Şimdi Ara

Evinin Önünü Demirler İle Kapatmak [GELİŞME] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
19.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Focke Wulf

Siz kendinize ait evin önüne kamyon parkettiğini düşünün yada başka bir araç ne düşünürsünüz adamın yaptığını savunmuyorum zaten onun gözünden yaklaşıyorum birde olaya empati kuruyorum.

Büyük şehirlerde koyuluyor her türlü.18 daireli bi apartmanda 10 araç varsa ve sadece 3 araçlik park yeri varsa ne yapsın vatandaş.Mecbur karşı kaldırımın önüne yanaşıyor ,10 bina ötede apartman yapılmamış arsa varsa oraya çekiyor.Sen o adamı kovsan binanın önünden,yarın senin park yerin dolu olduğu için kovduğun adamın binasının önüne çekeceksin mecbur.Ama bu işler böyle kafasına göre dubalar koymayla olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

quote:

Siz kendinize ait evin önüne kamyon parkettiğini düşünün yada başka bir araç ne düşünürsünüz adamın yaptığını savunmuyorum zaten onun gözünden yaklaşıyorum birde olaya empati kuruyorum.

Büyük şehirlerde koyuluyor her türlü.18 daireli bi apartmanda 10 araç varsa ve sadece 3 araçlik park yeri varsa ne yapsın vatandaş.Mecbur karşı kaldırımın önüne yanaşıyor ,10 bina ötede apartman yapılmamış arsa varsa oraya çekiyor.Sen o adamı kovsan binanın önünden,yarın senin park yerin dolu olduğu için kovduğun adamın binasının önüne çekeceksin mecbur.Ama bu işler böyle kafasına göre dubalar koymayla olmaz

Bizde o da yok hocam,(rakamları atıyorum) 70 tane apartman var diyelim maksimum 15 tanesinde otopark vardır. Yokuş ve ara sokakların olduğu semtte oturuyorum. Konak'ı az çok bilir İzmir'de yaşayan arkadaşlar. Buralarda otoparkları olan apartmanlarda da en fazla 3-4 tane araç için yer oluyor. Dün bir symbol gördüm yokuşun sonuna öyle bir park etmişti ki! Sağ arka tekeri havada, sol arka tekeri kaldırımda ve arabanın önü basık bir şekilde diğer araca 2-3cm bir mesafede duruyordu.

• iyi yapmışsınız çok sevindim şimdi çıldırıyorlardır bizi kim şikayet ediyor diye

Onlara verilecek tek bir cevap var

Evinin Önünü Demirler İle Kapatmak [GELİŞME]

• konu başlığı sürekli değişiyor
    konuldu-kaldırıldı ,yeniden konuldu - kaldırıldı diye :)
  • helal olsun valla taktir ettim. bizim ordada var bunlardan aynisini yapmayi dusunuyorum.

• Vazgeçmeyin davanızdan. Ben de bugün uyarılarıma rağmen arabasını 3 gündür otoparkımızın önünden almayan adamın arabasını çektirdim. Not yazdım camına rica ede ede adam notu aldı çöpe attı direk. Şimdi arabasının peşinden gider.

• Adamın evinin camlari yerde araba çekmeyin oraya hem önünü kesersiniz hem hırsızlığa davetiye resmen bence adam haklı biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881-193∞

quote:

Orijinalden alıntı: Mesencephelon

Kusura bakma ama sokaklar da park yeri değil malesef. Dilersen en yakın trafik şubeye sorabilirsin. :) Sen araba koymayı doğru buluyorsan başkası da varil veya dua koyabilir.

Teşekkürler tavsiyeniz için hocam, birdahaki sefer sokağa park etmek yerine içime alırım aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kapatıyoruz35

Adamın evinin camlari yerde araba çekmeyin oraya hem önünü kesersiniz hem hırsızlığa davetiye resmen bence adam haklı biraz

"Adam kendi arabasını koyuyor" kalıbından anladığınız nedir acaba?

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim, konu emsal olması için sürekli yaşanan olayları aktarıyorum.
  • Ev sahibinin yerinde olsam ararım polisi gelir kaldırır arabayı o yol Siz araba park edin diye yapılmıyor. Daracık sokağa araba park edilmez. Ev sahibinin o direği oraya dikmeye hakkı olmadığı gibi dar ve akan trafiği olan caddelere araba park edilmemeli.

• Beyler durum resmen cahillik amerikada yasiyorum burda bile ayni muhabbeti yapan irkci insanlar var benim kapimin onu parkedemessin filan muhabbeti burda sadece lafta kaliyor ama herhangi bi durumda direk polisi ariyosun gelip direk cozuyorlar mevzuyu.

• bence adam o dubaları oraya başkası park etmesin ben gelince park ederim diye koymuş birde oraya park yasağı yok birçok Büyükşehirdeki çoğunluk cadde maalesef böyle dar yapacak bir şey yok
  • kamyonu olanda bi yere koyacak kardeş napsın ağaca mı assın :)
  • quote:

quote:

quote:

Bizde o da yok hocam,(rakamları atıyorum) 70 tane apartman var diyelim maksimum 15 tanesinde otopark vardır. Yokuş ve ara sokakların olduğu semtte oturuyorum. Konak'ı az çok bilir İzmir'de yaşayan arkadaşlar. Buralarda otoparkları olan apartmanlarda da en fazla 3-4 tane araç için yer oluyor. Dün bir symbol gördüm yokuşun sonuna öyle bir park etmişti ki! Sağ arka tekeri havada, sol arka tekeri kaldırımda ve arabanın önü basık bir şekilde diğer araca 2-3cm bir mesafede duruyordu.

