Şimdi Ara

evin sadece 1 odasını en ucuza nasıl ısıtırım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
2
Favori
22.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğalgazla ısınmak elektrikten çok daha ucuzdur.
    Kombi yansın, tek petekle ısının.
  • Duvarlarda izolasyon malzemesi olsa mükemmel olur. Nalburda ucuz strafor varsa alabilirsin. DUvarlara yapıştır gitsin.

Deli evi gibi olur ama epey de verim alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Duvarlarda izolasyon malzemesi olsa mükemmel olur. Nalburda ucuz strafor varsa alabilirsin. DUvarlara yapıştır gitsin.

aynen öyle tüm duvarları kaplasa, odada mum yakarak bile ısınabilir. Tecrübe edenlerden biliyorum
  • geçen kış gündüzleri üşüdüğümüz zaman yakıyorduk yaklaşık iki günde bir 3 oda açık olurdu 80TL geliyordu yatarken kapatıyorduk sıcaklık olarak 40 derece açıyorduk. doğalgaz elektrikten daha ucuz ve daha sıcak tutuyor bence. gündüz sadece kendi odanı açsan 50-60 gelir diye tahmin ediyorum. ama arkadaşına dikkat et sen açınca çaktırmadan kendi odasının peteğini açabilir arada odasını yokla sıcak mı diye açık olduğu farkettiğin an ensesine çök

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunxkaya -- 29 Ekim 2018; 6:24:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Duvarlarda izolasyon malzemesi olsa mükemmel olur. Nalburda ucuz strafor varsa alabilirsin. DUvarlara yapıştır gitsin.

Hocam straforları nasıl yapıştıracağım? Bant düşündüm ama duvarın boyası gider öyle de
  • Soba kur kardeşim, soba gibi iliğimizi kemiğimizi ısıtan başka alet yok. On numara ısınırsın
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    odada o kadar yer yok evde de yer yok. apart daireler çok büyük olmuyor
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Yorgan altına gir, çift kat battaniye seni kışı çıkartır
  • quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

hocam tek kalorifer açık olmasıyla hepsinin açık olması gaz tüketimini pek etkilemiyormuş internette araştırdım. tek kaloriferi açsak bile yine çok gelecektir geçen seneki gibi. geçen sene 150 geliyordu bu sene zamla birlikte 200 gelir tek başıma 200 ödeyemem sanırım elektrikli ısıtıcı alıcam.
    Aynı hatayı bu internetteki şarlatanlar yüzünden ben yaptım ! Aman diyeyim ne demek tüm kaloriferler açık ve kapalı fazla fark etmiyor ? Verilen sıcak su belli, içeri girecek potansiyel soğuk su belli. Hatta burada konu açtım arkadaşlar detaylıca açıkladı.

Bende tek oda yakıyordum 80-120 arası geliyordu. Bana hepsini aç 20 lira fazla verirsin bitti gitti dediler. 1 ay denedim ev 3+1 di. Misafirim de vardı, iyide oldu. 80 liradan 340 liraya çıkınca attığım çığlığı buraya yazdığım konuyu, başımdan akan terleri bir ben bir Allah bilir.

Sakın sakın sakın. En küçük petek dahi etkiliyor. 5 yıldır öğrenciyim, tek oda, tek petek, bol kazak. Taktik bu. Yok kombiye zararlıymış ıvırmış zıvırmış, hiç bir şeyde olmadı bu güne kadar. Çürük çürük evleri altın fiyatına kiralayan, bir arıza olduğunda belirtmek için aradığında telefon dahi açmayan, kiradan kiraya selam veren ev sahipleri düşünsün onuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antikaruh

Aynı hatayı bu internetteki şarlatanlar yüzünden ben yaptım ! Aman diyeyim ne demek tüm kaloriferler açık ve kapalı fazla fark etmiyor ? Verilen sıcak su belli, içeri girecek potansiyel soğuk su belli. Hatta burada konu açtım arkadaşlar detaylıca açıkladı.

Bende tek oda yakıyordum 80-120 arası geliyordu. Bana hepsini aç 20 lira fazla verirsin bitti gitti dediler. 1 ay denedim ev 3+1 di. Misafirim de vardı, iyide oldu. 80 liradan 340 liraya çıkınca attığım çığlığı buraya yazdığım konuyu, başımdan akan terleri bir ben bir Allah bilir.

Sakın sakın sakın. En küçük petek dahi etkiliyor. 5 yıldır öğrenciyim, tek oda, tek petek, bol kazak. Taktik bu. Yok kombiye zararlıymış ıvırmış zıvırmış, hiç bir şeyde olmadı bu güne kadar. Çürük çürük evleri altın fiyatına kiralayan, bir arıza olduğunda belirtmek için aradığında telefon dahi açmayan, kiradan kiraya selam veren ev sahipleri düşünsün onuda.

