Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (829. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.648
Cevap
399
Favori
962.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 827828829830831
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocuklu Aileleri teşvik eden ve Ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçlayan Ülkeler ve Ödeme miktarları konusuna davetlisiniz.

https://forum.donanimhaber.com/cocuklu-aileleri-tesvik-eden-ve-ailelerin-yukunu-hafifletmeyi-amaclayan-ulkeler-ve-miktarlari--160095480

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt
    Çünkü cahillik var ve tek gizli amaç sınırları çizilmiş bir hayatta döngünün düzenin devamını sağlamak, dikte edilen şey "hadi lan boş yapma vajina ısıt çocuk çıkar uğraştırma bizi" tarzı b*ktan bir yaşam, diğer tüm yollar devrim dahil kapalı (eskort ile yatmayı kabul etmiyorum zaten), üstüne üstlük bir de çekişmeli boşanma gibi konularda tarafların takındığı tavırlar ülkenin ve coğrafyanın tüm pisliğini gözler önüne seriyor kimsede vizyon yok, bu durumun kendiliğinden oluştuğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, konuşulmayan derin mevzularda işlenen insanlık suçlarının sorumlularının çok ağır bedel ödemesi gerekiyor, adalet kavramını artık aramıyoruz bile ve inanın evlilik var evlilik var bunu da unutmayın...

Ben asla evlenmek istemiyorum, yurtdışında yaşasam bile istemem çünkü kadınlarla erkeklerin aralarındaki farklar evlilikle aşılacak kadar basit değil ama mesela kardeşimi şu an bıraksam ben tasvip etmesem bile çok uygunsuz biriyle dahi evlenebilecek kafa yapısında. Bu konuda bazı insanlar cahilliği aşıp gerçekleri görüp o kadar güzel yorumlar yapabiliyorlar ki aşık oluyorum; kimisi sanane sen ne karışıyon erkek o sana mı soracak diyor (gençken ezikken yoklardı) 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ kimisi sana hayrı dokunmuyorsa iyi evlilik yapamayacaksa da (millete akrabalarınız gibi malı mülkü yedirecekse de) sıfırlansın her şeyi size bıraksın sal o zaman bakalım seveni olur mu ki diyorlar ki of diyeyim şöyle özetleyim aşktan poposu bedeninden ayrılır yere düşer ki zaten böylesine ahlaksız maddiyatçı bir teklifi asla kabul etmem. İstemediğim bir yengenin annemden ve benden izler taşıyan çocuğu sevmesini veya kadın tarafından birilerinin kokmuş ayaklarını çocuğa soktuklarını görmeye dayanamam tam cinnetlik (bakın mesela müslümanlık için zorla maymunlarla evlendirilme dini diyen de var 🤮🤮🤮), kültür farklarımız bırakın aile dışını aile içinde bile oldukça değişikken çağ çok değişmişken evliliğin düzmece olduğu gerçeği kabak gibi ortaya çıkıyor...

Başımızdaki pisliklere fedai yetiştiriyoruz ve inanın fark etmeseniz de (ki biz her hücremize kadar fark ediyoruz) her şeyi toplumu karanlığa boğmak için insanlığa düşman bir tutumla dizayn ediyorlar. Evlenen de adam oldum zannetsin, Avrupalılar gibi gözü açık olanlar bir yerleriyle gülüyorlardır Orta Doğu'da olan bitene...

Benim annem evlendiği zaman kutsal bakire denilen tarzda gözü kapalı memur bir kadındı, babam da memur olan sade biriydi ama babamın kardeşi biraz sorunluydu bir hayat kadınına aşık olmuştu zar zor ayırmışlardı zaten 6 Şubat depreminde vefat etti, maddiyatları da çok kötüymüş. Şimdi kadersel Quantum değişikliği ile annesine çekmiş beni işsiz maddiyatsız bırakıp saflıktan amcası gibi enayi keriz formuna düşmesi olası kardeşimi şımarttıkça şımartıyorlar, evlilik pimi çekilmiş bir bombadır kimin bir yerinde patlayacağı belli değildir, ayağınızı denk almanızı tavsiye ederim. Örneğin okuduğum Anadolu Lisesi'nde bir kızı muzlu pastaya benzetirdim, kim bilir kimleri kakalıyorlar size ruhunuz duymuyor...

