Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (824. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.657
Cevap
399
Favori
963.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 26 yaşında doktor aynı hastanede tanıştığı doktorla kıskançlık krizi yüzünden tartıştı adam kendini 6.kattan attı doktor kariyeri olan biri .

Evliliğin neresi güzel abi ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Milyon TL borca giriyorlar sonra o borcu odeyemiyorlar
    Şiddetli geçimsizlik başlıyor aldatmalar falan derken en sonunda bosaniyorlar
    Birde nafaka sorunu var yani bu ülkede evlensen neresinden tutsan elinde kalıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yürek yemişler" diyoruz hocam biz o arkadaşlara.

• Değerli arkadaşlar evlenirken yapılan en büyük hata yaşıtınız ile evlenmektir size önerim ya kendinizden yaş olarak en azından 5 yaş bana göre on yaş genç bir kadın tercih edin veya çok aşıksanız evlilik terapisi ni muhakkak deneyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mydonose_2 kullanıcısına yanıt

kesinlikle katılıyorum.1 sebep bencede maddiyat

• Catcheee C kullanıcısına yanıt

psikolojisi bozukmuş demekki.bu sebep olmasa başka bir sebebten atardı kendini.zaten ülkenin yarısı ilaç kullanıyor diğerlerininde pskolojisi bozuk gülen yok sokakta.memketin psikolojisi mutluluğu gitti.bekarlarda mutsuz mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 6 Ekim 2024; 15:51:37 >

Allah razı olsun hocam. Evli olup olmadığını bilmiyordum hocam :) Ama dediğiniz lafı Allah kimseye yaşatmasın. Bir kadının ya da erkeğin evden o ya da bu nedenle bırakıp gitmesi çok kötü bir durum olduğunu sağdan soldan duyarak ya da görerek biliyorum.

Kesinlikle size katılıyorum hocam. Ben de birilerinin vesilesi ile eşimle tanışıp evlendim. Özellikle şu dönemde birileri vasıtası ile tanışıp evlenen çevremde çok. Mesela eşim 2 arkadaşıma vesile olup arkadaşları ile tanıştırıp evlenmelerine vesile oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mydonose_2

Allah razı olsun hocam. Evli olup olmadığını bilmiyordum hocam :) Ama dediğiniz lafı Allah kimseye yaşatmasın. Bir kadının ya da erkeğin evden o ya da bu nedenle bırakıp gitmesi çok kötü bir durum olduğunu sağdan soldan duyarak ya da görerek biliyorum.

Kesinlikle size katılıyorum hocam. Ben de birilerinin vesilesi ile eşimle tanışıp evlendim. Özellikle şu dönemde birileri vasıtası ile tanışıp evlenen çevremde çok. Mesela eşim 2 arkadaşıma vesile olup arkadaşları ile tanıştırıp evlenmelerine vesile oldu.

Hocam zaten öyle olur tanışmalar ,40 yaşındayım bu saatten sonra,elimde kağıda yazılı numara ilemi gezeyim ve artık kadınlar haklı olarak herkesten korkuyo hocam ,bende rahat olamıyorum o kadar şerefsiz,tacizci varki ben bile artık başımı öne eğip gidiyorum bu ortamda kimle nasıl tanışayım .

Benim kimsem yok annem hariç,bak benim gibi yalnız kalsın çoğu insan inan ya canına kıyar ya kafayı yer ,bi TikTok femomeni intihar etti ,kız bebek gibi ,maddi durumu iyi sadece yalnız kaldı bi kaç ay ,ben 35 yıldır yalnızım .

Hayatıma giren oluyo ama takılıyoruz öyle o kadar ,milletin çevresi geniş normal şartlarda yüzüne bakmayacak bi kadın akrabası ,çevresi sayesinde onla oluyo gelip burda ahkam kesiyo kızı etkileme yok ,yetenek yok sadece şansı var ?

Bizim işyerinde ailesi çok geniş bi arkadaş var adam evlenmek istiyorum dedi iki günde kız buldular :)) bide ben kimseye bana bunu bulun diyemem sevmiyorum .

