Şimdi Ara

EVİNİZE NE KADAR MAAŞ GİRİYOR, GEÇİNİYORMUSUNUZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
5.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10.000 ' de girdiği oluyor 20.000'de pirime göre..
  • yaşlılık maaşıyla geçiniyorum yaş : 67
  • Şimdi buraya gerçek miktarı yazmayacağım çünkü benimde moralim bozuluyor gelen paranın hakkını veremediğimizden.. Allah şükür her istediğimizi deneme şansımız oluyor ama birikim ya da gözle görülür bir belirtisi olmuyor gelen maaşla ilgili.. Bu doğru kullanamamaktan kaynaklanıyor.

Evde normalde geçinemiyoruz para sonraki mesele.. Lan babamın maaşını ben alacağım var ya...
  • nekadar girdiği önemli değil borç var onu ödüyoz.

iyi iyi, memleket iyiye gidiyo elhamdulillah.
     EVİNİZE NE KADAR MAAŞ GİRİYOR, GEÇİNİYORMUSUNUZ
  • 1.500 TL maaş evim kira ve borçlar içindeyim.
    Tek yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tahmazoğlu Tahir -- 21 Şubat 2011; 11:32:52 >
  • 1100tl babamın emekli maaşı ,1300 tl 2 evin kirasi ,babam çalışıyo 1150 tl falan ,annemde 600 alıyo yeni ev aldık ÅŸimdi onun borçlari bitcek ama zengin degiliz
  • Annem de babam da emekli . Bir evden kira geliyor... Toplam 2550 Civarı bir gelir var. Ev bizim,6kişiyiz. Geçinebiliyoruz gibi.
  • 3000 maaş 1650 ev kredisi 350 ihtiyaç kredisi 1000 tl faturası ve mutfak harcaması geriye kalanda cep harçlıgı

bunlar benim degil babamın maaşı 4 kişiyiz gerçekten acıyorum adama bu kadar borç varken yinede bir dedigimi iki etmiyor hiçbir eksigim yok allaşükür hiç yok demiyor
  • babam emekli 3 kişiyiz yeni taşındık eve eski evden 300lira kira emekli olduğu için babam yetmiyordu para kredi çektik banka her ay 200 lira kesiyor zaten emekli maaşı 800 lira 600 lira kalıyor 300 de ordan 900 lira bendersane gidiom evde birsürü borç aylık 150 200 lira bize kalıyor ki bu paradan yol masrafı var babam yürüyemiyor ilaç milaç biz ölmüşük de gömmeyi unutmuşlar
  • 10bin
  • Yaklaşık 5000 civarı giriyor 4 kişilik bir aileyiz 2 ev var.. Normal bir şekilde geçiniyoruz. Extra lüks harcamalar yok tabi. Sıradan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_3579

3000 maaş 1650 ev kredisi 350 ihtiyaç kredisi 1000 tl faturası ve mutfak harcaması geriye kalanda cep harçlıgı

bunlar benim degil babamın maaşı 4 kişiyiz gerçekten acıyorum adama bu kadar borç varken yinede bir dedigimi iki etmiyor hiçbir eksigim yok allaşükür hiç yok demiyor

3000 maas alip, 1650 liralik ev tutmak kimin fikriydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

Orijinalden alıntı: emre_3579

3000 maaş 1650 ev kredisi 350 ihtiyaç kredisi 1000 tl faturası ve mutfak harcaması geriye kalanda cep harçlıgı

3000 maas alip, 1650 liralik ev tutmak kimin fikriydi?

ev tutmadık bir evimiz var dı zaten bir tane daha aldık

• Bu devirde kredi çekmeden veya taksite girmeden ne alınabiliyor ki arkadaslar ? Bütçeye göre cesaretlenip birşeyler yapılıyor alınıyor mutlaka.
  • atın atın iyi sıyırıyorsunuz he bir tane asgari ücretli görmedik nedense herkes müdür
  • Orijinalden alıntı: ıLGıM

Bu devirde kredi çekmeden veya taksite girmeden ne alınabiliyor ki arkadaslar ? Bütçeye göre cesaretlenip birşeyler yapılıyor alınıyor mutlaka.
    [/quote

AYNEN EMEKLİ OLUNCA MAAŞ OTOMATİKMEN YARIYA DÜŞÜYOR ŞİMDİDEN ALDILARKİ EMEKLİ OLUNCA BOŞR BİTİYOR TAMAMEN ŞİMDİ ZATEN KİRADA TEYZEM OTURDUGU İÇİN 250 ALIYOLAR EMEKLİ OLUNCA ARTIK İST DEKİ EVİ KRAYA VERİRLER ORAYA YERLEŞİRLER
  • Ben öğrenciyim şimdilik babam çalışıyor sadece ben de yardım ediyorum.
    Esnaf olduğu için sabit gelir yok, aylık 2...3 bin tl arasında değişiyor.
    400 tl kira aldığımız daire var bi tane bi de 800 tl emeklilik maaşı alıyor.