Alıntıları Göster
    hocam gaz dağıtım şirketinin sitesinde okuduğuma göre en az 3 petek çalışmazsa kombinin tam performanslı çalışamadığı ve tüketimin arttığı yazıyor

• bu tipte ısıtıcılar var, ufolar gibi yakmıyor havayı ısıtıyor, ufolar ışık saçtığı için kaybı daha fazla oluyor,
    bende baya bi eski alman yapımı olanı var 800w kademesinde çalıştırıyorum ısındıkça kendi kapanıyor açılıyor, 800w yakmıyor bile, en soğukta bile fazla geliyor sıcaklığı, kesinlikle tavsiye ederim

• Bu haberdeki önerileri yap

m.sabah.com.tr
    Kış aylarında ısınmanın püf noktaları - Galeri - Yaşam - 02 Eylül 2019 Pazartesi
    https://m.sabah.com.tr/galeri/yasam/kis-aylarinda-isinmanin-puf-noktalari

Bunları yaptıktan sonra odanın içinde de kalın giyindikten sonra hiç bir şeyi yakmana gerek yok. Önemli olan izolasyon.

• heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Duvar boyasını dert etme, bir kutu boya kaç para ki?

Soğuk silikon ve tabancasını al straforları dört köşeden silikonlayarak duvara yapıştır.. Tabi odanın yapısına göre çok kötü de durabilir, zaten kafadan deli evi gibi olur ama neyse..

25 tane strafor 150 lira görünüyor, straforlar çizilirse iyice iğrenç bir görüntü olur.

Bu da aslında çok akıllı işi gibi durmuyor. Strafonr olayını öylesine yazdım sana, binanın dış yalıtımı olmaması ve zemin katın soğuğu çekmesi en büyük sıkıntıdır..

Tahminim 2 günün ve 200 küsür lira paran gider.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    hocam onun yerine 200 liralık gaz yakarım daha mantıklı olur zaten seneye başka bir yerde kalacağım
  • Hangi yönteme karar verdiniz? Fanlı ısıtıcılar başarılı, önüne bir kapta su koyarak nem sağlayabilirsiniz.
  • 77Ahmet77 kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş çok soğuk olursa açalım onun dışında açmayalım diyor ama bankada parası da var. Forumdan birisi de sağolsun ısınma giderleri için bir miktar burs verdi bana (ismini vermeyeceğim) şuanki planım fanlı ısıtıcı alıp doğalgaz açmadığımız zamanlarda onu kullanmak. Doğalgazı zorla açarsam bu sefer eleman para vermeyecek ve fatura benim üstüme kalacak (abonelik benim üstüme) aldığım bursu kombiyle ısınmaya harcarsam bu sefer arkadaşın parası olduğu halde ben ödüyor olacağım ve enayi durumuna düşeceğim. O yüzden fanlı ısıtıcının maliyetine bakıp ona göre karar vereceğim. Odam küçük olduğu için kombiden bile ucuza gelebilir çünkü kombi bütün evi ısıtıyor. Eğer öyle olursa doğalgaz açalım derse arkadaşa kendi peteğimi kapatıyorum ısıtıcı kullanıcam doğalgazı sen tek öde diyeceğim.

Edit: parası var derken birkaç yüz tlden bahsetmiyorum iyi bir miktar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 29 Ekim 2018; 21:54:56 >

• Arkadaşının doğalgazı yakacağı ay birde sen fanlı çalıştırma, sende aç peteğini ortak ödeyin bence nasıl olsa tek odada yaksa arkadaşın hemen hemen aynı ücret geliyormuş. Fanlı için sinbo marka önermiyorum, dayanıklı birşey al belki 2. El uygun bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 77Ahmet77 -- 29 Ekim 2018; 22:15:44 >
  • 77Ahmet77 kullanıcısına yanıt
    Bu işi kendisi başlattı ben de duruma göre kıllık yapmayı düşünüyorum, biz ne güzel kombiyi açacaktık normalde bunlarla uğraşmaya da gerek olmayacaktı.

Tek petek olayından da emin değilim herkes farklı bir şey söylüyor. Kimi performans düşer diyor, kombi bozulur diyen var, aynı gelir diyen var, petek sayısıyla orantılı diyen var bilemedim açıkçası.

Fanlı için ufonunkini düşünüyorum biraz pahalı ama teb in gittigidiyor kampanyası var %20 indirimli geliyor (maks 30 tl) 20 tlde indirim kuponum vardı. En azından ileride de kullanabileceğim bir şey. Hem almışken de tam olur pişman etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 29 Ekim 2018; 22:26:49 >
  • 2 sene önce kışın yurtta kaliyordum. Subat ayinda hic kaloriferleri acmadilar. Odada 2 kişiydik. Kayseride, şubat ayını ısıtıcısız gecirdik. Zatürre oldum. 1 ay öksürük, hırıltı, ara sıra ateş. Ne iğrençti yav..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.