Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (828. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.648
Cevap
399
Favori
962.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 826827828829830
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M0meNtS

herkes aptal bi siz akıllısınız insanlar mutlu olmak istiyor ben dahil, pc eskisi gibi sarmıyor film bile izleyemiyoruz dışarda da arkadaş ortamı kalmadı samimiyet sıfır sinemaya bile gelen yok, ortadoğuyu yapıştırıp evlenenleri kötülemeniz de ayrı ironi

@Tarafsiz Goz @Catcheee

Günaydın hocam yalnızlık konusunda çok haklısın,Cidden haklısın ona asla lafım olmaz,arkadaş ,kız tavlamak bi yerden sonra sarmıyor doğru.

Benim bi mesleğim var,özel sektördeyim çok şükür düzenimde kurulu ,bekar olmama rağmen gece yatamıyorum mobbing oluyo,canımı sıkan şeyler oluyo yarın çıkarsalar iş aramak sıkıcı ,zor bi süreç evli olsam ha belki evli adamdır iş bulurum millet o bu yardım eder eyvallah ama ya terside olabilir.

Hersey pahalı hayat zor ,bu süreçte millet nasıl evleniyo aklım almıyo kadınlarımıx zaten sabah akşam tripli düşünsene evde hep söylenen bi kadın var işyerinde görüyorum ,kocalarının ağzına …lar valla kızlar.

Yüzde 90 ı özel sektörde olan bi ülkede evleniyo millet

• Rusya’da çocuk sahibi ailelere yönelik yardımların detayları şu şekildedir:

1. Maternity Capital (Anne Sermayesi)

Ödeme Süresi:
    Tek Seferlik
    Miktar:
    • 1. Çocuk için: 400.000 ruble (~4.300 USD)
    • 2. ve sonraki çocuklar için: 500.000 ruble (~5.300 USD)

Bu ödeme çocuk sahibi ailelere bir defaya mahsus sunulur ve paranın kullanımı konut, eğitim, veya annenin emekliliği gibi alanlarda olabilir.

2. Aylık Çocuk Yardımı

Ödeme Süresi:
    Aylık (18 yaşına kadar)
    Miktar:
    • 1. Çocuk için: Aylık ortalama 5.000 ruble (~55 USD)
    • 2. Çocuk için: Aylık ortalama 7.000 ruble (~75 USD)
    • 3. Çocuk için: Aylık ortalama 10.000 ruble (~110 USD)

Bu ödemeler ailenin gelir durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Düşük gelirli aileler daha yüksek ödemeler alır.

3. Doğum İzni ve Annelik Maaşı

Ödeme Süresi:
    Doğum izni boyunca (1,5 yıl tam maaş, 2. 1,5 yıl yarım maaş)
    Miktar:
    • İlk 1,5 yıl boyunca: Annenin maaşının %100’ü
    • Sonraki 1,5 yıl boyunca: Maaşın %50’si

Annelik izni süresince çalışan anneler, doğum sonrası maaşlarının bir kısmını almaya devam ederler.

4. Vergi İndirimi ve Ekonomik Teşvikler

Ödeme Süresi:
    Yıllık (vergiden düşülür)
    Miktar:
    • Her çocuk için belirli bir miktar vergi indirimi yapılır, düşük gelirli ailelere ek avantajlar sunulur.

Vergi indirimleri, çocuğun büyüme süreci boyunca ailelerin vergi yükünü hafifletmeyi amaçlar.

5. Eğitim ve Sağlık Hizmetleri

Ödeme Süresi:
    Sürekli
    Miktar:
    • Eğitim: Ücretsizdir ve devlet tarafından karşılanır.
    • Sağlık Hizmetleri: Çocuklar için temel sağlık hizmetleri ücretsiz sunulmaktadır.

Çocukların eğitim ve sağlık masraflarını devlet karşılayarak ailelere maddi anlamda önemli destek sağlar.

6. Çok Çocuklu Aileler için Ek Yardımlar

Ödeme Süresi:
    Aylık (18 yaşına kadar)
    Miktar:
    • 3 ve daha fazla çocuk sahibi aileler için: Aylık 13.000 ruble (~140 USD)
    • Ayrıca, sosyal yardımlar ve kira yardımları da verilir.

7. Kira Desteği

Ödeme Süresi:
    Aylık (gelir durumuna ve çocuk sayısına bağlı)
    Miktar:
    • Düşük gelirli aileler için: Aylık 15.000 ruble (~165 USD) ile 30.000 ruble (~330 USD) arasında değişir.

