< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (823. sayfa)
-
-
merhaba. Çok şükür iyiyim. Sen nasılsın?
Aynen dediğin gibi, 18 yıldır evliyim, sorumluluklara devam.
2 oğlum var, 4 kişilik çekirdek ailemle hayat mücadelesi.
her geçen yıl şartlar ağırlaşıyor, hem maddi hem manevi anlamda. Çok şükür bir şikayetim yok.
Ama ülke şartları insanlara hayatı zorlaştırmaktan öte gitmiyor. Evli bekar fark etmez, yaşanmaz bir hal alıyor.
çok farklı sorunlar var, her geçen gün bu sorunlar büyüyor. Tıpkı kart topu gibi, yuvarlandıkça büyüyor.
Şu ortamda evlenmek, çocuk yapmak gerçekten çok zor. Hem maddi hem manevi zor. İnsanlar garipleşti, kimse kimseye güvenemiyor. Haklılarda.
ırklar karıştı. ahlak kavramı bitti. kimin eli kimin cebinde belli değil.
-
İyiyim hocam saolun,hep mutlu olun ☺️☺️❤️ valla ben bekarım yaşarken çok zorlanıyorum,aslında evlilikte iki kişi çalışıp ,destek oluyorsa her konuda bence bekarlıktan daha rahat.quote:
Orijinalden alıntı: mr.isson76merhaba. Çok şükür iyiyim. Sen nasılsın?
Aynen dediğin gibi, 18 yıldır evliyim, sorumluluklara devam.
2 oğlum var, 4 kişilik çekirdek ailemle hayat mücadelesi.
her geçen yıl şartlar ağırlaşıyor, hem maddi hem manevi anlamda. Çok şükür bir şikayetim yok.
Ama ülke şartları insanlara hayatı zorlaştırmaktan öte gitmiyor. Evli bekar fark etmez, yaşanmaz bir hal alıyor.
çok farklı sorunlar var, her geçen gün bu sorunlar büyüyor. Tıpkı kart topu gibi, yuvarlandıkça büyüyor.
Şu ortamda evlenmek, çocuk yapmak gerçekten çok zor. Hem maddi hem manevi zor. İnsanlar garipleşti, kimse kimseye güvenemiyor. Haklılarda.
ırklar karıştı. ahlak kavramı bitti. kimin eli kimin cebinde belli değil.
Yaş 40 oldu,bazen düşünüyorum evlensem artık diye çünkü o hız artık bitti hocam işten çıkıyorum eve gidiyorum bi baktım bi ara evli insanlar gibiyim :)) hayatım monoton ama birini tanımakta ,hiç tahammülüm yok zaten doğru düzgün biride denk gelmiyor oda var şans yani ,bi yandan rahatım diyorum bi yandan hayat arkadaşı diyorum ,arada kaldım aslında
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bugün benim iş bitti destek olan herkese teşekkür ederim hakimin karşısında son saniyeye kadar ulan acaba doğru olan bu mu diye trilyonlarca ihtimalin yaşanmışlıkların kafadan geçmesi değişikti yeniden evlenir miyim bilmem kadınlara evinin hanımı olmak dışarıda onlarca kişiyle ve durumla uğraşmaktan daha kolay geliyor kırk yaşına gelince de evli çocuklu insanlara özeniyor garip varlıklar böyle olmasını istemezdim her şeyi yaptığım için mahkeme salonunda kabul ediyorum demekten başka bir şey diyemedim herkesin hakkında hayırlısı tekrar akıl veren herkese teşekkürler çok yardımınız oldu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dünya tersine mi dönmeye başladı hocam sne evliliği savunur olmuşsun :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
teşekkürler. İnşallah sizde ömür boyu mutlu ve huzurlu olursun.
Günümüzde bir çok insan sizinle ortak duygularda, arafta kalmış. Evliliğin olumlu yanları kadar riskleri de mevcut. Her evlilik huzur ve mutluluk vermez.
İnşallah bir gün doğru insanı bulur ve yuvanızı kurabilirsiniz.
Ben çok aktif biri değilim, evli yada bekar olmam yaşantımı etkilemez. Evli olunca eşim ve çocuklarımla gezmek keyif veriyor. Yazları 1-2 ay eşim memleketine gidiyor. O süreçte evden çıkmıyorum.
-
İkiniz için de hayırlısı olsun. Evlilik iki taraf için de fedakarlık, sorumluluk ve saygı gerektiren bir kurum. Bireylerin birisi bu kuralları ihlal ederse kurumun temeli çatlar.
Aşk ve sevgiden öte saygı ve fedakarlık gerekir. Bazen erkek bazen bayan fedakar olacak.
-
Önceden yazmıştım, yine yazıyorum:
İçten içe evlenmek istediğini bütün forum biliyor. Seni yoklayan o şüpheler doğru mu, haklı mı diyerek duymak istediklerini duymak için o konuları açıyorsun.
