Şimdi Ara

Evlilik mi Ev mi araba mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
5.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 Yıldır Çalışan biri aileden yardım olmadan sittin sene bunları yapamaz .

öncelikle aldıgınız ev nerede ve kaça aldınız ? ist gibi bi şehirde ortalama bi ilçede alda 4 yıllık çalışmanla al bende alnından öpim seni

geliboluda dublex yazlık dedıgının degerı ederi nedir o konuyuda bi aydınlatırsan ki benim amcamların özellikle altınoluk ve gürede yazlıkları var 100 150 binden aşagı değil yine aynı şekilde sen 4 yıldır çalışırken nasıl bu yazlıgın sahibi oldun ?
  • xpmagduru kullanıcısına yanıt
    ağustosta 2010 da işe girdim. nisan 2011 de biriktirdiğim parayı peşinat verip ayda 1600 lira taksitle 4 sene vade kredi çektim. 550 lira evden kira geldi. 1050 lira ekledim. Aynı sene ağustosta 850 lira 2 sene vadeyle araba aldım. Hepsini kredi çektim 20500 falan ödedim sanırım toplamda.

Tabi araba bittikten sonra biraz para biriktirdim. 25 bin lira peşin verdim haziran 2014 te 40bin lira kredi çektim. Evden gelen kirayla yazlığın parasını ödüyorum. Birde kalan paramla maaşım var işte onunlada minibüsü alacağım =) zaten 7binlira bişey...

aileden bişey almadım.

Evi sakarya merkezde aldım öğrenciye kiraya verdim hiç boş değil 75bine almıştım. Enayi gibi 150 bin liraya ev alıp 600 liraya kiraya verenler az kafa çalıştırsınlar ünilere yakın yerlerde evler istanbul dışında hem ucuz hemde kira getirisi iyi.

Amcanın altınoluktaki yazlığının kendi denizi varmı bir sor bakalım bizim sitenin kendi denizi kendi sahili kendi iskelesi var. Az kafa çalıştırıp araştırırsan düşeş bulursun.

Yazlıkta kerem sitesinde bakarsan facebooktan görürsün. Gelibolu kerem sitesi...

• Fiestanız 30 lira etse (örneğin) ev 90 lira olsa ben hiç durmam 60 lira bulduğum an arabayı satıp ev alırım yada idareten eski toyota,brodway vs alınabilir.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Sen az öncede yazmışsın keko yada aptal vs gibi laflar sen yaşadıgın yerden bahset aslan parçası senin o 75 bine ev aldığın yerde ist Maltepe'de kulübeden az daha buyuk ev veriyorlar Allahın denizini kendinizemi tapulattınız fetüs denize sıfır denir ona denizi var denmez lafını bil öyle konuş !
  • 26 yasnda bekar brı olarak sennde 28 yasnda dsnerek evlen dıyorum dostum
    hayat hesabı kıtabı pek sevmez evlen mutlu bı yuvan olsun evlılık masrflrnı takılardn cıkarmyabak parana fazla dokunma
    ve yıne kredı cek sfr olmasada prana gre bı ev bul al

smdı kmı dgun yapıo 50 kagt hazrlıo kımıde 10 15 ısını bıtıryo
  • tibet'e git
    deveye bin
    incili oku
    ayakkabılarını maviye boya
    sakal bırak
    kağıttan bir kanoyla dolaş dünyayı
    the saturday evening post'a abone ol
    çiğnerken sadece sol tarafını kullan ağzının
    ve düz bir usturayla traş ol
    ve kadının koluna adını kazı
    benzinle fırçala dişlerini
    bütün gün uyu ve gece ağaçlara tırman
    keşiş ol
    viski ile bira iç
    kafanı suyun altında tut
    ve keman çal
    pembe mum ışığında göbek at
    köpeğini öldür
    belediye başkanlığına aday ol
    bir varilin içinde yaşa
    baltayla kafanı yar
    yağmurda lale ek
    AMA EVLENME
  • Bizim bu ankarada öncelik bmw sonraki aşama evlilik en son ev. Benim tavsiyem yazlık + otomobil :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi ki ev,

başını sokucak biyerin her zaman olmalı

üstelik değerini kaybetmeyen tek şey ev
  • Ev al önce, sonra istersen canın çektiğinde git BMW kirala. İş evliliğe gelince, mümkün olduğunca sahip olduğun hiç bir şeyi sevgiline anlatma, senin evin araban olduğu için yanında olacak insandan hayır gelmez
  • önce ev. sonrası zaten zamanla yapılıyor.
  • xpmagduru kullanıcısına yanıt
    Nasil cevap verirsen oyle cevap alirsin. Nasil anlamak istersen oyle algilarsin sen asagilamaya calisarak konusmamasini ogren. Ayrica her sene vergi odeniyor eger girebilecegini dusunuyorsan denize bizim yazlikta gel dene bakalım nasil atiliyorsun Goruruz. Biz sizi. Gibi bedava plaj kullanmiyoruz. Plan hem siteye ait hemde tapusu var bilmeden konusma

