Şimdi Ara

Evlilik Teklifi, Kız isteme, Söz , Nişan süreci Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
11.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu konularda bilgisi olan varsa genel hatlarıyla kısaca; benim soracağım noktalarda detaylı bilgi verirse çok memnun olurum.

Benim merak ettiğim şunlar var:

1) evlilik teklif ederken ayrı bir yüzük (tek taş) takılırsa söz kesilmesinde aynı yüzük mü kullanılır yoksa orada başka bir yüzük mü takılır?

2) Aileler tanışacağı zaman; kız istemeye gidilirken; sözde; nişanda hediye olarak ne/neler götürülür? Ne tavsiye edersiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evlilik Teklifi, Kız İsteme, Söz, Nişan: Süreç Rehberi

Evlilik, hayatın önemli dönüm noktalarından biridir. Evlilik teklifinden nişan törenine kadar süren süreçte bazı geleneksel adımlar vardır. İşte adım adım rehber:

1. Evlilik Teklifi

• Genellikle, evlenme teklifi söz ve nişandan önce yapılır.
    • Teklif kişisel ve romantik bir an olmalıdır.

2. Kız İsteme

• Evlilik teklifinden bir süre sonra, erkek tarafı kadın tarafını ziyarete gider ve kızlarını resmi olarak isterler.
    • Kız tarafı genellikle bir cevap süresi ister.

3. Söz Kesimi

• Kız tarafı teklifi kabul ederse, söz kesimi yapılır.
    • Bu tören, iki ailenin bir araya geldiği ve nişanlanma sözü verdiği resmi bir etkinliktir.

4. Nişan

• Söz kesiminden bir süre sonra, nişan töreni düzenlenir.
    • Bu törende, çiftler yüzüklerini takarlar ve resmi olarak nişanlanırlar.

Süreler:

• Evlilik teklifi ile kız isteme arasında geçen süre değişebilir.
    • Söz kesimi genellikle evlilik teklifinden 1-3 ay sonra yapılır.
    • Nişan töreni ise söz kesiminden 6-12 ay sonra gerçekleştirilebilir.

Önemli Noktalar:

• Bu adımlar bölgeden bölgeye göre değişiklik gösterebilir.
    • Gelenekler ve adetlere uymak önemlidir, ancak çiftlerin kendi tercihlerine göre de hareket etmeleri mümkündür.
    • İletişim ve karşılıklı saygı, bu sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tek taş 5000 tl, gerisini sen düşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2) çikolata diye biliyorum
  • Söz kesiminde iki tane birbirine kurdela ile bağlı yüzük olur kızla beraber alır seçersiniz zaten söz yüzüğü diye geçer.

Sen kıza evlenme teklif ederken istersen bir tek taş alır verirsin ben evlenme teklif etmemiştim resmi olarak o yüzden sözden sonra güzel bir hediye olarak verdim tek taşı

Aileler tanışmaya giderken biz sadece çiçek almıştık, söz zamanı da çiçek ile güzel bir çikolata.
  • Küçük kardeşe dikkat et . Para istemek için senden elinden geleni yapar mesela

sen misafirlikteyken tuttarlar ayakabını saklarlar

Çeyiz sırasında kız evine giderken kızı sokak kapıdan çıkartmazlar çocuğa para vermen lazım

Bütün kızın kardeşidir kuzenidir yiğenidir hepsine bir iki bişey vermen lazım yanında fazla bütün taşıma bozuk taşı
  • 2) çikolata ve tek sayıda gül

en azından bizim memlekette böyle
  • Örümcek zindanında kasıl belki yüzük düşer ordan
    2.için em çekcen
    ks atma sakın ban yersin orumcek zindanında
    yardımcı olacağıma sevindim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR GARİP BOŞANMA SÜRECİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Söz yüzükleri kız isteme olayından sonra takılmıyor mu? Bizim kuzene öyle yaptılar galiba hiç hatırlamıyorum gerçi ufacık salonda 30kişi sıkış tıkış oturduğumuzdan bi an önce alsak kızı da gitsek modundaydım Evlenme teklifini sözden sonra da yapabilirsin ama o tektaş yüzükle söz yüzüklerinin bi alakası yok
  • Bazı adetlerde sadelestirme yapmak gerek.

