Şimdi Ara

Evliliğin bir insanın hayatını nasıl çöp ettiğini görmek mi istiyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
7
Favori
9.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parmağını prize sok sonra elektrik insanı ne hale getiriyor diye başlık aç. Oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar madem öyle bende kimseden değil, X insandan hiç değil, kendimi anlatayım. Evlenirken hazırda pek fazla param yoktu. Ailemde destek vermeye yanaşmıyordu, sorsanız hiç yok ama aslında öyle değil elbet bir şeyler yapılabilir. Sevdiğim kızın peşinden memleketine tayin oldum. Kendisi de çalışıyor, bende. Düğünde yaptık. Kızın ailesi yani Eşimin ailesi Allah bin kere razı olsun, kendi ailemden kat ve kat fazla bana sahip çıktı. Yani bu aşamada evleneceğiniz kişinin ailesi de büyük bir etken. Olumlu da olabilir olumsuz da. Bir yere kadar bilemezsiniz de. Onlar ben iyi miyim kötümüyüm bilmiyor, ben ise onlardan çok çekiniyorum. 1 günde istemeye gelmişim o zaman ilk görüşmem olmuş. Oysaki Eşimi aynı kurumda çalıştığımızdan dolayı 4 senedir tanıyorum, bu zaman zarfında flört ediyoruz. Ben maddi durumların rahatlasın diye bekliyorum evlenmek için. Tabii borcum yok ama elimde pek önemli bir meblağ da yok. 1 günde hazırlanıp, ertesi günü istemeye geliyoruz. İlk adım atılıyor. Ailem Eşimin memleketine tayin istememe de tepki gösteriyor. Maddi destek de vermiyorlar. Kavga, hır, gür bitmiyor. Bakın bu benim ailem, kızın ailesi değil. 1-2 sene ailem ile telefonda ve nadiren gidince yüzyüze görüşüyorum. Ama son 2,5 senedir yüz yüze görüşme de yok, telefon ile görüşme de yok. 1.5 yaşında oğlum var şu anda. Allah’a bin şükür çok mutluyum. Evimiz kira değil, ilk arabamı aldım 4 sene geçti. Bunları Eşim ve ailesi sayesinde yaptım. Ailem beni dışladı, ama ben kendi ayaklarımın üzerinde durmayı başardım. Ne zaman tökezlesem “kalk ne oluyor ? Halledelim ayağa kalk” dediler. Şimdi kayınvalide değil Anne Sahibi oldum, Babamı kaybettiğimde 19 yaşındaydım, 30 yaşında tekrar Baba Sahibi oldum. Daha ne diyeyim. Kız ve ailesi çok önemli. Tabii büyük bir kumar, zaman içinde yaşamadan bilemezsiniz. Burdan yeni evleneceklere evlenmeyin diyemem. Diyenleri de doğru bulmuyorum. Baba olmak çok güzel bir duygu. Bu duyguyu yaşamak lazım emin olun. Saygılar

• 11 yıllık evliyim 2 oğlum var doğru insanı bulduğunuz zaman evlilik güzel birşey bizim tanışma nişan evlilik 8 ay sürdü eşim en baştan beri düğüne gerek yok oraya harcayacağımız parayı biriktirip ev peşinatı yaparız dedi nikahta takılan takılar vs filan derken evimiz var ve bunun oluşmasını sağlayan eşimdir

evleneceğiniz kişiden ziyade ailesi çok önemli çünkü ona sürekli akıl veren yönlendirmeye çalışan birisi oluyor aile içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

evlilikle genellemek oldukça saçma olmuş. ben düğüne ve evliliğe toplam 80 bin masraf yaptım. Bunun sadece 20bini eşyaya gitti. 20 bin de dugun salonuna vs gidecekti dugunu iptal ettik. geri kalan hersey takıya bilezige gitti. dugunden sonra ben 120 bin civarina sadece taki ve altinlarla bir araba aldım. şu anda geçim sıkıntısı borç vs ödemeden gayet güzel geçiniyoruz. Sen doğru düzgün bir eş adayı bulamadın diye tüm evlileri borç bataginda diye geneleyemezsin

Benim kayin pederim de kayin validem de şeker gibi insanlar. şatafattan, şaaşaa dan uzaklar. Köylü falan da değiller yani ikisi de üniversite mezunu ve durumlar zengin klasmanında.
    Böyle insanları siz bulun siz de evlenin. Her kıvırtana giderseniz böyle olur.

Sen sağlam yere atmışsın kapağı dostum,bu biraz ahkam kesme olmuyor mu?

• Bir kıza aşıksın ama mantığa baktığında olmuyorsa evlenmeyecek irade bir insanda olmalı.

