Şimdi Ara

Evlilik mi Ev mi araba mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
5.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: legendboxer

Bizim tavsiyemize göremi evlencen ?

araba almak ile eş almak arasında ne fark var ki?

arabasını eşinden daha çok sevenlerin olduğu bir forumda değil miyiz?

gece kalkıp aracın dışarı da ne yapıyor acaba tek başına, yalnız ve sessiz diye bakarsın pencereden..

ama kalkıp da.. üstü açılan hanımın pikesini örtmezsin...

araç tavsiyesi yapan evlilik tavsiyesi de hayli hayli yapar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Bizim tavsiyemize göremi evlencen ?

araba almak ile eş almak arasında ne fark var ki?

arabasını eşinden daha çok sevenlerin olduğu bir forumda değil miyiz?

gece kalkıp aracın dışarı da ne yapıyor acaba tek başına, yalnız ve sessiz diye bakarsın pencereden..

ama kalkıp da.. üstü açılan hanımın pikesini örtmezsin...

araç tavsiyesi yapan evlilik tavsiyesi de hayli hayli yapar...

Alıntıları Göster
    güzel kardeşim araba nedir yahu,araba sağ hoş olduktan sonra her zaman alınır.sen evini al,sonra da kendini hazır hissedince evlen.

• quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Bence çalışan işi gücü olan biriyle evlenin ve birlikte ev alın. 2 kişi ödemesi daha kolay.
    Şimdi ev borcu altına girerseniz ki geliriniz nedir bilemiyorum, evlenirken yine nakde ihtiyacınız olacak ve işleriniz de sekteye uğrarsa stresli bir duruma girebilirsiniz. Bütün riskleri bir anda almaya gerek yok. Fiesta'dan BMW'ye geçmek ise en son seçenek olmalı. Ha evlenmeye niyetiniz yoktur gençken hızlı bir araba alıp hevesinizi alırsınız 2 sene sonra satarsınız ve gelecek planlarına o zaman başlarsınız.

+1
  • Evlenirsen karın seni sebepsiz yere boşayabilir dımdızlak kalirsin ortada. Ev alirsan sonucta ömür boyu kafani sokacagin bir delik olur istedigin şey icin rahat rahat kredi cekersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Evlenirsen karın seni sebepsiz yere boşayabilir dımdızlak kalirsin ortada. Ev alirsan sonucta ömür boyu kafani sokacagin bir delik olur istedigin şey icin rahat rahat kredi cekersin.
    aynı durumdayım yaş 34 ama
    3.20 d aldım 2011,evlenecek bırını bulana kadar para bırıktır evlenırken aracı zarar etmeden satarsın sonra dugun vs ıcın kullanırsın evıde beraber alırsınız veya baska bıseyler yapılır kıra vs .
  • amcam x5 mi alsam evmi alsam diyodu ev aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yörük

amcam x5 mi alsam evmi alsam diyodu ev aldı
    Önem sırasına göre gitmek lâzım.

Evlilik hepsinden önce gelir, ömrün bereketidir. Birken iki, ikiyken üç olunur. Birlikte çalışır, azını çok edersin; azını çok edemesen bile acını tatlı edersin. 28 yaş evlilik için çok uygun bir yaş, 30'dan sonra ''armudun sapı, üzümün çöpü'' devresidir, işlerin sarpa sarma ihtimali artar.

Evlendikten sonra araba mutlaka lazım, nakdiniz varsa arabayı satmadan düğün yapmanızı öneririm.

Ev er-geç alınır, önce borçsuz birkaç yılın tadını çıkarmak, ondan sona ev için borçlanmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: yörük

amcam x5 mi alsam evmi alsam diyodu ev aldı
    2009 dan beri çalışıyorum. Yaşım şu an 30. Kendi paramla

mart 2010 da ev aldım 4 senelik kredi. borcu allaha şükür bitti. 4 senedir kiracı var.
    temmuz 2010 da araba aldım 2009 clio 3 dci . 2 sene ödedim borcu bitti. ( Tüm paraya kredi çekmiştim 19binlira)
    haziran 2014 te bir daha kredi çektim geliboluda dubleks yazlık aldım. Tabi peşinat ödedim.Evden gelen kira taksitleri ödüyor. 4 senelik kredi. Bu biraz bedavaya geldi kiradan gelen parayla çünkü.
    önümüzdeki hafta bir trasporter minibüs alıyorum muayene falan yapılcak pazartesi kaporo verdim parası hazır zaten 7bin bişey.