Yanlız inanıyor musuunz ya da dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bir işten eğer 10 bin kazanıyorsanız
    ama bu iş bereketsiz bir işse o para bitiyor.2 bin tl kazandığınız işle alın teriniz varsa o para çok çok rahat yetiyor.

Örnek olarak bundan 10 yıl önce babam galericilik dönemlerinde haftada 2...3 araba sattığı olurdu.
    Ama bu işte söylenen yalanların haddi hesabı yok ve gün boyu yatış.Eve afedersiniz b.k gibi para girmesine rağmen
    şuanki yaşayış tarmızla aynı iken kenara para kalmıyordu.

Ama şimdi kaba ve ince olmak üzere inşaat malzemeleri satıyoruz.Bzen kan ter içinde eve geliyoruz
    o zamanki gelirin belki yarısını alıyoruz ama çok daha rahat geçiniyoruz.Hatta bir ortakla biri istanbulda
    diğeri tekirdağda 2 tane arsa aldık.Bu devirde bu maaşla bu mümnün olabiliyor işte.

Yani söylemek istediğim gelir yüksek olabilir ama bereketli de olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 21 Şubat 2011; 12:39:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nefes123

atın atın iyi sıyırıyorsunuz he bir tane asgari ücretli görmedik nedense herkes müdür

İyi okuyunuz ben asgari emekli maaşı alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.H.S.M. -- 21 Şubat 2011; 12:38:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.H.S.M.

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Geçinemiyorum diyen adamın evinden bunları yazamaması gerekir. Ayrıca üniversitede okuyan bir kişi ayda 1000 TL harcasa size 3000 küsür para kalır. Kiraya verdiğiniz bir eviniz olduğuna göre oturduğunuz ev de sizin.

Hâlâ bu paraya idare eder diyorsanız ya 15-20 tane çocuk bakıyorsunuz ya da Cem Yılmaz'ın deyimiyle buzlu badem fanteziniz var.

Ben nerede yada hangi cümlemde geçinemiyorum dedim, ama deme hakkımda var tabii,

oglum sakat her sene ya ameliyat oluyor yada bir ufak operason geçiriyor,

buna ragmen geçiniyorum sayılır, ayrıca insan gibi her sene tatil yapmak isterim, sinemaya, tiyatroya, operaya gitmek isterim, Türkiyede sıradan yani biz işçilerin bunlara hakkı yokmu acaba, geçinmekden anladıgınız karın doyurmakmıdır

H. Upmann

yazdıklarım aynen dogrudur, 3 kişiyiz oğlum üniversitede okuyor ama her sene engelli oldugu için ufak operasyonlar geçiriyor, bir çok şeyi paramızla almamız gerekiyor, artık bu hükümetle birlikte saglık paralı oldugu için ancak geçiniyoruz.

Ali kaptan her yazında yeni yeni ekleme ile gidiyorsun, birazdan ugandadan başbakan emeklisiyim dersen şaşırmayacağım...

• babmın 3000 lira maaşı var annemin 700 emekli parası +400 diğer evden gelen kira yani 4100 lira gelirimiz var.1300 ev kredisi ödüyoruz yani 2800 net maaş giriyo eve.2 çocuk okuyo ben ayda 500 net alıyorum kardeşim 600 civarı.çok şükür durumumuz iyi 2 evimiz 1 yaylamız var.ama babam yata yata bugünlere gelmedi hala özel bi şirkette günde en az 12 saat çalışıyo emekliside geldi ama benim üniyi bitirmemi bekliyo...vs vs vs

babam lise mezunu çok şükür bizim 1 dediğimizi 2 etmedi.össde 18.000. oldum yaza yaza müh yazdım.şimdiki aklım olsa devlete nerden yaslanacaksam öyle bi bölüm yazardım.elek-elektronik müh.olacam seneye ama gelecek hakkında hiç umudum yok.almanca ve ingilizce 2 dili ana dilim gibi konuşuyorum c# ta yazamadığım program yok,multisim ,ptroteus,plc bilgim çok üst düzey ama özel sektör 1000 lira ile işe alsa şükrediyoruz.maddi manevi her yönden babam gibi bi aile reisi olmak gelecek hayalim ama ülkenin hali malum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen.(WFI).dary -- 21 Şubat 2011; 12:48:27 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.