Ben bazen babama kızdığım zamanlar "Seninle basit bir kadın evlenir bir de o kadına baktığın için sana adam derler annem nasıl seni kabul etmiş anlayamıyorum, inanamıyorum" diyorum, etrafınızdaki devlet aygıtlarından Romalılar'dan dolayı sakın gaza gelmeyin hep mi onlar kazanır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba arkadaşlar bu konuyu 5 6 yıldır takip ederim belki daha fazladır. bende bir zamanlar bekardım şuan yabancı evliliği yaptım 1yılı aşkındır endonezyalı ile evliyim. size artılarını eksilerini anlatmaya çalışacağım ilk olarak inanılmaz derece pahalı bir olay. ilk evlenme maliyeti düşük gibi gözüksede türkler youtube videolarını izleyip 10 gram mehirle evleniyoruz gibi sansalarda inanılmaz pahalı bir olay. türkten pahalıya gelir. uçak biletleri orda konaklama yeme içme bir endonezyalı kızı düğünsüz getirmeniz 300bini geçer. bence cebinizde 500den aşağı bir para varsa oturun oturduğunuz yerde.

ev eşya etraf temizlik yönleri bence zayıf. yani bizim gibi çamaşır suyunu bilmem ne suyunu katıp sürmezler sağa sola. tozla yaşamaya alışın ölmeyecek şekilde temizlik yapıyorlar. ama bireysel olarak bizim kızlardan temizler gördüğüm diğer ailelerle görüşüyoruz onların eşlerinde de gördüğüm olay bu. kişisel temizlikleri daha iyi. dişleri elleri yıkamaları ellerinden her şey yenir.

paracı bir millet yani paranız biterse see u good bye basar giderler . onları mutlu etmeniz lazım türk kızıda aynı gerçi parasız adamı kim ne yapsın ama bu olay daha değişik çocuğu alıp gitse ne yapacaksın. alırım getiririm çamaşırımı yıkar evimde türk kadını gibi durur zorluklara savaşır derseniz bence demeyin.durmazlar sıfır paraları bile olsa elçilikleri iyi, ana erkil bir millet oldukları için gitmesine yardım ederler ben burda evlenirken bile kendi dillerinde 10 20 dk çene çaldılar bana bakıp bakıp .

fakir bir millet oldukları için evlenirken adını koyun ailenize destek çıkacak mıyız diye sorun bu işi taa oraya gitmeden halledin.çünkü orda işe giren adam bile 4bin tl falan alıyor sana ufak gibi gözükebilir aşıksındır tamam dersin ailene ufaktan destek çıkarız ara sıra dersin sonra komple sana kaçar. sonra bir bakarsın yıl sonu 80 90 bin para gitmiş sadece ailesine falan huzur kaçmasın destek köstek olayına. bu endonezyalıların çoğunda 3 karı var hepsinde en az 8 15 çocuk var ama hiçbiri anasına danasına bakmaz sana kalır olay. karında yarın hamile kalır aman delir mesin aman çocuk içerde yamulmasın ama sütü gitmesin diye mutlu edeyim derken bi bakarsın 80 bin gitmiş. yılda 80 binlik atın alsan 10yılda altın artması ile ev alırsın o paraya beleşten demek ki türk kızı ile evlenmek daha ucuz. çünkü izliyorum evlenen türklerin neredeyse hepsi para atıyor 2. karısının 20 yaşında ki ünide okuyan kazık kadar çocuklarına atanlar var. burs gibi her ay

eşinizin mutfağı farklı olduğu için her ay kargo çekmeniz lazım bu işi yapan endonezyalı kadınlar var bagaj hakkı satıyorlar sizin adınıza alışveriş yapıyorlar sostur ordaki ürünlerdir bunlarda hep bir ek masraf tabi ki. gerçi türkle evlensen yine gider ama bu ek bir masraf bunuda unutmayın gidip türk gibi nohut yemezler fasulye yemezler.

birde ben şunu gördüm bu halk fakir ama mutlu sosyal bir halk bunları alıp kuş gibi içeri tıkamazsın her dediğini yapsan gezdirip tozdursan bile eve girdiğinde gözleri dalıp dalıp gidecek memleket özlemi çekecekler.

birikim yapmayıda unutun 50 100 maaş alsan bile 1 yılda kaç para biriktirebilrisin kiradır mutfaktır dişinden tırnağından arttırsan 1 kere endonezyaya gitsen o parada gider en az 200bin gider o da en iyi ihtmalle. yani birikimi unutun yeni bir şey ev araba almayı unutun. ekonominizde bir karadelik olacak. biriktir biritiktir bi endoya git hepsi gider.

işin sonunda ben kimseye önermem iyiler haslar size iyi bakarlar ama ekonomik yönden tam bir enkazlar eviniz sizin bile olsa kirada bile olmasanız 30 40 bin maaşlarla zor memnun edersiniz. bu dediklerim genç kızlar için. 40 45 yaşında boşanmış bir teyze getirirseniz bilemem. türk ayarında bir sevgili yaparsanız olacaklar bunlar. birde adam gaddardır 5 senede bir gider dediğini yapmaz para harcamaz maliyet olmaz ama bu seferde bu kadın neden burda dursun orda sokakta tezgahta satış yapsa yine karnı doyar sana muhtaç olmaz yani.

