Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (831. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.649
Cevap
399
Favori
963.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
401 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 829830831832833
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim milletimiz acından ölse yine evlenir ,halen aklım almıyo memurlar hadi iyiler yinede,özel sektörde çalışan bi erkeğin evlenme nedeni çok saçma.

Yarın işten çıkacan belki ve özel sektör berbat ,evliliği savunanları konuya bekliyorum benim evim var ,özeldeyim saçma sapan insanlarla uğraşıyorum ,neden evleneyim abi o strese gireyim.
  • Türkiye'nin doğurganlık oranı, Almanya ve Japonya'ya yaklaştı! Tepe taklak düşüyoruz. İyi seyirler.

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER
  • ercan_elo_bil kullanıcısına yanıt

özel değilse neyi anlaşamadınız

ben de doğru birini arıyorum ama yaş geçiyor

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

Standart sorunlar ;

1. Çok yalancı, doğru konuşmaz ve sen çok iyi kandırır.
    2. Aşırı dırdır. susmak bilmiyor ve hep beni yönetmek istiyor. erkeğin söz hakkı yok gibi.
    3. Aşırı kıskanç, çalıştığım şirkete gelip, sekreteri dövmeye çalıştı.

Sonunda boşanma davası actım kurtuldum.

• ekşi sözlük
    eski evliliklerin uzun sürmesi
    https://eksisozluk.com/entry/171314876

quote:

osmanlıda kocasını zehirle öldüren kadınları araştırın. anadolu'da çok yaygındı bu cinayet şekli. kadınlar zehirli yabani otları tanırdı. çeşitli iksirlerle tariflerle zehir hazırlar eşlerini öldürürdü. mutlu insan kocasını öldürür mü? tabii ki hayır. şimdi öldürmüyorlar nafakayla süründürüyorlar. ne güzel işte. erkekler de adam olsun karısına iyi davransın..

Bunu konuşan çok az kişi var; karanlıklarda ışıksızlıkta boğuluyoruz, sadece Müslüman veya Müslüman görünümlü Osmanlı halkında değil gizlice Roma Bizans zamanındaki geleneklerini devam ettiren pisliklerde de aynısı hatta fazlası var, İtalyan mafyasından babalarına abilerine kocalarını çocuklarını kurban veriyorlar, sonra bizden de saygı tahammül bekliyorlar, hadi oradan şırfıntı AK kadınlar...

Bir namussuzdur bir sefildir bu kadınlar bildiğiniz gibi değil, çocukları da çok küstah olur bir şey zannederler kendilerini, hala bunlarla evlenenleri görüyoruz ya sabır

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160298914

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 25 Aralık 2024; 17:5:35 >

• İTALYA

İtalya, ailelere ve çocuklara yönelik çeşitli yardımlar ve teşvikler sunmaktadır. Bu yardımlar, ailelerin mali yükünü hafifletmek ve çocuk sahibi olmayı teşvik etmek amacıyla geniş kapsamlıdır. İşte İtalya'daki başlıca yardımlar ve destekler:

1. Aylık Çocuk Yardımı (Assegno Unico Universale)
    Ödeme Süresi:
    Aylık (18 yaşına kadar, belirli şartlarla 21 yaşına kadar uzatılabilir)
    Miktar:

1. Çocuk için: Aylık 175 Euro (düşük gelirli aileler için)

2. Çocuk için: Aynı miktar geçerli, kardeş başına ödeme yapılır.

Gelire Göre Değişiklik: Ailenin yıllık gelirine bağlı olarak bu ödeme azalabilir. Yüksek gelirli aileler için miktar aylık 50 Euro’ya kadar düşebilir.

Bu yardımlar, her çocuğa yönelik olarak düzenli şekilde yapılır ve çocuğun yaşı ilerledikçe devam eder.

---

2. Doğum Yardımı (Bonus Bebè)
    Ödeme Süresi:
    Aylık (doğumdan sonra bir yıl boyunca)
    Miktar:
    Düşük gelirli aileler için aylık 160 Euro, orta gelirli aileler için aylık 120 Euro.

Bu yardım, ilk yılda düzenli olarak ödenir ve çocuğun ilk yaşına kadar devam eder. Gelire göre ödenen miktar değişir.

---

3. Vergi İndirimi (Detrazioni per Figli a Carico)
    Ödeme Süresi:
    Yıllık (vergiden düşülür)
    Miktar:

1. Çocuk için: Yıllık 950 Euro.

2. Çocuk için: Aynı miktarda indirim uygulanır.