Şunu bil ki aklı başında bir kadın senin gibi biriyle beraber olmaz. Bu saatten sonra beraber olacağın tipler senin gibi kimseyi beğenmemiş, burnundan kıl aldırmamış ama bundan pişman olmuş olan vb. tipler. Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu anlayacağın.
Mutlu olmayacaksın. Bir ömür keşke'lerle, acabalarla yaşayacaksın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Burası karışır vaziyet alalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hazırmısınız ?quote:
Orijinalden alıntı: Abba severBurası karışır vaziyet alalım.
Bütün forum işi gücü bırakmış benim evlilik istediğimimi düşünüyor o zaman ne mutlu ,ne kadar önem veriliyo bana görüyon :)quote:
Orijinalden alıntı: Leon FR
Önceden yazmıştım, yine yazıyorum:
İçten içe evlenmek istediğini bütün forum biliyor. Seni yoklayan o şüpheler doğru mu, haklı mı diyerek duymak istediklerini duymak için o konuları açıyorsun.
Şunu bil ki aklı başında bir kadın senin gibi biriyle beraber olmaz. Bu saatten sonra beraber olacağın tipler senin gibi kimseyi beğenmemiş, burnundan kıl aldırmamış ama bundan pişman olmuş olan vb. tipler. Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu anlayacağın.
Mutlu olmayacaksın. Bir ömür keşke'lerle, acabalarla yaşayacaksın.
Ben Almanya yasa İngiltere de yaşasam ,aklıma bile gelmez ben evlenmek istediğimi söylemedim,toplum benim evlenmek istediğimi söylememi ,düşünmemi istiyor ,toplum yada elalem dedikleri kim işte sensin o ?
Yarın evlensem nolacak ,tüm herseyi başarmışmı olacam ,pahalılıktan ,milletin anası ağlamış üçüncü dünya savaşı çıkacak halen evlilik deniyo :)
Valla her hafta sonu ev kız dolu ama senin yaran fazla olduğuna göre sanırım karın seni terketti :) en yakın arkadaşlarımdan birinin eşi adamı evinde aldattı al sana evlilik :)
-
Kimsenin umrunda değilsin, burası halka açık bir forum, herkes düşüncesini belirtmekte serbest. Bundan zaten bir anlam çıkarıyorsan vahim haldesin.
Yine söylüyorum, yolda görsem selam dahi vereceğim bir tıp değilsin. Kendini nimetten sayma.
Ben evlen mi diyorum sana? Kendi ve benim yazdıklarımızı okur musun? Evlenmeyi düşünen sensin, olay bana nasıl geldi?
Akşam eve gidip kanepede malak gibi yatıyorsun, ne kızı, ne hali? Öyle bir durum varsa atsana foto, partili, kızlı şekilde. Gerçi ona da güvenmemek gerek, parayla falan tutarsın, gerek yok.
Yaram falan olduğu yok, gayet rahatım ben ancak senin yaran var, belli. Evli değilim, evliliğe öcüymüş gibi de yaklaşmıyorum. Zamanı gelince yapılır. Ancak kötülemek doğru değil. Annen baban evli olmasa sen nasıl dünyaya gelecektin? Önce bunu sor kendine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 3 Ekim 2024; 12:26:54 >
Beni görebilecek mertebeye ulaşamazsın zaten ama belli karın seni bırakıp gitmiş ,hormonlar tavan ve kimseyi bulamadığın için sinirini burdan atıyorsun beni görsen elin ayağın titrer ;)quote:
Orijinalden alıntı: Leon FR
Kimsenin umrunda değilsin, burası halka açık bir forum, herkes düşüncesini belirtmekte serbest. Bundan zaten bir anlam çıkarıyorsan vahim haldesin.
Yine söylüyorum, yolda görsem selam dahi vereceğim bir tıp değilsin. Kendini nimetten sayma.
Ben evlen mi diyorum sana? Kendi ve benim yazdıklarımızı okur musun? Evlenmeyi düşünen sensin, olay bana nasıl geldi?
Akşam eve gidip kanepede malak gibi yatıyorsun, ne kızı, ne hali? Öyle bir durum varsa atsana foto, partili, kızlı şekilde. Gerçi ona da güvenmemek gerek, parayla falan tutarsın, gerek yok.
Yaram falan olduğu yok, gayet rahatım ben ancak senin yaran var, belli. Evli değilim, evliliğe öcüymüş gibi de yaklaşmıyorum. Zamanı gelince yapılır. Ancak kötülemek doğru değil. Annen baban evli olmasa sen nasıl dünyaya gelecektin? Önce bunu sor kendine.
Lisede dalga geçilen adam gelmiş bana öğüt veriyo :)
-
Bunu evliliğe karşı olduğum için demiyorum ama evlilik bana sahtekarlık gibi geliyo ,içsel ,şeffaf değil şu yukardaki elalem dediğimiz adamlar sussun diye yapılan bi eylem.
Neden mi sahtekarlık çünkü boşanıyorsun bi hatada aslında bi bütünlük yok .
