Şimdi Ara

EVİNİZE NE KADAR MAAŞ GİRİYOR, GEÇİNİYORMUSUNUZ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
5.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: DreamìnLife

kuru ekmekle beslenen nesillerden çıkıyor adamlar.

Sakın o yüzden bu halde olmayalım?
    30 sene Demirellere, Ecevitlere oy veren bir nesilden bahsediyorum ki şimdi de durum pek farklı görünmüyor.

şimdiki durum farklı oy veren ulkesını satanın refah düzeyi yükseliyor aç kalan hırsızlara oy vermez.

• 1.500 Maaş + İş yeri her ay 70 Milyarı geçerse geri kalan para prim olarak bize dağıtılıyor toplam 3.000 . + Müşterilerden ise 500 3.500 filan yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruuChainz -- 22 Şubat 2011; 20:26:47 >
  • Öğrenciyim.Tek yaşıyorum.240 tl kyk bursundan geliyor.1000 tl'de ailem gönderiyor her ay otomatik atm kartıma.Toplamda 1240 tl gelirim var

Şimdi hesap yapalım;
    Günlük 5 km okula gidiş ve geliş toplam 10 km yol yapıyorum.Haftada 5 günden ayda 20 gün yapar.Toplam 200 km yol yapmış oluyorum.35 tl dicell parası
    250 tl'de ev kiram var.
    Doğalgaz aylık 100 tl gibi geliyor full yaksam bile.Buralarda biraz ucuz sanırım vergiden dolayı falan.
    Elektrikte 25 tl geliyor maksimum.
    Su faturası ile 30 tl geliyor maksimum.
    Aylık telefon faturamda kampanyalıyım 60 tl geliyor.
    Toplamda aylık giderim ; 35+250+100+25+30+60=500 tl.
    Mutfak masrafımı düşünürsek aylık 300 tl. 500+300=800 tl.

Aylık gelir ve gider karşılaştırması yaparsam ; 1240-800=440 tl bana kalıyor.

Ama hala geçinemiyorum.Anlamış değilim bu sistemi.Keşke ekonomi bölümü okusaydım.

Kısacası özet geçicek olursam ; Mağdurum ben.Mağdurumda mağdurum mağdurum ben

• bende bu forumu anlayamıyorum yada bende bir acayiplik var öyle fazla yorum yazan birisi değilim ama dayanamadım artık günde bilmem kaç kez bim konusu açılır herkes orda 1 kuruşun hesabını yapar bimi över ucuz paramız oraya yetiyor vs diye yada bir çekiliş olur herkes katılır bedava t shirt için yüzlerce konu açıldı benimkine de tıklayın diye ama lafa gelince aylık 10000 alanımı ararsın 4000 aşşağısı yok maşallah yanlış anlamayın ama böyle çelişkili şeyler olunca insanın inanası gelmiyor kimse üzerine alınmasın genel olarak yazdım bende bir marangoz işçisiyim aldıgım aylık 900 1200 arası anca geçiniyormuyum inanın bende bilmiyorum
  • quote:

Kafan mı güzel senin?
    Hayatımda bir kere sıtarbaksa gitmişim, daha beni tanımadan, etmeden ahkâm kesiyorsun. Nasıl biri olduğumu merak ediyorum?

Cidden sizin gibi tiplerin kafa yapısını çözemiyorum.
    Kardeşim bir çık gez bakalım fiyatlar nasıl, ondan sonra kafanın basacağı şekilde sağlıklı bir yaşam için ne kadar harcama yapmak gerekiyor, asgari ücret ne kadar, ev kiraları ne kadar bir karşılaştırma yap.

Kredi kartına dayanıldığı için insanlar öteleyerek yaşıyor. Hadi algılayabileceğin şekilde yazayım: İnsanlar sadece bugünü yaşıyor, borçlarını devamlı bir ay erteliyor.

Siyasetçi ağzıyla konuşma diyene bak, dilinden tayyip efendisinin laflarını düşürmüyor, kuleler falan.

Nası biri olduğunu söyliyim.İstanbul'un elit semtlerinden birinde oturuyosun.Tabi maddi durumunuz da iyi doğal olarak.Tabi normal bir insan için hayal olan şeyler senin hayatta kalabilmen için şart.

