Şimdi Ara

Evga Gtx 980 Classified - Kullanıcı İncelemesi - (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
9.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yine mesajları eksileyen çekememezlik yapan bi kitle adam sanki yanlış bir şey dedi inceleme yapmakta suç oldu galiba forumda.

Güzel inceleme eline saplık da ben halen aradaki fiyat farkına değer mi konusunda emin değilim.
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Sercan hocam yine sen yine EVGA yine harika bir konu eline sağlık. 780ti den bu karta geçiş biraz gereksiz değil mi üstadım en azından ti leri beklemek gerekmez mi yine aklımı çeliyorsun masrafa sokacaksın beni
  • Bellek miktarlari ile ilgili hocam gecis sebebim .
    Bellek bant genisligi ifadesi sanirim yanlis anlasildi. 😊
    En son yazdiginizi okuyunca ikimizinde ayni sebepten dolayi gecis yaptigi belli oluyor.
    Teskkur ederim.
    Suan daha sistemi kurmadim .
    Suan laptop ile ugrasiyorum . Birtane asus rog g751 jt modelini satin aldim. Birde bubhafta misafirimin olmasi sebebi ile daha kurulum vs hicbir sey yapmadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siteminize Monitörünüzü de ekleyin hocam :)
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    hocam bende bu kartı almaya niyetlendim, incelemenizin çok faydası oldu, teşekkür ederim. yalnız bu kartın birde FTW'si varmış? aradaki fark nedir? birde ben i7-2600k kullanıyorum, yeterli olur mu? hız aşırtması yapmam gerekir mi? (işlemci için özel soğutmam var, güç kaynağım 1000w)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apulunas -- 3 Mart 2015; 16:35:22 >
  • Çok süpersin canavar değil ama büyük canavar ateş gibi görüyor Hayırlı olsun ben erkan kartı bile almadım daha türkiyede erkan kart bile güvenmek zor ama yurt dısına iyi mi bilmiyorum
  • apulunas kullanıcısına yanıt
    İki kart da birbirine çok yakın saat hızlarıyla gelmektedir aradaki fark bu kartların farklı kullanıcı gruplarına hitap etmesidir. Hava soğutma altında birbirine oldukça yakın, denk hızlarda gelirler. Boost clock Classified için 1393Mhz, Ftw içinse 1380 Mhz'dir. Classified üçlü biosa, Ftw ise çift biosa sahiptir.

Classified ve Kingpin Classified gibi modeller gerek sıvı soğutma gerekse ln2 altında overclock amacıyla üretilen ve hazırlanan kartlardır, hitap ettikleri kesim de budur. Bu kartların bileşenleri hazırlanırken overclock altında maksimum performansı sağlaması temel amaçtır.

Classified 699.99 dolar fiyat etiketiyle gelir.

FTW ise bu kategorinin dışında kalan temel amacı oyun olan, overclocktan ve custom sıvı soğutmadan uzak duran kullanıcılara hitap eder ve 579.99 dolar fiyat etiketiyle gelir.

Kısacası bu noktada seçim yaparken kullanım amacı ve şekli esastır. Hava soğutma altında kullanılacaksa Classified satın almakla FTW satın almak arasında fazladan ödenecek 120 doların dışında fark yoktur ve bu yüzden bu kullanıcı grubunun FTW alması daha doğru olur.

• sli olarak kullandığım 780 ti leri satılığa çıkardım. bu kartın sli na geçmeyi düşünüyorum.güç tüketimi açısından sli için uygun bir kart
  • Yine bir arkadaşım ekolünden bir soruyla karşımızdasın ;)

6 pin kablolar 75 watt güç iletimi sağlarken 8 pin kablolar 150 watt güç iletimi sağlar. Kablodaki pin sayısı değil güç taşıma/iletim kapasitesidir farkı yaratan. Bu yüzden Y kablosu kullanılacağı zaman dönüştürücü iki tane 6 pinlik kabloda kullanılarak 8 pin haline getirilir. Yukarıdaki hesaptan da görüleceği üzere aksi durumda güç iletimi yetersiz olurdu. 6+6 pin => 8 pin dönüşümünü sağlayan Y kablosu yukarıda açıkladığım şekilde kullanılır.

Diğer bir seçenek ise molex dönüştürücü ile 8 pin çıkış elde etmek olur.

Hele de overclock söz konusu olacaksa (ki olmayacaksa niye Classified almış zaten...) Classified alacak kadar parası olan arkadaşın bununla uğraşıp sağlıksız güç ile kartı beslemesinin yerine paraya birazcık daha kıysın ve kendine güncel, kaliteli bir psu alsın.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.