Şimdi Ara

Evi Satıp Kiraya Çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

20 yıllık yaşadığımız apartmanda artık beraber yaşadığım insanlara tahammülüm kalmadığı için evi satıp, kiraya çıkmayı düşünüyorum. Üst kattaki akli dengesi bozuk komşu kafasını sürekli duvarlara vuruyor. Yandaki komşunun ufak çocukları hep ses yapıyor. Bunun üzerine alt kata da bir tane ağır malzemeler yüklenen depo açıldı. Sürekli mal yükleyip duruyorlar ve ses olduğu gibi bizim eve geliyor. Evi satıp, 300-350 bin lira civarı bir parayı faize yatırıp, gelen parayla kiraya çıkmak sizce mantıklı olur mu? Zaten aileyi de bu deprem olayından dolayı İstanbul'dan gönderesim vardı. Okul ve iş durumları devam ettiği için 1-2 yıl burda kirada yaşayıp daha sonra yazlık bir şehirde ev almak daha mantıklı geliyor o paraya. Ne dersiniz? Mantıklı bir iş olur mu? Ya da paranın tamamını faize değil, bir kısmını dolara ve bir kısmını da faize yatırsak?

Yorumlarınızı bekliyorum...

• Kurtul o evden sat vadeli hesaba yatır bir kaç yıl ve gir uygun bir 1+1 e birikimin de artar huzurunda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kingo Panda

Kurtul o evden sat vadeli hesaba yatır bir kaç yıl ve gir uygun bir 1+1 e birikimin de artar huzurunda
    Maalesef 1+1 uygun değil. Aileyle beraber yaşayacağımız için 3+1'e falan çıkarız büyük ihtimalle yine. Benim korkum faizden zarar etmek. Kısa vadede 1-2 yılda ciddi kaybım olur mu, para değerini kaybeder mi ondan emin değilim. Evden zaten kesin ayrılacağız ama ev hem krediye uygun değil hem de çok fazla para edecek bir ev değil. Ciddi bir gelir olmayacak yani. Taş çatlasın 270-280 lira bandını belki görür. O yüzden ciddi soru işaretleri var kafamda.
  • bence çok mantıklı
    zaten biraz daha o dairede yaşamaya devam ederseniz psikolojiniz bozulacak
  • Doları 2 yol sonraya zarar ettirmez kesinlikle. Altın da . Altın düşünebilirsin bence. Pardon tek yaşayacağını sanmıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sat kurtul, milletin delisiyle uğraşmak zor, bir de deprem riski varmış, eski bina, zararın olmaz, aksine kafan rahat olacağından huzurun olur, ilerde bu parayla alacağın ev bundan yeni olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an faizler çok düşük
    Evi sat ama parayı altın, döviz vs. ile değerlendir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlara katılıyorum. Hemen sat O Evi.
    2+1 'e Geçiş yap. Parayı da Altın yada Dolara yatır. Mümkün olduğunca paraya dokunma İdare Et.
    Sonra kafana göre Ev alırsın. Bu arada Müstakil evlere bak. Araştırmada kal yani.

• Satarsan kesinlikle altın veya döviz al. Faizde o para iki senede kuş olur.

• kesinlikle sat. ödeyeceğin kira kadar alacağın faiz karşılığına gelen tutarı mevduat yaparsın. gerisini b tipi fona koyarsın dolara da koyabilirsin ama 2021 in ben çok iyi bir yıl olacağını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faizler şu an çok düşük paran günden güne erir haberin olsun
  • Teknik ve mantık açısından doğru bir karar ama ortaya insan faktörü giriyor yani demek istediğim birçok insan bu şekilde düşünüyor ve toplu paraya dönüyor bu toplu para insanı kaşındırır dolara koyarsın düşer satarsın artar sonra altına geçersin yine aynı şekil döngü devam eder aman şunuda alayım bunuda alayım derken paranın nasıl eridiğini anlamazsın, çoğu kendine tutumluyum, akıllıyım, iradeliyim diyen insan parayı bu şekillerde batırıyor tek tehlikesi bu diyebilirim, kendine katı kurallar koy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 25 Mart 2020; 17:12:53 >
  • Apartmanı tehdit et. Apartmanın tercihlerine göre,

pkk lılara veririm her gün apartmanca linç yeme korkunuz olur
    günlük kiralık ev yaparım ah oh lardan rahat edemezsiniz
    tarikatlara veririm ne döndüğü belli olmaz
    başı boşlara veririm kapıları açık bırakırım tinercisi balicisi yuva edinir
    façası kayık olan türklere,kürtlere,suriyelilere veririm boş buldukları evi soyar

vs.vs.

• nNormal gelırınız varsa evı sat faıze at 1 2 yıl o parayı unut ona ıyıce bırıkım eklendıkten sonra daha bole temız sakın yere gecersın ama 3 5 yıl kıracı olarak gez gezın
  • huzurlu olmadığın evi elinde tutma

fakat hemen yenisini al bence ne faiz ne döviz

şu ihtiyaç bu ihtiyaç derken parayı eksilttikçe eksiltirsin
  • Faiz parani oldurmene es deger, borsayi biraz ogren derim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.