3. ve Sonraki Çocuklar için: Daha yüksek indirimler sunulabilir. Gelir düzeyine bağlı olarak bu vergi indirimleri artar.

Vergi indirimleri, her çocuk için yıllık bazda hesaplanır ve ailelerin vergi yükünü azaltır.

---

4. Doğum İzni (Congedo di Maternità ve Congedo di Paternità)
    Ödeme Süresi:
    5 ay boyunca maaşlı izin
    Miktar: Maaşın %80’i.

Anneler, doğum öncesi 2 ay ve doğum sonrası 3 ay olmak üzere toplam 5 ay maaşlı izin hakkına sahiptir.

Babalar için ise 10 günlük ücretli izin imkanı sunulmaktadır.

Bu ödemeler, doğum izni boyunca her ay düzenli olarak yapılır ve annelerin işlerine döndüklerinde de desteklenmesini sağlar.

---

5. Eğitim ve Sağlık Hizmetleri
    Ödeme Süresi:
    Sürekli

Eğitim: İtalya'da devlet okulları ücretsizdir ve 3 yaşından itibaren okul öncesi eğitim mecburidir.

Sağlık Hizmetleri: Temel sağlık hizmetleri çocuklar için ücretsiz olarak sunulur.

Çocuklar için devlet tarafından sağlanan eğitim ve sağlık hizmetleri tamamen ücretsizdir.

---

6. Kira Yardımı (Contributo Affitto)
    Ödeme Süresi:
    Yıllık (başvuruya bağlı)
    Miktar: 1.200 Euro’ya kadar (gelire göre değişir).
    Düşük gelirli aileler için kira yardımı sunulmaktadır. Bu destek, özellikle çocuklu ailelerin konut masraflarını hafifletmek için verilir.

---

7. Sosyal Yardımlar (Reddito di Cittadinanza)
    Ödeme Süresi:
    Aylık
    Miktar: Aile başına 500-800 Euro arasında değişir. Çocuk sayısına ve gelir durumuna göre ek yardımlar yapılır.
    İtalya’da sosyal yardım programları, düşük gelirli aileleri desteklemek için genişletilmiş olup, çocuk sahibi aileler bu yardımlardan ek olarak faydalanabilir.

İtalya, ailelerin mali yükünü azaltmak ve çocuk yetiştirme sürecini desteklemek amacıyla oldukça kapsamlı bir sosyal yardım sistemi sunmaktadır.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Bunları neden paylaşıyorsun?

• "Gelen insanların yatağını, özelini, ilişkilerini, küfrünü her şeyini ulu ortaya un gibi ama onun kadar temiz değil rezil bir şekilde herşeyi seriyor apaçık her cinselliği anlatıyor anlattırıyor."

Bu program Türk Aile yapısını bozuyor. Toplumumuzu çürüten kültürümüzü çürüten bir program.

•  EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER

Ailecek gidilip kültürlenip eğlenilecek yerler kapatılıyor:

- Sealife Akvaryum
    - Legoland

cnbc-e
    İstanbul'da Madame Tussauds, Sea Life Akvaryum ve Legoland kalıcı olarak kapanıyor
    https://www.cnbce.com/sirket-haberleri/istanbulda-madame-tussauds-sea-life-akvaryum-ve-legoland-kalici-olarak-kapaniyor-h8044

• leftercan1907 L kullanıcısına yanıt

darısı başıma hocam ..mutluluklar

• ahmtıl kullanıcısına yanıt

teşekkürler

Hocam ne yalan söyleyeyim, bu başlıktaki eski mesajlarından yola çıkarak ben sizi bekâr ve evlilik karşıtı bir kişi sanıyordum, valla biraz şaşırdım. Ama mutluluklar dilerim. Selamlar.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

yok değildim aslında .sadece buradaki evlilik karşıtı arkadaşlara destek olmak için yaptım yoksa iyi birini buldumu evlenmeyi tavsiye ederim.

sonra baktım evlenmeyle ilgili umutsuzları görünce yazdım ne zaman evlendim kaç yaşında filan.umutsuz olmasınlar diye.

Lefter küçükanyondadis

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Toplumumuzu çürüten kültürümüzü çürüten bir program.

konuşanları savunmuyorum ama toplumumuz zaten çürüdü. katarsis programında, youtubede var, bir jlogolun hayatını dinleyin.