Bu destek, özellikle çok çocuklu ve düşük gelirli aileler için sağlanır, kira masraflarını hafifletmek amacıyla düzenli olarak ödenir.

Rusya, özellikle çok çocuklu aileleri teşvik eden ve ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlayan bu geniş sosyal yardım programları ile nüfus artışını destekleyen bir politika izlemektedir.

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

Eeee bir kezbanla mesela evlenmek saracakmi ? Üzerine nafaka bir sürü dert.

Siz evliligi bir hobiye baslamak falanmi zannediyorsunuz ahahah

• Daha önce yazmıştım dört yıllık görücü usulü evlendiğim evliliğim geçen aylarda son buldu normalde aklımda yok ama geçen görevde bi meslektaşı beğendim görev esnasında konuşmadım birlikteliği var mı emin olamadığım için rahatsız etmek istemedim aracı vasıtasıyla tanışmak istediğimi söyledim görüştüğü yokmuş bekarmış neyse iki gün mesajlaştık aklımda da birkaç gün sonra buluşma durumu izah etme kabul ederse konuşmaya devam etmek vardı bugün mesaj atmış enerji alamadım diye 😂 Otuz yaşında ne enerjisi mübarek bu bireysellik sizi duman edecek az daha bekleyin bakalım 😂
  • haklısın toprAAm kullanıcısına yanıt

Enerji diye diye evde kaldılar  

• quote:

Orijinalden alıntı: haklısın toprAAm

Daha önce yazmıştım dört yıllık görücü usulü evlendiğim evliliğim geçen aylarda son buldu normalde aklımda yok ama geçen görevde bi meslektaşı beğendim görev esnasında konuşmadım birlikteliği var mı emin olamadığım için rahatsız etmek istemedim aracı vasıtasıyla tanışmak istediğimi söyledim görüştüğü yokmuş bekarmış neyse iki gün mesajlaştık aklımda da birkaç gün sonra buluşma durumu izah etme kabul ederse konuşmaya devam etmek vardı bugün mesaj atmış enerji alamadım diye 😂 Otuz yaşında ne enerjisi mübarek bu bireysellik sizi duman edecek az daha bekleyin bakalım 😂
    Hayırlısı olsun hocam ,benimde görücüye doğru gidebilir :) şunu diyeyim 30 yaş ve sonrası kadınlar biraz tuhaf oluyo,kafa gidiyo ben kimseyi istemem diyip ağlayan çok 30 lu yaşlarda kadın gördüm bakma sen mutluyum dediklerine :)) çocuk doğurma düzen kadın için bi yaştan sonra daha zor.

Şu var sevmedi ama mantık ,çocuk büyütmek için senle olandan bi hayır gelmez sen sperm bankası gibi bişey olacan zaten.

Bi kadınla tanıştım,yaşı 40 a yakın kadın bana şunu dedi bu saatten sonra artık zina yapmamak için ve hayat arkadaşı biri yanımda olsun dedi hiç değilse dürüsttü.

• haklısın toprAAm kullanıcısına yanıt

Çok iyimsersiniz hocam 40 yaşına gelmiş hiç evlenmeyen kızlar bile elektrik almadan aşık olmadan evlenmem diyor... Günümüz kızlarının düşünceleri çok farklı artık... Zaten toplumda aile yapısı diye birşey de kalmadı... Ortalık boşanan ve 30-40 yaşına gelmiş evlenmeyen kızlarla dolu..

• Valla bana katılın yada katılmayın hakikat budur bir kadının dünya üzerinde ulaşabileceği en yüksek en değerli en güzel makam anne olup evinin içini idare etmesidir o çalışacam özgür olacam diyenler 35 40 ında görürler ne büyük hata yaptıklarını dışarıda 17000 liraya köle olmayı evinin kraliçesi olmaya tercih ediyorlar ha balık baştan kokar bunun müsebbibi eşine kraliçe gibi davranmayan erkekler artı sosyal medya ben 30 yaşındayım 35 yaşına kadar beklesem 25 yaşına kadar bekar birini bulup evimin kraliçesi yapabilirim sen napcan 35 in den sonra enayi çocuk doğursan aranda 35 yaş var velhasıl toplumsal dejenerasyonun en büyük kaybedeni kadınlar olacaktır ama tabii bu yazılanlar şimdi zırva gelir halkının acelesi yok 😂
    Evlenirsem yazacam yine buraya.