birde kötü günler için kenarda bence 100 gram altının olması lazım anası danası babası ölünce uçurmak için. 20binlik bilet yarına alınca 40bin olur o kızları babası anası ölünce evde tutmazsın tüm bunları iyi düşünün benim fazla bir seçeneğim yoktu evlendim değişiklikte oldu heyacan geldi kötüleme amacım yoktur bilgi amaçlı yazdım ama önermem yani parayı seven biriyseniz uzak durun ben sevap olsun diye atıyorum koreliler gibi kız çocuğumda oldu akşam işten dönünce 4 5 saat oynuyorum her şeyi unutuyorum 10 seneye kademe falan çıkar oraya yerleşirim emekli olup. ama 25 yaşında evlenirseniz o ömür bence geçmez. ben mutluyum seviyorum ama düşünüyorum genç olsam birikimim evim arabam olmasa param olmasa ne olurdu zor yani. evlenirken ben 39 yengeniz 27 yaşındaydı kızımız şuan 4 ay olacak. her şey çok hızlı gelişti 1 yıl + bir kaç ayda bekarlıktan çocukluya geçtim 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 3 Aralık 2024; 10:7:38 >

• ugrelll kullanıcısına yanıt

Hocam ne yaptın sen :) bence biraz gaza gelmişsin gibi gördüm..dilerim mutluluğun daim olur.ama şu yazdıkların korku filmi fragmanı gibi geldi.

• klasik uyarımızı yapalım evlenmeyin evlendirmeyin  , hem erkekler hem kızlar için söylüyorum. kimden ne çıkacağını asla bilemiyorsunuz. Türkiye gibi ailelerin de evlendiği toplumlarda sorunlar daha büyük.

• ugrelll kullanıcısına yanıt

Çok faydalı bir yazı. Kültür farkını, mesafe farkını ve hayat standartlarını çok güzel özetlemişsiniz. Dışardan kız getiririm, bizim kızlardan iyi olur düşüncesine ekonomik açıdan bakmak için güzel bir yaklaşım.

Evlilik mecburi değil gibi görenler olacaktır muhakkak. Ancak evlenmeden de olmuyor arkadaşlar. Herkesin kendine göre açıklamaları olabilir. Ben olaya aşk, sevgi, saygı olayının dışında HUZUR olarak bakıyorum. Biriyle evleneceğinizde size huzur vereceğini düşünüyorsanız evlenin. Huzursuz olacağınız bir evlilikte aşk, sevgi, saygı bir önem arz etmiyor.

“Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması, aranızda sevgi ve merhamet var etmesi Allah'ın varlığının ve kudretinin delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.” Rûm, 30/21.

• miroglu6 M kullanıcısına yanıt

Evlenmeden olmuyor? Bu bence bir iç güdü/kültür. Günümüzde gerçeliliği pek yok.

• iş erinde bir arkadaşım nişanlandı. gelinlik baktılar, fiyatı 58.000 TL. ben araba alırken 40.000 tl kredi çekmiştim 2 sene önce.

• ONY86 kullanıcısına yanıt

Gelinlik kadar fiyatı saçma bir ürün yok desem yalan olmaz. Sıfır alsan dünya para ki tek sefer giyip sonra evin en ücra yerine atıyorsun. Kiralasan yine dünya para veriyorsun. İşin özeti güzel para var  

• Herkese merhaba halen bekar ve özgürüm gelinliğe 50 bin verecek kadar deli değilim :) zaten evlensem öyle düşünmeyen kızla evlenirim yaş gelmiş 40 a para seremem valla ama ülkemizde çürümeye yüz tutmuş 50 yaşındaki kadınlar bile havalı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben sağlıkçıyım tanıdığım doktor var adamın geliri 200 bine yakın,genç biri bi kez evlenip boşanmış hemen tekrar evlendi ben bunu anlamıyorum bi defa yaşadın hayatını yaşasana ,paran var gençsin .

Demek fıtrat meselesi bazı insanlar 10 dk bile yalnız yaşayamıyor hayatımda hiç yalnızlıktan korkmadım en büyük gücüm bu korkmamak

• ONY86 kullanıcısına yanıt

İç güdü değilde inanç meselesi. Günümüzde geçerliliğini yitiriyor malesef. Bende erken evlenmedim. Benim düşüncem bu şekilde. Tabii herkesin düşüncesine saygı duyuyorum.

