< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (826. sayfa)
-
-
Şu konu 10 senedir favorimdedir. 10 yıl sonra evliliğe bu kadar yaşça yakın olan ben 10 yıl önceki halimden düşünce olarak çok daha uzak geliyordur bana muhtemelen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel ülkemden farklı haberler geliyor :)
Konya da bir genç kız evlenme vaadi ile kandırılmış.2 aylık tanıdığı adama 1.8 milyon lira da borç vermiş. Adam fır kayıplara karışmış 🙃 arkadaş millet böyle kızları nereden buluyor anlamıyorum. 40 yaşındayım hiç böyle bir kız denk gelmedi bana...
Son zamanlar da hem kalpleri hemde paraları çarpılan kızlarla dolu oldu ortalık...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Müge Anlı'ya çıkmıştı galiba daha bugün bu dediğiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim merak ettiğim bu paraları nerden buluyolar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam daha birde çıkmayanlar var rezil olurum diye... Kıza 1 milyondan fazla kredi çektirmiş eleman üstelik tek bunu değil başkalarını da dolandırmış... Eleman çulsuzun işsiz güçsüzün teki gitti paralar sittin sene alamaz....
Her zaman derim efendi Saygıli düzgün işinde gücünde olan birisine bakmıyor kızlar...
Çakal olacaksın dolandıracaksin üstüne birde dayak atacaksın senden kralı olmaz inan....
Babasının hesabını kendi hesabındaki parayı vermiş 1 milyon TL üzeri kredi çekmiş... Abi bu kadınların kafası hiç çalışmıyor 2 aylık tanıdığın adama 1. 8 milyon lira parayı ver sen...
Bizim tanıdığımız kızlar da bizi kekliyor anasını satayım kafe gezme yeme paralarını bile bize kitlerler... Ellere ne kızlar düşüyor böyle şansın içine tüküreyim...
Yemin ederim aynısını düşündüm bizim buluştuklarımıza çayı kahveyi sen öde desek diğer gün yüzümüze bakmazlar :) adam 1 milyon almış ya nedemek abi 1 milyon nasıl güvendirdin ,inandırdın vall helal olsunquote:
Orijinalden alıntı: U&SBabasının hesabını kendi hesabındaki parayı vermiş 1 milyon TL üzeri kredi çekmiş... Abi bu kadınların kafası hiç çalışmıyor 2 aylık tanıdığın adama 1. 8 milyon lira parayı ver sen...
Bizim tanıdığımız kızlar da bizi kekliyor anasını satayım kafe gezme yeme paralarını bile bize kitlerler... Ellere ne kızlar düşüyor böyle şansın içine tüküreyim...
1 milyon değil 1.8 milyon 🙂
Benim tanıdığım kızlar şimdiye kadar bana bir bardak çay bile ısmarlamadi... Hep ben ısmarladım yedirdim içirdim gezdirdim... Adını bile anmadim yapılanların ama hep ben kötü oldum... Milletin bulduğu kızlara bak birde bana denk gelenlere bak anasını satayım nerede elek altı var hep bize denk gelmiş... Neyse bunda da vardır bir hayır diyorum...
Adamda şeytan tüyü varmış demek. Kıza ümit verip inandırdıysa çarpmıştır. Yoksa o çarpılan kız sizinle otursa çay parasını itelerdi kendi ödemezdi. Kadınlar iyilikle yaklaşanın tepesine biniyor.
-
Evlenmeden önce bi kız arkadaşım vardı cüzdanımı evde unutmuştum 50 lira yol parası vermişti eve gidip hesabına 50 lirayı zorla geri göndermiştim,biz çok iyiymişiz be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Günaydın arkadaşlar nasıl gidiyo
Keyifler yerinde cok sukur hocam sizin nasil gidiyor
Yaş 40 oldu yalnız ve özgür takılıyorum,flört olmayı seviyorum hocamquote:
Orijinalden alıntı: peymacun
Keyifler yerinde cok sukur hocam sizin nasil gidiyor
Yani ne diyim hocam, ozgurluk tanimlarimiz farkli sanirim biraz. Herkesin kendi tercihi.
Sizin nasıl hocamquote:
Yani ne diyim hocam, ozgurluk tanimlarimiz farkli sanirim biraz. Herkesin kendi tercihi.