• Bence evi ve arabası olan bir hatun bulduktan sonra onunla evlen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

yaşı büyük kullanıcılar var forumda onlara danışmak istedim.
    28 yaşındayım. aracım 2011 fiesta titanium dizel. araç bana yetiyor. Biraz birikmişim var. Bununla "scirocco ya da bmw 3.20d" alsam mı düşünüyorum bazen.
    Diğer taraftan "fiesta bana yetiyor sırf hava atmak için bir araca 70-80 bin lira verilir mi" diyorum. Biraz kredi çekip ev alsam mı diye düşünüyorum 5 sene kredi öderim.

Son seçenek ise karşıma çıkan ilk uygun kişi için düğün masraflarına mı harcasam elimdeki parayı..

Siz ne tavsiye edersiniz bu konuda?

evlenmeyi düşünüyorsan evsiz olmaz. evet ev sahibi olmadanda evleniliyor ama ev sahibi olarak evlenmek cok ama cok farkli.
    siralama yapmam gerekirse : ev al > evlen > araba al
    araba herzaman masraftir. aldgin fiyattan azina satarsin hele bir vurup vizdinmi degeri dahada duser sigortasiydi kaskosuydu muayenesiydi hep masraf.
    lakin o masraflari taksitlerine versen ev hermzaman yukselir. 100 bine aldigin ev 5 yil sonra kredi faizini amorti edebilir yerine gore. lakin araba oyle degil.

• Hocam evlenmeyi düşünmüyorsan al bmwyi bin keyfini sür. Ama şunu diyeyim bu arabanın havası sebebiyle sana yanaşan kızlardan uzak dur onlarla evlenilmez.

• Herkes mantık abidesi olmuş. Ama yanlış mantık.

Toplu taşımayla canın çıkıp, tüm günü verimsiz hale getirene kadar ekonomik bir arabanın her şeyine katlanılır arabaya binilir. 2011 dizel Fiesta iş görecek, lüks olmayan, ekonomik bir araç. Mantıklı olan öncelikle bunun gibi mantıklı bir araca sahip olmaktır. Araba özgürlüktür. Araba olmadan evlensen bile eşinle çıkıp gezemezsin. Kaldı ki Fiesta'yı satmakla ev alınmaz. Her şeyi geçtim arabasız geçen yılları kim geri getirecek?

Evlilikle ev arasında bir öncelik sıralaması yapmak doğru değil. Evlilik yaş geçmeden yapılması gereken bir şey. Ancak 60 yaşında bile yeni bir ev alınabilir.

Ben model yükseltmeden Fiesta'yla devam edilmeli ve mümkünse evlenilmeli diyorum. Ev zaman içinde olur belki evlenince daha da kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben önce ev
    Sonra eşyalar
    Sonra evlilik
    Sonra araba
    sırasını takip ettim

Ilk defa katılıyorum niye eksilediniz adamı ya?

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

ağustosta 2010 da işe girdim. nisan 2011 de biriktirdiğim parayı peşinat verip ayda 1600 lira taksitle 4 sene vade kredi çektim. 550 lira evden kira geldi. 1050 lira ekledim. Aynı sene ağustosta 850 lira 2 sene vadeyle araba aldım. Hepsini kredi çektim 20500 falan ödedim sanırım toplamda.

Tabi araba bittikten sonra biraz para biriktirdim. 25 bin lira peşin verdim haziran 2014 te 40bin lira kredi çektim. Evden gelen kirayla yazlığın parasını ödüyorum. Birde kalan paramla maaşım var işte onunlada minibüsü alacağım =) zaten 7binlira bişey...

aileden bişey almadım.

Evi sakarya merkezde aldım öğrenciye kiraya verdim hiç boş değil 75bine almıştım. Enayi gibi 150 bin liraya ev alıp 600 liraya kiraya verenler az kafa çalıştırsınlar ünilere yakın yerlerde evler istanbul dışında hem ucuz hemde kira getirisi iyi.

Amcanın altınoluktaki yazlığının kendi denizi varmı bir sor bakalım bizim sitenin kendi denizi kendi sahili kendi iskelesi var. Az kafa çalıştırıp araştırırsan düşeş bulursun.

Yazlıkta kerem sitesinde bakarsan facebooktan görürsün. Gelibolu kerem sitesi...

Ne iş yapıyorsun hocam??

• Ulaşım üzerine proje firmasında çalışıyorum.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Metro mu hocam

Tam anlayamadım
  • 320d yi almak kekoluk felan değil zevk işi. o aldıklarınız kaç kişiye keyif veriyor ?

ancak arkadaş iş-ev arası git gel yapıyor tahimimce o yüzden gene de arabaya çok para vermeye gerek yok ev alın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.