Şimdi Ara

Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.813
Cevap
114
Favori
116.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazondan almak mi daha guvenlidir evgadan almak mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Üç aşağı beş yukarı aynı mantıktan yola çıkacak olursak ülkemiz fiyatına oranla 300 TL civarında ucuz olacak diyebiliriz. Zaten örnekte nasıl hesaplandığını göstermişim değişkenleri yerine koyun sonuç ortaya çıkar Elbette amazondan alabilirsiniz. Ödeme ekranında amazon gümrük masraflarını sizden o aşamada tahsil edip sizi gümrük çekim işlemleriyle uğraştırmaz. Ülkeye ürün girdiği zaman DHL ya da UPS bir form doldurmanızı ister email yoluyla akabindeki gün ürününüzü çeker ve adresinize yönlendirir. Başlık içerisindeki diğer mesajlarımı okursanız en ince detayına kadar bu işlemleri adım adım anlattığımı göreceksiniz.

@osedon

Hayır öyle bir kota söz konusu değil sadece region olarak Avrupa'yı seçmeniz gerekiyor, bu da eu.evga.com oluyor.

@Markus Schulz

Yukarıda sadece örnek verdim o kartı seçerek, konunun amacı şu kart gelecek bu kart gelmeyecek değil zaten yanlış anladınız sanırım ? :) Amaç fiyatlandırmayı örnekleyip insanlara ucuz şekilde almanın yolunu göstermek, daha az para harcamak dururken ülkemizin çok değerli (!) ithalatçı firmalarına paraları kaptırmalarının önüne geçmek...

Merhabalar Mesajınızdan yola çıkarak bir soru sormak istiyorum

konuyu 1-2 kere okudum ama tam anlayamadım.

http://www.evga.com/products/Product.aspx?pn=04G-P4-2983-KR

bu ürünün fiyatı 570 dolar fakat eu.evga da yok. bu urunu alabilmek için eu.evga ya gelmesini bekkleyecegiz yada amazon.com direk alıp 15-20 günlük kargo secenegini secip dediğiniz adımları uygulayacagız sanırım

evga eu sitesinden alırsak 1 hafta içinde amazondan alırsak da 15-20 gun içinde geliyor anladıgım kadar değil mi ?

ve son olarak sizin kendinizin bu tarz kartları satış konusu var. bu konuda yani direkt sizden alsak ekstra bir indiriminiz mi oluyor yada siz evga dan alıp bize mi gönderiyorsunuz ( belli bir ücret karsılıgında ) hangisi daha uygun oluyor.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    hocam amazon'dan alan çok. şu an out of stock olması normal henüz dağıtım başlamadı diye biliyorum. 24 eylülden sonra olacak sanırım. Evga'nın tr garantisi mevcut fakat sesli fanlara sahipmiş. msi ve asus biraz daha iyi bu konuda
  • boogiee90 kullanıcısına yanıt
    aynen Temporarily out of stock. yazıyor
  • Uzun lafın kısası eğer Evga Europe'tan bir ürün almaya kalkarsak Vatan'a kıyasla 250-300TL'lik bir ucuzluk mu oluyor?

Peki diyelim aldım, işlem süreçleri neler oluyor? Gümrük falan denmiş ama hiç bilmediğim işler, yurtdışından aldığım şeyler hep 50-60 dolarlık şeyler olduğu için direk eve geliyordu. Ürün tam olarak bizi nerede bekliyor mesela gümrüğe takıldığında? Havalimanında mı yoksa PTT ana şubesi falan mı?

Bahsettiğiniz gibi sorunsuz bir işlem ise bu gidip ekstra 250-300 TL harcamanın manası yok. SLI yapacaz desek düzgün bir SSD parası eder.
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler
  • JCB kullanıcısına yanıt
    Başlıktaki mesajlarımı okursanız aynı soruya sanırım 2 kez cevap verdiğimi göreceksiniz. Bu konuda benim tarafımdan mesajları tek tek bulup okuyun lütfen her bilgi detayına kadar verildi tarafımca.