• Catcheee C kullanıcısına yanıt
    Ya dostum erkeklerin sorunu yalnızlıktan korkmak değil zaten.Sende iyice kendini arşi alaya çıkardın evlenmeyin diye.Serkan keskin ve ali atay bile evlenmenin neler getirdiği ile alakalı şeylerden bahsetti bugün ve bu adamlar bu durumları yalayıp yutmuş adamlar.Kendini kandırma.Evlenmek zor hepimiz biliyoruz zaten.Hayat böyle çalışmıyor ama.Bunu bilesin.Kimse yüzde 100 doğru insanı bulamiycak bunu bilimsel olarak biliyoruz zaten.Bu mücadele şekli hayat ile ilgili.İster gir bu mücadeleye ister girme.Karar senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ICES NMB

Ya dostum erkeklerin sorunu yalnızlıktan korkmak değil zaten.Sende iyice kendini arşi alaya çıkardın evlenmeyin diye.Serkan keskin ve ali atay bile evlenmenin neler getirdiği ile alakalı şeylerden bahsetti bugün ve bu adamlar bu durumları yalayıp yutmuş adamlar.Kendini kandırma.Evlenmek zor hepimiz biliyoruz zaten.Hayat böyle çalışmıyor ama.Bunu bilesin.Kimse yüzde 100 doğru insanı bulamiycak bunu bilimsel olarak biliyoruz zaten.Bu mücadele şekli hayat ile ilgili.İster gir bu mücadeleye ister girme.Karar senin.
    Bu evlilik merakı nedir a yarın Sibel’le evlendim nolacak ?? Evlenen arkadaşlarımın hepsi sürünüyor ve hepsi bekarken BMW ile gezen adamlardı,ülkenin yüzde 90 ı özelde çalışıyor yarın pat diye işten çıkabilirsin ne gerek var :) tamam hersey güzelde gidebilir ama gerek yok.

Okan Bayülgen,Cem Yılmaz Teoman bu adamları örnek al zeki insan yalnız yaşamayı bilen insandır.bugün tinderdan bi kızla buluşacam ne gerek var evlenmeye .

Sen Ali ataya ne bakıyon o boşanırsa verir parayı keyfine bakar peki gariban idris ne yapsın .

ŞU AN BİNLERCE NAFAKA ÖDEYEN,nafakasını sevgilisiyle yedi diye cinnet geçiren binlerce adamla dolu evlenmeseler kafaları rahattı.

• ICES NMB kullanıcısına yanıt

bana, benim sosyo-ekonomik çevremden örnekler ver. bu adamlar bize nazaran hayatta rahatlar. ben bu aya -30.000 tl ile girdim. nasıl çıkacak bu?

• ICES NMB kullanıcısına yanıt

Yaş 41 bekarım... 10 yıl önce nişanlımdan ayrıldım...Direkten döndüm yani... Şuan hayatımda mutluyum... Bazen diyorum ki Allah beni verdiğim sadakaların aldığım duaların yüzü suyu hürmetine beni bekar bıraktı diyorum... Hersey de vardır bir hayır... Evli olsam kimbilir nasıl bir hayatım olacaktı... Allah sağlık sıhhat versin gerisi boş...

• quote:

Orijinalden alıntı: U&S

Yaş 41 bekarım... 10 yıl önce nişanlımdan ayrıldım...Direkten döndüm yani... Şuan hayatımda mutluyum... Bazen diyorum ki Allah beni verdiğim sadakaların aldığım duaların yüzü suyu hürmetine beni bekar bıraktı diyorum... Hersey de vardır bir hayır... Evli olsam kimbilir nasıl bir hayatım olacaktı... Allah sağlık sıhhat versin gerisi boş...

Bizde evlenmek örf adet gibi bak iki ayağın olmasın 3 milyon borcun olsun yine biri çıkar sana evlen der :)) bi akrabam evlendi o dönem iki seçeneği vardı ya evlenecekti ,ya ev alacaktı evlenmeyi tercih etti şimdi göçebe gibi ordan oraya göçüyo :)

Ve bizim kadınların sevgisi gerçek sevgi değil ,çalıştığım yerde ne kadar kadın varsa hepsi çocuğum için yaşıyorum diyiyor bi kişide kocam için demedi denk gelmedim:))

Evli arkadaşlarım var adamlar evde oturamıyo neden söylim mi erkek adam evde oturmazmış yahu belki ben evde zaman geçirecem :)) kendi evimde oturamıyorum. Ama evlilik harika bişey yersen :)

• Evlilik bence kirayı peşin vermek,bekarlık kirayı taksit taksit vermektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

Evlilik bence kirayı peşin vermek,bekarlık kirayı taksit taksit vermektir.
    😲🤔

• Neyse beyler ben maruzatımı anlatamadım sizlere.Evlenmeyebilir takılabilirsiniz.Herkesin görüşüne saygım var.Sizin hayatlarınız.

• 
Sayfa: önceki 827828829830831
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.