arkadaş ne kadar para aldığınızdan çok nasıl harcadığınız önemli bence. babam 10bin bazen 15 bin tl maaş alıyor 20 senede 1 milyon tlye yakın(1 trilyon) para biriktirmiş. ama 3 yıl önce bir işe yatırdı ve şuan hepsini kaybetti hatta evimize icra gelme tehlikesi bile var. akıllı olmak lazım yani. hesabını iyi yapmak lazım.
1200 tl alıyo babam kira yok.
1000 lira civarı alıyorum her ay.
60 lira telefon+internete veriyorum.Kaldı 940. Elektrik-su-doğalgaz babamdan. 150TL mutfak alışverişi yapıyorum.Kaldı 790. 200TL okulda harcıyorum.Kaldı 590. 150TL LPG+benzin, kaldı 440. 100-150 TL de haftada 1-2 kere dışarı çıkarım akşamları. Kaldı 290.
O kalan 290 de nereye gidiyor ben de bilmiyorum.
Ya beyler bu parayı nasıl harcıcagına bakar mesela adam 1000 tl alıyordur 4 kişiye bakıyordur işi bilmek lazım
Babam 1750 tl maaş alıyor.Ayriyeten ikramiye ve mesailerle ayda 3000 tl aldığı oldu. Şu anda borçlar var.Yaklaşık 15.000 tl kadar.Yani ayda 1400 tl borçlara gidiyor.
Emaytiden mevzunum.Savunma sanayi şirketinin ceo suyum. aylık net gelirim 70.000 gerisini siz düşünün.Uçağın bilgisayarındandan pardon Mac'ından yazıyorum
500 TL... Ogrenci evi tek basima yasiyorum.. 300 tl kira oduyorum.. Geri kalan parayla nasil gecineyim ben..
eskiden 4000 girerdi 3-4 ay önceye kadar şimdi 1.000 kadar
Babam şuan çok amaçlı bir Salon yaptırıyor.İnşaatı bitmek üzere sanırım 1 Aya kadar açılışını yapıcaz Allah kısmet ederse.Tabii şuan tüm gelirlerimiz ve bankadaki paralarımız bu inşaata harcanıyor buyüzden şuan durumumuz pek iyi değil ,kemer sıkma ayları diyor babam Umarım açılıştan sonra Para kazanıp kara geçeriz ve düzlüğe çıkarız inşallah.Bunlarda bitmek üzere olan salonumuzdan bir kaç SS.
1200+700 lira Yetmiyor.
1400+700. Çok rahat yetiyor Ev bizim ama
babam avukat 15 milyar kazanıyo ayda gül gibi geçinip gidioz
Millet asgari ücretle ev geçindiriyor bide utanmadan gelip 1,5 milyara 2 milyara geçinemiyoz demişsiniz.İnsanda biraz ar duygusu olsun yazık size.2-3 milyar üstü geçinemeyenleri zaten insan yerine koymuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ALeX Souza
Millet asgari ücretle ev geçindiriyor bide utanmadan gelip 1,5 milyara 2 milyara geçinemiyoz demişsiniz.İnsanda biraz ar duygusu olsun yazık size.2-3 milyar üstü geçinemeyenleri zaten insan yerine koymuyorum.
Asgari ücretle geçinenler sadece hayatta kalabiliyor, buna da yaşamak denirse tabii. AÇLIK SINIRI'nın 872 lira olduğu bir zamanda 626 lira ile yaşamak?
aylık 80 90 bin giriyor ve 85 95 arsı çıkıyor yani böyle bir saçma düzende gidiyoruz
Babam kamu'dan emekli.Emekli olunca boş durmamak için 2 tane minibüs aldı.2 siyle hem fabrika hem okul çekiyoruz.Aylık herşeyiyle toplamda 5000 civarı bişeyler geliyor.Ama bunun yarısından fazlası yakıt parasına gidiyor.Geri kalanıda borç harç ihtiyaç.Herçi bir tanesini sattık.Şimdi 1 tanesiyle idare ediyoruz.Çok şükür yinede.
2 bin ile 4 bin arası alan insanlar nerede yaşıyor çok merak ettim. Sanıyorum ki hepsi İstanbul'dan. O parayı Konya'da alsanız varya Kral gibi yaşanır bee.
quote:
Orijinalden alıntı: 1881
quote:
Asgari ücretle geçinenler sadece hayatta kalabiliyor, buna da yaşamak denirse tabii. AÇLIK SINIRI'nın 872 lira olduğu bir zamanda 626 lira ile yaşamak?
Azı ile yetinmeyi bilirsen birazda insan olabilirsen halinden şikayet etmezsin.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 1881
quote:
Azı ile yetinmeyi bilirsen birazda insan olabilirsen halinden şikayet etmezsin.
Lan kamil kredi kartıyla öteleyerek yaşamak mı insan olmak? Yılda bir kere kırmızı et yemek mi insan olmak? Sığır gibi sadece nefes almayı yaşamak zannediyorsunuz.