Altınlar yine sende kalıyor ama yinede almak zorundasın bir gider kalemi yani hocam televizyonuda alıyorsun ama sen izliyorsun aynı şey < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evliliğin maliyeti 2 milyon lirayı geçiyor (2. sayfa)

-
-
Dediğim gibi türkiyede en modern kız en modern aile bile evlilikte bambaşka oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz merak ediyorum bazen.
-
Sabah 7 de kalkıp akşam 5 e kadar çalışan yıkık bir muhasebeciyim maaş 40 k
ben de aynı durumdayım. nişanı hallettik yakında nikah var kız tarafı da biz de nikah + eğlencede hala kararlıyız. kız tarafı da düğün istemiyor zaten
-
Ve diyorsun ki, çevrendeki, senin seviyende çalışan, sosyal hayatı olan kadınların hepsi 2 milyonun yoksa evlenmeyi kabul etmiyor. Öyle mi?
-
Bu yazdıklarım ortalama bir evlilik maliyeti daha üstünü yapanda var ama altı yok
Tamam işte, onu diyorum. Senin gibi ayda ortalama 40k kazanan, komşu ofisteki muhasebeci kadın diyor ki ben en az 2 milyon liralik düğün istiyorum, bu kadar paran yoksa seninle evlenmem?
-
Bizzat evlenen çalışma arkadaşlarım oldu ve hepsi bu saydıklarımdan yaptı geçen senede abim evlendi bizzat masraflara tanıklık yaptım ömrümüzde bi kere evleniyoruz mantığından bahsetmedim bile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 20 Şubat 2025; 13:28:2 >
Düğünsüz evlilik mi olur yav bir kere evleniyorsun vur patlasın çal oynasın yapmalısın,
-
yakın zamanda evlendim 500binin altında bi masraf oldu. sağolsun eşim onu isterim bunu isterim yapmadı. ben ailemden 1 kuruş destek almadım kendi imkanlarımla elimden geleni yaptım. sağolsunlar eşimin aileside elinden geleni yaptı. önemli olan karşılıklı anlaşabilmek. şu kadar bilezik isterim şu kadar altın isterim evde şunu bunu isterim diyen kadınla evlenmeyin zaten.
-
Anladım. Peki abiniz bu masrafları yaparken neden yaptı? Yani kız tarafı yapılması lazım baskısı mı kurdu? Sizin aileniz "bir kere evleniyorsun, bunları yapmalısınız" mı dedi?
Mesela benim kız kardeşim evlendi birkaç yıl önce, ve bunların hiçbiri yaşanmadı. İki aile de, "çocuklar masraf yapmasın, hayatlarına borçlu başlamasın" dedi, bütün organizasyon o şekilde yapıldı. Nikah dairesinde sade bir şekilde evlendiler. Kimse pahalı gelinlik, 69 model gelin arabası istemedi atıyorum. Akrabaların taktığı altınları da birlikte taşınacakları eve harcadılar, eşyalarını tamamladılar, üstüne de tatile çıktılar.
İkisi de öyle üst düzey yönetici falan da değildi evlendiklerinde. Kardeşim evlendiği sene, asgari ücretin iki katının altında kazanıyordu. Sizin kazandığınız seviyeye denk gelir yaklaşık.
-
Yav enes sen niye bu kadar uçuyon kanka gözünü seveyim
Üç beş yorumu okudum sinirlerim bozuldu dahada okumayım dedim ne bencil kendini düşünen insanlar var..
Kadın dediğin Allah göstermesin ayrılığı genelde bir kere evlenir o gelinliği bir kere giymek ister annesi babası akrabaları arkadaşları onu telli duaklı görmek ister .. Düğün bir kadının en doğal hakkıdır hayatında bir kere yaşıycağı bir an.. bir duygu..
Düğün sadece eğlence değildir çok duygusal anlar yaşanır anne ağlar baba bile ağlar kızını verirken..
Gelmiş düğün yapma yazmış bazıları . Yazması ne kadar kolay dimi .. Bunu yazanlarda eminim ömrü boyu evlenmemiş insanlardır..
Sen düğün yapmam dersin kadın belki tamam der ama emin ol ömrü boyu içinde o ukte burukluk hep kalır her birisinin düğününe gittiğinizde duygulanıp ağlaya bile bilir ..
Bir tartışma anında bir anlık sinirle öfkeyle yüzüne vurabilir..
Sizi ilgilendirmeyen bir konuda, başkası adına gücenmeyi nasıl başardınız, nasıl sinir oldunuz anlayamadım. Çok ilginç bir duygu, çok ilginç bir psikoloji. Benim düğün yapmak istemeyen, "o parayı düğüne harcayacağımıza Uzak Doğu'yu gezeriz" diyen kız arkadaşım adına sinirlendiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 20 Şubat 2025; 14:50:9 > -
Senin adına sinirlenmedim o sizi bağlar.. ben yorumlarda kadını hiçe sayıp düğün yapma diyen yazılar vardı ona sinirlendim .. sanki adam tek başına evleniyormuş gibi ..
Yoksa nasıl istiyorsanız öyle yapabilirsiniz tabiki ayrıca Uzakdoğu'ya gitmekte bir nevi bir çeşit düğündür neticede o anıda o tatilide ömrü boyu unutmayacaktır.. ama nacizane tavsiyem kiralık ta olsa bari nikah dairesinde bir gelinlik damatlık giyin bir fotonuz olsun çocuklarınıza gösterirsiniz..
Birkaç sene sonra boşanmayla sonuçlanacak bir evlilik için insanlar neden bu kadar masrafa girer anlamış değilim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sadece boşanmayla kalsa iyi. erkek boşanırken evlilikte edinilen malların yarısını kaybediyor, kadın o malları edinmek için kılını kıpırdatmasa bile. tc kızları maddiyat için her türlü iğrençliği yapabilecek potansiyelde. bir sürü milletten kadın tanıdım, bizim tc kızları kadar maddiyatçısını görmedim.
arkadaşlarımın hepsi evlendi ve şu an hepsi, evet hepsi bin pişman. en "ben pişman değilim"i diyeni bile hem kendine hem çevresine yalan söylüyor, bunu söylerken suratı beş karış çünkü evliliğinde mutlu değil belli yani. bu ülkede erkeğin evlenmesi enayilikten başka bir şey değil. ben evlenmek istiyorum diye tutturan erkekle muhatap dahi olmam zeka seviyesi yerlerde olan bir erkektir o.
-
O kadar doğru ki ben evlenipte öyle mutlu olan insan pek görmedim
Çoğunu kaçmaya çalışıyor ama o tuzağa düşmüş oluyorlar bir kere
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
altın ve ev eşyasını neden sayıyorsun?
ev eşyası yaşamak için lazım.
altında sende kaldığı için ileride araba-ev almak için mantıklı.
düğün gereksiz masraf mı? kimine göre evet kimine göre hayır. mesela karşı tarafın ailesi de kafa dengi olsa akrabalar yerine arkadaşlarla güzel bir eğlence yapılsa daha iyi olur sonuçta eskisi gibi akraba ilişkisi yok.
düğün salonları iç anadoluda da bile 120 binden başlıyor bu arada.
bu arada doğru evlenip mutsuz olan da var. ama sınır 35 dir sonrasında insan delirmeye başlıyor yalnızlıktan çevremde 40+ olup evlenmeyen çok ve maalesef garip denebilecek hareketlerde bulunuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sembroni2 -- 20 Şubat 2025; 17:1:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X