Yani ozgurlugu sadece flort etmekle tanimlakla medeniyeti sadece icki icerek tanimlamak arasinda fark gormuyorum, bana biraz eksik ve asirilik geliyor.
Yanlış anladın mesela evde kendimle bile zaman geçirmek yetiyo bana ,dışarda bi cafede kahve içip nette gezmek mutlu ediyo .quote:
Yani ozgurlugu sadece flort etmekle tanimlakla medeniyeti sadece icki icerek tanimlamak arasinda fark gormuyorum, bana biraz eksik ve asirilik geliyor.
Flört olayı evlenmek yerine sevgili olmayı seviyorum
İsrail'de çocuk sahibi ailelere yönelik teşviklerin ve yardımların ödeme süreleri şu şekilde:
1. Çocuk Başı Devlet Yardımları
Ödeme Süresi: Aylık (Çocuk 18 yaşına gelinceye kadar çocuk sayısına göre birbirine eklenerek, örn 2 çocuk için 40$+40$=80$ her ay ödenir)
Miktarlar:
İlk Çocuk için: 157 ILS (~40 USD)
+
İkinci Çocuk için: 157 ILS (~40 USD)
+
Üçüncü Çocuk için: 199 ILS (~51 USD)
+
Dördüncü Çocuk için: 336 ILS (~86 USD)
+
Beşinci ve Sonraki Çocuklar için: 354 ILS (~91 USD)
Bu yardımlar her ay düzenli olarak ödenir ve çocuk büyüdükçe devam eder.
2. Vergi İndirimleri
Ödeme Süresi: Yıllık (yıl sonunda vergiden düşülür, Çocuk 18 yaşına gelene kadar)
Miktarlar:
Bir Çocuk için: 1.5 kredi puanı (~4,500 ILS / ~1,160 USD yıllık)
İki Çocuk için: 3 kredi puanı (~9,000 ILS / ~2,320 USD yıllık)
Üç Çocuk için: 3.5 kredi puanı (~10,500 ILS / ~2,700 USD yıllık)
Vergi indirimleri yıllık olarak hesaplanır, gelir vergisinden düşülerek uygulanır.
3. Doğum Yardımı
Ödeme Süresi: Tek Seferlik (doğumdan sonra)
Miktarlar:
İlk Çocuk için: 1,751 ILS (~450 USD)
İkinci Çocuk için: 788 ILS (~203 USD)
Üçüncü ve Sonraki Çocuklar için: 525 ILS (~135 USD)
Bu ödeme, doğumun ardından bir kez yapılır.
4. Kira Yardımları
Ödeme Süresi: Aylık (Ailenin gelir durumuna ve çocuk sayısına bağlı olarak değişir. Net bir yaş sınırı olmasa da düşük gelirli, çok çocuklu ailelere, çocuklar 18 yaşına gelinceye kadar bu destek sunulabilir.)
Miktarlar: 1,000 ILS - 3,000 ILS (yaklaşık 260 - 775 USD)
Kira yardımları düşük gelirli ailelere her ay düzenli olarak yapılır.
5. Ücretsiz Eğitim ve Sağlık Hizmetleri
Ödeme Süresi: Sürekli (devlet hizmeti olarak)
Eğitim Tasarrufu: Yıllık yaklaşık 6,000 - 10,000 ILS (yaklaşık 1,550 - 2,580 USD)
Sağlık Hizmetleri: Temel sağlık hizmetleri çocuklar için ücretsiz sağlanır.
Bu destekler, eğitim dönemi boyunca süresiz olarak devam eder.
6. Ücretli Doğum İzni
Ödeme Süresi: 15 hafta boyunca maaşlı izin
Ortalama maaş: 10,000 ILS (~2,580 USD)
Toplam ödeme: 37,500 ILS (~9,675 USD)
Bu ödeme, 15 haftalık doğum izni boyunca her ay düzenli olarak ödenir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İsveç, dünya çapında çocuk yardımları ve sosyal destekler açısından örnek ülkelerden biridir. İsveç'te çocuk sahibi ailelere yönelik yardımlar, sosyal refahın önemli bir parçasıdır. Devlet, çocukların sağlığı, eğitimi ve refahı için geniş kapsamlı destekler sunmaktadır. Yardımlar doğrudan nakit ödemeler, vergi indirimleri, ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetleri gibi birçok alanda verilmektedir.