Özetleyecek olursak; Gümrüğe 75 euro üzerindeki her ürün takılır. Bu normal bir şeydir. Gümrüğe takılmak demek ürüne el koyulması demek değildir gümrüğe takılmak demek yasaklı olmayan ürünler kategorisine dahil bir ürünün (kozmetik sporcu gıdaları sağlık ürünleri vs) vergilendirilmesinin sağlanması sebebiyle işleme alınması anlamına gelir. 1500 Euro'ya kadar fiyatlandırmaya sahip olan ürünlerin gümrük vergisi ödenir ve ürün gümrükten çekilir. Avrupa'dan geliyorsa %18 Amerika'dan geliyorsa %20 üzerinden vergilendirilir ürünler. Kargo parası ve ek hizmetler hariç sadece ürünün fiyatı üzerinden gümrük ücreti hesaplanır.

Amazondan alırken ödeme ekranında zaten gümrük vergisini de ödüyorsunuz.

Ürün amazon üzerinden size UPS ya da DHL gönderiliyor. Gümrük incelemesinde 75 euro üzerinde olduğu için işlemlerin yapılması adına kargo firmasını bilgilendiriyor. Kargo firması sizi telefonla arayıp ve email atıp Nüfus Cüzdanı örneğini (fotoğrafını) onlara göndermenizi istiyor ve yolladıkları ürün çekim formunu dijital olarak doldurup onlara email atmanızı istiyor. Bunu yaptıktan sonra onlar sizin adınıza gümrük işlemlerini hallediyorlar. İşlemler tamamlanınca ertesi gün ürünü gümrükten çekip sizin adresinize yönlendiriyorlar ve teslimatı sağlanıyor. Sizin bir yerlere gidip bir şey yapmanıza gerek yok yani.

Hepsi bu...

quote:

Orijinalden alıntı: canskru

Amazondan almak mi daha guvenlidir evgadan almak mi

İkisi de güvenlidir ikisinin de herhangi bir riski yok. Evga üzerinden alırsanız, Almanya'dan UPS express kargo seçeneği ile gönderildiği için ertesi gün İstanbul'da olur ve gümrük işlemlerine alınır.

Amazon üzerinden ucuz kargo seçeneğiyle alırsanız daha yavaş bir şekilde 7-15 gün arasında gelir. (Bu süreç bazen kısalabilir bazen uzayabilir amazon ödeme ekranında size net tarihi sunar..)

quote:

Orijinalden alıntı: figo976

Merhabalar Mesajınızdan yola çıkarak bir soru sormak istiyorum

konuyu 1-2 kere okudum ama tam anlayamadım.

http://www.evga.com/products/Product.aspx?pn=04G-P4-2983-KR

bu ürünün fiyatı 570 dolar fakat eu.evga da yok. bu urunu alabilmek için eu.evga ya gelmesini bekkleyecegiz yada amazon.com direk alıp 15-20 günlük kargo secenegini secip dediğiniz adımları uygulayacagız sanırım

evga eu sitesinden alırsak 1 hafta içinde amazondan alırsak da 15-20 gun içinde geliyor anladıgım kadar değil mi ?

ve son olarak sizin kendinizin bu tarz kartları satış konusu var. bu konuda yani direkt sizden alsak ekstra bir indiriminiz mi oluyor yada siz evga dan alıp bize mi gönderiyorsunuz ( belli bir ücret karsılıgında ) hangisi daha uygun oluyor.

Vakit bilgisini yukarıda belirttim.

Ben daha özel bir fiyata alma şansına sahibim EU office ile aramızda olan muhabbet sebebiyle. Vakit buldukça bu şekilde ürünler alıp, aynı ürünleri fahiş fiyata satanların önünü kesmek amacıyla kar gütmeksizin satış yaptığım oldu, yine olacak. İyi niyetli gözüküp ithalatçıların uygulamadığı kar marjıyla ürünleri insanlara satanlardan haz etmediğim için keyfi olarak yaptığım bir şey..

Önemli olan insanlara yardım edip yol göstermek ve bilgiyi paylaşmaktır.