Sadece mantık evliliği yaparsan o da olmuyor. Bir insan sevmediği bir insanla yapamaz.

O zaman aşk olmalı ama mantığa da uygun olmalı.

Bilim adamları araştırmış. Doğru eş bulmanın olasılığı 0,0014 müş.

Gençlere rast gele..

• Kızların da suçu yok ki.. Asgari ücret dediğiniz artık açlık sınırı olmuş. Bu şekilde hayatını yaşamak istemediği için suçayamazsınız.

Evet, doğru olanı iyi günde kötü günde yanında olmasıdır. Varlığı da yokluğu da eşiyle paylaşması vs. Bu konulara eyvallah diyorum. Ama bunu yapmayanı da eleştiremem doğrusu.

Evlenmeyi bırakın, artık tek başımıza hayatta kalma mücadelesi içerisine girdik.

Eskiden ekmek aslanın ağzında derlerdi, yakın geçmişte aslanın midesinde diyorlardı.. Şimdi ortada bir aslan da yok!

• afsinedremitli kullanıcısına yanıt

"Ailem beni dışladı, ama ben kendi ayaklarımın üzerinde durmayı başardım."

Böyle yazmışsınız. Halbuksem aileniz sizi büyütmüş, bir meslek sahibi yapmış. Kendi ayaklarının üzerinde bir birey yapıp topluma kazandırmış zaten.

Neler yaşadığınızı siz biliyorsunuz elbet, ama yukarıdaki cümle ile onlara haksızlık etmiş oluyorsunuz. Onlar size dargın da olsalar, siz onlara hep borçlusunuz. Şimdi baba oldunuz, bunu daha iyi anlamış olmanız gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

Sen sağlam yere atmışsın kapağı dostum,bu biraz ahkam kesme olmuyor mu?

Alıntıları Göster

abi biraz kültür öğrenin deyim kullanmayı bilmeden yetişiyorsunuz.

• senin seviyen ne ise karşındakinin de seviyesi maddi olarak en az senin kadar olmalı malum toplum yapısı ortada hele ki varoş tayfadan uzak durulmalı

• Burak da tam bir andaval afedersiniz. Böyle adamlar evlenmesin.
  • Evliliği beceremeyen adamlar, düzgün kız bulamayan adamlar gelmiş burda evlenmeyin diye kendini paralıyor. Arkadaşlar parayı pulu geçtim evleneceğiniz insan ve onun ailesi karakterli olduktan sonra her türlü evlenilir. Bak ben evleneli iki sene oluyor. Memur adamım ama cebimde beş kuruş yokken evlendim, ev almıştık ailemle onlara yardım ediyordum maaşın küçük bir kısmını kendime ayırıp gerisini ev borcuna veriyordum. Biraz da yine ailemin evine bişeyler almıştım kredi kartı borçlarım vardı. Bekar adamım zaten alkol sigara karı kız ayağım yoktu. Neyse evin borcu bitti ben de şansa evleneceğim kızla tanıştım ama cepte beş kuruş yok, biraz da kredi kartı borcu var. Önce kızla konuştum sonra ailesiyle konuştum. Ben memur adamım ailemin maddi durumu da iyi değil anca kendilerini geçindiriyorlar, memlekette bir evimiz var onda da anam babam kalıyor şimdi param yok ama sonuçta işim var düzenli gelirim var benden altın, ev, eşya, araba filan isterseniz bu iş olmaz ama evlenmemize müsaade ederseniz hepsi zamanla olur dedim. Kızın bir yüzük dışında hiçbir isteği olmadı. Ailesi ben kızımı sana veriyorum eşyaya altına değil yuvanizi kurun biz de yardım ederiz ileride her şeyiniz olur dedi. Bankadan 20 bin kredi çektim, aile arasında bir törenle evlendik. Eşim gelinliğini giydi kinasini yaptı arkadaşlarını filan çağırdı ama salon tutmadık kendi aramızda evde yaptık. 20 bin tl'nin içinde yüzükler + eşime bir bilezik + kolye + diğer masraflar vardı. Neyse görev yaptığım yere döndük eşyalı güzel bir ev tuttum kirası biraz yüksek ama bir sene kadar idare edip borç bitince eşya alıp başka bir eve taşınıriz dedik. Borç harç bitti bizim hâlâ eşyamiz yok eşyalı evde kalıyoruz ama iyi kötü bir araba aldık, aileler de destek oldu sağolsunlar. Şimdi arabanın taksitleri bitiyor 4 ay sonra eşyamizi alacağız. Bir sene kadar da onun taksidini öderiz sonra başlarız birikim yapmaya. Hiç maddi sıkıntıya girmedik hiç borç almadık hep düşük miktarda kredi çekip ödeyemeyecegimiz borcun altına girmedik ailelerden dev öyle ahım şahım bir destek görmedim maddi olarak. Hep ayağımızı yorganimiza göre uzattık. Şimdi düşünüyorum da kız benden altın araba ev cafcafli bir düğün filan isteseydi baştan evlenmezdim. Veya ailesi aynı şeyleri isteseydi ben kızımı culsuz adama vermem şu kadar altın isterim filan deseydi yine evlenmezdim. Eşim çalışmıyor ve 6 aylık bir çocuğumuz da var bu arada. Eşim hiçbir zaman düğün yapmadın eşya almadın diye başıma bişeyleri kakmadi ailesi de aynı şekilde. Eğer yüz bin tl borcun altına girseydim boğazımdan bile kısacak yine o borcu ödeyemeyecektim ben ufak bir borçla her şeyi hallettim ve maddi olarak kimseye boyun bukmedim. Evlenirken sizden maddi beklentisi olan insanlardan uzak durun. Sağlam bir işiniz olsun, gerisi zamanla gelir.

