1. Düğün Masrafları Nikah İşlemleri ve Gerekli Belgeler: Nikah başvurusu ve belgeler için yaklaşık 4.000₺ Düğün Mekanı: 100-150 kişilik kapasiteye sahip bir düğün salonunun kiralama bedeli ortalama 100.000₺ Yemek ve İkramlar: Kişi başı 400₺'den, 150 kişilik bir menü için 60.000₺ Fotoğraf & Video: Profesyonel çekimler için ortalama 25.000₺ Düğün Pastası: 150 kişilik bir pasta için 20.000₺ Gelinlik ve Damatlık: Orta seviye bir gelinlik ve damatlık için 60.000₺ Saç ve Makyaj: Gelin için saç ve makyaj hizmetleri 15.000₺ Düğün Arabası Kiralama: Ortalama bir düğün arabası kiralama bedeli 15.000₺ Çiçek ve Dekorasyon: Düğün mekanı için dekorasyon ve gelin buketi dahil 20.000₺ Müzik (Orkestra/DJ): Eğlence için bir orkestra ya da DJ hizmeti 20.000₺ Davetiye ve Hediyelikler: 150 davetiye ve hediyelikler için 15.000₺ Toplam Düğün Maliyeti: 359.000₺ 2. Ev Kiralama ve Ev Eşyası Ev Kiralama (İlk Giriş Masrafları): İstanbul’da merkezi bir bölgede 2+1 veya 3+1 bir ev için kira, depozito ve emlakçı komisyonu dahil yaklaşık 100.000₺ Mobilya ve Beyaz Eşya: Oturma odası takımı, yatak odası takımı, beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi vb.) dahil toplam 300.000 Perde, Halı ve Diğer Eşyalar: Evin dekorasyonu için perde, halı, mutfak gereçleri ve aydınlatma gibi ek eşyalar için 50.000₺ Nakliye ve Kurulum: Ev eşyalarının taşınması ve kurulumu için 20.000 Toplam Ev Kurulumu Maliyeti: 470.000₺ 3. Altın Maliyetleri Bilezikler: Ortalama 40-50 gramlık 3-4 bilezik için toplam 700.000 Kolye: 22 ayar bir altın kolye için 200.000₺ Yüzükler: Altın alyans ve tektaş yüzük maliyeti toplam 70.000₺ Toplam Altın Maliyeti: 970.000₺ Genel Toplam Maliyet: Toplam: 1.800.000₺ < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evliliğin maliyeti 2 milyon lirayı geçiyor

-
-
düğün yapma -1.000.000₺
gerisi çözülür. düğün yapan mı kaldı
kalan masrafı da böl ikiye rahat rahat yuva kurulur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En modern kız bile düğün konusunda gelenekçi oluyor o işler öyle sanılan gibi değil ayrıyetten bu işin aile kısmıda var adam kızımın düğününü isterim derse ne diceksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 19 Şubat 2025; 19:53:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yap o zaman derim benim gücüm yetmez ki dedim de, o da bitti zaten
baştan konuşacaksın ben düğün yapmam vs. karşıdaki de aynı düşüncedeyse ne ala ki bu devirde öyle olmalı
şimdikiyle de öyle oldu her ay ufak ufak ev eşyalarını alıyoruz. nikah sonrası da dostlar meclisi eğlence o da 50-60 filan tutuyor. evi de birikimleri birleştirdik az da aileler yardım etti aldık. altını da adetten kimin gücü neye yeterse onu takar geçer. biraz kafa dengi birini bulmakla alakalı hem kişisel hem ailesel
ev kiraları 25 bin asgari ücret 22 bin daha yazmadığım şeylerde var
+1
Ömür boyu zina yapmamak için evlenmekten başka çare yok. Evlenmek, bunu helal yoldan yapmanın tek çaresi...
-
kiralara bir şey diyemem. iki kısmın da çalışmaktan başka çaresi yok. orada konu değişiyor o da ülke gündeminin konusu
altın maliyeti çok yav altın istemeseler kurtarıyor aslında
-
Dünyada altın olayı bi türkiyede bide hindistanda var zaten
dugun yapma...
evin esylarını 2.el al.
esyaları da zamanla al.
evliliğin maliyeti 20.000tl
Çoğu kadın evlendikten sonra çalışmak istemiyor çocuk olunca mecbur çalışmıyorlar zaten
1 milyon liralık altını kime alıyoruz?
-
Ortalama 40-50 gramlık 3-4 bilezik için toplam 700.000
Kolye: 22 ayar bir altın kolye için 200.000₺
Yüzükler: Altın alyans ve tektaş yüzük maliyeti toplam 70.000₺
Yok olum abartma sen de az biraz izin alıp çocuk büyüdükten sonra devam ediyorlar. Diş hekimi, mühendis, memur kolay kolay işini bırakmaz. Hiç görmedim öyle bir şey.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
diş hekimi benle evlenecek değil ya ben özel sektörden bahsettim
Evlilik arifesinde birisi olarak söylüyorum maalesef önceden konuşulan hiç bir şey olmuyor. Ben de kız arkadaşımda evlilik istemiyorduk ve kararımızda kesindik. Ama iş cidiye binince aile baskısı + kız tarafı seni bunları yapmana zorluyor. 2 hafta önce nişanlandım, yapmam gereksiz dediğim her şeyi iki misli yapmışımdır.
-
Tamam altını alıyoruz, anladım da. 3-4 bileziği kime veriyoruz? Kolyeyi kime veriyoruz?
En Beğenilen Yanıtlar

düğün yapma -1.000.000₺
gerisi çözülür. düğün yapan mı kaldı kalan masrafı da böl ikiye rahat rahat yuva kurulur |
Benzer içerikler
- kıyafet küçültmek için kaç derecede yıkanmalı
- apranax plus kafa yapar mı
- ay yapay mı
- 0531 numara kime ait
- beyinde lezyon yorumları
- penis nakli
- samsung projeksiyonlu telefon
- 5g nedir zararları
- dc açıldı mı
- telegram indirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X