• iyi olmuş bu iş
  • editlendi.

1,5 sene önce kurallar değişmiş, sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 23 Eylül 2014; 15:32:36 >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Tüm başlığı okumadınız sanırım zira benzeri sorular yanıtlandı daha önce lakin tekrar yanıtlayalım soru işaretiniz varsa bu noktada.

UPS ve DHL sadece gümrük bedeli alır başka da masraf çıkarmaz size. O eski efsaneler geride kaldı şuanda işleyen güncel gümrük uygulaması bundan ibarettir. Ürünü günlerce bekletmediğiniz, hemen çekim talimatı verdiğiniz takdirde extra en ufak bir masraf çıkaramaz size kargo firmaları. Bu konulara düzenleme geleli çok oluyor ve sistem bu şekilde izliyor.

Bu forumda benim kadar yurt dışından ürün getirip devlete gümrük vergisini kuruşu kuruşuna ödeyen başka bir kullanıcı daha yoktur muhtemelen alın size garanti olarak bir sürü alışverişimden gümrük masraflarıma ait dosyalar. Varsayım üzerine değil tecrübem üzerine konuşuyorum içiniz rahat olsun.

Amazon'dan alışveriş yaptığınızda zaten amazon ödeme ekranında gümrük masraflarını daha paket size gelmeden önce ödüyorsunuz ve extra başka bir şey ödemeniz gerekmiyor paket Türkiye'ye giriş yaptığında. İşlemleri Amazon sizin adınıza halledip ödemeyi o kanaldan yürütüyor.

Durum bundan ibarettir, dilerim kafanızdaki soru işaretleri ortadan kalkmıştır.

• @Markus
    @figo976

Konuyla ilgisi olmayan şeyleri pm atarsanız konu bütünlüğü bozulmamış olur diğer türlü başlık dağılır ve amaca hizmet etmez. PM sisteminin amaçlarından biri de budur malum. Teşekkürler.
  • Benim birader ABD'de. Şimdi ben amazon'dan bir adet 980 superclocked alsam ve ona göndertsem (ki 2. adres olarak tanımlı, ABD adresi olduğu için gümrük vs. çıkmayacaktır) ve o yanında bana getirse, bunun için bir gümrük öder miyiz? 1 ay sonra filan gelecek. Yanında herhangi bir üründen bir adetr getirme hakkı var diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Eylül 2014; 13:22:51 >
  • Nessarien kullanıcısına yanıt
    editlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 23 Eylül 2014; 15:31:51 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    Çanta içerisinde ben de kendime sistem kurarken birden fazla sayıda ürünler getirdim yurt dışı seyahatlerinden dönerken. Kimse valizi açıp dur bunda ne var neden sayısı fazla diye sormadı şuana kadar. Bir sorun olmayacaktır.
    Pc parçasında işler nasıl oluyor bilmiyorum ama müzik ile ilgili parçalarda (ses kartı, enstrüman vs.) pakedindeki bantları falan söküp kullandığım alet diyerek geçirebiliyorsunuz.

Ha bu arada biraderin sana onu hediye olarak gönderse de sorun çıkacağını sanmıyorum.

Ama burada kilit nokta hediye yani gift olarak gönderim yapması.
  • ahmeteralpis A kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamadı isem; ben alıp ona göndersem ve o bana tekrar hediye olarak gönderebilir mi? (ben kendi yanında gelirken diye sormuştum ama..)

İçinde faturası vs. olmak zorunda mı?
  • editlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 23 Eylül 2014; 15:31:07 >
    Yanında getirirken sorun olcağını sanmam. Koskoca kutulu Xbox 360 getirmiştim beraberimde.

Hiç sorun olmadı. Millet neler getiriyor aynı anda, tablet telefon notebook falan.
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Kişisel ürünle firmaya gelen ürünler arasında prosedür farkı vardır. Kişisel kullanım amacıyla gelen ürüne ücret ödenmez yanlış bilgileri buraya koyup insanların kafasını karıştırmayın lütfen. Ben yukarıda ne dediysem aynen geçerlidir, istisnası yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.