Şimdi Ara

Evin Herhangi Bir Yerinde Işık Açılınca Bilgisayarın Kapanması (Çözene Ödül Var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, sorunum tam olarak bu. Yeni bir sistem topladım, bilgisayar rastgele aralıklarla aniden kapanıp tekrar açılıyordu.
    Bilgisayarın kendi kendini yeniden başlatması sorununu çözmek için denemediğim yol kalmadı, en sonunda tesadüfen bunun prize herhangi bir adaptör taktığım zaman veya evin herhangi bir yerinde ışık anahtarını açtığımda veya kapadığımda meydana geldiğini fark ettim.

Odamda topraklama hattı yoktu, topraklamadan olacağını düşünüp bilgisayarı kullandığım prize bahçeden topraklama çektirdim. Sorun gene çözülmedi. (ama neyse ki bu bahaneyle ikide birde çarpılma sorunumu çözmüş oldum)
    Elektrikçi bile şaşırdı, tüm tesisatı kontrol etti bir kopukluk var mı diye ama bulamadı. En son prizden ölçüm yaptı ve 237-240 volt gibi değerlerde gezdiğini gördük eve gelen elektriğin. Özellikle tam ışığın açılması veya prize adaptör takılması halinde bilgisayar kapanması gibi bir durum oluşursa o değerin 235-236'dan 240'a fırladığını söyledi.

Tedaşı çağırdım, sorun varsa voltaj düşürsünler diye, onlar ölçünce 230 çıktı voltaj normal dendi. Elektrik direğinden klemens değişimi yaptılar sorun bununla alakalı olabilir diyerek. Çözülmedi.

Sorun hala devam ediyor, evin herhangi bir yerinde ışık açıp kapatınca bazen bilgisayarın kapanmasına yol açıyor bu. Arıza tam olarak ne bilsem çözmek için masraf yapacağım ama onu bile bulamadım hala. Eve gelen elektrikçi evin tesisatını kontrol edip bir sorun görünmüyor dedi.

Şöyle bir ayrıntıyı fark edebildim en fazla deneme yaparken;
    Bazı odalarda Led, bazı odalarda tasarruflu (sarmal şekli olan beyaz ampuller) ampul var
    Bilgisayarı açıp her odada defalarca kez açıp kapattım ampule güç veren anahtarı. Tasarruflu Ampul takılı olan odalarda açıp kapama yapmam birkaç denemeden sonra bilgisayarın reset atmasına sebep oldu. Ama led ampul olan odalarda hunharca abanmama rağmen hiç bununla karşılaşmadım yani bilgisayar reset atmadı.
    Ve ayrıca, prize herhangi bir şarj adaptörü vb taktığımda (sorun yaşadığım tüm adaptörler 2A değerli adaptörlerdi) ara sıra gene reset sorunu yaşıyorum. Her zaman yapmıyor ama atıyorum 5-10 denemeden 1-2 sinde reset atıyor bilgisayar.

Kafayı yiyeceğim, bir türlü herhangi bir çözüm bulamadım.
    Çözüm bulan, önerdiği çözüm bilgisayarın reset sorununu çözen arkadaşa işlemcimden gelen 500 tl değerindeki Division 2 Gold Edition kodunu hediye edeceğim söz veriyorum. O kadar önemli şuan bu sorunu çözmek benim için, çünkü evdekiler ister istemez ışığı açıp kapayınca bilgisayarım aniden kapanıp tekrar açılıyor ve çalışmalarım kaydedilmeden kayboluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaimeLannisterr -- 30 Mayıs 2019; 2:12:38 >

• tek hat üzerindeki voltaj yeterli gelmiyor, ani voltaj düşümleri cihazınızı kapatıyor olabilir.