• Konu başlığı dikkatimi çekmişti, güzel ve haklı bir içerik bekliyordum da ..

Gençler bu yazdıklarınız bu kadar kolay, basit ve genellenecek birşey değil. Ki böyle bişey yaşanıyorsa da kızı değil asıl erkeği sorgulamak lazım.

Hadi evlenelim, tamam evlenelim. Bu bu kadar kredi çekmiş, aa hemen bende çekeyim. Gerçekten böyle mi oluyor sanıyorsunuz? Cevabınız evet ise acilen oyun oynamaya ve dizi izlemeye ara verip gerçek hayatla tanışın.

• Tek bir durum üzerinden evlilik kavramını bu kadar genellemek doğru mu bilmiyorum fakat kesinlikle kolay bir şey olmadığını düşünüyorum

• Eskilerin boşanmaya neden kötü gözle baktığına anlam veremezdim, yani geçinemiyorlar ama evlilik de devam ediyor boşanın gitsin ne zorluyorsunuz diye düşünürdüm, hikmetini yeni yeni anladım. Boşanan kadın daldan dala atlamaya devam ediyor, erkek harap olduğuyla kalıyor, istisnalar vardır ama geneli böyle. Borçların hepsi erkeğin üstünde, çocuk varsa zaten annede, bir de üstüne nafakası, tazminatı. Boşanma aşamasındaki kadının ne kadar çirkinleşebileceğine defalarca tanık olmuş biri olarak bir de bunun manevi olarak yıpranma tarafı var. O yüzden erkeği boşamaktansa toprağa göm daha iyi. Ya evlenmeyin ya da boşanmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Cji

Konu başlığı dikkatimi çekmişti, güzel ve haklı bir içerik bekliyordum da ..

Gençler bu yazdıklarınız bu kadar kolay, basit ve genellenecek birşey değil. Ki böyle bişey yaşanıyorsa da kızı değil asıl erkeği sorgulamak lazım.

Hadi evlenelim, tamam evlenelim. Bu bu kadar kredi çekmiş, aa hemen bende çekeyim. Gerçekten böyle mi oluyor sanıyorsunuz? Cevabınız evet ise acilen oyun oynamaya ve dizi izlemeye ara verip gerçek hayatla tanışın.

Tam olarak öyle tabii, o cenderenin içine girince nasıl bir şey olduğunu anlarsın. 30-35 yaşındaki adamlar sınıfta Nike ayakkabısı olmayan fakir çocuk moduna girip bir anda siniyor. Kadınlar da geldikçe üstüne geliyor çünkü anlayış diye bir şey yok. "Kredi çekelim aşkım beraber öderiz", sonra maaşından 10 lira vermezse iste bakalım isteyebiliyor musun, erkeklik gururu denen bir şey var

• quote:

Orijinalden alıntı: Total_01

Son 5 aydır bir kargo firmasında çalışıyorum. Maaş, yemek kartı, prim, bahşişler filan derken maaşım 3750'yi buluyor. Annemde emekli. Oda 1200 alıyor. Yani nereden baksan annemle benim gelirim 5 bini buluyor. Öğrenim kredisi 4 ihtiyaç kredisi 5 taksit kaldı. Şimdi paranın 1200'ü bu kredilere gidiyor. 700'ü kiraya ve mağaza borcundan dolayı maaştan 700,800'de öyle kesiliyor. Hayırlısıyla Haziran'da borçları bitiriyorum. 5 binin 700'sü kiraya gidecek. Kalan para tamamen bize kalacak. 4 ay sonra gayette evlenecek pozisyona ev geçindirecek duruma geleceğim ama ben enayi değilim. Ülkedeki kızlar artık evlenince eşlerini bankamatik olarak görüyor. Bide kaprisleri filan psikolojik olarak ta yıpranıyorsun. Çevremde evli olanların genel sıkıntıları. Bir tanesi de memnun değil durumundan.