Yani şöyle bir geriye dönüp bakarsan

1 ev 1 yazlık 1 2009 model dizel araba 1 1985 model dizel minibüs sahibi olacağım. Toplam 5 sene çalışma süresinde.

Keko gibi gidip sadece arabaya bağlasaydım paramı şimdi bedavan yazlık alamazdım.
    Keko gibi 2010 model 35bin liraya sıfır fiesta yada polo alacağıma gittim 2009 model 1 yaşında dizel clio aldım 16 bin lira cebimde kaldıki bu para yazlığın peşinatı kadar bir para.

Buradan herkes kendine biraz ders çıkartabilir tutumluluk anlamında. Askere gidiyorum Kasım 1 de ondan sonra kebap yapıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

2009 dan beri çalışıyorum. Yaşım şu an 30. Kendi paramla

mart 2010 da ev aldım 4 senelik kredi. borcu allaha şükür bitti. 4 senedir kiracı var.
    temmuz 2010 da araba aldım 2009 clio 3 dci . 2 sene ödedim borcu bitti. ( Tüm paraya kredi çekmiştim 19binlira)
    haziran 2014 te bir daha kredi çektim geliboluda dubleks yazlık aldım. Tabi peşinat ödedim.Evden gelen kira taksitleri ödüyor. 4 senelik kredi. Bu biraz bedavaya geldi kiradan gelen parayla çünkü.
    önümüzdeki hafta bir trasporter minibüs alıyorum muayene falan yapılcak pazartesi kaporo verdim parası hazır zaten 7bin bişey.

Yani şöyle bir geriye dönüp bakarsan

1 ev 1 yazlık 1 2009 model dizel araba 1 1985 model dizel minibüs sahibi olacağım. Toplam 5 sene çalışma süresinde.

Keko gibi gidip sadece arabaya bağlasaydım paramı şimdi bedavan yazlık alamazdım.
    Keko gibi 2010 model 35bin liraya sıfır fiesta yada polo alacağıma gittim 2009 model 1 yaşında dizel clio aldım 16 bin lira cebimde kaldıki bu para yazlığın peşinatı kadar bir para.

Buradan herkes kendine biraz ders çıkartabilir tutumluluk anlamında. Askere gidiyorum Kasım 1 de ondan sonra kebap yapıcam.

Alıntıları Göster
    Para biriktirin. Hiç bir şey almayın. Ama para biriktirmek için kendinizi zorlayıcı birşey bulmanız lazım.
    Bireysel emeklilik tarziı birşeye başlayın. Bunun primini siz belirliyorsunuz. Ve devletin de desteği var bunda. Verginiz falan düşüyor sanırım.
    Bu birikim yapma sürecini siz belirleyin, yaşınıza ve hedeflerinize göre.

Ev almayın. Neden derseniz, evlendiğinizde şartlar ne olur bilemezsiniz.
    Aldığınız ev eşiniz tarafından beğenilmeyebilir. Veya başka bir şehirde/semtte yaşamanız icab edebilir.

Kira geliri bence tamamen zarardan başka birşey değil.
    Ev eskiyor. Yenilemek gerekiyor. Kiracı kirayı ödemiyor. Aidatı aksatıyor. "abi balkonu kapatalım", "kombiyi yoğuşmalı alalım", "abi mantolama yapılacakmış", "çevre duvarıydı, asansördü"

Para hazırda olduktan sonra herşey çok daha kolay. O araba sizi paşa paşa idare eder. evlendikten sonra bile kullanabilirsiniz.

Gelelim evlenme konusuna. İşi gücü olan bir eş bulun kendinize. Ki zaten büyük ihtimalle böyle olacak.
    Hazırda bulunan para ile evinizi kiralayın, eşyanızı buna göre alın, düğününüzü yapın, balayına gidin.
    Bu noktaya kadar sıfır borç ile gelirseniz, artık hayat sizin için güzelleşmeye başlar.