Ne yaparsam kendim yapıyorum hayatım güzel ,çok şükür iş ev arkadaşlar falan ama benim gibi bi gün bile yalnız yaşayamayacak adamlar ahkam kesmesin yeter bana.

• Ülkelere göre dogum oranlari 2022 ve 2023 verileri

Türkiyede dogum orani bazi bati avrupa ülkelerinin bile gerisine düsmüs

1-Fransa 1,84

2-Birlesik krallik 1,56

3-İsvec 1,53

4-Danimarka 1,55

5-Türkiye 1,51

6-Belcika 1,47

7-Hollanda 1,40

8-Norvec 1,41

9-Almanya 1,35

10-İsvicre 1,33

11-Avusturya 1,32

12-Polonya 1,29

13-İtalya 1,29

14-Litvanya 1,27

15-İspanya 1,16

bu mantalitede uzun, mutluluğu belirtmiyorum, evlilikleri görsen güzel bişey diyeceksin. değerlendirmen yanlış. önerim ise evlenme  

• Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt
    Forumda bunun geniş çaplı bir tartışma konusu da vardı. Gerçek şu ki bu verilere göre bir ulus/nesil gerçek anlamda çöküyor, siliniyor, yerine beşer yedişer doğuran Suri ve Afganlar geliyor ne yazık ki.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Hocam şuan çevremde evlenenden çok boşanan mevcut... Daha 2 ay önce düğünü olan bir çift tanıdık dün boşandı mesala... Artık kimse evlenmek istemiyor.. Eskiden insanlar aracı olur birbirini tanıyan bilen insanlar evlenirdi şimdiler de o da yok artık... Kimse kimseye ne kefil oluyor ne de aracı oluyor... Evlenme oranları gitgide düşecektir. Aynı zamanda genç nüfus da azalacak ve arkadan yeni nesil gelmeyecek...

Mesala bende bekarım zamanında nişanlı dan ayrıldım. Aileler yüzünden ayrılmak zorunda kaldık.. Biraz da büyükler hâlâ eski kafadan gittiği için yeni nesil evlenmiyor.. Yıllardır annemin bir sözü var gelinimi ben seçeceğim ben beğeneceğim benim beğendiğim ile evleneceksiniz der dururdu... Artık yaşım 40 oldu ve artık bu söylemleri bitti. Annem sandı ki herkes aracı olur iyi güzel kızları tavsiye eder aralarından seçer oğlumu evlendiririm... Ama olmadı kimse tavsiye etmedi aracı olmadı herkes kaçtı deyim yerindeyse... Kendi sevdiğim insanı da ailem kendi bulduğum sevdiğim için istemedi... Sonuçta bekar kaldım. Hayatta mutsuz muyum? Hayır mutsuz değilim. Belki böylesi daha hayırlı oldu. Aile neslini benden taraf devam ettirmeyecek. Bu dünyaya yalnız geldik yalnız yaşayıp yalnız öleceğiz ama enazindan kaliteli bir hayat yaşamaya çalışıyorum elimden geldiğince... Birde biz böyleysek bizden sonraki nesil nasıl olacak acaba? Allah şimdiden yardımcıları olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U&S -- 11 Ekim 2024; 12:36:49 >

• Evet katılıyorum, ama 2 ay önce evlenip düğün yapıp hemen boşanılmıyor malasef. Çekişmeli veya anlaşmalı boşanma olur.

Çekişmeli boşanmalar yıllar sürüyor benimki 6 sene sürdü, anlaşmalı olması en az 6 ay sürer ve en az 1 sene evli kalınma şartı var yoksa çekişmeliye döner.

Şuan mahkemeler çok kalabalık istanbul için iki celse arasında 6 ay var. 8-15 celse sürüyor düşün, binlerce kişinin boşanma ve velayet davaları var, mahkeme kapılarında sürünüyor.

Evlenmek 1-2 hafta, boşanma 3-6 sene.