Çalışan biri olmadıkça evlenmem. Ha çalışıyor ama evlenince işi bırakacak biride olmayacak. Çalışmaya devam edecek. Ancak öyle olur.

Ben şu anki hayatımdan çok memnunum. Ha evlenince bu memnuniyetimin devam edeceğinin garantisi yok. Onun için durumu riske etmeye de gerek yok.

Pardon da 3750 TL ile gerçekten evlenilir mi sence? Kamuda çalışıp 6-7,000 TL alan memurlar bile zar zor ay sonunu getiriyor artık.

• Suçluyu sadece kadın olarak görmemek gerekiyor. Kadın hayatın bir parçası ve nasıl kötü ya da kötü özellikli erkekler olabiliyorsa aynı şey kadınlar için de geçerli. Burada kadın için de erkek için de duygularla birlikte mantıkla da hareket edilmeli. Evlilik bir ortaklık sonuçta yanınıza hayatınız boyunca yanınızda olacak birini kabul ediyorsunuz ve bu büyük bir karar. Her şey mükemmel olmayabilir karşınızdaki hakkında ancak bence en önemli şey sizi olduğunuz gibi kabul edip ikinizi de zor durumda bırakacak davranışlardan kaçınması. Mesela arkadaşın anlattığı para mevzusu. Zengin bir insansanız ve evlenmek istediğiniz kadın da sizin tayfadansa pahalı düğün ister ve paranızla güzel bir düğün yaparsınız. Burada sorun yok herkesin istekleri beklentileri farklı ve bulundukları şartlar içerisinde değerlendirilmeli. Ancak sizden gücünüzü aşıp ikinizi de zor durumda bırakacak mantıksız şeyler istiyorsa o zaman burada bencillik devreye giriyor. Yani sizi düşünmüyor demektir. Bazı konularda elbette bencillik yapacak ancak ikinizi de ilgilendiren büyük kararlarda yapmamalı. Sizi anlamalı. İlişkinizi anlamalı. Yani akıllı olmalısınız dostlar. Açıkladınız ve anlamıyor mu ? Dünyada kadın erkek farketmez sizi mutlu edecek çok insan var ve mutsuz bir evliliktense sıradan bir bekarlık hem kadın hem erkek için inanın daha güzel ve mantıklı.

• Catcheee C kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle kardeşim.
    Gerçekten bizim erkeklerde kadın kadın diye ölüyorlar.
    Zaten bayanlarda bu durumun farkında evlenir evlenmez (birçoğu) erkegin aileyi sildiriyor.
    Bir bahane bulup gorusturmuyor.yeminle bununda örneği var.hemen yani başımda.

Maddi olarakta hepsi çevremde görüyorum 1 hafta önce kuzenime evlen baskısı yaptılar çocuk en son dediki ben asgari ücretle calisiyorum. Bir ev gecindirecegime inanmıyorum eğer vericekseniz aylık 1000 er lira hepiniz evlenirim dedi. Herkes sustu.

Paran varsa evleneceksin malesef elin kizinida kendinide zor duruma düşürmenin alemi yok.

Bütün evlilik çeşitleri çevremde dönüyor hepsi vasat durumda biri boşanmak üzere bı kaçı maddi sorunlu biri aileyi sildirmis. Birine evlen baskısı

Ama tek sebeb bunlara
    1 seninde dediğin gibi erkeklerin kadın düşkünlüğü. Cebinde kurusuda olmasa evlenmek
    2 başımızdaki büyük dediğimiz aileler. Evet yaşlar büyük ama düşünceler küçük
    (Bu benim fikrim)
    Düşüncesi büyük olan insanlar bir çocuğa 100K borç yüklememesi lazım diye dusunuyorum

• Evliliğin güzel tarafı çocuk deniyor ya, o duyguyu tatmadan önce nasıl bir his olduğunu bilmediğiniz için sırf çocuk için de evlenilmez.

• Kişi seçiminde problem olduğunu söylüyorsunuz ama tecrübe yok ise karşı tarafın amacını süzebilmek zor oluyor. Çoğu,gerçegi çok iyi saklayabiliyorlar,gördüğün kişi ile gerçek kişi arasında oldukça fark olabiliyor. Tecrübe ise ağzın yanınca oluşuyor zaten. Burada bariz olsa da genel olarak saf bir erkeği manipüle etmek oldukça kolay oluyor. Yaşayan ne demek istediğimi anlar. Bence adamı gömmek yerine bu olaydaki başka problemlere yoğunlaşsanız daha mantıklı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.