Önce geçiniyolar ama açlık sınırının altındalar dedin.Sonra kredi kartına borçlanıyorlar dedin şimdide sağlıklı yaşamıyolar diyosun.Git gide köşeye sıkışıyosun.

Sen sanıyosun ki bütün insanlık senin yaşadığın gibi yaşıyor.Tabi senin gibi insanlar hep kendileri gibi insanlarla arkadaşlık yaptığı için normaldir.

Pizza kulesi tayyibin lafı değil.Ama senin lafların Kılıçdaroğlunu hiç aratmıyor.Açlık sınırında yaşıyolar , hayatta kalma mücadelesi veriyor hay maşallah sanki aç susuz afrika insanlarıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALeX Souza

Nası biri olduğunu söyliyim.İstanbul'un elit semtlerinden birinde oturuyosun.Tabi maddi durumunuz da iyi doğal olarak.Tabi normal bir insan için hayal olan şeyler senin hayatta kalabilmen için şart.

Önce geçiniyolar ama açlık sınırının altındalar dedin.Sonra kredi kartına borçlanıyorlar dedin şimdide sağlıklı yaşamıyolar diyosun.Git gide köşeye sıkışıyosun.

Sen sanıyosun ki bütün insanlık senin yaşadığın gibi yaşıyor.Tabi senin gibi insanlar hep kendileri gibi insanlarla arkadaşlık yaptığı için normaldir.

Pizza kulesi tayyibin lafı değil.Ama senin lafların Kılıçdaroğlunu hiç aratmıyor.Açlık sınırında yaşıyolar , hayatta kalma mücadelesi veriyor hay maşallah sanki aç susuz afrika insanlarıyız.

Evet Gaziosmanpaşa İstanbul'un eeeeennn elit semtlerinden birisi.
    Babam emekli, ben de 1200 lira maaşa çalışıyorum. Yaklaşık 7 ay çalışmadım ve 2000 liraya yakın kredi kartı borcum var, babam da kredi çekti onun da ödemesi var. En son geçen sene Avatar filmini sinemada izlemiştim, geçen hafta da gidebildim. Yani arada neredeyse tam bir sene var! Arkadaşlarımla ayda bir kere dışarı eğlenmeye çıkabiliyorum, çünkü eve fatura ödemeye yetişmiyor param.

Ya sen ne cins, önyargılı, atgözlüklü bir adamcağızsın.
    Kafan basmıyor mu senin millet iyi beslenemiyor diyorum. Sağlıklı bir beslenme için gerekli kazancın altında çalışıyorlar, sağlıklı beslenme için 872 lira yeterli diyor devlet kurumlarının yaptığı araştırmalar ama yine aynı devlet 626 lira asgari ücret veriyor. Daha neyin savunmasını yapıyorsun sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 22 Şubat 2011; 21:32:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: D.H.S.M.

EVET BAKALIM ARKADAŞLAR NE KADAR PARA İLE SÜRÜNÜYOR YADA GEÇİNİYORSUNUZ

ben ve eşim emekliyiz, emekli maaşı olarak ikimiz 1800 tl alıyoruz, bir evimden 500 tl kira geliyor, bende dahalen çalışıyorum maaşım 2250 tl idare ediyoruz,

oglan okumasa yetecekde işte üniversiteye çok para gidiyor.

• Gelirimi yazmayacağım spekülasyon konusu olabilir.
    Paramızın eskiye göre değeri arttı. Özellikle devlet memurları, ordu mensupları çok güzel paralar kazanıyorlar.
    Ülkede satılan beyaz eşya, otomobil vs. rakamlara bakın.
    Bunların hepsini ben almıyorum.
    Fakir derseniz elbette var, olmayan ülke yok.
    Halen eski kötü yönetilen, kaynakların hortumlandığı dönemlerin acısını çekiyoruz. batırılan ssk halen toparlanamıyor.
    İstikrar devam ederse her şey daha iyi olacak. İnsanların gelirleri artacak.
  • quote:

quote:

Evet Gaziosmanpaşa İstanbul'un eeeeennn elit semtlerinden birisi.
    Babam emekli, ben de 1200 lira maaşa çalışıyorum. Yaklaşık 7 ay çalışmadım ve 2000 liraya yakın kredi kartı borcum var, babam da kredi çekti onun da ödemesi var. En son geçen sene Avatar filmini sinemada izlemiştim, geçen hafta da gidebildim. Yani arada neredeyse tam bir sene var! Arkadaşlarımla ayda bir kere dışarı eğlenmeye çıkabiliyorum, çünkü eve fatura ödemeye yetişmiyor param.