bilgisayarın tek başına güç alacağı bir hattı tespit edip deneyin. bu hat üzerinde başka bir ünite bulunmasın.
  • Sıkıntının PSU'da olduğunu düşünüyorum. Dengeli bir elektrik akımı sağlayamıyor kasaya.
  • Bizim işyerimizde bir oda öyle. Odaya girince ışık düğmesini açınca güvenlik kamerasının bağlı oldu tv kapanıyor tekrar açılıyor bunun için odanın elektrik tesisatını değiştirdik ana şalterden direk hat çektik sorun düzeldi sizin böyle bir zahmete girmeyeceğinizi düşünürsek güzel kaliteli bir güç kaynağı işinizi çözer bu güç kaynakları regülatörlü oluyor voltaj ayarını da düzenliyor
  • Merhaba;

Sorun güç kaynağınızda; güç kaynağınızın giriş voltaj aralığında bir sorununuz var.

Yapmanız gereken ya PSU daha kaliteli bir yenisi ile değiştireceksiniz yada benim tavsiyem orta kalite bir UPS alıp bilgisayarınızı hem regüleli voltaj ile besleyeceksiniz hemde elektrik kesintilerinde güvenli bir şekilde kapatma süresine kavuşacaksınız.

Kolay gelsin.
  • Çare UPS almak. Böylece hem elektrik dalgalanmalarına karşı hem de elektrik kesintilerine karşı korunmuş olacaksınız.
  • Yorumların yarısı PSU, yarısı evin elektriği sorunlu diyor
    Ne yapmam gerekiyor? PSU mu değişmeliyim yoksa evin elektriğini mi yaptırmalıyım, yoksa ups mi almalıyım?
    Yoksa hem psu değişip hem ups mi almalıyım? Cidden kararsız kaldım
  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/94314810

Evin Herhangi Bir Yerinde Işık Açılınca Bilgisayarın Kapanması (Çözene Ödül Var)

Muhtemel bilgisayarla ilgili tüm soketleri, kabloları kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horozcu yavuz abi

tek hat üzerindeki voltaj yeterli gelmiyor, ani voltaj düşümleri cihazınızı kapatıyor olabilir.

bilgisayarın tek başına güç alacağı bir hattı tespit edip deneyin. bu hat üzerinde başka bir ünite bulunmasın.
    Makinelerin(buzdolabı, çamaşır, fırın) prizlerinden güç alarak denemeler yapın.
  • JaimeLannisterr kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam evin içinde başka bir prizde denediniz mi aynı problemi yapıyor mu ?
  • sorun gariptir ki başka bir bilgisayardan söküp taktığım psu ile çözüldü. psu değiştireceğim sanırım son çare
    @tego evet hocam üçlü priz çektim başka prizlerden yapıyor aynı sorunu. muhtemelen psu ile ilgili bir sorun ama sadece ve sadece lambaları açıp kaparken yapması bunu çok ama çok garip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaimeLannisterr -- 1 Haziran 2019; 19:41:30 >
    İlk olarak evinizdeki sigorta kutusundaki otomatlara bakmak lazım dağılımı priz ışık ayrı ayrı mı ayrı sonrası ise ayrı ise ve bu pc başka evde sorunsuz çalışıyorsa nötr veya toprak kaçağı ile ilgili probleminiz var birde panoda kaçak akım rolesi var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaimeLannisterr

Yorumların yarısı PSU, yarısı evin elektriği sorunlu diyor
    Ne yapmam gerekiyor? PSU mu değişmeliyim yoksa evin elektriğini mi yaptırmalıyım, yoksa ups mi almalıyım?
    Yoksa hem psu değişip hem ups mi almalıyım? Cidden kararsız kaldım
    UPS almanız PC'nize zarar gelmemesi için zira ,

-Anlık kesintilerde PC'niz hemen kapanmaz işletim sisteminize dosyalarınıza zarar gelmesini engeller
    -Akımları düzenler regüle eder , sabitler ,
    -Anlık gidip gelen elektrikteki olası yüksek akımdan PSU'nuzu korur

PSU'nuza uygun yeterli watt amper değerine sahip bir ups tercih ederek olaya başlayabilirsiniz.