• @leftercan1907

evlilik karşıtı degilim deyip karşıtlara destek veriyorsun hangisi? 42 yaşa kadar kendinizi boşa oyalamışsınız bebeğiniz üniversiteyi bitirdiğinde senin yaşın muhtemelen 60 üstü olacak günümüzde 60 üstü yaşıtlarda dolaşan dayıları gör bak ne haldeler

bebegin ne suçu var gencecik yaşta sana bakmaya? umarım seni huzurevine bırakır

hayırlı olsun kardeşim, bence güzel yaşta evlenmişsin, bakma sen evlat olsa sevilmeyecek tiplerin laflarına, mutluluklar...

• Yine herkes Allah peygamber olmuş ,yok yaşın 40 da çocuk oldumu sen 60 olacan arkadaş belki 25 yaşında evlendim hiç nasip olmadı,belki çocuğum 10 yaşında öldü .

Önce herseyin hayırlısını isteyin hemen kaderi çizmişsiniz ,ayrıca nedir bu çocuk sevgisi bu saçma sapan dünyaya çocuk getirsen nolacak.

Biz dünyaya geldik noldu sabah 8 akşam 6 it gibi çalışıyon ,ne borcun bitiyo ne yükselmek için yalakalığın bitiyor,bırakın çocuklarınız Kevser ırmağının kenarında uçu versin biz yaşıyoruz n’oluyo abi bi anlatın ya bu dünyadan ne haz alıyorsunuz ?

Haksızlık hat safhada,güven tamamen bitmiş,insanlık yok ,kapitalist düzende hayvan gibi çalış dur .

Bırakın dölleriniz Melek olsun.
  • İZLANDA

İzlanda'da çocuk yardımları ve aile desteği, diğer İskandinav ülkeleri gibi oldukça gelişmiş sosyal devlet anlayışına dayanır. İzlanda, ailelere ve çocuklara çeşitli maddi destekler ve ücretsiz kamu hizmetleri sunmaktadır. İşte İzlanda'da çocuk yardımları ve teşvikleri:

1. Çocuk Yardımları (Barnabætur)

Ödeme Süresi:
    Aylık olarak ödenir.

Miktarlar:

İlk çocuk için: Yıllık yaklaşık 160,000 ISK (~1,170 USD).

İkinci çocuk için: Benzer miktarda ödeme yapılır (160,000 ISK / ~1,170 USD).

Üçüncü ve sonraki çocuklar: Yardım miktarı hafif artış gösterir, ancak tam rakam genelde ikinci çocukla aynıdır.

2. Doğum İzni (Fæ?ingarorlof)

Ödeme Süresi:
    12 ay boyunca (anne ve baba toplamda), maaşlı izin olarak kullanılır.

Miktar: Anne ve baba arasında eşit paylaştırılan 6'şar ay izin verilir. Ödeme, çalışanın maaşının %80'ine kadar olabilir.

Örneğin, aylık maaşı 700,000 ISK olan bir çalışan için yaklaşık 560,000 ISK (~4,100 USD) ödenir.

3. Kira Desteği (Húsnæ?isbætur)

Ödeme Süresi:
    Aylık olarak ödenir.

Miktar: Kira giderine ve çocuk sayısına bağlı olarak değişir.

Çocuklu aileler için ortalama kira yardımı 40,000 - 80,000 ISK arasında olabilir (~290 - 580 USD).

4. Vergi İndirimleri

Ödeme Süresi:
    Yıllık olarak hesaplanır.

Miktar: Çocuk sayısına göre değişen indirimler uygulanır. İndirimler genelde gelir vergisinden düşülür ve yıllık olarak 50,000 ISK'ya (~365 USD) kadar çıkabilir.

5. Eğitim ve Sağlık Hizmetleri

İzlanda'da tüm çocuklar için eğitim ve sağlık hizmetleri ücretsizdir. Devlet bu hizmetleri tamamen karşılar.

Devletin sağladığı eğitim desteği yıllık 1,000 - 2,000 USD'ye kadar değerlendirilebilir.

6. Sosyal Yardımlar

İzlanda, düşük gelirli ailelere ek sosyal yardımlar sağlar. Bu yardımlar özellikle çok çocuklu aileler için artırılmıştır.

Miktar: Aylık ek yardım olarak 50,000 - 100,000 ISK (~365 - 730 USD) arasında olabilir.

İzlanda’nın sosyal güvenlik sistemi, çocuk sahibi olmayı teşvik edici ve ailelerin yükünü hafifletici bir yapıdadır. Yüksek gelir seviyesindeki ülkeler arasında yer alan İzlanda, aile destekleriyle sosyal refahı artırmayı hedeflemektedir.

• 
Sayfa: önceki 829830831832833
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.