Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
117.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nessarien

Evga Europe üzerinden alınan ürünler kargoya verilince istisnasız olarak ertesi sabah Türkiye'ye giriş yapar.

Evet dediğiniz gibi dün akşam çıkışı oldu, bu sabaha kontrol ettim Yeşilköy de yazıyor. Yarına elime ulaşır sanırım, şimdi gümrükle ilgili mail bekliyorum.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Gümrük işlemleri 1 günde bitmez :)

75 Euro altındaki ürünler hemen yönlendirilir gümrüğe takılmadıklarından.

75 Euro üzerindeki ürünler içinse gümrük işlemlerinin neticelenmesi 2-3 gün sürer.

* İlk gün yetki belgesi ulaştırılır size UPS tarafından. Önce telefon ile aranıp ürününüzün gümrüğe takıldığı çekim işlemleri için yetki belgesini doldurup imzalamanız gerektiği size iletilir.
    * İkinci gün ürünün yasaklı ürünler listesinde olup olmadığı (sporcu gıdaları, kozmetik ürünleri, bebek ürünleri vb ürünleri yetki belgesi ile çekemezsiniz bu yüzden takılır ve geri gönderilirler) ve kişisel eşya olarak çekiminin yapılıp yapılamayacağı kontrol edilerek gerekli onay sonrası işlemlerin başlatılması üzerine gümrük vergisi hesaplanır. Ünsped Gümrük Müşavirliği tarafından EFT bilgileri de dahil olmak üzere yapacağınız bu adım size email ile iletilir.
    * Gümrük vergisinin EFT ile Ünsped firmasını gönderimi sonrası işlemler başlar.
    * Yoğunluğa göre ertesi gün ya da ondan bir sonraki gün ürünün işlemleri tamamlanıp gümrükten çekimi yapılır ve alıcının teslimat adresine yönlendirilir.

• Daha öncede Amazon dan aldığım üründe benzer işlemleri yapmıştım, siz yazınca hatırladım. Bugün yetki belgesi istediler, gönderdim. Yarında gümrük vergisi çıkar sanırım, onuda gönderince hallolur diye düşünüyorum. Tahminime göre Cuma gününe yetişir bana teslimat.

Bu arada bu bilgilendirmeleri yaptığınız için bir ihtimal bildiğinizi düşünüyorum, evga nın eu sitesinde bana çeşit oldukça az geldi, bununla birlikte olan çeşitlerde de stok sıkıntısı var (anakartlara baktım mesela), neye baksam stokta yok. Bunun sebebi nedir acaba?

@Nessarien
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Bunun sebebi gelen ürünlerin çoğunun yönlendirilmesi yapıldığı için satışa çok fazla sayıda ürünün kalmaması çünkü talep çok yüksek.

Avrupa ülkelerindeki bütün distribütörlere Evga EU üzerinden ürünler yönlendirilmekte bu yüzden Eu Store üzerinden satışa açılacak ürün miktarı çok yüksek olmuyor. İnsanlar genelde kendi ülkelerindeki firmalardan almayı tercih ediyorlar neticede diğer ülkelerdeki distribütörler bizim ülkemizdeki gibi fahiş fiyatlandırma yapmıyor, yapamıyor.

Geçen hafta 2.5k civarında 900 serisinden kart geldi bunların sadece 60 kadarı Eu Store üzerinden satışa açıldı diğerleri yönlendirildi.
  • Merhaba

EVGA GeForce GTX 970 FTW ACX 2.0

Stoklara ne zaman giricek bilgin var mı acaba?

EVGA SuperNOVA 750 G2 Power Supply €76.95 gümrük vergisine takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oTToTTo -- 19 Kasım 2014; 2:20:39 >
  • Bugün gümrük vergisi 255 TL olarak hesaplandı, ödeyip dekontu mail attım. Bakalım artık yarın çıkmasını bekliyorum gümrükten. Totalde 1.560 TL ye mal oldu, 500 TL ucuz burdan gerçekten çok iyi fiyat şu anki şartlara göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

Bugün gümrük vergisi 255 TL olarak hesaplandı, ödeyip dekontu mail attım. Bakalım artık yarın çıkmasını bekliyorum gümrükten. Totalde 1.560 TL ye mal oldu, 500 TL ucuz burdan gerçekten çok iyi fiyat şu anki şartlara göre.

Ciddi bir fark neredeyse i5 4460 parası, hayırlı olsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki şunu merak ediyorum. Örneğin 90 €'luk bir ürün, gümrükte 90€ olarak mı gözükecek yoksa, 72.9 € gözüküp gümrüğe takılmadan gelecek mi? Bir de bu kargo ücretleri ürüne dahil edilir mi 75€ sınırında?

Öncesinde cevaplanmışsa, affola. Göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 19 Kasım 2014; 19:34:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Peki şunu merak ediyorum. Örneğin 90 €'luk bir ürün, gümrükte 90€ olarak mı gözükecek yoksa, 72.9 € gözüküp gümrüğe takılmadan gelecek mi? Bir de bu kargo ücretleri ürüne dahil edilir mi 75€ sınırında?

Öncesinde cevaplanmışsa, affola. Göremedim.

ÜRÜNün fiyatı baz alınıyor , kargo dahil değil bu tutara

• Faturada ürün değeri 72.9 € görüleceği için vergiden muaf olur.

