Şimdi Ara

Evliliğin bir insanın hayatını nasıl çöp ettiğini görmek mi istiyorsunuz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
7
Favori
9.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asgari ücretli birine 100 150bin krediyi kimse vermez..Desen ki 30bin kredi çekti üzerini de es dost akrabadan topladı..O da zor, kimse kimseye evlenecek diye kolay kolay 120bin para vermez..Babası borcu üstlenip bir seferde kapayabilecek durumdaysa basta neredeymiş? Bu hikaye çok tutarsız geldi bana..

Bunu okuyup evlilik pişmanlıktır, soyle kotu boyle çirkin diyenler olmus..Evllilik kotu diye birsey yok arkadaşlar..Evlenmediniz bekar durdunuz diyelim, o cok mu güzel? Yalnizlik Allah'a mahsustur u bosuna mi demis atalarımız..Hersey nasip kısmet, Allah kötüleriyle karşılaştırmasın deyip biraz da kafayi kullanıp ayaginizi yorganiniza gore uzatirsaniz hiçbir şey olmaz..Ülkenin genel sorunu: "Cebinde 3 lira varken 5 lira harcamak.." Bahsi gecen Burak arkadaşımız evlenmeseydi gene borca bir araba alir onu da bi yere çarpar sonra kredisini ödemek zorunda da kalabilirdi, mantelite değişmedikçe bir yere varamayabilirdi..

Yani diyeceğim o ki..Çoğu insanın düştüğü hataya düşmeyin, oncelikle cebinizdekine gore harcayin, gaza gelip olduk olmadık borca girmeyin..Evlilik vs için de içinizi ferah tutun, serin tutun..Hayirlisi neyse o olsun deyin, zira hersey olacağına varır..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu olay gerçekse eğer o BMWsi olupta bu parasız çulsuz kızla evlenen adam ağır gerizekalıdır

resmen kız adamın parasını yiyecek

ben öyle zengin olsam ve evlenecek olsam iyi bir iş güç sahibi olan eğitimli başkasına muhtaç olmayan bir kadınla evlenirdim

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Enes kardeşim 3 satır boşluk atmasaydın daha rahat okuyabilirdik.

Bu arada ikincinin istediği evin fiyatı kaça mal olacaktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 3 Şubat 2021; 13:47:58 >
  • Görgüsüz kişide cinsiyet aranmaz.

Bu tip kişiler evlenmesin bir zahmet.

1.Örnek: Çevremde , av , kahve , şiddet yüzünden 18 yıllık evliliğini bitiren bir kişi vardı.

Eşi olan kadın nafaka bile istemeden başkasıyla evlendi.

2.Örnek: Arkadaş 1 ay evli kaldı.

Eşi olacak kız düğündeki altınları babasına vermiş sonunda boşandılar.

Arkadaş 3 yıldır nafaka ödüyor.

Bu işin cinsiyeti yok görgülü , görgüsüzü var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Enes kardeşim 3 satır boşluk atmasaydın daha rahat okuyabilirdik.

Bu arada ikincinin istediği evin fiyatı kaça mal olacaktı?

Fikirtepe de dairemiz vardı. Onu istiyordu o zamana göre 600 bin

İstemek de şu. Hanımefendi annesinin yanından ayrılmak istemiyorum burda oturalım dedi

Yani herkesi kapı dışarı edecektim

3 kardeş anne baba. O evde hakkı vardı

Birde bana 200 bin TL babana öner o evin tapusunu sen al dedi :)

En iyi ihtimalle 200 bin. :)

Kiradaydi ev

• Kocaman bir boşluksun kardeşim,şu hayatta hiçbir vasfın yok becerin yok anca evlilik şöyledir böyledir demeyi kendine görev olarak belirlemişsin oda kocaman bir boş bir konu.Hadi şimdi şu hayatta en iyi yaptığın şeyi yap ve bırak klavyeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 3 Şubat 2021; 14:43:44 >
  • Hikaye süper. Benzerini yaşayan bri olarak en başlarda "El ele, omuz omuza her sıkıntıyı aşarız" mode'undan insta'da arkadaş çatlatan mode'una geçilmesi çok uzun sürmedi ama.

İnsan değişen bir varlık. O yüzden "Böyle kızlara gitmeyin" deme ile olmuyor.

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt

Karakterli bir insan bunu nasıl talep edebilir ki?

Okumuş da bir kız değildi herhalde?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Karakterli bir insan bunu nasıl talep edebilir ki?

