabilir ki. Üstelik okumaya başlayınca daha çok şaşırdım, çünkü rehberin her bölümünde hazırlayan insanlar sürekli şu notu düşmüşler 'anlatılanlar temel şeylerdir ve konunun yabancısı insanlara işin mekaniğini öğretmek için hazırlanmıştır' yani 800 sayfa ama bir how to değil, bir tam çözüm hiç değil (http://eve-files.com/dl/153495 bu linkten indirebilirsiniz, hemen her konuda az ve öz açıklamalar mevcut ve son kısımda hemen bütün lvl görevlerin açıklaması ve zor olanların stratejik incelemeleri var). İlk başta gözü korkuyor insanın gerçekten, bu kadar şeyi nasıl öğreneceğim diye. Ama oyuna başlayınca anlıyorsunuz ki oyunun tüm içeriğini bilmek zorunda değilsiniz ve çok eski oyuncular bile herşeyi bilemiyor çünkü oyun yaşıyor ve sürekli değişip gelişiyor güncellenen her içeriğe hakim olunabilmesi imkansız. Bu da çok büyük bir artı kazandırıyor aslında çünkü yapabileceğiniz şeyler neredeyse sınırsız ve birşeyden sıkılınca başka birşeye merak sarıp başka konulara girilebiliyor ve bunlara her güncelleme de yeni şeyler ekleniyor.

serkanay54 üstad türklerin olduğu kanallar hep dolu ama herkes bişeylerle uğraştığından hiç muhabbet dönmüyor. 7-8 saat durduğunuz halde tek kelime edilmediği oluyor bazen selam verillirse bir a.s deniyor o kadar (oda 15-20 kişi varsa 2-3 kişi ancak) ki bu zaten doğal bir durum çünkü insanlar mutlaka ya birşeylerle uğraşıyor ve sürekli meşkul yada kendi corp kanalında muhabbet ediyor. Tabi bu da yeni gelenlerin bocalama aşamasını arttırıyor.

Bir de oyunun ve serverin kalitesine değinmek istiyorum. serverinde 4-5 bin kişiyi görünce çakılmaya başlayıp oyuncuyu süründüren oyunlardan sonra 50 bine yakın insanı TEK SERVER de online görüyorsunuz ama hiç takılma sorunu yaşamıyorsunuz. (bağlantınızın ve bilgisayarınızın gücü ile doğru orantılı olarak lag sorunu yaşamıyorsunuz. Gerçi kalabalık savaşlarda TTNET azizliğine uğranabilir gibi geliyor bana yine de)

Bundan sonra oyun içi resimler eklemeye çalışacağım bu sayfaya(bizim insanımız biraz üşengeç şu bağlantıda süper ss ler var burada muhteşem trailer hazırlamışlar diyince girip açmaya zahmet etmiyor pek)

Herkese iyi oyunlar.

• Gelelim Screen Shotlara, hemen belirteyim bu konuda çok tecrübem yok ve bilgisayarımın gücü de belli(yukarda bir yerlerde yazmıştım) ama yine de bir fikir verir sanıyorum.

EVE ONLINE rehber,paylaşım

• Her geçen gün Türk oyuncular eve online da artmaktadır. Ve her yıl eve online yenilenmekte ve genişlemektedir.

Eve online diğer oyunlardan en belirgin farkları nedir?

* Online veya OFF line olsanız dahi skilleriniz upgrade olur.
    * Tek bir süper server üzerinden oynanır.
    * Paralı bir oyun gibi görünse de; oyun içindeki marketten oyun parasıyla (isk) 30 gün premiyum code alınır. Oyun parasıyla alış-veriş yapıldığından; Gerçek para ödemek yerine, oyun parası ödeyerek free game gibi oynayabilirsiniz.
    * Binlerce item seçenkleri mevcuttur.
    * Oyun pencereleri Windows Visita ile aynı teknolojiyi kullanmaktadır. Yani eve günümüz teknolojisini takip eden bir oyundur.
    * Market sistemi ile istediğiniz itemin özelliklerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İtem fiyatları oyuncuların kontrolü altındadır.
    * Kendi Chat kanalını oluşturabilirsiniz. Size özel chat kanalınız olur. Kendi chat kanalınızda Mutelenmek, banlanmak gibi bir derdiniz olmaz.
    * Oyun hatalarına yer yoktur. ( No Bug )
    * Eve online oynadıktan sonra bu gibi tüm özelliklerin diğer tüm oyunlarda olmasını istersiniz.

İyi eylenceler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacktekno -- 13 Mart 2009; 13:19:48 >

• "the socket was closed"

bu nedir arkadaşlar? trial indirdim, hatta üstüne bi de yeni patch indi, oyunu açamıyorum. bu hatayı verip duruyor. ben de mi problem var, server mı dolu, nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dichrott

"the socket was closed"

bu nedir arkadaşlar? trial indirdim, hatta üstüne bi de yeni patch indi, oyunu açamıyorum. bu hatayı verip duruyor. ben de mi problem var, server mı dolu, nedir?

Sende sorun yok. Bu başlığı yazdığın tarihlerde. EVE-Online gelmiş geçmiş en büyük patch'ini (1,3GB) yayınlama çalışıyordu. Oyuna 2 gün süreyle girilemedi. Çıkan mesaj odur.

Fleet Test

• selam

buda benim en sevdiğim ve bana hemen hemen 1 milyar ISKya mal olan kuşum "Raven Navy Issue"

resim 0.0 bölgesi olan P-2TTL sisteminden

• Pure Blind'de Guristas'larla kucaklaşırken :)
    Güzel gemi. Character'inin adını okumaya çaıştım ama beceremedim. Nedir?
  • adamlar bi patch çıkardılar 1.3 gb indirmeden de oynayamıyoruz haliyle. O değil sınırsıza geçmek için muracat ettim ama hala geçemedim sinir vaziyette beklemekteyim :). Bİr de bu patch ten sonra yeni hesap açalanlar 1.6 m sp ile başlayacak veya 1 ay için 2 kat hızlı train edilecek deniyordu gerçekleştimi acaba, öyleyse yine yeni hesap açıcaz sanırım :).
  • Yeni patch ile dediğin gibi 1,6M SP'ye ulaşıncaya kadar x2 hızda olacak.
    Acele et indir biran önce patch'i :)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.