Ekleme istisnalar kaideyi bozmaz genç yaşta benzer işi yaptığın biri ile evlenirsin aileden birileri vardır çocuk yetiştirmenize yardımcı olur topluma faydalı bireyler yetiştirirsin orası ayrı illaki vardır örneği
    O internete atmak için yapılan çocuklar büyüyünce duman edecek ailesini

Ekleme 2 cinsellik için evlenilir mi yav ben mantık evliliği yaparım bu saatten sonra diyorum ama yok olmuyor ısınamıyorum duygu şart.

Ekleme 3 bi yaştan sonra pervane olurlar evlenmeye.
    Hadi hayırlı evlilikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haklısın toprAAm -- 14 Kasım 2024; 13:3:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haklısın toprAAm

Valla bana katılın yada katılmayın hakikat budur bir kadının dünya üzerinde ulaşabileceği en yüksek en değerli en güzel makam anne olup evinin içini idare etmesidir o çalışacam özgür olacam diyenler 35 40 ında görürler ne büyük hata yaptıklarını dışarıda 17000 liraya köle olmayı evinin kraliçesi olmaya tercih ediyorlar ha balık baştan kokar bunun müsebbibi eşine kraliçe gibi davranmayan erkekler artı sosyal medya ben 30 yaşındayım 35 yaşına kadar beklesem 25 yaşına kadar bekar birini bulup evimin kraliçesi yapabilirim sen napcan 35 in den sonra enayi çocuk doğursan aranda 35 yaş var velhasıl toplumsal dejenerasyonun en büyük kaybedeni kadınlar olacaktır ama tabii bu yazılanlar şimdi zırva gelir halkının acelesi yok 😂
    Evlenirsem yazacam yine buraya.

Ekleme istisnalar kaideyi bozmaz genç yaşta benzer işi yaptığın biri ile evlenirsin aileden birileri vardır çocuk yetiştirmenize yardımcı olur topluma faydalı bireyler yetiştirirsin orası ayrı illaki vardır örneği
    O internete atmak için yapılan çocuklar büyüyünce duman edecek ailesini

Ekleme 2 cinsellik için evlenilir mi yav ben mantık evliliği yaparım bu saatten sonra diyorum ama yok olmuyor ısınamıyorum duygu şart.

Ekleme 3 bi yaştan sonra pervane olurlar evlenmeye.
    Hadi hayırlı evlilikler
    Kesinlikle çok haklısın hadi doktor olur bi mesleğin olur çalışırsın eyv ben sağlıkçıyım valla doktorların bile işi
    Zor ağlıyan bayan doktor bile gördüm iş hayatından dolayı:)

Tamam ekonomik özgürlük eyv ama görüyorum genç,güzel kızları,5 dk işe gecikince tutanak yiyenler,patronun gözüne girmek için herşeyi sineye çekenler,kocama minnet etmem diyip patrona her türlü yalakalığı yaparlar.

Bi akrabam memurdu bak rahattı 13 yıl önce kadın ağlaya ağlaya emekli oldu,tek soru sordum işi çalışmayı özledin mi ? Bir kez bile özlemedim dedi,bakma çalışmayı seviyorum diyenlere erkek olsun,kadın olsun abi kimse sabahın köründe uyanıp işe gitmek istemez.

Yazık ya genç güzel kızlar bunu çekiyorlar ağa evlenin keyfinize bakın ya

• keşke çoçuk yapsaydım diye pişman olan ajda pekkan ı örnek veriyorum.40 lı yaşlı dayanan bayanlara.sonra çok pişman olursunuz.

• Yukardaki evlilik fanatigi beni bloklamis bnce ozaman cocuk yapip pisman olab yüz binlerce insani örnek gösteririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarafsiz Goz

Yukardaki evlilik fanatigi beni bloklamis bnce ozaman cocuk yapip pisman olab yüz binlerce insani örnek gösteririm.

Hocam hiç eleştiriye açık değiller herkes evlenmek zorunda değil
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

Ortadogu cografyasinda evlilige tapiliyor mesela avrupa ülkelerinde bu durum yok kendim gördüm.

