Şimdi Ara

EVİNİZE NE KADAR MAAŞ GİRİYOR, GEÇİNİYORMUSUNUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EVET BAKALIM ARKADAŞLAR NE KADAR PARA İLE SÜRÜNÜYOR YADA GEÇİNİYORSUNUZ

ben ve eşim emekliyiz, emekli maaşı olarak ikimiz 1800 tl alıyoruz, bir evimden 500 tl kira geliyor, bende dahalen çalışıyorum maaşım 2250 tl idare ediyoruz,

oglan okumasa yetecekde işte üniversiteye çok para gidiyor.

• Annenin babanin adiyla guzel yazmissin ;)
  • çocuk yapmasaydın şimdi dünyayı geziyodun
  • quote:

Orijinalden alıntı: H. Upmann

Annenin babanin adiyla guzel yazmissin ;)

İşte Türk insanında bu oldu artık kimse doğru konuşana yazana inanmıyor,

ben 50 yaşındayım, emekli olalı 2 sene oldu neden yalan yazdıgımı düşündünüzki,
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.H.S.M.

quote:

48 yaşında emekli.

asker misiniz?

ben 2500 le zar zor geçiniyorum.
  • Emekli maasinizin toplami 1800. 500tl kira geliriniz var eder 2300tl. 2250de sizin aldiginiz maas sanirim,toplamda eder 4550tl. Bu parayla 3 kisilik aile mi gecinemiyor? Yoksa toplami 2300tl olan gelirinizi bize 2250tl olarak mi soyluyorsunuz? Ama cslisiyorumda diyorsunuz?
  • Geçinemiyorum diyen adamın evinden bunları yazamaması gerekir. Ayrıca üniversitede okuyan bir kişi ayda 1000 TL harcasa size 3000 küsür para kalır. Kiraya verdiğiniz bir eviniz olduğuna göre oturduğunuz ev de sizin.

Hâlâ bu paraya idare eder diyorsanız ya 15-20 tane çocuk bakıyorsunuz ya da Cem Yılmaz'ın deyimiyle buzlu badem fanteziniz var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne iş yapıyorsunuz maaş kaç
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

quote:

48 yaşında emekli.

asker misiniz?

hayır ne yazıkki büyük hata ederek asker olamadım, torpil oldugu halde, babamla kavga etmiştim, o mülakat günü ona sinir olarak mülakatdaki spor hareketlerinden geçemedim,

özel sektörde 28 sene çalıştım 1981 ocak ayında işe girerek sigortam başladı 9350 günden emekli oldum, ama özel sektörde asgari ücretden sigorta ödendigi için fazla bir emekli maaşı alamıyorum, eşimle ikimiz maaşı 1800 tl civarı.

evet Türkiye şartlarında geçim zor ama benim bir artım var, sigaram. içkim, altılım, kumarım, özel gece hayatım yok, herşeyimi ailemle yaparım, ne yapılacaksa beraber yaparız, bu yaşamayı bilmemek değil bence yaşamayı bilmektir, bana göre evlilik böyle bir şeydir,

Türkiyeyi karadeniz hariç baştan sona gezdim sayılır, amacım oglan okulu bitirince karadenizide gezmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

quote:

48 yaşında emekli.

asker misiniz?

öNEMLİ olan çok kazanmak değil,harcamayı bilmek,yaşınızı bilmiyorum onun için nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum ama 2500 tl kazansam inan delirir çılgına dönerdim,şu an 750 milyon maaşım var 27 yaşındayım ama yine şükrediyorum para yetiyor yinede öyle böyle ama sürünmüyorum bu paraları ne yapıyorsunuz cidden merak ediyorum,bu ülke insanı para harcamayı bilmiyor bence öyle bi bölüm açılmalı üniversitelerde,para nasıl harcanır ve nasıl elde tutulur fakültesi 4 yıllık.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Geçinemiyorum diyen adamın evinden bunları yazamaması gerekir. Ayrıca üniversitede okuyan bir kişi ayda 1000 TL harcasa size 3000 küsür para kalır. Kiraya verdiğiniz bir eviniz olduğuna göre oturduğunuz ev de sizin.

Hâlâ bu paraya idare eder diyorsanız ya 15-20 tane çocuk bakıyorsunuz ya da Cem Yılmaz'ın deyimiyle buzlu badem fanteziniz var.

Ben nerede yada hangi cümlemde geçinemiyorum dedim, ama deme hakkımda var tabii,

oglum sakat her sene ya ameliyat oluyor yada bir ufak operason geçiriyor,

buna ragmen geçiniyorum sayılır, ayrıca insan gibi her sene tatil yapmak isterim, sinemaya, tiyatroya, operaya gitmek isterim, Türkiyede sıradan yani biz işçilerin bunlara hakkı yokmu acaba, geçinmekden anladıgınız karın doyurmakmıdır

H. Upmann

yazdıklarım aynen dogrudur, 3 kişiyiz oğlum üniversitede okuyor ama her sene engelli oldugu için ufak operasyonlar geçiriyor, bir çok şeyi paramızla almamız gerekiyor, artık bu hükümetle birlikte saglık paralı oldugu için ancak geçiniyoruz.