Ya sen ne cins, önyargılı, atgözlüklü bir adamcağızsın.
    Kafan basmıyor mu senin millet iyi beslenemiyor diyorum. Sağlıklı bir beslenme için gerekli kazancın altında çalışıyorlar, sağlıklı beslenme için 872 lira yeterli diyor devlet kurumlarının yaptığı araştırmalar ama yine aynı devlet 626 lira asgari ücret veriyor. Daha neyin savunmasını yapıyorsun sen?

Klavye delikanlısı doğru düzgün konuş.Sen salaksan borç yapdıysan bizene.G.tünden uydurduğun rakamları kendine sakla.872 lira yemeye para vermeden sağlıklı beslenilmiyormuymuş.Sığır herif asgari ücreti geçtim daha azıyla bile geçinenlerin olduğunu bilmiyomusun.Atgözlüklü diyene bak.Tabi çoğu şeyden yoksun kalıyolar ama geçinip gidiyolar.Para harcamanın sınırı mı var , sen 10 milyar maaş alsanda 20 milyar giderin varsa yine geçinemezsin.

• 200bin tl gelirimiz var 33 mılyar kredimiz var aylık 100 mılyarda giderimiz var işte o civar desek.

geri kalan kâr ve sermayeye eklenıyor

dalga geçmiyorum ciddiyim
  • 800 TL. Sadece babam çalışıyor.

Allaha şükür 1 tane evimiz 1 tane arabamız var hatta şimdi birkaç ay sonra arabayı değiştireceğiz allah kısmet ederse.
  • quote:

Klavye delikanlısı doğru düzgün konuş.Sen salaksan borç yapdıysan bizene.G.tünden uydurduğun rakamları kendine sakla.872 lira yemeye para vermeden sağlıklı beslenilmiyormuymuş.Sığır herif asgari ücreti geçtim daha azıyla bile geçinenlerin olduğunu bilmiyomusun.Atgözlüklü diyene bak.Tabi çoğu şeyden yoksun kalıyolar ama geçinip gidiyolar.Para harcamanın sınırı mı var , sen 10 milyar maaş alsanda 20 milyar giderin varsa yine geçinemezsin.

http://www.yol-is.org.tr/menu_detay.asp?yaziid=460

Bak bakayım buradaki bilgilere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 23 Şubat 2011; 20:27:56 >

• quote:

Ulan mal eve yiyecek almak mı salaklık?
    Git bak bakalım pazarda soğan, patates kaç para. Beynini kullan, dene biraz.

Ben nerde eve yiyecek almak salaklık dedim gösterirmisin?
    Soğan-patates pazarda 2-3 lira.872 lira yemeye mi vermemiz gerekiyodu şimdi?
  • quote:

quote:

Evladım kirada oturan bir aileyi düşünsene.
    Vereceği kira ortalama 400-500 lira, kafan mı almıyor yoksa rol mü yapıyorsun? Tabii sizin mantığınıza göre et yiyemezsen kuru baklagil, yumurta yemek gerek değil mi? Evden çıkma, mal gibi akşamları dizi izle, kimseyle görüşme.
    Tüm bunlar lüks değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 23 Şubat 2011; 20:40:31 >
  • quote:

quote:

quote:

Evladım kirada oturan bir aileyi düşünsene.
    Vereceği kira ortalama 400-500 lira, kafan mı almıyor yoksa rol mü yapıyorsun? Tabii sizin mantığınıza göre et yiyemezsen kuru baklagil, yumurta yemek gerek değil mi? Evden çıkma, mal gibi akşamları dizi izle, kimseyle görüşme.
    Tüm bunlar lüks değil mi?

1881 e harbiden katiliyorum adam hakli cidden.kirmizi et yuzunu 3 ayda bir gormeye yasam deniniyorsa ozaman baska.oyle hayat olmaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.