Şimdi Ara

evren bir atomdur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
3.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lisedeyken din hocamız bir sunum göstermişti. Bir maddenin gittikçe dışana çıkıyordu yani gittikçe büyütüyordu ve evreni gösteriyordu ve bir fotoğraf serisinde de gittikçe içine giriyordu yani küçültüyordu. Sonucunda da bir kaç galaksinin dışardan görünüşü, atomun yakınlaştırılmış haliyle aynı çıkıyordu. Ben de senin gibi düşünmüştüm, her atomun içinde bir evren olduğunu ve bizim de böyle bir atomun içinde bulunduğumuzu ama gelgelim bunu söyleyen din hocasıydı. İleriki zamanlarda gördüm ki böyle bir benzerlik yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTeknolojist

kendi teorim.
    koskoca evrenin aslında başka bir evrende bir atom boyutunda olduğunu düşünüyorum.
    içinde bulunduğumuz evrende ki atomların içindede evrenler olduğunu düşünüyorum.
    yani bu demek oluyor ki, elinizde kolunuzda, havada kısacası her yerde evrenler var.
    boyutlarını tam tahmin edemememle birlikte bizim evrenimize yakın özellikleri olduklarını düşünüyorum.

benle aynı fikirde olan veya yaklaşık bir düşünceye sahip olan var mı?
    fikirleriniz benim için çok değerli. lütfen paylaşın.

MIB - I

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuyu gece yatarken düşünüyordum. belki 200 yıl kadar önce çok da güzel bir felsefi araştırma konusu olabileceği, ancak şuan için artık bunun olmadığının kesin gibi bir şey olduğu kanaatine varıyorum her seferinde :)
  • Hevesini kırmak gibi olmasın fakat fen bilgisi derslerini gördükten sonra akla gelecek basit bir hayaldir bu.
  • Stephen Hawkinglerin şaşırdığı şeyi sen nası sorgulayacaksın. 12 Yaşına gelmiş birinde ne akıl olurki bu ilmi anlayabilir ?
    http://www.yaklasansaat.com/evren/buyuk_patlama/buyuk_patlama.asp
  • bir iğne deliğinde binlerce evren var
  • Büyük laboratuarda ilginç bir deney yapılacaktır.
    Hedef seçilen bir atoma, bir grup bilimadamı ışınlanacaktır.
    Grup hazırlığını tamamlar. Hepsi de beyaz önlüklü,
    kadın ve erkeklerden oluşan 20 kişilik farklı branşlardan
    son derece eğitimli ve meraklı grup,
    yalnızca 1 dakika sürecek bir deney için, oldukça sakindirler.

Geri sayım başlar, ışınlama aygıtı grubu adeta buharlaştırır.
    Sinir bozucu 1 dakika sanki 1 saat gibi gelir.
    Işınlama aygıtı yeniden çalışır. 20 kişi mucizevi bir biçimde geri gelir !

Ama... Bu kişiler bizim gruptan değiller?
    Yine beyaz giysili, kadınlı erkekli karışık grup.?

Gelenler hemen toplu halde yere çömelir ve secde etmeye başlarlar...

Sonunda gelenlerle konuşulur ve olayın aslı anlaşılır :

Bir atomdaki süre ile dünyadaki süre aynı hızla işlemez.
    Dünyadaki 1 dakika, oradaki binlerce yıla denk gelmektedir.
    Gelen grup, oraya gönderilen grubun büyük büyük torunlarıdır.
    İlk gidenler orada çoğalmış ve yerleşmiştir.
    Bilimsel anlatımlar, öykülere dönüşmüş daha sonra da mistik ve dinsel
    öğelere dönüşüp kutsallaşmışlardır, binlerce yıl sonra.

"Gökten beyaz bir ışın yeryüzüne inecek, tanrılar bizden 20 kişiyi yanına alacak"

--------

X-Bilinmeyen dergisinden (1976-1977 yılları) aklımda kaldığı kadarıyla
    bir alıntıyı aktarmak istedim.

