Şimdi Ara

Evimin önündeki araca 20 dk arayla ceza!!(nasıl itiraz edebilirim) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
7.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yorumlarını %90 ı boş yorum hele ki artılanan yorumlar..
    Konu sahibi haksız nedeni kaldırıma park etmek ve cezayı da yedi. Ama ortada uyarı gelmeden 2.ceza var..
    İlgili memurun aslında yapması gerekenler şunlar olmalıydı ;
    1)Aracın sahibini arayıp aracınızı çekin işlem yapılacak demeliydi. Aradı ama gelen yok o zaman fotoğraf çekip cezayı yazıp aracı da çekici ile çektirecekti.
    2)Memur geldi baktı kaldırımda araç var biraz beklemeli 5-10 dakika kadar. Baktı gelen yok araç sahibine ulaşmalı. Baktı araçta numara yazmıyor. Fotoğraf çekip cezayı yazacak akabinde çekici ile aracı çektirecek.
    3)Memur geldi baktı araç kaldırımda hemen plaka sorgulayıp kaydı var mı diye aratacak. Varsa cezayı kes makbuzu da aracın bir yerine sok.
    Benim yaşadığım ve bizzat trafik polisinden duyduğum süreçler bunlar.
    Ben de çok yaşadım.
    Aracı park ediyorum ama kaldırım yol hiçbir şey değil sıradan boş bir yer. Memur gelmiş arabaya numaramdan arıyor aracınızı çekin özel mülke park etmişsiniz yoksa işlem yapacağız. Koşa koşa gittim arabanın etrafı başka arabalarla dolmuş. Ve bir de çekici gelmiş en öndeki aracı çekiciye yüklüyor ve yanındaki aracı da hazırlıyor. Hemen bindim arabaya çektim oradan memurun yanina geldim plakayı söyledim yok yazılmadı ama bir daha park yapmayın bunlari aradik ama ulaşamadık bekledik yarım saat gelen de yok o yüzden çekiyoruz dedi.

Polisler yada zabıtalar çözüm odaklı olmalı. Yani polisi zabıtayı yada jandarmayı gördüğümüzde ceza yazacak diye korkmamalıyız. Onlar da hemen ceza yazmamalı.
    Tabi bizim millette de şöyle bir durum var.
    - Yazmadi yırttık bir dahaki sefer buraya koymam. Aradan birkaç gün geçiyor. Amaaan nolacak 5 dakika işim var şu kaldırıma çekeyim nasıl olsa ceza yazılmadı bu seferde yırtarım diyor. Ama aracın başına döndüğünde bakıyor ki silecekler kalkık ve bir makbuz var. Haşırttt..
    Yani polisin de yetkisini suistimal olarak kullaniyor bazı sürücüler.

Sonuç olarak dostum geçmiş olsun şikayetini yap mutlaka ama sana ve çevrene de ders olsun oraya park yapma. Tamam ben seni çok iyi anladım benim evin de otopark sorunu var bende diken üzerindeyim. Ama şöööylee bir çevrene bak. 10 metre dibine değil de 50 metre öteye park et. Bazıları da demiş evini değiş diye. Kafaları bu kadar çalışıyor işte. Belki adam taşındığında arabası yoktu sonradan ihtiyaç oldu aldı naapsın ? Dediğiniz gibi her yerde ücretleri otopark mı var ? Belediye neden otopark olmayan binaya iskan veriyor ? Bunlar tartışılmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 1. Kaldırıma park etmek gibi bir hakkın yok. Bugüne kadar park edebilmiş olman sende yanlış bir zanna yol açmış.

2. Bugüne kadar ceza kesmemeleri kaldırıma park etmenin yasal olmasından değil, yetkililerin gevşekliği ve halkın bilinçsizliğinden.

3. Belediye sana park yeri göstermek zorunda. Bu konuda haklısın. Özal zamanında bir yasa çıkmıştı. Yeni yapılan binalarda ya otopark olacak ya da belli bir bedel belediyeye 300 metre yakınına kadar otopark yapsın diye ödenecekti. Pek az müteahhit otopark yaptı. Pek çoğu belediyeye para vermeyi tercih etti. Belediye de bu paralarla her semte kafi miktarda otopark yapacağına başka amaçlarla kullandı. Kimse de bunun hesabını sormadı. Böyle saçma sapan bir yasa görmedim. Otoparkı zorunlu yap geç. Evet bu konuda haklısın, belediye sana park için yer göstermek zorunda ama haksız olduğun konu tam da evinin önünde park yeri göstermek zorunda değil.

4. Öneri olarak kaldırıma park etmek yerine bir kaç sokak öteye park edebilirsin. Arabam ille evimin önünde dursun takıntısından kurtulabilirsin mesela...

5. 20 dk. arayla kesilen cezaya itiraz edebilirsin. Bu konuda da haklısın ama diğer cezalar için uğraşma eli kurtarayım derken kolunu kaptırırsın. Avukat vekalet ücretlerini de sana kilitlerler.

6.Karayolları Trafik yönetmeliği Madde 12: " Yaya Yolu (Yaya Kaldırımı): Karayolunun, taşıt yolu kenarı ile gerçek veya tüzel kişilere ait mülkler arasında kalan ve yalnız yayaların kullanımına ayrılmış olan kısmıdır."

7.2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-n maddesine göre yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarına araçlarını park eden sürücülere 108 TL idari para cezası uygulanır.

8. Medeni bir insan kaldırıma arabasını park etmez.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.