Şimdi Ara

Evlilik mi Ev mi araba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
5.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaşı büyük kullanıcılar var forumda onlara danışmak istedim.
    28 yaşındayım. aracım 2011 fiesta titanium dizel. araç bana yetiyor. Biraz birikmişim var. Bununla "scirocco ya da bmw 3.20d" alsam mı düşünüyorum bazen.
    Diğer taraftan "fiesta bana yetiyor sırf hava atmak için bir araca 70-80 bin lira verilir mi" diyorum. Biraz kredi çekip ev alsam mı diye düşünüyorum 5 sene kredi öderim.

Son seçenek ise karşıma çıkan ilk uygun kişi için düğün masraflarına mı harcasam elimdeki parayı..

Siz ne tavsiye edersiniz bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 3 Temmuz 2014; 9:47:52 >

• ben ev alıp, sonrada evlenin derim.
  • Kardeş senin kafan karışmış.
  • Ev alın. Araba masraftan başka bişey degil bu ülkede. Bi evi al garantin olsun arabayı sonrada alirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev tabiki, hatta mevcut aracını da sat masrafların azalsın. ciddiyim
  • Bence çalışan işi gücü olan biriyle evlenin ve birlikte ev alın. 2 kişi ödemesi daha kolay.
    Şimdi ev borcu altına girerseniz ki geliriniz nedir bilemiyorum, evlenirken yine nakde ihtiyacınız olacak ve işleriniz de sekteye uğrarsa stresli bir duruma girebilirsiniz. Bütün riskleri bir anda almaya gerek yok. Fiesta'dan BMW'ye geçmek ise en son seçenek olmalı. Ha evlenmeye niyetiniz yoktur gençken hızlı bir araba alıp hevesinizi alırsınız 2 sene sonra satarsınız ve gelecek planlarına o zaman başlarsınız.
  • Ev alın derim.Ev alırsanız hepsine yarar.Evlenseniz kira derdi yok.Evliliğe yararı var.Araba masraf o arabalara birde masraf yapacaksınız vergisi,yakıtı,kaskosu,vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kyk mı ev mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle o parayı arabaya verme.Diğer arkadaşların da dediği gibi önce ev al veya evlen.İlle de araba diyorsan ayağını yerden kesecek uygun bir araba ile idare edebilirsin.Bizim millet malesef yemeyip içmeyip araba aldığı için sıfır araç fiyatları bu kadar artmasına rağmen halen satışlarda beklenen düşüş olmadı.1500 tl ye fabrikada çalışan adamın altında 50-60000 tl'lik araba var.Yatıyo kalkıyo kredi ödüyor.
  • Git bir ev veya dükkan al kendine.
  • Ev araba tamam da evlenmek işi kısmet işi. Öyle cebimde para var evleneyim demeyle olmaz ki, plazadan araba almıyorsun sonuçta.

Evlilik işi kısmet ben olsam birikime devam eder arabamı değiştirmezdim. Evi evlendikten sonra almak mantıklısı.

• evliyim, arabam da var, evim de var.

garantici mantık önce ev, sonra evlilik sonra araba der
    dengeli mantık, önce ufak bütçe ile ayağı yerden kesecek bir araba, sonra ev, sonra evlilik
    serseri mantık ise, tüm paraya alabileceğin en iyi arabayı al, hayallerini erteleme gençliğini doya doya yaşa, eninde sonunda evlenirsin der :)
  • Biraz birikmiş yazmışsınız. Biraz'ın ne kadar olduğu çok önemli. Hangi şehirdesiniz? Atıyorum 20.000 lira birikmişiniz vardır, tutup 100.000 lira kredi çekip ev almak mantıksızdır. Ama birikmişiniz fazlaysa ev almak her halükarda mantıklıdır.

Bunu belirlerken aylık geliriniz, ödeyebileceğiniz aylık kredi miktarı vb. de çok önemli..

• Evlenme niyetiniz varsa çalışan biri ile evlenin sonra ortak kazancınızla evde alırsınız, araba da. Ama evlenmeye pek de gönüllü değilseniz hayalinde ki arabayı alıp binin.
  • Eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa araba işini en sona bırakın derim.
  • Dünya kadar malın olsa, sen ölünce biter.
    Sana dua ettirecek bir evlat bırak o sana yeter.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence alabiliyorsan kredi çekip ev al ve FİESTA ile devam et derim.

Bana soracak olursan, benim artık evlilikle filan işim olmaz. 40 yaşından sonra düzenimi ve rahatımı bozmaya niyetim yok. Benim amacım da 2015 yılı içinde 2015 model TOYOTA COROLLA. Ama sen daha yolun başlarındasın. Varsa fırsatın al evini. Yarın öbür gün evlenince kiracı olmazsın.
  • Ben önce ev
    Sonra eşyalar
    Sonra evlilik
    Sonra araba
    sırasını takip ettim
  • Önce uygun fiyatlı 320d alın uygun kızı bulmanızda faydası olacaktır kız bulunduktan sonra 320 d satılıp ev alınabilir

• doğru evi doğru zamanda alamayacaksan,
    doğru eşi doğru zamanda bulamayacaksan,
    doğru aracı bulmuşsun neye yarar..

hiçbirini alma..zaman her şeyin ilacıdır..zamanına sahip çık..
  • Bizim tavsiyemize göremi evlencen ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.