Şimdi Ara

Evet Gene Ben Gene 4 TB Nvme SSD 5.073,24 TL bu sefer Corsair MP400 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
2.177
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ssd'leri pek takip edemedim. Bunu corsair'i alsak, pc'de oyun yükleme için kullansak, normal ssd'lerden daha mı yavaş.

Daha doğrusu fiyatı 2 katı olanlara göre ne eksisi var, ne sorun yaşarım?

• drarter kullanıcısına yanıt

o dediğiniz genişledici pcı kartlara pek bel bağlamak akıllıca olmaz..ya iyi bir markanın ki alınmalı yada ucuz olanlardan uzak durmalı..pcı karta takılı m2 ssd yi bios çoğu durumda görmüyor..haliyle windows kurmak sıkıntı olabilir...diğer türlü 4tb olanı taksanız diyeceğim aklınızdan bile geçirmeyin.2tb üstünü pek destekleyeceğini sanmıyorum...ssd yi kıytırık bir pcı karta güvenmek akıl işi değil bence.

• Eşkenar E kullanıcısına yanıt

yavaş değil..yongaları QLC olduğu için daha çok yedekleme amacıyla kullanılması öneriliyor çoğu kullanıcı tarafından..alıp yedeklemek için kullanılılır ..bende 2tb pny olan var QLC yongalı..yedek için kullanıyorum .sorun sıkıntı yok..ihtiyacım olsa alırdım...ama sistem kurmaz yedekler için steam kütüphanesi vb için düşünürdüm

• 2000_ankara kullanıcısına yanıt
    Yedekleme yaptıktan sonra Windows kurulu olan diske format attım diyelim, peki sizin Steam kütüphane olarak kurduğunuz diğer diskteki oyunları yeni sistemde nasıl yüklü olduğunu gösteriyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 22 Nisan 2023; 21:1:30 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt

steam launcher kurduktan sonra kütüphane diski olarak yedek diski göstereceksiniz kurduğunuz steam launcher programı üzerinden...nette birçok video var konuyla ilgili.

o zaman m2 slotuna 4tb lığı takıp 500 gb lığı çıkarıp harici m2 ssd kutularından alıp harici bellek gibi kullanın diyorsunuz kısaca anladıpım kadarıyla en sağlıklısı olarak değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler.

o dediğiniz harici kutu içinde yukarıda ki söylediğim durum geçerli..mesela asus m2 harici kutusu var 2 tb a kadar destekliyor..onu alırım derseniz tamam..bunun parası da hemen hemen anakart parası kadardır.:)) ama tutarda ne idüğü belirsiz bir m2 disk kutusu markası için durum bence riske girmeye değer mi karar sizin..

m2 kutusu değilde geçmiş zamanın birinde 2.5 inç sata harddisk kutusu kullanmıştım, haliyle dandikmiş..o kutunun içindeki eletronik devre kartı kısa devre yaptı; hem harddiski bozdu, hem anakartın usb portlarını bozdu, hem de kendi başını yedi..

İnsanlar korkmadan markası ne belli olmayan type-c hub ismindeki aparatı kullanıyorlar macbookpro air cihazlarda..hayretler içinde gördüm çok defa..

anladım hocam da boşa çıkan 500 lüğü çöğe atmamak için değerlendirmek için tek yol bu baseusun m2 kutusu var 300-400 bandında iş görür diye düşünüyorum kenarda duracak zaten burda benim merak ettiğim msi p5b anakartın tek m2 slotunun 4 tb lık diski görüp sağlıklı derece iş yapıp yapmayacağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drarter -- 22 Nisan 2023; 23:17:8 >
  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt

PS5 için minimum 5000-6000 Mb okuma, yazma hızları şartı yok muydu? Yanlış mı anımsıyorum. Gen4 olması ps5 için yeterli mi ideal performansta çalışabilmesi için.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

gen4 olması kafi 3000 mb okuması olan seagate bile çalışıyor hız şartı yok yani gen4 olması şart oyunlarda 3000 mb ile 7000 mb hızında olması pek birşey ifade etmiyor şimdilik hatta bazı oyunlarda sata ssd bile nvme ssdlerle aynı sürede oyunu yüklüyor.

İleride 5000-6000 Mb okuma, yazma şartı koyan olacağını da sanmıyorum yükleme hızı da ileride 3-5 saniye anca farkeder 7000 mb okuma yapması oyununu 7000 mb hızında yükleneceği anlamına gelmiyor

• rocky_balbao kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için teşekkürler, bunu gerçekten bilmiyordum daha doğrusu yanlış biliyormuşum. 5500 Mb ve üstü önerisi zaruri ve çalışması için gerekli sanıyordum.Bende PS5'ler için anlık 5000 mb okuma, yazma hızı gerektirecek çapta bir oyun görebileceğimizi sanmıyorum teknik, yazılımsal bir sorun veya farklı bir fantazi denenmediği sürece. Ne zaman bugünün rtx 4090'nından 2 veya 3 tanesinin gpu gücüne sahip bir oyun konsolu yaparlarsa o zaman gen4'de hız kriteri ile uğraşmadan gen5 ssd lazım deyip geçerler herhalde. Tabi böyle bir şeyi enerji tüketimi, konsol boyutu ve maliyetleri ile görebilir miyiz orası da ayrı muamma. Gelecek bulut oyunculuğunda gözüküyor. Her ne kadar Nvidia dışında Google, Microsoft tarafında güzel bir başarı, ilerleme göremesekte.

anakart eski ise yani intel 6. nesil mesela z170 gibi b150 gibi chipsete sahipse yani 2016 ve öncesinde ise NVME desteği yoktur.. 2016 öncesinde ki m2 soket olan anakartlar m2 soketi sata olabilir, pcı-e 3.0 nvme ssd desteği olmayabilir... anakartınız bir kaç senelik değilse yüksek olasılıkla 4 tb ssd yi görmeyebilir...anakart modeli tam yazılırsa bakalım..

toparlayacak olursak anakart üzerinde ki m2 soketin NVME desteği hatta 1.3 sürümünü desteklemesi önemli.

anakarttan tam emin olduktan sonra duruma göre desteklediğine emin olunca satın alınız bence

• zaten itopya da ssd fiyatını 4999 liradan 17000 liraya güncellemiş.:)) kampanya bitmiş maalesef :((

MSI B450M-A PRO MAX AM4 müş uzun uğraşlar sonucunda e faturasını buldum

Gerçi şu anda bir anlamı kalmadı yetişemedik iyikide yetişemedim diye seviniyorum destekliyor deseydin durduramazdım kemdimi alırdım:)

tr.msi.com
    B450M-A PRO MAX | Motherboard | MSI Global
    https://tr.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support#hdd

b450 ler maksimum m2 olarak 2tb destekliyor diye biiliyorum ama emin değilim. güncel biosla destek mevzusu çözülmüş olabilir...ama ben o anakarta 4tb almazdım..QLC olduğu için corsairi almazdım desem daha doğru..ben olsam o anakarta bu şekilde bir depolama yatırımı yapmazdım..illa yapacaksam da..SATA 2.5 inç olan ssd olarak yapardım. tek m2 slotu var..üzerinde ki 500 gb sistem diski olarak kullanın gitsin bence..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.