Okumuş da bir kız değildi herhalde?

Okumuş olması farketmez

Okumuş olan da anlatsam :)

Lise mezunu , muhabbet şu üniversite iki puan ile kaçırdım

Kaç aldın ?

178 :)))

• Cji kullanıcısına yanıt

KK için asgari kapatma ile düze çıkamazsınız ki hocam. Çok dikkat etmenizi öneririm. Bir ara 7-8 tane kredi kartım vardı. Hatta bundan 6-7 sene evvel asgarisi 2500 TL felandı. Tümü ile anlaştım. Taksitlendirdim. Tabi benim findeks puanı 300'lere kadar düşmüştü o dönemde. Hey gidi ne günlerdi.

Buradaki gençler de buna benzer şeyler yaşayacaktır eminim. Sonrasında akıllanıyorsunuz. Burada sizin avantajınız omuz omuz mücadele edecek bir hayat arkadaşınızın olması.

Mutluluğunuz daim olsun

• kendi hikayem;

bir zamanlar iyi bir arabam, idare eder bi iş ve param vardı, borcum hiç yoktu. (tamamen kendi çabam+pederin borçlarını temizledim)

sonra biri çıktı karşıma

...olayları geçiyorum...

3 ay sonra ne kız var, ne arabam, ne param + 10 bin lira borç

sinir krizleri, intihar çabaları.

3 yıl geçti, bugün gayet kafam rahat, hayatımda kız yok, bi polo arabam var borcunu ödüyorum

tekrar evlilik girişimi ve borç altına girmek mi? .... :)

• astegon kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi biraz seçim biraz da şans avantajım büyük.

Ve bahsettiğiniz doğru ordan oraya asgari kapatma ile düze çıkılmıyor ne yazıkki.

Ben şu şekilde yapıyorum; Rakamları tamamen sallıyorum diyelim 5000 tl kredi kartı borcu var, kapatabilcek nakitim varken gidip kartı tamamen kapatmıyorum, asgariyi ödeyip sallıyorum 3000 tl sini hisse senedi, kripto para vs yatırıyorum. Sonraki ay karını çekip ekliyorum gibi gibi bi sistem oturttum +' sı cebime kâr kalıyor. Bu örneği verdim ama şiddetle uyarıyorum; gerekli bilgi , tecrübe olmadan bu tip şeyler denemeyin riski büyük 5 saniye sürer elinizdeki paranın kaybolması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

Evliliği bırak ben yanıma ev arkadaşı bile almam. Yalnızlık gibisi yok. Özgürlüğün lüksünü tatmışsın bir kere. Vazgeçilir mi?

Oh be benim gibi düşünen yaşayan beni anlayacak birini buldum.Evli arkadaşım var arada bana gelir yahu habire yalnız yaşanmaz nasıl yapıyon der kendi hayatına bakarım sabah 8 akşam 9 eve geliyo çocuk sesleri ev kalabalık hanımına her ay para veriyor iki kredi bırcu var adam şükrediyor:)

bazı insanlar çekiyor ya hocam cidden yada yalnızlığı o özgürlüğü o keyfi hiç tatmamışlar

• Weautx kullanıcısına yanıt

bol kese kardeşim neyini anlamadın. Allah vermiştir rızkını

• Önce nikahı sonra krediyi sonra düğünü halletse borçlar kanununa göre kredi iki kişiye eşit bölünecekti.

• Yazık, çok yazık. 20-25 yaş aralarında evlenme düşüncesi saçmalıktan başka bir şey değil. En az 29 veya 30! Ne bu acele arkadaş, anlamıyorum insanları.

• Evlenip boşanmış birisi olarak hala nafaka denen saçmalığı veriyorum. Tanıdığım sandığınız insanlarla aynı evin içine girince ne kadar yanıldığınızı görüceksiniz. Sadece kendi evlilik hayatım için için değil çevremdekilerde bı durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitakcan34 -- 3 Şubat 2021; 16:39:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shaftman

Önce nikahı sonra krediyi sonra düğünü halletse borçlar kanununa göre kredi iki kişiye eşit bölünecekti.

Söz de kadın erkek eşitliği

Toplumsal normları da şu

Omo koz oloyorson

• Cji kullanıcısına yanıt

Aman hocam kredi kartını ben de öyle kullandım. Ne kadar hisse senedi, kripto para ya da başka enstrüman ile kar koyup eritirim derseniz deyin aktif kullandığınız kart ise eğer tüm borcu yatırmanızı öneririm.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.