Yukarıdaki kısa bilimkurgu öyküsünde birden çok konu işleniyor aslında.
    Aynı zamanda da sorgulanıyor. Konuyu görünce birden o yıllara gittim.
    Bir an gerçek gibi düşündüm ve o insanların
    artık geri dönemeyeceklerini anlayıp, o ortamda yaşamak zorunda kalmaları...
    Orada çoğalmaları, çocuklarına bilimsel konuları anlatmaları...
    Geri dönüş zamanını tam olarak hesaplayıp, gelecek kuşakları o dakikada
    hazır olmaları konusunda uyarmaları...
    Onlar öldükten sonra, anlatımların yer yer bozulması...
    Olduğundan çok daha fantastik bir öyküye dönüşmesi vb.

Eski bilimkurgular biraz farklıydı. Birkaç paragrafta kocaman bir öykü anlatılırdı.

--------

Neden olmasın ?

Yıldızların büyüklük sıralaması aklıma geldi, güneşimizin yanında nokta gibi kaldığı bir yıldız.
    Boyutlarıyla, güneşi merkez alırsak, Marsı içine alabilecek kadar büyük. Belki daha da büyükleri vardır.
    Acaba çekim güçleri, böylesi büyük bir yapıyı nasıl birarada tutabiliyor?
    Uzay kendi içinde zaten böyle birkaç yapı kurmuş durumda, yani "dışına" çıkmadan da gözlemlemek mümkün.

Bilimadamları eskisi gibi "mümkün değil" demek yerine
    artık "neden olmasın" diyorlar...

• quote:

kendi teorim.
    koskoca evrenin aslında başka bir evrende bir atom boyutunda olduğunu düşünüyorum.
    içinde bulunduğumuz evrende ki atomların içindede evrenler olduğunu düşünüyorum.
    yani bu demek oluyor ki, elinizde kolunuzda, havada kısacası her yerde evrenler var.
    boyutlarını tam tahmin edemememle birlikte bizim evrenimize yakın özellikleri olduklarını düşünüyorum.

benle aynı fikirde olan veya yaklaşık bir düşünceye sahip olan var mı?
    fikirleriniz benim için çok değerli. lütfen paylaşın.

tam 6 ay önce aklıma gelmişti .geçen hafta arkadaşıma anlattım ve az önce konusunu açıyordum.
    noktası noktasına düşünmüştüm.
    evrenler içince evren olmasına katılıyorum.

baktım aynı şeyi yazacaz biraz değiştirdim
    http://forum.donanimhaber.com/m_67144737/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67144737

herkez tarafından düşünülmüş olmasına biraz şaşırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Bence her düzeyin farklı bir yapısı var. Atom düzeyinde işler farklı gezegen,galaksi,evren ve belki daha büyük birşeyin içindeki evren. Küçük ile büyüğün bir sınırı varmı dır onu hep düşündüm. Bence küçük ile büyük teorik anlamda biryerlerde ucuca birleşiyor.

küçük ile büyüğün bir sınırı varmıdır derken?
    atom düzeyinde fizik kurallarının farklı işlediği doğru
    bunu kuantum kuramı söylüyor
    evrenin cok daha büyük bişeyin içinde olduğuna katılmıyorum.çünkü sınırlandırmak istemiyorum.
  • http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=36odIjUJUSA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 22 Ekim 2012; 6:49:42 >
  • teori?

mi fantazi mi?

O zaman benim teorimde bizim evrenin diğer bütün evrenler gibi bir çocuğun çorabında biriktirdiği misketlerden ibaret olduğu yönünde.
    Teorime kanıtlar:

evren bir atomdur
     evren bir atomdur

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

teori?

mi fantazi mi?

O zaman benim teorimde bizim evrenin diğer bütün evrenler gibi bir çocuğun çorabında biriktirdiği misketlerden ibaret olduğu yönünde.
    Teorime kanıtlar:

evren bir atomdur
     evren bir atomdur

İroni mi yaptın bilmiyorum hocam ama şu paralel evren geyiğini de din düşmanı kişilerin (ateist değil dikkat çekerim) kendilerini kurtarma ve daha fazla karalama için ortaya attıklarını da adım gibi biliyorum.

• quote:

Suan bilinen evrendeki en kucuk yapi tasi sicim olarak adlandiriliyor. Sicimlerin dalgalardan olustugu tahmin ediliyor. İste ben o dalgalarda evrenlerin var oldugunu soyluyorum. Bu boyle olmasa bile evrenin en kucuk yapi tasinin asla bulunamayacagini dusunuyorum.