İzmirde normal bunlar çalışmayan belediye sürekli seçilir.Hadi eski binalarda otopark yok şu an yapılanlar nasıl otoparksız yapılabiliyor.Niye izin veriliyor.Niye kentsel dönüşüm için plan yapılıp orası yeniden düzenlenmiyor.İzmirde belediyenin düzen gibi derdi yok nasılsa seçiliyor :)

Ev sahibi o demirleri koyamaz ama park eden araçları da kaldırtabilir.

Yukarıda madem park istemiyor zemin kat almayacaktı gibi talihsiz yorumlar var aynı şekilde otopark var ama bana pahalı geliyor gibi bencillik kokan yorumlar.

O zaman bizde sana otoparkı olmayan evde oturmasaydın diyelim, otopark parasını ödeyemiyorsan sende araba almasaydın diyelim.
    Senin gibiler ancak bundan anlar diyelim..

O kişi yaşam alanı hakkı ihlal ediliyor diye oraya kendi aracı dahil araç park ettirmeyebilir.Kaldırımdan 30cm açığa turuncu plastik kukalardan engeli hemde belediyeye yaptırtabilir.Çünkü o kadar dar kaldırım olmaz evin penceresi yola sıfır kalmış işbilmez belediye sayesinde.

Senin otoparksız evinin cezasını da onlar çekmek zorunda değil.Ayrıca doğalgaz bacasının hava alabilmesi için gerekli boşluk kalmıyor da diyebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

quote:

quote:

quote:

İzmirde normal bunlar çalışmayan belediye sürekli seçilir.Hadi eski binalarda otopark yok şu an yapılanlar nasıl otoparksız yapılabiliyor.Niye izin veriliyor.Niye kentsel dönüşüm için plan yapılıp orası yeniden düzenlenmiyor.İzmirde belediyenin düzen gibi derdi yok nasılsa seçiliyor :)

Ev sahibi o demirleri koyamaz ama park eden araçları da kaldırtabilir.

Yukarıda madem park istemiyor zemin kat almayacaktı gibi talihsiz yorumlar var aynı şekilde otopark var ama bana pahalı geliyor gibi bencillik kokan yorumlar.

O zaman bizde sana otoparkı olmayan evde oturmasaydın diyelim, otopark parasını ödeyemiyorsan sende araba almasaydın diyelim.
    Senin gibiler ancak bundan anlar diyelim..

O kişi yaşam alanı hakkı ihlal ediliyor diye oraya kendi aracı dahil araç park ettirmeyebilir.Kaldırımdan 30cm açığa turuncu plastik kukalardan engeli hemde belediyeye yaptırtabilir.Çünkü o kadar dar kaldırım olmaz evin penceresi yola sıfır kalmış işbilmez belediye sayesinde.

Senin otoparksız evinin cezasını da onlar çekmek zorunda değil.Ayrıca doğalgaz bacasının hava alabilmesi için gerekli boşluk kalmıyor da diyebilir.

Devlet beni her yıl sigorta-kasko olarak düdüklüyor, mazot alırken litre başına 3.5TL düdüklüyor. Vizesiydi, egzoz puluydu derken ordan da düdüklüyor. Geçmediğim köprüler içinde düdükleniyorum yine tabi ki! Arabayı ilk aldığım zamanda devlet noter ile düdükledi. Sıfır araba alanları zaten düdükleme manyağı yapıyor, oraya hiç girmiyorum! Bir de otopark için mi ayda 145TL düdükleneceğim? Hemde otopark evime 500-600m uzaklıktayken. Ama yol yaptılar. :)

• vur joker vur!

siz şikayet ettikçe bizim içimizin yağları eriyor hocam, devam :D
  • Belediyeye helal olsun.İlk gördüğüm zaman inanamadım.Demek ki türkiyede böyle işler olabiliyormuş.Azminizden dolayı da kutlarım.Yine koyarlarsa,yine şikayet edin.Peşini bırakmayın
  • Böyle durumlarda aklıma 1000 liralık yürüyen bir hurda alıp evin önüne çekmek geliyor...

• GELİŞME3:

Başvurunuz ile ilgili olarak ***** Belediye Başkanlığı
    Zabıta Müdürlüğü tarafından verilen yanıt:"Şikayete konu adreste yapılan çalışmalar neticesinde söz
    konusu park engelleyici demir dubalar bulundukları yerden alınarak Belediyemiz
    Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim edilmiştir."şeklindedir.

Bu yazı gelişme2 adı altında gelmişti ancak şimdi yeni bir gelişme daha var.

Bir kaç günlüğüne şehir dışına çıkmıştım, dün geldim ve geldiğimde yine aynı vaziyet!

Baktım bu sefer küçücük kovalar duruyor, bi geçişimde bi tanesini aldım, diğer geçişimde de ikincisini aldım ve imha ettim.

Bu sefer kendi adaletimi sağladım.

• İki tarafta sağlam inatçı çıktı

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.