• Sizi gördükçe ne diyeceğimi bilemiyorum. 1400 lira gelirim var, evliyim ailemle kalıyorum(5 kişiyiz) ev kira 500 tl, her ay düzenli ödediğim borc 400 tl, fatura ortalamam 200-250 tl, geri kalanda mutfak harcamalarım. Ben geçinemiyorum demiyorum el-insaf
  • @Utkuhan'ın yorumuna karşılık yazıyorum.

Harcamayı bilmek demişsiniz güzel demişsiniz.Amcam GalataSaray F.Takımının doktoru.Aylık geliri 7,500 - 9,500 arası (7,500 tl garanti biliyorum :D ) .Ama çok cimridir. Sadece kendine çalışır.Parası gidecek diye evlenmiyor bile

Bizde 3.000 lira ile geçiniyoruz.Şükür yetiyor artıyor bile.Eksiğimiz yok fazlamız var şükürler olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuva-i milliye

Sizi gördükçe ne diyeceğimi bilemiyorum. 1400 lira gelirim var, evliyim ailemle kalıyorum(5 kişiyiz) ev kira 500 tl, her ay düzenli ödediğim borc 400 tl, fatura ortalamam 200-250 tl, geri kalanda mutfak harcamalarım. Ben geçinemiyorum demiyorum el-insaf

evet bir Türk evladı daha, ben nerede hangi cümlemde geçinemiyorum dedim, sizler alışmışsınız ev - iş mekik dokumaya ben her türlü aktiviteye katılan birisiyim sırf bunun için çalışıyorum, vede geçinemiyorum diyede tek kelime yazmadım,

ama Türk oldugunuz için okumuyorsunuz yazık Türkiyenin durumunun nedeni ortada.

• quote:

quote:

Sizi gördükçe ne diyeceğimi bilemiyorum. 1400 lira gelirim var, evliyim ailemle kalıyorum(5 kişiyiz) ev kira 500 tl, her ay düzenli ödediğim borc 400 tl, fatura ortalamam 200-250 tl, geri kalanda mutfak harcamalarım. Ben geçinemiyorum demiyorum el-insaf

evet bir Türk evladı daha, ben nerede hangi cümlemde geçinemiyorum dedim, sizler alışmışsınız ev - iş mekik dokumaya ben her türlü aktiviteye katılan birisiyim sırf bunun için çalışıyorum, vede geçinemiyorum diyede tek kelime yazmadım,

Ben sizi kastedecek bir şey demedim, konunun genel durumuna yorum yaptım. Bu ülkede insanlar ayağını yorganına göre uzattığı için aktivite yapamıyor. Ben bu kadar harcama arasında sinemaya bile gidemem.

• quote:

quote:

quote:

Ben sizi kastedecek bir şey demedim, konunun genel durumuna yorum yaptım. Bu ülkede insanlar ayağını yorganına göre uzattığı için aktivite yapamıyor. Ben bu kadar harcama arasında sinemaya bile gidemem.

Sayın arkadaşım kusura bakmayınız ama bazen insanın siniri bozuluyor,

eger siz az kazanıyorsanız çok alana istedigi gibi harcayana kzımayınız ki ben istedigim gibi harcayamıyorum, istedigim gibi azda olsa yaşamak için çalışıyorum,

sizde yazmışsınız sinemaya bile gidemiyorum diye, işte buna isyan etmek lazım değil mi, bu yaşam bence dogrusu değil,

her insan en az ayda 2-3 kere dışarda yemek yemeli, ailecek tiyatroya-sinemaya gitmeli, onun için azıcık aldıgımız maaşlara şükür değil isyan etmek lazımki ben etmiyorum elime güzel para geçiyor.

• Ev geçindirmek gerçekten zordur. Sıkıntılı donemlerimiz oldu baya , insan borçlu oldumu rahat bir uyku uyuyamıyor , aylık ödemesi 900-1000 tl yi bulan aileler var. Aldıkları para ancak borçlara yetiyor geriye sosyal etkinliklere katılmaya hem zaman hem para kalmıyor. Hükümet emekliye zam yapacağız diyor alt tarafı 70-80 tl zam yapıyorlar.
  • 800 Maaş

500 Kira

Gerisini siz hesaplayın, geçinebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

800 Maaş

500 Kira

Gerisini siz hesaplayın, geçinebiliyor muyuz?

Noktayı koymuşsun.
  • Eşimle birlikte toplam gelirirmiz 3.500 TL civarı.

1.450 TL Ev Kredisi

600 Tl Araba Kredisi

ödüyoruz ve kalanıyla da gül gibi geçinip gidiyoruz.

Ayrıca ;ayda evine 3.000-4.000 civarı giripte kıt kanaat geçiniyoruz diyenleri odunla dövesim geliyor.
  • öğrenci evinde toplam 5 kişiyiz. ayda ortalama 3.500 tl para giriyor eve. geçiniyoruz
    ...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.