Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
117.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evga Supernova G2 PSU'm arızalandı. PTT ile küçük paket olarak 50TL'ye gönderdim. Galiba kargo olarak yollamadığım için gitmesi baya uzun sürdü ve Almanyada gümrüğe takıldı. Evga gidip gümrükten aldı fakat bu süreç 4-5 gün sürmüştür. Aldıklarının ertesi günü yeni ürün yolladılar, birkaç güne de elime ulaştı. Açılmamış jelatinli kutuda tüm aksesuarlarıyla birlikte geldi. Elimde fazladan bir kablo seti var.

Ek olarak TC kimlik no'mu istediler (büyük ihtimalle gümrük sürecini hızlandırmak için) ve ürün değerini kutu üzerinde 60 dolar olarak belirtmişler (ABD'de en ucuz 80 dolar, Avrupada daha pahalı).
  • Amazon'dan gtx kart alsak, evga'da kayıt ettirsek, bir problem olduğunda garanti süreci sadece evga ile aramızda mı oluyor? Gönderi giderlerini her halükarda bizmi karşılıyoruz? Ürünün bize geri dönüş giderlerini ise evga karşılıyor sanırım. Kusura bakmayın belki açıklamalarda mesajlarda vardır bakamayıp soruyorum iş yerindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faustus F kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var. Ürünü 22 Haziran'da gönderdim ve hala evga'nın eline geçmedi. En son 7 temmuz'da ellerine geçecekti ancak ne olduysa gümrüğe takıldı. Bu süreçte mail attım ve bilgilendirme istedim. Bir kaç güne elimizde olacaktır dediler, ancak yine gelişme olmadı. En son 2 gün önce bir daha yazdım ve biraz da sitem ederek; elimde kart yok, neyi bekliyoruz dedim. Ürün için iletişime geçeceklerini ve 1-2 iş gününde ellerinde olacağını söylediler. Bu gün itibarı ile 2 gün dolmak üzere ve yine gelişme yok.

Bu iş son derece gereksiz bir hal aldı... Bu kadar uğraşmak istemiyorsanız yurt içinden alın... Evga'nın prosedürleri kesinlikle "müşteri çözüm odaklı" değil. Corsair güç kaynağını değişmem 3 gün sürememişti. 3. günde elimdeydi... Paypal diye tutturdular, ama ülkemizde paypal yok. Kredi kartı ödemesini kabul etseler, belki 2-3 günde hallolacaktı ama Evga'nın keyfi öyle istiyor, paypal'de paypal....

Sorun olmadığında iyi, ama sorun çıkarsa sürünürsünüz...

Şahsen önermiyorum. Sinir katsayımı aştı çünkü... 23 günde daha ellerine geçemedi. Böyle iş mi olur ya... Üstelik sürekli ben arayıp ittiriyorum hadi hadi diyerek... Söz bol eylem yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 15 Temmuz 2016; 18:36:08 >

• Ben de ekran kartımı bu çarşamba PTT posta ile gönderdim.PTT görevlisi brükselde ki olaylardan sonra avrupada ki gümrük problemlerinin arttığını ve bir çok ürünün geri geldiğini söyledi.İnşallah bizim ki ve herkesin ki sorunsuzca yerine ulaşır geçte olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Aynı sorun bende de var. Ürünü 22 Haziran'da gönderdim ve hala evga'nın eline geçmedi. En son 7 temmuz'da ellerine geçecekti ancak ne olduysa gümrüğe takıldı. Bu süreçte mail attım ve bilgilendirme istedim. Bir kaç güne elimizde olacaktır dediler, ancak yine gelişme olmadı. En son 2 gün önce bir daha yazdım ve biraz da sitem ederek; elimde kart yok, neyi bekliyoruz dedim. Ürün için iletişime geçeceklerini ve 1-2 iş gününde ellerinde olacağını söylediler. Bu gün itibarı ile 2 gün dolmak üzere ve yine gelişme yok.

Bu iş son derece gereksiz bir hal aldı... Bu kadar uğraşmak istemiyorsanız yurt içinden alın... Evga'nın prosedürleri kesinlikle "müşteri çözüm odaklı" değil. Corsair güç kaynağını değişmem 3 gün sürememişti. 3. günde elimdeydi... Paypal diye tutturdular, ama ülkemizde paypal yok. Kredi kartı ödemesini kabul etseler, belki 2-3 günde hallolacaktı ama Evga'nın keyfi öyle istiyor, paypal'de paypal....

Sorun olmadığında iyi, ama sorun çıkarsa sürünürsünüz...

Şahsen önermiyorum. Sinir katsayımı aştı çünkü... 23 günde daha ellerine geçemedi. Böyle iş mi olur ya... Üstelik sürekli ben arayıp ittiriyorum hadi hadi diyerek... Söz bol eylem yok...

Hocam sizin gönderdiğiniz ürün daha onların eline ulaşmadı ama size yeni kartı gönderdiler öyle mi?

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    Hayır, öyle bir şey yazmadım. Ürün onların eline geçecek ki bana göndersinler. 23 gündür ellerine geçemedi...

Corsair'de çarpaz değişim gibi bir şey vardı; kredi kartından ürün fiyatı kadar bir parayı çekiyorlar (aslında çekmiyorlar, bekletiyorlar) ve yeni ürünü size gönderiyorlar. Siz yeni ürünü alıyorsunuz ve eski ürünü gönderiyorsunuz. Ürün ellerine geçince o ödeme işlmeni iptal ediyorlar.