Evlilik güzel mi daha geçen gün bi kadın sevgilisiyle bir olup ,kocasını şarj kablosuyla boğdu ,iş hayatında görüyorum aldatan aldatana .daha bu sabah bu forumda bi arkadaş boşandı ,
Benim gibi malak malak yatıp evlenmeseydi o ölen adam şu an hayattaydı.
Öncelikle yıllardır bu konuyu takip eder, okurum. Bekarken başladım okumaya şimdi evliyim ve 2 yaşında kızım var. Allah isteyen herkese evlilik ve evlat nasip etsin.
Sizin yazdıklarınızı da takip ediyorum hocam. Bazen hak verip bazen de haksız buluyordum ama yukarıda yazdığınız bir cümle beni buraya ilk mesaj atmama sebep oldu.
Yukarıdaki arkadaşı tanımam etmem ama karın sizi bırakıp gitmiş demek ayıp olmuş biraz. Dediğim gibi sizi de yukarıdaki arkadaşı da tanımam etmem ama evli biri olarak bu cümleyi kendime söylendiğini düşününce çok ağır bir itham olarak algıladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonose_2 -- 4 Ekim 2024; 9:2:58 > -
Bana kalırsa bu belirsizlikte evlilik çok korkunç birşey
Kesinlikle düşünmüyorum
millet 2, ye 3, ye 4.ye evleniyor.hala burada evlenmeyin diyen var. burayla normal hayatın alakası yok.zaten 3-5 kişiler evlenmek istemeyen.millet çatır çatır evleniyor.gerci buradaki evlenmek istemeyenlerde evlenmek istiyor ama maddiyattan ve hep özgür yaşam istediği için evlenemiyorlar.yada evlenecek bir bayan bulamıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 4 Ekim 2024; 10:33:26 > -
Hocam şahsi düşüncem evlenmek istemeyenlerin en büyük nedeni maddiyat. Bugün 3+1 evi eşya ile doldurmak yaklaşık 700 - 800 bin lira. Altınları saymıyorum bile. 100 gram altın 300 bin lira. Kabataslak ortalama 1- 1,5 milyonu buluyor. Kimse bu borç altına girmek istemiyor.
-
Allah mesut etsin 🫶🏻 hep mutlu olun hocam o arkadaş evli değil ondan böyle yazdım zaten :)quote:
Orijinalden alıntı: mydonose_2Öncelikle yıllardır bu konuyu takip eder, okurum. Bekarken başladım okumaya şimdi evliyim ve 2 yaşında kızım var. Allah isteyen herkese evlilik ve evlat nasip etsin.
Sizin yazdıklarınızı da takip ediyorum hocam. Bazen hak verip bazen de haksız buluyordum ama yukarıda yazdığınız bir cümle beni buraya ilk mesaj atmama sebep oldu.
Yukarıdaki arkadaşı tanımam etmem ama karın sizi bırakıp gitmiş demek ayıp olmuş biraz. Dediğim gibi sizi de yukarıdaki arkadaşı da tanımam etmem ama evli biri olarak bu cümleyi kendime söylendiğini düşününce çok ağır bir itham olarak algıladım.
Belki ironide yapıyordur aslında gereksiz tepki verdim doğru ama hocam ilk o arkadaş mesaj attı bide şöyle düşünün çok şükür yamuk yumul değilim ,işim gücümde var durumum orta diyebilirim ama bana karşı bu yaştan sonra kimse gelmez,yok aylak aylak oturursun fln hakaretler.
Bizim toplum konuşmayı sever,evlen ,zina yapma aile kur ama hep laf belki karışma çıkmadı belki ailem geniş değil,görücüde bulamıyorum .
Peygamber efendimiz buyurdu ;Müslüman Müslüman kardeşine aile kurmasına vesile olun diye buyurdu ,40 yaşındayım hastanede çalışıyorum ,evime bağlı biriyim ailem emekli öğretmen ev bana ait çok şükür .
Koskoca ülke beni evlendiremiyomu ? Belki bulamadım belki utangacım ağa ? Belki şansızım herkes konuşuyor ama icraat yap desek kefil olan yok ama konuşmaya gelince evlen zina yapma 40 yaşındayım insanım ,bende istiyorum ne yapayım kesip kedileremi atayım ?
Müminler bile iki üç kadınla evleniyo benim günahım ne ? Ama maşallaj eleştirmeye geldimi milletimiz efsane:))
-
Bu zamanda evlenmek isteyen kişi kesinlikle psikiyatride tedavi olmalı... Evlilikleri görüyoruz aldatanlar ihanet edenler kaçanlar birbirini öldürenler vs... Birde bunları yaşamadan düğün adı altında milyon TL harcayıp borca girmek de cabası... Kesinlikle bu zamanda evlenilmez en güzeli yalnız yaşamak kafan rahat her isteğini yaparsın...
“Ahir zamanda insanların en hayırlıları evlenmeyenler, evlenmeyenler içinde çocuğu olmayanlar, çocuğu olanlar içinde de az çocuğu olanlar olarak hadiste rivayet edilmektedir.”
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X