Arkadaşım, sana saygı duydum resmen. Ben dalgadayken, sen içine evren sığdırmışsın!

Ama, evrenin sırrının çözülemeyeceğini düşünüyorum ben de..
  • Var olan en küçük yapı taşının hareketi ve sistem içindeki konumu incelenerek en büyük kütlenin hareketi tahmin edilebilir. Çünkü doğa tembeldir ve kendini tekrarlar. Neden bütün kararlı sistemler daire şeklinde olduğunu düşünün. Atomlar, gezegenler, yıldızlar, galaksiler
  • Kanıtlanabilirliğin ''çok'' ötesindeki şeyler bilimin konusu değildir bence.
  • Atomun icinde atomlar?
    Atomun yayilmasi,cogalmasi?
  • Birinci semâ ve içindekilerin tümü, ikinci semâ içinde çöldeki bir yüzük oranındadır; ikinci semâ ve içindekilerin tümü, üçüncü semâ içinde gene çöldeki bir yüzük gibidir ve yediye kadar bu böyledir.” şeklinde özetleyebileceğimiz hadisiyle, sayısız katmanlardan oluşan evren içindeki, bizim boyutumuza işaret etmek istemiştir.

http://www.allahvesistemi.org/ahmedhulusidekavramlar/kavramlar/boyutlar/boyutsalkatmanlar.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: thekeys

Birinci semâ ve içindekilerin tümü, ikinci semâ içinde çöldeki bir yüzük oranındadır; ikinci semâ ve içindekilerin tümü, üçüncü semâ içinde gene çöldeki bir yüzük gibidir ve yediye kadar bu böyledir.” şeklinde özetleyebileceğimiz hadisiyle, sayısız katmanlardan oluşan evren içindeki, bizim boyutumuza işaret etmek istemiştir.

http://www.allahvesistemi.org/ahmedhulusidekavramlar/kavramlar/boyutlar/boyutsalkatmanlar.htm

Kuran'a göre birinci sema yıldızlar dolu, ve Allah yıldızları şeytanları taşlamak için kullanıyor. Yine Kuran'a göre ay ve güneş birbirlerini yakalayamıyorlar. Sabit nokta dünya ay ve güneş ise dünyanın üstünden geçen iki cisim. Kuran'a göre evrende 7 kat gök var ve Allah 7 katın üstünde olan tahtında oturuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: karagoz90

quote:

Birinci semâ ve içindekilerin tümü, ikinci semâ içinde çöldeki bir yüzük oranındadır; ikinci semâ ve içindekilerin tümü, üçüncü semâ içinde gene çöldeki bir yüzük gibidir ve yediye kadar bu böyledir.” şeklinde özetleyebileceğimiz hadisiyle, sayısız katmanlardan oluşan evren içindeki, bizim boyutumuza işaret etmek istemiştir.

Kuran'a göre birinci sema yıldızlar dolu, ve Allah yıldızları şeytanları taşlamak için kullanıyor. Yine Kuran'a göre ay ve güneş birbirlerini yakalayamıyorlar. Sabit nokta dünya ay ve güneş ise dünyanın üstünden geçen iki cisim. Kuran'a göre evrende 7 kat gök var ve Allah 7 katın üstünde olan tahtında oturuyor.

Haklısın kardeşim, illa bilimsel konuları inanç sistemine bağlıyacaklar, saydıkların dışında yıldızlardan bahsedilirken biz yakın göğü yıldızlarla süsledik deniyor, eskiden gökyüzünün ötesi bilinmediği için yıldızlarıda gökyüzünün içerisinde zannediyorlarmış, yıldızlar gökyüzünde değil uzaydadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: karagoz90

quote:

Haklısın kardeşim, illa bilimsel konuları inanç sistemine bağlıyacaklar, saydıkların dışında yıldızlardan bahsedilirken biz yakın göğü yıldızlarla süsledik deniyor, eskiden gökyüzünün ötesi bilinmediği için yıldızlarıda gökyüzünün içerisinde zannediyorlarmış, yıldızlar gökyüzünde değil uzaydadır.

Bilimsel tarafı olsa bir şey demeyeceğim Adam yıldızlarla şeytan taşlıyor ya

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.