• Hocam bi yurt dışı turuna çıkın, Endonezya falan

yabancı gelin alanlar mutlu gibiler :)

• Şu konuya yazılan saçma mesajları okuyun ve görün bu toplumun neden çağa ayak uyduramadığını
    Evlilik dışı cinsel ilişkiye daha halen ayıp gözüyle bakılıyor

https://forum.donanimhaber.com/asiri-muhafazakarlarin-zinayi-yasaklatma-planlari--159760338

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 12 Ekim 2024; 0:21:58 >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

onlar evlatları için "baba" figürünün evde çok önemli bir yeri olduğunu düşünürler

• quote:

Orijinalden alıntı: U&S

Hocam şuan çevremde evlenenden çok boşanan mevcut... Daha 2 ay önce düğünü olan bir çift tanıdık dün boşandı mesala... Artık kimse evlenmek istemiyor.. Eskiden insanlar aracı olur birbirini tanıyan bilen insanlar evlenirdi şimdiler de o da yok artık... Kimse kimseye ne kefil oluyor ne de aracı oluyor... Evlenme oranları gitgide düşecektir. Aynı zamanda genç nüfus da azalacak ve arkadan yeni nesil gelmeyecek...

Mesala bende bekarım zamanında nişanlı dan ayrıldım. Aileler yüzünden ayrılmak zorunda kaldık.. Biraz da büyükler hâlâ eski kafadan gittiği için yeni nesil evlenmiyor.. Yıllardır annemin bir sözü var gelinimi ben seçeceğim ben beğeneceğim benim beğendiğim ile evleneceksiniz der dururdu... Artık yaşım 40 oldu ve artık bu söylemleri bitti. Annem sandı ki herkes aracı olur iyi güzel kızları tavsiye eder aralarından seçer oğlumu evlendiririm... Ama olmadı kimse tavsiye etmedi aracı olmadı herkes kaçtı deyim yerindeyse... Kendi sevdiğim insanı da ailem kendi bulduğum sevdiğim için istemedi... Sonuçta bekar kaldım. Hayatta mutsuz muyum? Hayır mutsuz değilim. Belki böylesi daha hayırlı oldu. Aile neslini benden taraf devam ettirmeyecek. Bu dünyaya yalnız geldik yalnız yaşayıp yalnız öleceğiz ama enazindan kaliteli bir hayat yaşamaya çalışıyorum elimden geldiğince... Birde biz böyleysek bizden sonraki nesil nasıl olacak acaba? Allah şimdiden yardımcıları olsun...

Hocam ben yazdım sandım bi an benim ailemde öyleydi ,yaşım 20 di sevdiğim vardı ,ayrıldık ailem gençsin bulunur ,evlilik kolay o bu dedi bi baktım 40 a gelmişim.

40 dan sonra zaten sen bi düzen kuruyorsun ve cidden gözün açılıyo 25 28 yaşında evlenmek kolay çünkü seçenek çok hocam,bizim yaş gurubunda 20 ler bize küçük,30 lar çoğu evli ,40 lar psikolojileri bozuk :)

Ve cidden o heves yok halen bana hemen evlen yaş geçiyo diyen var abi araba yarışındamıyım bu ne ya geçerse geçsin ne yapalım.Ve bi kadında herseye dikkat ediyorsun artık.

Sende haklısın. İnsan belli bir yaştan sonra kimseyi istemiyor. Olmasa kaç yazar diyor. Evlilik işleri 20'li yaşlarda ve en geç 30-33 falan. Sonrası olmuyor. 30 kişiyle çıkmış gezmiş hatta evlenip boşanmış arızalı biriyle neden evlenilsin ki? Dertsiz başına dert açmaktan başka birşey değil.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Kesinlikle hocam. İşin kötü tarafı o 30 kişinin ne kadar kötü özelliği varsa genetik olarak alıyorlar.

• Ülke entrikalar ülkesine dönmüş... Tv de gördüm adamın karısı 2 çocuğunu bırakıp başka bir adama kaçmış. Kaçtığı adam 2 çocuklu evli ve aynı zamanda kaçtığı adam bu kaçan kadının arkadaşını hamile bırakmış... 😂 Türkiyede ki evlilikleri görüyoruz böylece gelde evlen... Şu olaydan enaz 15 bölümlük dizi çıkar 🙃

• 
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.