Şimdi Ara

Evlilik mi Ev mi araba mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
5.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 35 yasinda evli birisi olarak yazayim. Simdiye kadar sıktım sıktım ev aldim 5 yil kredi odedim hep sahdaki soldaki arabalara baktim durdum. Sonra cok sukur istedigim araclari aldim falan filan. Simdi ise saglik problemleriyle ugrasiyorum.

Artik sunu anladim, hayat kisa ve basimiza ne zaman neyi gelecegi belli degil. Bekarlik sultanliktir.en cok hangisi mutlu edecekse onu yapin.

Ben sizin yerinizde olsam pasalar gibi en begendigim aravlardan birisini kendimi cok zora sokmadan alirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foruma bakılırsa çoğunluk ev ve evlilik > araba şeklinde sıralanıyor
    bunun yanında evlilik büyük risk sanırım bunu da öğrenmiş oldum
  • hocam yerinde olsam şöyle yaparım bak ne güzel 2011 dizel fiestan var hem yakışıklı hem düşük tüketimli bi araç kesinlikle bi eve gir derim , evleniceğin kişiyle düğünü falan ayarlarsınız en azından evin araban hazır olur
  • Benim bir tanıdığım vardı Ferrarimi alsam yoksa fabrika mı kursam gitti Fabrika kurdu. Şimdi ne zaman bir kıza aşık olursam o zaman evlencem diyor, sevmeden olmaz diyor.
  • harunresitz kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam.

İnşallah kısa sürede atlatırsınız.

Siz 159 almıştınız galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

2009 dan beri çalışıyorum. Yaşım şu an 30. Kendi paramla

mart 2010 da ev aldım 4 senelik kredi. borcu allaha şükür bitti. 4 senedir kiracı var.
    temmuz 2010 da araba aldım 2009 clio 3 dci . 2 sene ödedim borcu bitti. ( Tüm paraya kredi çekmiştim 19binlira)
    haziran 2014 te bir daha kredi çektim geliboluda dubleks yazlık aldım. Tabi peşinat ödedim.Evden gelen kira taksitleri ödüyor. 4 senelik kredi. Bu biraz bedavaya geldi kiradan gelen parayla çünkü.
    önümüzdeki hafta bir trasporter minibüs alıyorum muayene falan yapılcak pazartesi kaporo verdim parası hazır zaten 7bin bişey.

Yani şöyle bir geriye dönüp bakarsan

1 ev 1 yazlık 1 2009 model dizel araba 1 1985 model dizel minibüs sahibi olacağım. Toplam 5 sene çalışma süresinde.

Keko gibi gidip sadece arabaya bağlasaydım paramı şimdi bedavan yazlık alamazdım.
    Keko gibi 2010 model 35bin liraya sıfır fiesta yada polo alacağıma gittim 2009 model 1 yaşında dizel clio aldım 16 bin lira cebimde kaldıki bu para yazlığın peşinatı kadar bir para.

Buradan herkes kendine biraz ders çıkartabilir tutumluluk anlamında. Askere gidiyorum Kasım 1 de ondan sonra kebap yapıcam.

sen bu hızla dünyayı da satın alırsın

• Canin ne istiyorsa onu al, hayat kisa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kuzen 32 yaşında evlendi. 2 yıl kadar oldu. Adamın bir tane de oğlu oldu keyfi yerinde. Adanada 300 küsür metrekarelik bir ev aldı evlenmeden ; arabasını da evlenince aldı. Ama 32 yaşına kadar ne yaşadı be adam. Canı ne isterse yaptı. Sonra teyzem bi kız buldu bu da evlendi. Yaşın genç abicim. 28 nedir? 35 e kadar aşık olmazsan evlenme hayatını yaşa baktın 33 34 oldun anacığına sağ ise söyle bir kız bulsun evlen gitsin.

Şahsen benim planım bu yönde :D Daha 20 yaşındayım. okuyorum. Şu aralar keyfim yerinde olmasa da hayat güzel. 22 23 Aşık olup da karşılık bulursam evlenirim yoksa bu işin bence rahat 30 a kadar yolu var. 35 de geç olmaz ama torun torba görme işi biraz şansa kalır o dönemden sonra.

Al bi BMW takıl kafana göre. Sıkılınca satıp ev alırsın. Sonra da kız ararsın.
  • Simdi ev alsan 10 uzerinden 7 lik kizla evlenirsin lakin bmw ile 10 uzerinden bir 10 luk kizi bulup kendine asik ettikten sonra arabayi sat evlen

• Kıza başlık parası felan mi vercen hayirdir? Ya da Çırağin sarayinda dugun mu yapcan¿ ne masrafi varmis evliligin. Hepsi 1 yuzuk 1 cüzdan.

• Aracınız gayet iyi, kesinlikle ev almalısınız.
    Araba sadece taşıt, ev ise yatırımdır

• Karavanı olan bir hatun ayarla dememiş biriside

• Ekonomik bir arabanız var. Madem ev alabiliyorsunuz kesinlikle doğru olan ev almaktır. Evlenseniz de ev gerekecek. 5 yıl kira ödeyip bakacaksınız elinizde hiç bir şey yok. Ama ev alırsanız bakacaksınız ki eviniz var ve kira isteyen yok artık ömür boyu :). Zaten eviniz arabanız işiniz varsa düğünde gelen takı parayla masraflarınızın büyük bir kısmını karşılayabilirsiniz. Naçizane fikrim :)

• o nasıl bi alternatif laa.evlenmeye paran yetmezse nişan yap sonra ayrıl gitsin parayıda yemiş olursun...

• MetuEs kullanıcısına yanıt
    Ev almak en mantıklısı sonra otomobik evliliği hiç düşünme bile
  • TCDD ve TCK ya yol projeleri ve sanat yapısı projeleri.
  • önce çocuklarına anne olacak,helal süt emmiş birini bul.Eğer görünürde öyle birisi yoksa arabanla yaşamana devam et,aynı zamanda para biriktirmeye devam et.Ne zaman paran ev almaya denkleşir,sat arabayı ev al.Baktın kendine eş olabilecek,ömrünü huzurla geçireceğin bir eş adayı çıktı o zamanda sat arabayı evlen.Yani anlıyacağın araban varken daha iyisini almanın anlamı yok.Daha yolun uzun.Masrafların çok olacak.
  • O değilde konuyu açan arkadaş piyasada yok ya yorumlardan etkilenip ya araba pazarında şuan yada nikah masasında :)
  • Ben yerinizde olsam ev değil dükkan yada arsa almaya çalışırım bmw zaten en mantıksızı.

Önce şöyle kendi bütçeme göre küçükte olsa bir dükkan alırım onun kirası evden çok olur zaten o kendi kendini öderken siz birikim yapmaya devam edersiniz sonra evlenir kiraya çıkarsınız düğünden gelen altınları peşinata verip hanımınız ve kendi zevkinize göre bir ev alırsınız o zamana dükkan kredisi biter dükkan evi ödemeye başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cupra_mann902

Önce uygun fiyatlı 320d alın uygun kızı bulmanızda faydası olacaktır kız bulunduktan sonra 320 d satılıp ev alınabilir

arabam için evlenecek kız hiç evlenmesin...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.