Hayırlı olsun; güle güle kullanın. Benim FTW de yarın elime ulaşacak. İnşallah sorunsuz bir tane gelir de uğraşmam. Konu sahibine, vesile olduğu için tekrardan teşekkür ederim.

• Tam da evga dan gtx 970 almayı düşünürken

• kartlarınız hayırlı olsun arkadaşlar, kayıt ederken kod kullanmayı unutmayın.
  • Son durum nedir arkadaşlar 970 almayı düşünüyorum. Evga Eu sitesinde hiç bir 970 modeli yok stok dışı. Bu durumda Amazon mu tercih etmeliyim ? Amazondan hızlı gönderim olayı nasıl peki. Daha önce Steelseries rival almıştım mouse 100 dolar altı olduğu için sadece ödeme yapıp gelmesini beklemistim. Herhangi bir prosedür yoktu. İparcel mail atıp sadece TC kimlik no istemişti.Ekran kartını UPS veya DHL ile getirmek istiyorum. Sadece ödemeyi yapmak yeterli oluyor mu yoksa herhangi bir yazışma gerekli mi ? Birde Amazondan alınınca garanti durumu nasıl oluyor yardımcı olur musunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

kartlarınız hayırlı olsun arkadaşlar, kayıt ederken kod kullanmayı unutmayın.

Dostum yanlış anlamada bu sürekli yazdığın yazılar inanılmaz itici ve irrite edici geliyor bana. Gözümde dilencilikten çokta farkı yok. Hani bir kere yazdın ok, iki kere yazdın ok ama herseferinde yazmak nedir. Ben kesinlikle kullanmayacağım kod mod register olurken. Oldu mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

kartlarınız hayırlı olsun arkadaşlar, kayıt ederken kod kullanmayı unutmayın.

Dostum yanlış anlamada bu sürekli yazdığın yazılar inanılmaz itici ve irrite edici geliyor bana. Gözümde dilencilikten çokta farkı yok. Hani bir kere yazdın ok, iki kere yazdın ok ama herseferinde yazmak nedir. Ben kesinlikle kullanmayacağım kod mod register olurken. Oldu mu?

Post kasmanın kolay yolu

• Evga 750 G2 alacaktım. Psu 76.95'e geliyor. Kıl payı vergi :)

Herneyse; Eskiden hep özel kargoyla gelirse kendi depolarına koyarlar, bi dünya para isterler diyorlardı. O sorunlar düzeldi mi?

Şimdi farkettim 2. sayfayı atlamışım. Özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumameda -- 21 Kasım 2014; 5:23:47 >
  • quote:

bana da senin bu duygusallığın fazlasıyla anlamsız geliyor. sana zorla bir şey yaptıran mı var, istersen kayıt dahi etme kimin umrunda.

ama mesela 750W G2 almak isteyen arkadaşlar sırf 1-2EU yüzünden gümrüğe takılıp %18 vergi ödüyor.
    oysa tek bir EVGA puanla ürün 75EU altına düşecekti ve vergiden kurtaracaktı.
    kusura bakma da benim için bu tür arkadaşlara yardımcı olmak senin duygusallığından daha önemli.
    herkes senin gibi bencil düşünmek zorunda değil, paylaşım ve yardımı sevenler de var - bu program onlar için.

oldu mu?

anlayana sivri sinek saz, anlamayan ve yandan parazit yayın yapana davul zurna az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 21 Kasım 2014; 7:32:34 >

• Kabak tadı verdin bu kod muhabbetinle. Konu açmışsın işte, imzana da eklemişsin, bu konununda her sayfasına yüz sefer mesaj atmışsın. E yeter yani artık. Ben bu konuda bu ürünleri yurtdışından nasıl uyguna alırız, hangi ürünler avantajlı, ne gibi problemler çıkıyor, garanti durumu nasıl, kampanyalar neler vs. onları görmek, okumak istiyorum. Bu senin yaptığın sanal dilencilik. Lütfen açtığın konuda devam ettir bunu.

@sahafiec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 21 Kasım 2014; 9:17:04 >
  • bilgilendirme ve paylaşım çağrısını dilencilik olarak algılamak tamamen sizin kendi fesat düşüncelerinizden kaynaklanıyor.
    bahsi geçen konu tüm bu saydıklarınızı içerir, tabii anlayana.
    bir EVGA kart aldınız diye EVGA'nın adı geçen her mesajı üstünüze alınmanıza gerek yok.
    okumadan geçin gidin, bukadar ağlamanın anlamı nedir?!

quote:

her sayfasına yüz sefer mesaj atmışsın

okumayı ve saymayı öğrenmenizi tavsiye ederim. 2 sayfada 2 mesaj okuyup bunca ağlayan birinin asıl derdi başka olsa gerek.
    derdiniz nedir bilmiyorum ama umarım bir an önce geçer, dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 21 Kasım 2014; 10:16:02 >
  • Keselim bu tartışmayı, bu konunun amacı insanlara Evga üzerinden kart almayı gösterip, işleyiş sürecini anlatıp ülkemizdeki ithalatçılara fazla para vermesinin önüne geçmek.

Bu noktada diyecek bir şeyiniz yoksa diğer konudaki tartışmanıza PM üzerinden devam edin lütfen, teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.