Gelelim asıl soruna ,
    Benzer durumda 2 vaka ile karşılaştım ;
    1.si Ev telefonunu kim arasa PC ' si açılan bir tanıdığım ,
    2.si Ne zaman asansöre birisi binse İnternet gidiyor ve PC kapanan tanıdığım ,

2 sorun da evine elektrikçi çağırıp , yeni sigorta kutusu ve elektrikçinin birkaç yenileme düzenleme müdahalesi ile üstesinden geldi.

Buradaki önemli unsur işini bilen zeki bir elektrikçi bulmaktan geçiyor.Bol Şans.

• DH.COM kullanıcısına yanıt
    Aynen usta bir elektrikçi lazım
  • @DH.COM @tego
    elektrikçi çağırdım zaten ev tesisatında sorun olmadığını söyledi, dün akşam tamamen aynı sistemi kullandığım sadece psumuz değişik arkadaşımın kasasını evime getirip denedim sorun çıkmadı onun bilgisayarında. böyle olunca psu sunu söküp kendi bilgisayarıma taktık, benim bilgisayarda da sorun yaşanmadı.
    sorun psudan kaynaklanıyor

ama sadece ışık açıp kapayınca, prize bir şey takınca meydana gelmesi aşırı ilginç. sorunun kaynağını bulsam da sebebini hala bulamadım
    O psu sadece sorunun bir bileşeni çok ilginç bişey anlatayım yakın zamanda oldu daire içerisine giren doğalgaz borusu elektrikle hiç alkası olmayan eski tesisat borusuna ark yapmaya başladı gece yarısı tabi gaz şirketini aradım öncelikle gelip binanın gazını kestiler neyse uzatmayayım ve gelen elektrikciler sorunu bulamadı ve sadece kaynağını ortadan kaldırmayı teklif ettiler eski tesisat borusunu oradan kaldırmayı ama hatta dolaşan bir elektrik yükü olduğu kesindi kendi uğraşlarımla 2 gün sonra buldum asansör beslemesinde nötr ve toprak ters takılmış ve doğalgaz hattından nötr olarak besleniyor asansör ama nereden tabi onu bulmak mümkün değil en azından doğru yerlere taktırarak doğal gaz hattından o yükü kurtardık ama halen hangi dübelden nötr hattına bir temas var aklım orada
  • quote:

Orijinalden alıntı: tego

O psu sadece sorunun bir bileşeni çok ilginç bişey anlatayım yakın zamanda oldu daire içerisine giren doğalgaz borusu elektrikle hiç alkası olmayan eski tesisat borusuna ark yapmaya başladı gece yarısı tabi gaz şirketini aradım öncelikle gelip binanın gazını kestiler neyse uzatmayayım ve gelen elektrikciler sorunu bulamadı ve sadece kaynağını ortadan kaldırmayı teklif ettiler eski tesisat borusunu oradan kaldırmayı ama hatta dolaşan bir elektrik yükü olduğu kesindi kendi uğraşlarımla 2 gün sonra buldum asansör beslemesinde nötr ve toprak ters takılmış ve doğalgaz hattından nötr olarak besleniyor asansör ama nereden tabi onu bulmak mümkün değil en azından doğru yerlere taktırarak doğal gaz hattından o yükü kurtardık ama halen hangi dübelden nötr hattına bir temas var aklım orada
    peki sadece benim psumda yapması, aynı priz aynı kabloya aynı bilgisayarı farklı psu ile takınca çözülmesi neden?

Sizin psu ile arkadaşınızın evinde aynı problem oluyor mu olmuyorsa mutlaka ufak bir problem var elektrik hattında
    Elektrik çok basit gibi gözüken ama 2 tane yüksüz kablonun olduğu karmaşık bir sistem bizim ülkede standartlara uyulmadığı
    bir gerçek her sarı yeşil renk kablo toprak hattı olmuyor maalesef birde binanın toprak hatlarıda eğer bina eski ise içler acısı
  • sorunun cevabi uygun fiyata ups almak
  • PSU marka model nedir millet merak etti, tabi sisteminiz. Belkide sistem en uçta çalışıyor en ufak dalgalanmada psu kendini resetliyor ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.