• yalnız gideren kakanı yapta git
  • Yüzuk fazla pahali olmasin çikolata çicek götür cok heyecan yapma evlenince bir halt olmuyor hergun dir dir cekersin bu gunlerin buyusu kacar simdiki aklim olsa çöp bile almazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Yüzuk fazla pahali olmasin çikolata çicek götür cok heyecan yapma evlenince bir halt olmuyor hergun dir dir cekersin bu gunlerin buyusu kacar simdiki aklim olsa çöp bile almazdım

aynen. ama iyi bir evlilik teklifi yap. ömür boyu lafını yersin
  • Kadın milleti işte iş yok güç yok dir dır. Parayi ver harcasin bol bol o zaman çeneleri kesiliyor nasil kazanirsan kazan istedigini al sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: celutska

Arkadaşlar, bu konularda bilgisi olan varsa genel hatlarıyla kısaca; benim soracağım noktalarda detaylı bilgi verirse çok memnun olurum.

Benim merak ettiğim şunlar var:

1) evlilik teklif ederken ayrı bir yüzük (tek taş) takılırsa söz kesilmesinde aynı yüzük mü kullanılır yoksa orada başka bir yüzük mü takılır?

2) Aileler tanışacağı zaman; kız istemeye gidilirken; sözde; nişanda hediye olarak ne/neler götürülür? Ne tavsiye edersiniz?

1) Evlilik teklifi yaparken bir tek taş yüzük al.(Şimdi bide 5 taşlıları çıkmış bende yeni öğrendim.) Aynı yüzük kullanılmaz ama onun içinde alyans alınıyor. Bizde söz ayrı nişan ayrı olmuyor zaten. İstiyorsun, nişan gününü kararlaştırıyorsun ve nişanda alyansları takıyorsun. Nişan olana kadar kızla gidip yüzükleri beğenip alabilirsin. Sonra nikah olduktan sonra sağdaki aynı yüzük sol ele geçiyor. Bizde böyle en azından.

2) Aileler tanışacağı zaman çiçek, kız istemeye gidilirken çiçek+çikolata, sözde ve nişanda eğer sizde varsa bir adet onu uygularsınız yoksa kıza sorarsın onların adeti varsa onu uygularsınız. Nişanı kız tarafı yaptığı için çok fazla bir şeye gerek yok benim düşüncem. Önceki çiçeklerden biraz daha uygun yollu bir şey alınabilir.

• Teşekkürler dostlarım.

Anlaşıldı ki çiçek ve çikolata alacaz o kesin. Benim düşüncem kaliteli bir firmadan çiçek ve çikolata almak. Sizlerin tavsiye edeceğiniz online satış yapan firmalar var mı?

• celutska kullanıcısına yanıt
    Memleket trabzon mu hocam :))

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

Kadın milleti işte iş yok güç yok dir dır. Parayi ver harcasin bol bol o zaman çeneleri kesiliyor nasil kazanirsan kazan istedigini al sadece

+1

Bu arkadaşın lafını kulağınıza küpe edin ama bunu derken kadın para olmadığı zaman senin yanında olmaz falan demiyorum. Eğer çok para verirsen, her istediğini alır kafasına para ile olan şeyleri takmaz ve sana bu konuda bulaşmaz. Birde işin öteki yüzü var, çene yapacak kadın her şeye konuşur arkadaş onu durduramazsın...
  • kralnigde K kullanıcısına yanıt
    Üstad çiçek ve çikolatayı internetten almak istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?

• celutska kullanıcısına yanıt
    Hocam internetten bilmiyorum malesef. Bence gidip dükkandan alman faydana, pazarlığını yaparsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.