Yardım Türleri ve Ödeme Süreleri:
1. Çocuk Yardımı (Barnbidrag):
Ödeme Süresi: Aylık (çocuk 16 yaşına gelene kadar)
Miktar: Her çocuk için sabit olarak 1,250 SEK (~112 USD)
Yardımlar her çocuk için eşit şekilde ödenir ve doğumdan itibaren 16 yaşına kadar devam eder. 16 yaşından büyük çocuklar için eğitimlerine devam etmeleri halinde öğrenci yardımları devreye girer.
2. Çoklu Çocuk Yardımı (Flerbarnstillägg):
Ödeme Süresi: Aylık (2 veya daha fazla çocuk sahibi aileler için ek yardım)
Miktarlar:
İki çocuk için: Ekstra 150 SEK (~13 USD)
Üç çocuk için: Ekstra 730 SEK (~66 USD)
Dört çocuk için: Ekstra 1,740 SEK (~157 USD)
Beş veya daha fazla çocuk için: Ekstra 2,990 SEK (~270 USD)
Çoklu çocuk yardımı, ailedeki çocuk sayısına göre ek ödeme şeklinde verilir ve çocuk sayısı arttıkça miktar yükselir.
3. Ebeveyn İzni Yardımı (Föräldrapenning):
Ödeme Süresi: Doğumdan sonra, her ebeveyn için toplam 480 gün (çocuk başına)
Miktar: Gelirin %80'i, belirlenen üst sınır doğrultusunda (en fazla yıllık 500,000 SEK / ~44,800 USD)
Ebeveynler, doğum sonrası 480 gün boyunca maaşlarının %80'ini alarak izin yapabilir. Bu süreyi anne ve baba arasında bölüştürmek mümkündür ve esnek bir şekilde kullanılabilir.
4. Çocuk Bakım Ücretleri (Maxtaxa):
Ödeme Süresi: Sürekli (çocuk okul çağına gelene kadar)
Miktar: Aile gelirine göre belirlenen, sabit düşük ücretler (maksimum yıllık yaklaşık 1,500 USD)
İsveç’te çocuklar için kreş ve gündüz bakım hizmetleri sunulmaktadır. Ailelerin gelirine göre belirlenen bu hizmetlerin maliyeti çok düşük tutulur. Aylık ödeme aile başına belirli bir tavanla sınırlıdır.
5. Ücretsiz Eğitim ve Sağlık Hizmetleri:
Ödeme Süresi: Sürekli (devlet hizmeti olarak)
Eğitim: Devlet okulları tüm çocuklar için ücretsizdir. Ayrıca ders kitapları, okul malzemeleri ve öğle yemeği de ücretsiz sağlanır.
Sağlık Hizmetleri: Çocuklar için sağlık hizmetleri tamamen ücretsizdir. 18 yaşına kadar tüm sağlık, diş ve göz kontrolleri dahil devlet tarafından karşılanır.
6. Kira Yardımı (Bostadsbidrag):
Ödeme Süresi: Aylık (gelir durumu ve çocuk sayısına göre)
Miktar: Ailedeki çocuk sayısı ve gelire göre değişir. Aylık yaklaşık 1,300 SEK - 3,500 SEK (yaklaşık 117 - 315 USD)
Düşük gelirli aileler için, ev kirasının bir kısmı devlet tarafından karşılanabilir. Bu yardım, ailenin gelirine ve sahip oldukları çocuk sayısına göre hesaplanır.
7. Ücretsiz Ebeveyn Danışmanlığı ve Psikolojik Destek:
Ödeme Süresi: Sürekli
Ailelere ebeveynlik konusunda ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sağlanır. Ayrıca çocukların psikolojik sağlığı için gerekli tedaviler de ücretsizdir.
İsveç, çocuk refahını destekleyen kapsamlı bir sosyal sistem sunarak ailelerin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmeyi ve çocukların sağlıklı bir ortamda büyümelerini sağlamayı hedeflemektedir. Bu yardımlar, ülkede yüksek yaşam standartlarını korumaya yardımcı olmakta ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmektedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X