Biriktirdiğiniz paradan para da kaldıysa biraz süper.

Çünkü hala dokunmadığınız düğün takıları kuzu kuzu duruyor kenarda.

Dursun kenarda onlar. Birikime devam edin. 1 veya 2 yıl bu şekilde takılın.

Baktınız evlilik yolunda gidiyor (bu nokta önemli, sorun varsa boşanma gündeme gelebilir), tüm birikiminizi birleştirin, hesabınızı kitabınızı yapın, kafanıza göre bir ev alın. bir miktar peşin bir miktar kredi olarak.

Bu en iyi ve en risksiz reçetedir.

• Hayat bir denge oyunudur ağırlığı hiç bir zaman bir tarafa yukleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Hayat bir denge oyunudur ağırlığı hiç bir zaman bir tarafa yukleme
    Ben ;

Evlenmeyin de ardından ne isterseniz yapın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cavalier79 -- 3 Temmuz 2014; 12:23:19 >
  • Eger istedigin Araba hayalindeki ise arabayi al. Bu yaslar bir daha gelmez.
  • MetuEs kullanıcısına yanıt
    Ev alın. Fazla kredi çekmeyin. Küçük olsun ama kredisi az olsun gerekirse.
  • Çok mutlu bir evliligim var elhamdülillah Allah herkese nasip etsin. Fakat bu devirde kadin ve çocuk büyük risk. Sorumlulukları çok zor. Ayrıca günün birinde zaman gelecek aşk da bitecek. Nasil evlendigine hayret edecegin zamanlarin olacak. Iste bu yüzden ben derimki beğendiğiniz bir araba, sıradan bir evlilikten daha fazla mutluluk getirebilir. Evli olmadiktan sonra ev almanızında bir anlamı yok ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

Çok mutlu bir evliligim var elhamdülillah Allah herkese nasip etsin. Fakat bu devirde kadin ve çocuk büyük risk. Sorumlulukları çok zor. Ayrıca günün birinde zaman gelecek aşk da bitecek. Nasil evlendigine hayret edecegin zamanlarin olacak. Iste bu yüzden ben derimki beğendiğiniz bir araba, sıradan bir evlilikten daha fazla mutluluk getirebilir. Evli olmadiktan sonra ev almanızında bir anlamı yok ayrıca.
    Evlenmek sıkıntı.

Evleniyosun sonra işler iyi gitmiyo 2 sene sonra boşan.

Mal mülkün yarısına ortak bi de nafakayla uğraş geliyorsun iflasın eşiğine.

Ev al araba al gez.
  • illa Biraz sporif bir araç kullanmak istiyorum bugün olmasa yarın olmasa eninde sonunda alırım gibi bir düşünceniz varsa aracı alıp hevesinizi alın.
    Evlilik ve yaşın verdi olgunluk hissiyle daha sonra zor olabilir.
    Bence
    *Ev alınır kiraya verilir.(gelen parayla kredi taksidi ödenir.)
    Ev herzaman değer kazanır kaybetmez istisnalar hariç masraf açmaz ,Araç vakit geçtikçe değer kaybeder ; yüksek fiyatlı aracın masrafı ve gideride yüksek olur.
    Evlilikteki en ömemli gider kalemlerinden biri ev kirası.
    ;) bazı arkadaşlar evlenmeden boşanmayı düşünmüş tabi burda bir ihtimal evlenmeden ömce edinilen mallar paylaşılmaz bu da bir riski azaltmış olur.
  • Uygun fiyatlı bir BMW ile evlenin...

Kafam yerinde değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Uygun fiyatlı bir BMW ile evlenin...

Kafam yerinde değil.
    araba al sonra da vurkaçlık hatun bul. daha kolay olur.
  • 28 yaşındaki bir Türk gencini dinlediniz.

Memleket bitmiştir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

28 yaşındaki bir Türk gencini dinlediniz.

Memleket bitmiştir...
    ev al

evi alınca kızı alman kolay olur evi var durumu .

sonra bir sürü altın gelir .

onla istediğin arabayı alırsın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.