Benzer işlem Evga'da da var ama Paypal'den başka ödeme yöntemi kabul etmiyorlar; ama biz de paypal yok. Kredi kartı ile yapalım dediğimde hayır dediler. Dolayısı ile tek yol, eski ürünün onlara ulaşması.
  • quote:

Hayır, öyle bir şey yazmadım. Ürün onların eline geçecek ki bana göndersinler. 23 gündür ellerine geçemedi...

Corsair'de çarpaz değişim gibi bir şey vardı; kredi kartından ürün fiyatı kadar bir parayı çekiyorlar (aslında çekmiyorlar, bekletiyorlar) ve yeni ürünü size gönderiyorlar. Siz yeni ürünü alıyorsunuz ve eski ürünü gönderiyorsunuz. Ürün ellerine geçince o ödeme işlmeni iptal ediyorlar.

Benzer işlem Evga'da da var ama Paypal'den başka ödeme yöntemi kabul etmiyorlar; ama biz de paypal yok. Kredi kartı ile yapalım dediğimde hayır dediler. Dolayısı ile tek yol, eski ürünün onlara ulaşması.

Hocam ben Ebay'dan ürün almıştım bozuk cıktı ve geri gönderdim ürün diğer ülkenin gümrüğünde takılı kaldı ve vergi istedikleri için satıcı ürünü almadı para iadesi etti şimdi ürün nerede bilmiyorum bende 23 gündür ürün adamlara ulaşmamasışsa böyle bir durum oluşmuş olabilir.

• Sonunda ellerine geçti, bakalım nasıl bir süreç işleyecek;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Temmuz 2016; 16:50:21 >
  • Merhaba evganın kendi sitesinden alınan üründe amazon gibi gümrük sorunsuz olur mu ? Yoksa evganın kendi sitesinden tavsiye etmiyor musunuz
  • arewr kullanıcısına yanıt
    Amazon'dan al. Birinicisi dolar olduğu için daha ucuza gelir, ikincisi gümrük vergisi iade olabilir (şans)
  • arewr kullanıcısına yanıt
    İlk sayfada 3 farklı kaynak üzerinden (TR, Amazon, Evga EU) fiyat kıyası mevcut, kur ve net fiyat değişse de yüzdesel oran değişmiyor. Eski şartlara dönülmediği sürece bunların arasından Amazon her daim en ideal satın alma yolu olarak kalacaktır.
  • quote:

Sonunda ellerine geçti, bakalım nasıl bir süreç işleyecek;

2-3 güne yenisini postalarlar 1 haftada gelir.

• Wagner Andreas - wandreas@evga.com - isimli kişiden Personal ID istendi, gerekli ve güvenli bir işlem midir? Anladığım kadarı ile kimlik numaramı istiyor.
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Evet, güvenli ve artık 75€ u aşan gönderilerde mecburi bir uygulama.

• Bu gün yola çıktı. Fakat UPS ile geliyor (DHL değil) UPS ile daha önce gelen 750D kasa için hiç temas kurmamıştık, direkt eve gelmişti. Bir ihtimal bu da vergisiz vs. gelebilir. DHL ile ne zaman bir şey gelse sürekli belge - evrak istiyorlar...
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Evga her daim UPS ile gönderim yapar, DHL ile birkaç yıl önce çalışmayı sonlandırmışlardı yaşanan bir takım sorunlardan ötürü.

Daha önce de söylediğim gibi o noktada iş ürünle birlikte belirtilen fiyat ve sigorta beyanına bağlı. Corsair Hollanda üzerinden gönderim yaptığı için biraz daha esnek şartlara, yasalara ve kurallara sahip ki takılsa bile DTP yoluyla geçici şekilde ödemeyi hesaba yönlendirip işin RMA olduğunu kendi taraflarından beyan edip gereksiz ödemelerin önüne geçebiliyorlar. Evga ise gönderimlerini Almanya'dan yaptığı için bu daha sorunlu zira Almanya onarılan ürüne bile buna gerçekçi bir fiyat belirle diyor yoksa çıkışına izin vermiyor. Daha sıkı kontrollere, daha acımasız cezalara sahip olduğu için büyük firmalar başlarına bela almak istemiyor. Dilerim beyan edilen tutar düşük ve sembolik bir rakam olmuştur, bol şanslar.

• Nessarien kullanıcısına yanıt
    Saat 12 gibi UPS aradı ve ürün gelmiş. Bana bir form göndereceklerini bildirdiler (gümrük işlemleri nedeni ile saat 14:00'ı bulabilir dendi) Ben de formun e-postam'a düşmesini bekliyorum. Muhtemelen vergi çıkacak, ancak ne kadar olduğuna dair henüz bilgim yok. Takip yaptığımda;

quote:

Istanbul, Turkey 20/07/2016 11:00 Vekaletname belgesi eksik ve gümrükleme için gerekiyor. Bu bilgiyi almaya çalışıyoruz. / Alıcıyla irtibata geçtik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 20 Temmuz 2016; 14:01:13 >
  • gönderecekleri evrak yetki belgesidir hocam, sizin adına işlem yapabilmek için.
    gelen mailde gümrük ödenecekse belirtirler zaten, hayırlısı.
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Belgeyi doldurup gönderdim, henüz bir ses yok. Ancak az önce EVGA'dan proformo fatura geldi; 350 USD olarak göstermişler.

• miktar gayet makul, bakalım bundan sonra ne olacak.
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.