• Aşk bitti ağalar, kadınlar kendilerinden zeki olan erkeklerden hoşlanırlar,erkeğin onu yönetmesini yönlendirmesini, sahip çıkmasını isterler. seksepalitem kalmadı, 7 yıllık evliyim. Anlattıklarınız gibi büyük kavgalarım, sorunlarım yok. Ama eskiden bişiler başardığımda eşimin waa wuuu yla karşıladığı şeyleri eşim artık aşşağılar oldu. Tutumlu bir adam oluşum kaliteyi ucuza alma çabalarım benim övünç kaynaklarımdı. Şimdi tamirat tadilatta ufak bir hatam olsa aşağılanıyorum.
    Buda bana eşim çalışıyo olsa beni boşar diye düşündürtüyor. Ailesiyle arası süper değil, daha doğrusu insan, kalabalık seven biri değil. Çekingen, kendi halinde hayattan zevk alma konusunda az biraz beceriksiz benim eşim. Ben onu çok seviyorum, Allah razı olsun memnunumda, ama artık güvenim kırıldı. Ekonomik imkanı olsa boşar hissine kapıldım. Bu his yüzünden diken üstündeyim, 2. çocuğuda istemiyorum artık. Herşey etkilendi. Hiç bir sorunumuz yok. Kendimi erkek gibi hissetme hissim azaldı adeta, yanlız hissediyorum kendimi. Şimdi ben bunları tane tane ona anlatsam belki ben mutlu olayım diye rol yapacak yapmayacağı şeyler yapacak, söylemeyeceği şeyler söyleyecek.bende ' yalandan' bir hayat yaşıyo olacağım.

• selamlar dostlar 2 aylık evliyim daha tecrübeli kişilerin görüşleri ve tecrübelerine ihtiyacım var. Müzdarip olduğum bi konu var genelde tam tersi olur fakat bizimkisi farklı.

2 aylık evlilikte kaynanam(kızın annesi) her hafta içi 1 gün kız sıkılmasın diye ya bize uğrar yada kızı çarşıya çıkarır.Ben bu durumu hazmedemiyorum. 2 aydır empati kurup olgunca düşünmesini istiyorum biraz gençleri rahat bırakayım daha yeniler vs.Ölçüyü tutturamıyorlar. her hafta her hafta olmazki. hanıma bu durumu açtığımda ise Onlar ailem vs diye cevap alıyorum. ben öncelik biziz sen ve ben aileyiz kafasındayım. sabırla güzellikle derdimi anlatıyorum.Bu durumdan nasıl kurtulurum. bu konuda tecrübeli olanlar neler yaptı merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: papadoc.

selamlar dostlar 2 aylık evliyim daha tecrübeli kişilerin görüşleri ve tecrübelerine ihtiyacım var. Müzdarip olduğum bi konu var genelde tam tersi olur fakat bizimkisi farklı.

2 aylık evlilikte kaynanam(kızın annesi) her hafta içi 1 gün kız sıkılmasın diye ya bize uğrar yada kızı çarşıya çıkarır.Ben bu durumu hazmedemiyorum. 2 aydır empati kurup olgunca düşünmesini istiyorum biraz gençleri rahat bırakayım daha yeniler vs.Ölçüyü tutturamıyorlar. her hafta her hafta olmazki. hanıma bu durumu açtığımda ise Onlar ailem vs diye cevap alıyorum. ben öncelik biziz sen ve ben aileyiz kafasındayım. sabırla güzellikle derdimi anlatıyorum.Bu durumdan nasıl kurtulurum. bu konuda tecrübeli olanlar neler yaptı merak ediyorum.

Hocamm günaydın,yanlış anlamada bırak çıkarsın,gezsin hocam bi zararı yokki sana yeni evlisiniz ilerde bu kadar olmayabilir ,ailesi anlayışlıysa bence sıkıntılı bi durum değil.

Severek mi evlendiniz

• papadoc. kullanıcısına yanıt

Haftada 1 gün annesiyle görüşmesi gayet normal hocam. Neredeyse her gün görüşenler var sen haline şükret.

• quote:

Orijinalden alıntı: atom-karınca

Haftada 1 gün annesiyle görüşmesi gayet normal hocam. Neredeyse her gün görüşenler var sen haline şükret.

Aynen Bencede
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160040144

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160040156

haklısınız belkide arkadaşlar. ben de spot bakıyorum belki olaya.zamanla oturur sanırım.inş.

toplu cevap yapamadım. teşekkürler arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi papadoc. -- 19 Kasım 2024; 12:25:35 >
  • Catcheee C kullanıcısına yanıt

sevmeden anca dizide filmde olur

• 
Sayfa: önceki 826827828829830
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.