Şimdi Ara

EVGA RTX 3080 FTW Güç Yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni toplamış oldugum sistemde kullandığım EVGA RTX 3080 FTW ekran kartım 43 LHR değerlere sahip. Mining için verdigi değeri test ederken doğal olarak düşük watt ile kullanmak için MSI Afterburner ile önerilen mining değerlerine düşürdüm. Yani bu %60 enerji tüketimi +1000 Memory MHz -300 Core MHz şeklindeydi. Ethereum kazdığımda 40 45 arası değişen değerler aldım fakat enerji tüketimi 220 watt dı. Bu durumda kazmak hiç mantıklı olmadığı için enerjiyi %40'a çektim ve anlık tüketim 140 watta düştü. LHR değerleri değişmedi 40 41 civarı kazım devam etti. Buraya kadar sorun yok. Kazıyı kapattım ve bu ayarları değiştirmeden lostark denilen oyuna girdim. Oyundaki grafik ayarlarım Ultra ve 2K çözünürlükte. Fark ettim ki oyundaki performans da neredeyse hiçbir değişiklik yok ve stabil. Tabii tüketim de kazıdaki değerlerle aynı yani Max 140 watt(öncesinde 200 300watt ne kadar çıkabilirse çıkıyordu). Durum böyle olunca oyunu böyle düşük enerji tüketimiyle oynamak daha mantıklı geldi. Bu arada sıcaklık Max 60 dereceyi gördü işlemcim de aynı şekilde. Sorun şu ki bu olayı anlattığım, bana miningde yardımcı olan arkadaş, ekran kartı gereginden düşük enerji tüketirse bozulur tarzı muhabbet yaptı. Bana pek mantıklı gelmedi. Sorum şu, 3080 ekran kartıyla %40 Power yönetiminde oyun oynamak karta zarar verir mi, ne gibi bir zararı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z34l0t -- 19 Ağustos 2022; 23:5:12 >

• Koskoca nvidia bilemiyormuydu %40 power ile bu kartı piyasaya sürmeyi der geçerim hocam :) ayrıca 3080ler hatırladığım kadarı ile 270w larda 100 mh kazması lazım yani 50w fazla harcayarak %120 daha fazla kazım yapabilirsiniz bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abekaynana123 -- 19 Ağustos 2022; 23:29:2 >
  • abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

Tamam da, ekran kartı %40 power ile de aynı performansı veriyor. Belki de oyun için yeterli bir enerji. 300 watt tükettiği zaman bana + fps vermiyor değişen bir şey yok. Daha ziyade zararı var çünkü 300 watt tükettigi zaman daha çok ısınıyor. Senin mantığını da anladım ama bu oyun için o kadar enerji tüketmesi yeterli gibi demek istedim. %40 power ile ekran kartının, sadece daha düşük performans vermesi gibi bir mantık geliyor aklıma bozulması değil. Bu arada, bu ekran kartları gaming model olduğu için bu değerler ekran kartının biosundan kilitli durumda. Yani max 45 alabiliyorum. Amaç mining değil zaten minimum güç tüketimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z34l0t -- 20 Ağustos 2022; 0:14:38 >
  • Senin arkadasina gore arkaplanda oyun veya mining acik degilken masaustunde cok fazla takilmamak lazim zira 10-15w kadar guc cekecektir ekran karti (:

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozan1910 O kullanıcısına yanıt

Yani çok mantıksız bir şey söyledigi ama tabi ki herhangi bir uyarıyı görmezden gelemem. Kesin bir bilgisi olan varsa yardım lütfen.

• z34l0t Z kullanıcısına yanıt
    Kesin bilgi mantiksiz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.